КОЕ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ДОМАШНОТО ИЛИ КУПЕШКОТО КИСЕЛО МЛЯКО?

• 14 283
  • 70
  •   1
Отговори
# 60
Little wingels mislia 4e tova e sait za mneniai saveti,a ne za kritiki.ne se znae ti vaob6te 6to za maika si ta si sednala da kritikuva6 drugite.i nedei da se pravi6 na vajna.az ne viarvam mnogo na napisnoto vav neta za6toto vseki moje da napi6e statia primerno za pravilno hranene na bebeta.

Little wingels мисля че това е сейт за мнения и съвети, а не за критики. не се знае ти въобще що за майка си та си седнала да критикуваш другите. и недей да се правиш на важна. аз не вярвам много на написаното в нета защото всеки може да напише статия примерно за правилно хранене на бебета.

Моля, пишете на кирилица.

vesi2100, ти май сама не знаеш защо посещаваш този форум,а!  Laughing
Като не вярваш на написаното в нета, какво търсиш в специализиран форум за хранене на бебета и деца, а?!  Mr. Green

След като вярваш, че всеки може да напише статия за хранене на бебета в интернет, я вземи да публикуваш една такава за ползата от хранене с домашно кисело мляко на новородени и после задължително ела тука да се похвалиш със статията.  hahaha Joy
Little wingels не разбирам защо изобщо си правиш труда да пишеш и обясняваш на тази дама, която за мен е абсолютно невежа относно детското хранене. Пита а не иска съвет newsm78, задава въпрос с надеждата всички да и кажат "давай кисело мляко" и като не се получи така започва да си коси нервите Sunglasses
Имам близка, която също е против киселото мляко понеже детето и повръщало от него. Е добре де ами има различни марки млека, включително и против повръщане, но разни хора разни идеали.
Към авторката на темата - на тази възраст не бих дала кисело мляко. Момичетата по-горе са ти написали вече препоръчителната възраст.
Вземи кофичка кисело мляко и кутия АМ, погледни съдържанието на едното и на другото и виж от какво лишаваш малкото си бебче като даваш кисело мляко на тази възраст. Това че при твоята приятелка се е получило така , никак не е миродавно, че ще се случи и на твоето дете. Явно твоето дете е извън всички стандарти на СЗО Rolling Eyes
Нищо лично Peace

# 61
Здравейте, мами!
Отправих моите въпроси към по-опитните от мен мами, тъй като това е първото ми детенце и разчитам на вашият опит и познания. Не зная дали ме разбрахте правилно. Въпросът ми беше кое е по-доброто, ДОМАШНОТО ИЛИ КУПЕШКОТО? Не съм от безотговорните мами, които ще дадът нещо неподходящо на бебето си без да прочета каквото ми е достъпно по въпроса и без да се консултира с лекар. Дори другата седмица съм при сепц. диетолог за започване на захранването.  Исках да зная, когато му дойде времето   Naughty за захранване с мляко кое е по-добро.
Не съм пуснала темата зада се убиждаме и нападаме, ooooh! а за да се информираме. Литъл Уингс права си, но тона ти към не запознатата мама е грубичък  Crazyи явно го е приела навътре. Сигурна съм, че може да има обяснения за действията си като например  - да слуша бабите на село, които казват от киселото мляко по-убаво нема Outta Joint, но когато се консултира с педиатъра на детето ще разбере как да храни бебето си и с какво.
Много съжалявам за лошите настроения в темата, но вие си знаете как да говорите по между си. Peace  bouquet

# 62
от моя страна няма никакъв проблем...но явно заядливите мами преобладват.продължавам да храя бебето си със домашно кисело мляко и педиатърката ни знае също и дори ми обясни по подробно всичко.

# 63
от моя страна няма никакъв проблем...но явно заядливите мами преобладват.продължавам да храя бебето си със домашно кисело мляко и педиатърката ни знае също и дори ми обясни по подробно всичко.
"Заядливите" мами просто се опитват да ти обяснят защо не е добра идея това, което правиш..
Изобщо не става въпрос за това, че даваш домашно мляко на бебето..
А за това, че изобщо си започнала да даваш кисело мляко на 2-месечно бебе..
Детето си е твое.. Решения стъщо.. Но е добре да си информирана, вместо да се "гордееш", че на пук - продължаваш да даваш неподходяща храна на толкова малко бебе..

# 64
Дирекно на вьпроса-предпочитам домашно кисело мляко,от сигурен източник,пред тези от магазина! Peace

# 65
Дирекно на вьпроса-предпочитам домашно кисело мляко,от сигурен източник,пред тези от магазина! Peace

Но въпроса се отнася за 4-месечно бебе. Не по принцип.

# 66
В заглавието не се вижда..на 4 месечно...АМ е по-добрия вариант  Peace

# 67
Здравейте.Нова съм тук и ще ми е много приятно да обменям съвети със вас.Аз имам бебе на 1 месец и за жалост нямам кърма.До сега давах адаптирано мляко,но от него веднага я запече и се изхожда само със търнометър.Реших да минем на домашно кисело мляко.Свекъ ми гледа крави и ни дава мляо,но маслеността му е голяма.Искам да ви попитам,то е ясно че е още малка за кисело мляко,но тези искуствени храни не ми вдъхват мноо доверие,дали масленноста е вредна и ще й стане ли нещо ако продължа да й давам.от три дни сме на кисело мляко и за сега е добре ,но незнам да не й стане нещо.на 21 съм и ми е първо дете и затова незнам какво да правя.Моля дайте ми съвет.

В никакъв случай не давай кисело мляко, бебето ти е твърде малко! До 5- 6-и месец трябва да се храни само с кърма или АМ. Киселото мляко не е алтернатива на кърма/АМ, захранване с кисело мляко най-рано на 8 месеца и то само за разнообразяване на менюто.
Ето за четене и ограмотяване:
Защо Световната здравна организация препоръчва бебето да бъде само на кърма или АМ през първите 6 месеца

Офффф! Като започнете така,вашите баби само с АМ са хранени. Давайте си кисело мляко на детето,ако си го подквасвате сами е най-добре Simple Smile .

# 68
  • Плевен
Да той мъжа ми като ЛЕКАР В СПЕШНО се е нагледал на повръщащи и бебета с диария заради хранене само с кисело мляко.Последното такова(циганче)даже получило алергия заради КМ.Та,давайте си,не се притеснявайте.освен да се оповръща и да му докарате обезводняване от диария,кво толкова пък.В болницата за няколко дена и ще се оправи...

# 69
Мами, искам да ви питам кое мляко от киселите давате на вашите деца и не е ли за предпочитане домашното? Thinking В моят квартал има една баба, която отглежда, така да се каже по екологично чист начин, своите крави. По-добре ли е да купувам от нея прясно и да квася у дома киселото мляко за детето? По написаното във форума разбирам, че ни е още рано. Кисело се давало не по-рано от 8 месец, а прясното след годинка. Чудно защо тогава нас са ни гледали с кисело мляко??? newsm78 Толкова ли е вредно??? #Crazy
Благодаря, ви предварително!
Те май въпросите станаха повече от един  Mr. Green

Деси, аз давам на малкия домашно кисело мляко. Започнах да му давам като стана на 3 месеца и нямаме никакви проблеми. Единствено му обирам каймака като подквася, че е доста маслен. А относно това, че било рано ти сама прецени. Имаш си глава на раменете. Моето лично мнение е, че колкото по естествени продукти приема едно дете толкова по-здраво ще бъде то.

# 70
Хора,защо не гледате темите от коя година са.На Деси детето със сигурност вече не е на мляко. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт