ДЕКЕМВРИйската тайфа стиска палци за ПОЛИ и Точицата

• 12 547
  • 307
  •   1
Отговори
# 90
Така,да кажа и аз на Ласи,че споделям нейното мнение за пропагандирането на кърменето и я разбрах още първия пост,какво иска да каже! Peace
И тоя пост на Оска подкрепям! Peace От другата отчетна има много майки,които спряха да пишат точно защото се депресират като четат как останалите кърмят успешно,а те не са успяли! Sad Много ми стана мъчно за една мама като ми сподели колко се е мъчила и какви проблеми е имала,как на края докторите са й казали да се примири,че няма да може да кърми и тя е плакала дни наред,защото автоматично се превръщаш в "лоша" майка...Абе кофти неща!Нека не изпадаме в крайности за нито едно нещо! Peace Hug  bouquet
И аз пореден път да благодаря за поздравленията за малката ми принцеса! Heart Eyes Hug Hug Hug
Дарлин,много изчерпателно,ама да ти кажа първите дни това изобщо не ме вълнуваше! Joy В смисъл-тия ваксини,които се купуват се слагат на 4-5 месеца,а аз до колкото чета,мацките с първо детенце се вълнуват от първите дни сами с бебчето!
Аз да си кажа най-много се притеснявах,че не мога да го къпя! ooooh! А то е толкова лесно...Показа ми етърва ми първата вечер и от втората започнах сама! bowuuСъщо си мислех,че не знам какви дрехи и колко да го обличам,ама то си показва!Страхувах се,че ще плаче и аз няма да знам какво да правя и как да го успокоя,но и това не беше проблем-то плачеше за папане и за смяна на пампа! Joy Абе само да си родим по едно живо и здраво,малко,сладко,пухкаво бебче,после всичко си идва на мястото! Heart Eyes

# 91
Ласи, искам да ти се извиня за това, че започнах спор. Изглежда съм тънкообидна, но коментарът ти по повод преразказаното от мен ми прозвуча "тая дрънка врели-некипели". Особено частта, че нападам горките хорица педиатрите пък директно ми е "на чужд гръб 100 тояги..."

Усещам, че между нас тепърва ще има подобни пререкания, тъй като ти (вероятно) си медицинско лице, а аз съм от майките, които заслужено нямат доверие в традиционната медицина ни за лечение, ни за отглеждане на деца.
За това наистина не смятам вече да преразказвам тези лекции, провеждат се в много градове, отделно Библиотеката на Кърмаческия Форум е достатъчно богата. Който търси - намира  Simple Smile

Това изобщо не е акт на обида, ся не ме разбирайте погрешно  Simple Smile Искам да запазим бон тон, а и честно казано, случката с Фролик ми тежи на съвестта. Ще се радвам да съм полезна с каквото мога според опита ми. Пък кой както иска да го приема - не съм меродавна инстанция  Simple Smile
Разбира се, неприятно ми е ако коментар на моето мнение е от сорта "глупости!", човек съм все пак.

Ребята, давайте жить дружно! Да плеснем и да се прегърнем!

Днес ми беше денят за консултация. Момченце е седалищно, пораснал е съвсем точно според седмиците, а  моите кг са "уровень без изменении". Плацентата е ОК, водите са в норма, матката е спокойна, шийката затворена. Все едно не съм амортизирана от четири броя, да ми се невиди!
От туй по-добре - здраве! (да не ми е уроки)

После минах през магазина да си видя индиговата каляска. Ммм, мечта! На живо е по-хубава от на картинка! Сега ще я приберат в склада да ме чака. Момченце с чипо носленце се хецна няколко пъти на мехура ми от маминия кеф  Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 18:18 от eta

# 92
  • тук
La Fée много красива, бе, спящата - глинено човече с чипо носле
и как се изненадах, че искаш самолет за Бг (аз искам самолет за Франция, хайде да се менкаме  Party )

от два дни се споменават болки в ставите - не знам дали можете да ми помогнете, но да се жалвам - много ме боли кръста и тези Но Шпа като бонбони ги пия
търпя, ама преди малко ми мина през ума - ами,ако не е кръст, а са бъбреци ?!?

