СЕПТЕМВРИ-09'44 - "Септември тук е вече и всяка мама чака свойто бебче"

• 10 662
  • 315
  •   1
Отговори
# 240
  • София; Дружбето

Мен обаче ме притеснява нещо друго... доколкото разбрах в Тина Киркова не се полагало АМ на бебетата на майките, раждали естествено, а само на тези със секцио. Е добре де, ако например на някоя майка не й е дошла още кърмата какво- детето й гладно ли ще стои?  newsm78  #Crazy
Това много ме шокира и съм готова да се карам ако не ми хранят детенцето докато ми дойде евентуално кърмата.

До колкото съм запозната коластрата,която тече преди самата кърма е напълно достатъчна за първите дни на бебчето.Аз поне смятам изобщо да не позвалявам да дават на детето АМ.Ако греша-поправете ме.
Изобщо не грешиш. Коластрата е най-доброто в първите дни, докато дойде кърмата. Аз също не разреших да хранят Миша с АМ. Когато ми носеха шише с адапте го изливах в мивката

# 241
Яд ме е,че дъщеря ми я натъпкаха с АМ,а аз си хвърлях кърмата #Cussing out.Но тогава имахме някаква инфекция и тя не беше при мен.Изпусна най-важната част от кърменето-коластрата Sad.Сега се надявам да имам възможност да храня детето си само с кърма.

# 242

Сънито, добре дошла!!!  newsm47

Видях че вчера сте обсъждали темата за тесния таз. Нека и аз да си кажа моето притеснение .Таза ми е 17 см, а на бебко главичката миналата седмица в петък беше10 см. Доки каза ,че ако не родя сега до края на тази седмица изобщо не е ясно дали ще успея да родя нормално. Та и аз много съм се притеснила, чак в петък съм на консултация.
Има ли някой друг с подобни размери, който ще ражда нормално?

Аз тъкмо това писах вчера, че на моята обменна карта пише 18 см, а tsveta каза, че при нея е 20см( а тя вече е родила едно дете). Нищо не са ми казали за размер на главата, ама и аз патката само за килограми питах. Иначе лекарката каза, че бебето е малко и за сега няма проблем. Другата седмица пак трябва да ме гледат и тогава ще питам.

А Августинките са си направили много сладка тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424724.0;all
Утре сутрин съм на тонове и изследвания в Шейново. Някой за кафе? Mr. Green  

# 243
Добър ден и от мен!
Тая нощ нещо хич не спах и се събудих преди малко. Един комар така ме изтормози, а не можах да го убия след два часа преследване  #Cussing out
Да ви се похваля - вчера най-накрая се сдобих със скрин за дрехите на бебо. Гледах да е максемално голям и се надявам да събере всичко. Вие като казвате, че сте готови с всичко, така ме стреснахте, че си взех сериазна бележка!  Crazy Та във връзка с това искам да попитам на каква температура перете бебешките дрешки?
Буено честито бебче! Много да ви радва малкото слънчице!
Аз нямам никакви признаци за раждане все още. Ама и малкия доста се изпъва и все ми се струва, че ще ми разпори корема и ще излезе. То ако ставаше толкова лесно, щеше да е ехеееее  Joy Май ще е време вече да си обувам гащи, че в къщи си ходя без / страшно ми е удобно /, та поне да разбера като ми падне тапата.
Цвета и аз съм привърженик на евтинките и хубави неща.  Peace Предпочитам да имам десет такива за едни пари, отколкото едно нещо за същите. Оглеждам се насама натам ама нещо взех да се въздържам, че нали скоро ще се промени положението и ще ми се променят и мерките и теглилките  Laughing

# 244
Сънито, добре дошла отново при нас! Hug много се радвам за лесното раждане и добрия екип-дано на всички ни се падне така  Praynig  Hug
dundito 2   бе какво спане до 10 Joy  hahaha аз се радвам,ако се наспя до 7,тя моля ти се до 10  smile3532за 9 месец е нормално спокойния сън да е вече мираж,просто защото бебо много е пораснал и няма начин да се чувстваш комфортно и да спинкаш  Peace
mama_Gaci   ,родилите не пишат че е лесно,за да успокояват останалите  Peaceняма лесно и безболезнено раждане,но просто се забравя болката на момента,в който ти дадат да гушнеш бебчето  Heart Eyes  smile3521то ако не се забравяше,никой нямаше да се навие да роди 2 път  newsm10
за коластрата-вярно е най-полезназ ,според мен не е достатъна  за първите дниnewsm78 защото аз първите дни имах съвсем малко,и мислех че няма да кърмя и добре че беше АМ,иначе Ицака врещеше от глад Laughingа на 5 ден си ми тръгна кърма и му стигаше иделано.

tchopar,и аз мила ходя вкъщи без бело,ама ти като каза май наитина трябва да се замисля newsm78

