СЕПТЕМВРИ-09'44 - "Септември тук е вече и всяка мама чака свойто бебче"

• 10 663
  • 315
  •   1
Отговори
# 225
Буболече, аз зададох тъпия въпрос на моя доки и по-точно как ще разбера, че започвам да раждам, а той ми отговори, че няма да сбъркам родилните болки...  newsm78 Сигурно е така...
Тази нощ доста се поизплаших!
Надявам се утре доки да ме зарадва с хубави новини, а именно, че няма да раждам скоро!  Praynig

Гушкам всички мами!  Hug

# 226
Добро утро момичета,
гледам, че денят започва с позитивни новини Simple Smile

Честит син на мама Bueno. Много позитивни емоции и по- малко ревливи нощи Simple Smile

И мен чат пат ме стяга корема и ме наболват слабините и кръста, ама като гледам май в близката седмица няма да се ражда...

Леле момичета, вчера бях излязла на разходка и за малко да стана за резил...Явно бебка вече така притиска пикочния ми мехур, че понякога се изпускам при силен смях или кихане.. Та тъкмо се прибирахме към вкъщи и като се изкихах и се подмокрих малко.. Ужас... добре, че бяхме близо до нас, че просто ми стана много неудобно.

Надина, по отношение на смяната на памперсите, дълбоко се съмнявам в болницата да сменят бебчетата ни толкова често.
Мен обаче ме притеснява нещо друго... доколкото разбрах в Тина Киркова не се полагало АМ на бебетата на майките, раждали естествено, а само на тези със секцио. Е добре де, ако например на някоя майка не й е дошла още кърмата какво- детето й гладно ли ще стои?  newsm78  #Crazy
Това много ме шокира и съм готова да се карам ако не ми хранят детенцето докато ми дойде евентуално кърмата.

буболече, доколкото знам ако ти дадат беба нанакана, може да им кажеш след това да ти я сменят. Но дали ще го направят, това е друг въпрос. Ако искаш си вземи някой друг памперс и кърпички за всеки случай, но ще е много грубо ако ти донесат детето наакано...

Айде, аз днес ще ходя на ЖК и ще видим как е хавата с бебка... Вече сигурно й е много тясно на милата, ама...

Оф, и аз като почувствам по- силни болки и контракции се плаша... Просто някак си ме е страх от раждането, ама то като дойде момента, може би изобщо не го мислиш...
Вчера търсих някой изостанал Бивацин из аптеките, ама нямаше. Накрая си купих Неомицинум, който също с голям зор го намерих, защото се купува много поради липсата на Бивацина. Иначе Оксикорт има в излишък, но ми казаха, че Неомицинум-а е по- добър вариант и е максимално близко до Бивацина. Незнам дали ще ми трябва такова нещо, но реших да си взема. Пък ако не ми потрябва, ще го харизам на някоя майка дето й е необходим.

Чудя се какво става с Киара. Мисля я много. Май днес се пада нейното секцио.. Ох, дано всичко да е наред...

# 227
  • София; Дружбето
Оксикорта не е на същия принцип на действие така да се каже, затова не е толкова ефективен за случая.
Аз се набутах в новия магазин втора употреба, който откриха при нас. Направо ми останаха очите там. Толкова хубави дрехи има, повечето чисто нови, обаче скъпо, скъпо. Забърсах на Миша 2 пуловерчета, едни дънки, суитчер и долнище и всичко това само за 21 лв Mr. Green Да се похваля за тези, които като мен ценят хубавите дрехи закупени ефтенУ Laughing
Сега ще почивам, че след като прередих около 100 бабетки и то 2 пъти предполагам може да ме стигне някоя клетва и да почна да раждам

# 228
Bueno , жив и здрав да ви е Алекс!  smile3525да ви носи много щастие и весел детски смях   Hugи да пишеш когато имаш времекак мина всичко и да качиш снимки на малкия мъж  Hug

tsveta,bamba,вие изхвърляте,ама дано "бате" има парички да купува нови буклуци,които после пак да изхвърлите  Joy  hahahaпък за милионите-пожелавам ви ги изскрено да ги имате някой ден,защото то е ясно в такъв момент няма да забравите и как ви Находката,която ви ги е пожелала  smile3521

Ianita28,не се притеснявай душичка,няма как да не разбереш че това са родилни контракции,когато започнат  Peaceто и аз така си мислех,че може и да имам контракции,ама да не разбера,ама като ми почнаха веднага се усетих за какво става дума  smile3521 и щом са ти казали-почивай си мила,то не остана бре  Hug
Gorska_Kitka,а бе аз защо си мисля че на Киара секциото беше за 1 септември  newsm78 ама ако е за днеска,дано всичко мине при нея по мед и масло  Praynig
лек ден на всички и на тези ,които ще се обебват днеска-всичко да е идеално и лесно   love001

# 229
  • София
Здравейте и от мен !!!
Аз пак съм изпуснала няколко бебчета Честита радост на Лусесита,Женуария и Буено

Честит рожден ден и на Миранда на патерици Simple Smile Бъди жива и здрава и много щастлива и обичана Hug

Видях че вчера сте обсъждали темата за тесния таз. Нека и аз да си кажа моето притеснение .Таза ми е 17 см, а на бебко главичката миналата седмица в петък беше10 см. Доки каза ,че ако не родя сега до края на тази седмица изобщо не е ясно дали ще успея да родя нормално. Та и аз много съм се притеснила, чак в петък съм на консултация.
Има ли някой друг с подобни размери, който ще ражда нормално?

# 230
Здравейте Hug Благодаря на всички за хубавите пожелания!
Не съм чела нищо, имам свободна минутка да ви пиша малко.

Честити бебчета на всички появили се на скоро! Да са ви живи и здрави!  bouquet

Да разкажа набързо как родих....на 25-ти вечерта към 9 часа започна да ме боли и присвива корема ниско долу. Не бях сигурна, че са контракции, но тъй като зачестиха, започнах да се замислям...Разхождах се из стаите, къпах се и видях, зацапване. Реших, че ще отивам в болницата (Шейново), няма какво повече. И отидохме - към 11,30. Имах 4 см разкритие. Приготвиха ме да раждам. Започнаха доста по-силни контракции и доста по-начесто. Пуснаха ме на тонове, и по едно време ми казаха да напъвам като ми кажат, защото бебето вече се мъчи. Като го чух, казвам ви, така напъвах, че очите ми щяха да изскочат...След малко ме качиха на магарето и след още няколко напъна родих, в 1,40, вече на 26-ти. Направиха ми епизиотомия, имам вътрешни и външни шевове, но се оправям....Чувството наистина е страхотно Simple Smile
В Шейново попаднах на две млади докторки - Панайотова и Фейкова, страхотни са. Много мили и много ми помогнаха. Акушерките също бяха много добри.
Стояхме си три нощувки с малчо и ни изписаха в събота.
Сега все още съм много притеснена - дали всичко правя както трябва, дали е добре бебето....Но вчера ни посети педиатърката, всичко е ок, слава Богу Praynig
Понякога много, много плаче....опитвам се да създам някакъв режим все пак, но е трудно засега. Почнаха го коликите,миличкия, и цяла нощ се присвива...

Та така, пожелавам на всички ви, и на детенцето ми и себе си първо здраве, само това искам, всичко друго се нарежда. Успех, майчета!

# 231
Сънито, добре дошла отново при нас!   bouquet
Радвам се, че вече сте си вкъщи с малкия сладур!  Hug
Така като те слушам, си имала лесно раждане, е, то силни болки няма начин да не е имало... но всичко се издържа в името на малкото човече, което е в нас! А как сте с кърменето, справяте ли се?  Misc Baby Bottle

# 232
Здравейте момичета !!!
Честито на мама BUENO да е жива и здрава тя , семейството и малкото човече... newsm51

При нас нищо ново , освен поредната безсънна нощ newsm46 искам--- искам само едничка нощ да си легна и да се събудя на сутринта към 10 ч Banghead Ама за сега като гледам скоро няма да ми се сбъдне желанието.. Sad
За памперсите и аз се чудя , защтото имам пакет с 43 бр, незнам дали ще ме навикат в болницата ако го отворя и си оставя половината в къщи  newsm78
Божеее в малкото време в което спах тази нощ, сънувам само някакви операции- че съм родила , ама нищо не ме боли Thinking как стана тоя номер незнам....  #Crazy
Това е за сега от мен ...прегръщам ви силно и ви желая прохладен ден!!! Hug

# 233
Дундито2, аз също страдам от безсъние, всяка нощ, първо ставане до 00, след това започват болките и страховете и така всяка нощ...
Да не говорим за сънищата - тук вече 2 нощи сънувам бебешки дрешки.
Ей такива работи при мен...

# 234
nahodkata, може и аз да не съм разбрала правилно за секциото на Киара- с тоя моя бременлински мозък Simple Smile Така или иначе е в болница и се надявам всичко да е наред с нея и бебчето.

цвета, браво бе! ти голям удар си направила за 21 лв. А и щом магазина е зареден с хубави неща, си е направо късмет.
Аз отдавна не съм ходила във втората употреба и се чудя кога ли ще имам възможност да се поровя малко из някой магазин.

На мен ми дадоха толкова много дрешки- една приятелка поръчвала из интернет от mothercare, mamas&papas и тн, ама детенцето й се родило по- едро и почти не са носили някои дрешки. Та тя ми хариза някои страхотни неща. Други приятелки също ми дадоха страшно хубави и запазени дрехи... Въпреки, че се събраха доста дрешки, аз също купих някои неща, които много ми харесаха. Бабите и те милите доста накупиха и сега като гледам се чудя дали изобщо ще може всичко да го облечем...

# 235
Горска Китка, много се радвам, че отново се включваш по-честичко тук!  Hug
На мен също една приятелка ми даде доста запазени дрешки, които изпрах и почти изгладих.
Бабите също понакупиха доста, сега съхнат последните мисля, но аз също смятам да си понакупя, но очаквам транзакция днес...
Леля ми изпрати и от Гърция, даже преди малко ми се обади да ми се похвали, че накупила разни фибички за косичката на бебка, аз й казах да не бърза да купува, нека първо се роди, пък и сигурно ще можем да й ги слагаме след половин година. Ама те всички се радват и купуват.
Не зная вашите мъже как са, но моя хич не се вълнува от такива работи, дрешките не го трогват ама изобщо... чувствам се кофти, ама те мъжете са си такива тъпаци...  ooooh!
Стискам палци на Киара!  Praynig

# 236
Сънито,да ти е живо и здраво малкото съкровище!Ianita28и аз това мислех,тука всички уж много лесно са родили,нали се сещаш,че и да е имало кански болки няма да ни кажат,да не ни плашат,нормално е.
Тук в нашата болница бебетата са при майките и нещата за бебетата също.Не ти взимат нито козметиката,нито памперсите и това което си купил се ползва за твоето бебе,за това не мисля да отварям пакета,само се притеснявам,че сака ми е огромен.На вас искат ли ви чаршафи за еднократна употреба,козметика за бебетата,термометри и такива неща?

# 237
  • София
Янита, не се ядосвай на мъжа ти, те повечето са си такива - не се вълнуват от тия неща Grinning
Честит син на Буено, да й е жив и здрав и да радва мама и тати smile3525
Да ви се похваля - ние вече се преместихме в ремонтирания апартамент и сега седа насред невероятен хаос и се чудя откъде да захвана подреждането. Laughing След малко почвам, че иначе няма да дочакам да видя подредено преди да родя.
После ще се включа пак. Flutter

# 238
Мама Гаци, на мен за болницата ми искаш чаршафи и нощници за мен, лигнин, термометър за мен и бебчето, дрешки и памперси, козметика - чудя се каква да бъде  newsm78, 2 комплекта пеленки, мокри кърпички.
Това е...

# 239

Мен обаче ме притеснява нещо друго... доколкото разбрах в Тина Киркова не се полагало АМ на бебетата на майките, раждали естествено, а само на тези със секцио. Е добре де, ако например на някоя майка не й е дошла още кърмата какво- детето й гладно ли ще стои?  newsm78  #Crazy
Това много ме шокира и съм готова да се карам ако не ми хранят детенцето докато ми дойде евентуално кърмата.

До колкото съм запозната коластрата,която тече преди самата кърма е напълно достатъчна за първите дни на бебчето.Аз поне смятам изобщо да не позвалявам да дават на детето АМ.Ако греша-поправете ме.

Общи условия

Активация на акаунт