# 93
portman ,най-вероятно е кръста,защото понатежаваме и му идва в повече! Mr. Green И мен ме наболява ако стоя известно време права!Продават едни колани,дето уж поемат част от тежестта,но не съм ползвала и не мога да кажа дали действат!
А да са бъбреци,не ми се вярва!Освен ако не си стояла някъде на течение с гол кръст!
 La Fée,наистина много сладка снимка!Аз нямам нито една такава... Rolling Eyes
Ета,браво за прегледа!Все така да сме! Hug

# 94
Дарлин, тъкмо щях да питам какво стана с лекцията и виждам, че си се включила.
На прима виста ми направи впечатление, че трябва да се дава вода на кърмени бебета. Също така и че през нощта не трябва да се храни и трябва да има режим през 3ч. Досега все съм чула и чела, че не е необходимо да даваш вода, докато кърмиш.
И тук искам да вметна, /дано да успея да се изразя правилно/, че именно заради това чула и чела, ме интересува житейския опит на миналите вече по този път. Тъй-като ми е за пръв път, искам да знам, кое е правилното. И как да разбера, ако няма кой да ми каже? Ако няма кой да ми каже, че има бебета, които се хранят на поискване, дори и през нощта, и такива, които не пият вода, и въпреки това са живи и здрави, аз ще приема всички тези неща за чиста монета и ще се опитвам да си гледам детето по книга. И ако се случи така, че да не ми се получи, каквото очаквам, ще си мисля, че аз не съм достатъчно добра майка. Защото няма да знам, че има и друго. Сигурно ще съжаля, че съм го написала, но го мисля наистина.
А относно това, какво, аджеба, да го правим бебето, като се приберем, моята свекърва изръси наскоро един бисер /да ми е жива и здрава/: Леле, мама, какво ще го правим това бебе?
La Fée, страшна красавица.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.  

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 16:44 от Choosy

# 95
Darlin`, благодаря за труда да ни прераскажеш всичко това !
Много старателно си си водила бележки  Hug

До колкото знам, тук във Франция първите бебето е изцяло на кърма/АМ и се храни на поискване...

Choosy , ти няма какво да го мислиш. С толкова много кандидат-помагачки (съветнички) все ще се справите някак си първите седмици вкъщи !

portman , навита съм да се разменим.
Толкова ми липсват българските слънчеви, спокойни есени...
Топлите багри, миризмата на шумата...Дори песните на закъснялите щурчета  Heart Eyes
А тук, с тези вечнозелени дървета смяната на сезоните не е така очевидна. И отрано захладнява ( няма как на 1000м надм. вис.)

pebs , вече към края на 6м се чувствам много натежала. Представям си какво ще е след още 3м  Shocked! Направо се плаша...
Ти как се чувстваше накрая ?

# 96
  • София
Choosy няма правилно и неправилно - е това се опитваме да кажеме Hug
Всяко дете е индивид - различен от другите. Мойто може да плаче цяла нощ и да иска да бъде кърмено през час, а твоето може да спинка 6 часа и даже да не се сети за ядене. Това няма кой да ти го каже предварително. Първо сама трябва да прецениш да ли ще кърмиш на поискване или на точно определен час. После ще решиш за нощта - да има ли нощна пауза или не. Ако искаш пауза - даваш водичка или залъгалка и се молеш да се залъже.
Моя вече пораснал мъж първия месец се будеше точно на 3 часа - все едно часовник му звънеше, папкаше и пак заспиваше, на втория месец започна да се буди през 4 часа и за спи през нощта с водичка само. Не съм го насилвала за нищо - той ме водеше, аз бях на 20 години и без чужда помощ, нямаше интернет, и ЛЛЛ нямаше, кърмих го само 40 дни, после кърмата ми просто спря и не съжалявам за нищо, не се чуствам лоша или добра майка, просто бях най-добрата за мойто си бебе. Hug

# 97
Choosy ,Лизи я кърмих до 5,5м. и беше на поискване!През нощта наистина е хубаво да почива стомахчето (това не само от книгите,но си е и мое мнение),но ако бебчето е гладно не бих го наливала с вода,само за да има режим!Като започнахме АМ на 6 месеца,тя сама си отказа нощното хранене!
За водата-аз й предлагах,но тя не искаше!Тя и сега не пие много,но тогава просто отказа! Peace

La Fée,моя "край" беше точно по това време преди 2 години и беше още по-гадно,щото мнооого жега! ooooh! Направо да си в 8-9-ти месец лятото е ад!Иначе извън това,започнаха разни болежки точно към края-мускули,стави,тук те прободе,там те промуши! Joy Ама като знаеш какво следва,само си казваш Още малко! и така!Аз обаче бях с доста по-малък корем,от колкото сега и сигурно този път ще ми е по-тежко!И сега съм като мече,та верно си представям до края на ноемви... #Crazy Mr. Green

# 98
То не е казано, че точно на 3 часа трябва. Хранене на поискване, но около тези 3 часа. Тоест ако спи или в момента не иска, може да се изчака 10-15-20 мин и да му се предложи отново... А за водата и аз бях чела досега, че при добро кърмене вода няма нужда, но явно има след като не се попълват нужните 240 мл.
Това все едно ние да ядем само суха храна без да "разредим" с нещо отстрани (било то вода, сок, биричка или каквото е там..)
Получавало се дехидратация на клетките и други разни работи дето ми избягаха от акъла сега.
Другото нещо, че бъбреците в началото докато поемат функцията си правилно, трябва да се улесняват, тоест да се приемат течности (в случая само вода може), за по-лесната им работа и адаптация към новия начин на живот.
Незнам как го обясних, дано сте ме разбрали. Но имаше логика в това, което докторката каза... Peace

# 99
Аз си знаех, че не ми върви приказката  и няма да ме разберете и ще съжаля после Laughing
Елф, Пебс, това имах предвид и аз, ама явно пак не се изразих правилно. Хубаво е да знаем, че не всичко е по клише. И че всички бебета са различни.  Hug на всички.
Пебс, ако ти си мече...

# 100
Здравейте момичета.
Завърнахме се благополучно вчера от морето и сега досадната работа по оправяне на багажа.
Всичко мина Ок, морето и плажа бяха супер, разходихме се чак до Синеморец и разгледахме доста.
Искам да честитя със закъснение рожденния ден на Лизи, супер сладурана и мама покрай нея   bouquet
Да е жива и здрава и добра кака  Hug
Признавам си четох само послената тема надявам се да наваксам скоро.
Радвам се че Ла фий си е вкъщи и всичко е минало добре, а бебка е много готина на снимката как си спи само без да и пречи че някой я гледа  Simple Smile
http://community.webshots.com/user/krasi7909204398?vhost=community ето тук малко снимки от морето а аз изчезвам да си събудя детето, че довечера не знам кога ще заспи  ooooh!
Стискам силно палци за Поли  Praynig
Лека вечер

# 101
  • тук
Я какво разказване само настана  Hug

и аз да си кажа за нощното - въпреки че сега ме е срам, ама и аз съм била на 21 години и без нет - тя се роди малка и ми казаха да я кърмя през нощта и аз като заплаче, давах ... тя спи 2 часа, разплаче се, аз ставам, слагам я да сучи, тя цока по 30 -40 мин., после преобувам, тя заспива, аз докато пак легна и заспя и тя пак проплаче ... направо без силичка грам бях останала и на 6-ия месец не ми издържаха нервите (а карах страшна следродилна депресия) и една нощ казах "стига" (без активия), взех си възглавницата и отидох в другата стая; толкова ми беше паднало пердето, че първите минути я чувах, а после съм заспала и съм спала до сутринта; не знам колко е плакала, но след тази нощ като се събудеше, промрънкваше само лекичко, аз я помилвам и тя си заспи (е, 6 часа общо, но си е сън накуп); ако искате ми вярвайте и до ден днешен нощем не ме буди (освен ако е болна); ама това нищо не значи, просто разказвам как се случи

а вода съм искала да и дам, ама тя грам не близваше до първата си година, така че на теория едно, ама в действителност - каквото дойде

# 102
  • Варна
Ох, направо втасах цял ден у дома...сега и с този дъжд...
и в градината не мога да изведа зверчето. Ет-ка много се
радвам за добрите ви резултати от ЖК, а за каляската , сигурна бях, че
ще е чудо, само дето ме е яд, че днес нямаше как и аз да я зърна. Живот и
здраве ще и се нагледам след като излюпим гарджетата. Ама пусто любопитство...
Choosy както е писали Elf Princess и  pebs всяко бебе си е едно
чудо. Нагласяш се според него. Вода и двамата ми отказваха докъм 6 месец , но
близки децата пиеха, така че няма общо валидно правило. Правило Нумеро 1 уно
става малкото, наблюдаваш и действаш. Много важно е да се сработите ,както,
като сте 2в1. La Fée много ти е сладка муцката. Кръщенето мина супер, след
още няколко ще мога спокойно без отче  bishop да се справям сама.  Wink
scrye радвам се за добрия ти резултат.
jani85 честит син щъркел. Какво щях да пиша още...мале много съм забляна Embarassed

# 103
На прима виста ми направи впечатление, че трябва да се дава вода на кърмени бебета. Също така и че през нощта не трябва да се храни и трябва да има режим през 3ч. Досега все съм чула и чела, че не е необходимо да даваш вода, докато кърмиш.
И тук искам да вметна, /дано да успея да се изразя правилно/, че именно заради това чула и чела, ме интересува житейския опит на миналите вече по този път. Тъй-като ми е за пръв път, искам да знам, кое е правилното. И как да разбера, ако няма кой да ми каже?

Казвам вИднага!

Едно време съветите бяха да се дава вода и едва ли не бебето ТРЯБВА да пие вода.
И ако знаете какви битки водех с моите бебета да им натикам шишето в периода на кърмене!.. Щото нали уж трябва? Обаче не щът, пущините!  Mr. Green
И тъй - всяка вечер хвърлям пълното шише с преварена вода (че и захар ме караха да слагам в нея  Twisted Evil), мия, изварявам, зареждам с чиста и ... до другият път.
Сега не смятам, естествено да го правя. Защото вече знам, че кърмените бебета поемат всичко - от вода до храна с кърмата. В началото млякото е по-воднисто и утолява жажадата им, а последното, задното мляко е по-богато на мазнини. За това съветват да се остави бебето само да пусне гърдата.
Та тъй - при три кърмени бебета, тотално отказващи всичко освен кърма, няма как да не повярвам на това, че просто вода не им трябва.

Сега да ви разкажа за нощното кърмене.
Синът ми, ужасно лакомо бебе си се будеше с рев за ядене и нищо, ама нищо освен кърмене не го успокояваше. Ми опитах - вода, залъгалка, тцъ!
Идва сетрата (тогава ни навестяваха по домовете) и пита - през нощта прави ли почивка. Аз нали съм честна, казах "не". Ааа, как така, рече, трябва да почива! Оставяш го да реве! Мдада, остави го ти твоето, казах си на акъла  Mr. Green Храних го както той поискаше и съвсем в разумен период сам си махна нощните хранения.
След това с другите деца пък директно процедирах с едно изцяло спящо нощно кърмене в моето легло  Laughing
Просто като се разбуди примерно в 3ч взимам бебето, то цока, аз спя. И колко пъти се повтаря това - нямам представа. Спя леко и всичко ми се слива. Никоя от тях не продължи да се храни така, естествено, мина известно време и започнаха да спят непробудно.

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 18:21 от eta

# 104
Минавам само да ви кажа ЧАО евентуално до 14-ти, защото отивам на санаториум във Велинград. Стискайте палци да мине безпроблемно почивката. И не се карайте. Представете си 100 и кусур жени на едно място и всяка иска да каже, ми няма как всички да са на едно мнение, а и според мен - не трябва.
Айде, останете си със здраве, ще ми липсвате  Hug

Общи условия

Активация на акаунт