# 245
И аз мисля,че на Киарра и е днес секциото.Дано да и е по вода! Praynig
Аз бях да ми мерят кръвно,кг,урина-всичко е ОК!Сменили са ми сестрата, при която ходех и сега ми се падна една паника ooooh! Каза ми, че за всяко нещо едва ли не трябва да ходя да ме видят-болки,независимо къде(кръст,корем,кости),по-силно  течение,естествено,ако не усещам бебо и въобще всеки симптом.....еми аз да си седя там тогава Thinking  Досега ми обясняваха как да чакам контракциите да станат на 5 минути,а сега тя ми казва:"Няма да чакаш,направо идваш" Направо ме шашардиса #Crazy Не знам....... Whistling
сънито ,блазе ти за бързото раждане!Радвам се ,че сте добре Hug

# 246
 Здравейте  Hug
 Минавам само набързо  Hug  Laughing
честито на новите мами! Живи и здрави да са бебчетата им
 Брат ми дойде и майката на милото, хубаво е да е пълна къщата. Перем последните придобивки и си чакаме, но малката хал хабер си няма да излиза. Когато тогава...  Laughing Laughing
 Вчера бяхме на тонове и като се разрита, не можем да се укротим. Сестрата през цялото време  #Crazy Mr. Green Mr. Green  Shocked
 Отивам сега да  hang и после на разходка  Hug
 Лек ден на всички и много бебета   newsm20 smile3534

# 247
  • София; Дружбето
Коластрата е достатъчна. Стомахчето на бебето е съвсем мъничко. На ден се отделяха 7-8мл коластра ако не се лъжа. Тя е страшно хранителна и е напълно достатъчна за нуждите на бебето първите дни. Адапте може да изпие много бебето, но няма да се нахрани повече, най-много да повърне след това излишното. Да не говорим за защитните и функции и антителата, които носи.
Аз ще си пусна филм, че ми се схваща ужасно кръста от вчера, но не долу, където би трябвало, а високо горе Crazy Нищо не е като при другите хора при мен Crazy

# 248
  • Габрово
Честити рожби на Лусесита и Буено   bouquet

Тя киара не пазеше ли в тайна датата за секцио и сигурни ли сте, че е днес?

На нас за болницата ни искаха 10 памперса като преди всяко преобуване им давахме по един, ама това беше по три пъти на ден само, което ми се видя безумно- то бива да не им се занимава, ама... Едното момиченце беше супред подсечено като го преобличаха с дрешките за изписване и добре, че мойто излезе корава кама и нищо му няма.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 13:37 от valkata78

# 249
И аз мисля,че на Киарра и е днес секциото.Дано да и е по вода! Praynig

По вода й е!

В 8:40 ч. сутринта се е родил малкият мъж Самуил - 3 кг, 50 см

Чух се с нея преди малко, всичко е минало добре, чувства се чудесно и си почива  Peace

# 250
Nahodkata Да ама нали се сещаш,че ако след като родя напиша,че съм щяла да умра от болка и единственото нещо което съм искала е някой да ме застреля в главата,за да свърши всичко и тн. и тн. тука ще ме разчекнат и разпнат на кръст,полеят с катран и поръсят с пера JoyИ после само ще се промъквам тайно за да ви чета,без да смея да напиша и мижаво редче. EmbarassedПък за гушкането ясно и това,че се забравя ама не се забравя след 3 дена,сестра ми от 7 години не е забравила,а не ми е разказвала нищо негативно.
Ianita28 и на мен абсолютно същите неща,мисляче без пелените(трябва пак да питам).Аз козметика съм взела на Бочко за болницата,малки разфасовки са,което е удобно за краткия престой,миришат много приятно и има много хубави отзиви за тях,да не говорим за цената.Взела съм шампоанче,сапунче,крем против подсичане и мляко за тяло. Peace

# 251
  • Габрово
Ехаа, Честит да й е малкият Самуил и да радва много мама и тати! На киара бързо възстановяване!  Hug

# 252
  • София
Здравейте мацки...честити бебоци на новите мами...
И аз я мисля Киара...секциото е или  днеска или утре...щото беше писала, че оставя малката при свеки за да се наспи...ама вече трябва да има щъркелче, ако секциото е било днеска....стискам палци...
Аз за Шейново знам, че не дават АМ на мамите родили нормално, не за ТК...една моя позната роди там и така и не й дошла кърмата и не й давали...тя някаква мама дето била секцио и имала кърма давала нейното АМ....ама все ми се струва, че бебето ако спада много искат неискат ще дадат АМ....едва ли ще си правят експерименти с бебоците и да ги държат гладни....
И аз почнах пак с гадните сънища....нощеска имах и някакви болни, но не бяха контракции...така и неразбрах какво е...нещо все ме придърпваше...после мина....
Иначе нищо ново...утре ще се запознавам с доктора, който ще замества моята доки докато я няма...и ако не издържа до секциото...той той щял да ме поеме...

# 253
  • София
Ехеее...ето го днешното бебе..честито на Киара и бързо възстановяване...

# 254
еххххххх,Миринда,че хубава новина,дано само хубави новини да имаме във всички теми  Praynig smile3521

Киара,честит ти син Самуил!нека ви бъде жив и здрав и много,много да ви радва! Hugнека с каката изпълнят къщата ви с весел детски смях   love001на тебе -бързо възстановяване и много  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт