Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 329
  • 362
  •   1
Отговори
# 195
                              Безусловно да, при нормално протекла бременност.

# 196
  • У дома... някъде
Не,не бих била спокойна изобщо! Rolling Eyes

# 197
# 198
  • Sofia
Бих родила вкъщи, но при определени условия - голямото ми дете да НЕ присъства, мъжът ми да е до мен, ако желае, ако не - да ходят някъде със сина ни през това време. У дома да имам компания - майка ми, сестра ми, приятелка, освен акушерката, която е задължителна. Да е законово уредено в страната. Така или иначе първото ми раждане беше максимално естествено (преди да ми хакнат пълната упойка де!, и то без да ме уведомят за това, и то СЛЕД като вече бях родила и бебето, и плацентата без никакви проблеми, уж да ми зашиели по-лесно епизиотомията), така че знам вече какво е вагинално раждане. Дано до секцио по спешност не се стига! Но първият път бях спокойна, щастлива и нетърпелива да се видя с детето си най-накрая, раждах без система окситоцин, без никакви обезболяващи и общо за около 16 часа. Търпимо е всичко, без последните 2-3 часа, в които наистина много болеше. Гласувах в анкетата с три от опциите, а именно втората, четвъртата и последната.  Peace

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 20:53 от vihrogonche

# 199
# 200
  • Sofia
Бих родила вкъщи, за да си осигуря максимален личен комфорт и спокойствие  Peace

# 201
Бих родила вкъщи, за да си осигуря максимален личен комфорт и спокойствие  Peace
thumbsup
с риск да се повторя - повечето усложнения, от които всички родилки се страхуват са резултат от пряко или непряко въздействие върху бебето и родилката в болницата.
В болницата никой не зачита участието на бебето в цялото раждане. За докторите то е просто НЕЩО, което трябва да се извади от майката. А точно от неговото спокойствие зависи успешния ход. Някой въобще зачита ли това???

Защото ако е неспокойно или не дай-боже уплашено, то ще започне да се върти, може да застане седалищно, да се усуче около пъпната връв, да изхвърли мекониум и прочие страхотии, от които стават най-големите усложнения.

# 202
  • Sofia
 yes
Всъщност БЛАГОДАРНА съм на АЛЕРГИИТЕ, които показах в 9-ия месец, непосредствено ПРЕДИ да родя Алекс!
Заради тях раждането ми протече почти напълно естествено.

# 203

този репортаж го бях гледала вече, но сега отново ми беше приятно да го изгледам целия........
и пак ми се прииска да споделя нещо ......Този път ще се възползвам. Simple Smile

Да............категорично съм за естественото раждане,  Peace но има някои неща, които ме смутиха в този репортаж.........
Например:
Цитат
”Според френския лекар Мишел Оден, застъпник на естественото раждане,  
начинът, по който се появяваме на този свят, се отразява на обществото и на цивилизацията като цяло.”

И се дава пример със “спокойната”  Холандия и “престъпната” Бразилия, където видите ли, 50 % от родените били с цезарово сечение........

Е, съжалявам, но според мен тук нещата са малко преиначени. Малко попресилени.

Та тези две държави са в съвсем различни точки на земното кълбо, под съвсем различно звездно влияние, култури, със съвсем отличаващи се народности и раси.....едните са европейци, а другите южно- американци......Едните обичат марихуаната, а другите безкрайните шумни танци- самба и карнавали......

Та....ако разсъждаваме от тази гледна точка, тогава в същия дух бих попитала с цезарово сечение ли са родени всички агресори и злодеи през вековете?  Толкова ширеща се агресия е имало, войни и чудовищни моменти в историята на човечеството............
Какво сега – майките, родили цезарово, косите си ли да скубят?!?!?
е, аз не съм от тях, но има много, за които това е било решението........
За мен формирането на един човек започва от зачеването....преминава през етапа на ембрионалното развитие и след родителското влияние/което според мен е от изключително значение/, идва и  средата, обществото и т.н...... Не мога да пренебрегна и астрологичните специфики  и кармата.

И влиянието, което оказава самото раждане не е толкова решаващо. Защото то е само една брънка от ЦЯЛТО.
Освен това, едни евентулани неблагоприятни последици,  могат да бъдат смегчени и компенсирани. Peace

# 204
Реалист, не мисля, че се имаше конкретно предвид начина на родоразрешение в примера с държавите, а доколко се упражнява насилие над майките и бебета в процеса на раждане. В частонст, защо се стига до такива космически проценти секцио. И тъй като насилието винаги ражда насилие, се завърта една безкрайна верига... Мисля, че това се има предвид, а не че родените със секцио деца са налиници Peace

# 205
Цитат
твото и т.н...... Не мога да пренебрегна и астрологичните специфики  и кармата.
точно тук е магията на домашното раждане - детето наистина избира кога точно да излезе, според най-подходящите астрологични аспекти. Никой не го ускорява или вади изкуствено.

# 206
Meg!
Да, разбирам идеята!!! Simple Smile Hug

като цяло за насилието-добре e отразена! Peace.........
Насилието, съчетано с некадърност,  безхаберие  и  “професионална нехуманност”..........
Много тъжно. Трагично даже....

мисля си още .......
че има един малък процент майки, които сами са си избрали секцио, нали?
а има и такива , които по реални медицински причини, за съжаление, им се е наложило.........
някак ми става мъчно за тези майки- те - какво, с пепел ли да се посипят?
Каква сила на духа трябва да имат те а и другите, невинните жертви, преживели насилие в толкова свят за тях момент, за да могат да  живеят с тази мисъл.......
все ми се струва, че е добре и на тях да им се помогне и да не се акцентира предимно на предупреждението за бъдещите майки......

# 207
Людмил, благодаря за филма!  bouquet
Meg!, огромно благодаря, ти си тъй прекрасна във филма и много позитивна....!  bouquet

# 208
И така, какво мислите за участието на бебето в самото раждане? Досега никой не е повдигал този въпрос и като че ли то въобще не се зачита като фактор. Всъщност, постнах го като отделна тема.

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 10:11 от Людмил

# 209
Абе като раждах последното нещо, за което мислех, беше детето иска или не да излезе и дали са му подходящи астрологичните условия  Joy

Общи условия

Активация на акаунт