КОЕ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ДОМАШНОТО ИЛИ КУПЕШКОТО КИСЕЛО МЛЯКО?

• 14 274
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
   Аз съм квасила и съм давал на малката, НО наистина трябва да ти е сигурен източника. Имай впредвид, че всички добавки, лекарства и какво ли не, които се дават на животните ги има и в млякото. Ама като ви гледам месеците, сте си за АМ определено!

# 16
Аз предпочитам купешко,особено след като исках да си купя веднъж овче мляко от познат и той ми каза,че на познати не продавал сега понеже овците му били нещо болни.Как да купя от непознат след това!?
Но на тази възраст бих ти препоръчала АМ.Нас може всякак да са ни гледали,затова и по-често се засичам с познати по болниците отколкото по кафетата.

# 17
Ако наистина си решила да даваш кисело мляко според мен купешкото е по-добрия вариант Peace
Принципно както и другите майчета са те посъветвали е най-добре детето да си пие АМ.

Чудно защо тогава нас са ни гледали с кисело мляко??? newsm78 Толкова ли е вредно??? #Crazy
В пелени ли повиваш детето или използваш памперси, предполагам е второто Wink. Чудно, защо тогава нас са ни повивали в пелени?

# 18
Най добре си давай АМ, а като порасне бебока тогава му мисли какво ще му даваш.
Аз купувам готово КМ от магазина.

# 19
Ето и моето мнение: В магазина кисело мляко НЯМА!Това е факт!Ако вярваш в качеството на прясното мляко на някоя баба-купи си и си направи сама кисело.Баща ми има ферма с крави.И сега знам че отново ще предизвикам критики, но аз на моята беба от 5-6 месац ще и включа в менюто кисело мляко. Всеки сам решава за детето си! Успех и на теб!

# 20
  • Монтана
mamma_didi едно е да вкючиш КМ друго е само КМ да даваш на бебка аз също като стана на 6м започнах да давам КМ с бисквити, овесени ядки, плод и т.н но все още сутрин и вечер пие АМ.

# 21
Твърдо за домашното кисело мляко - квасено. Ако си сигурна за източника това е най-добрия вариант.
Едно време ако са нямали кърма бабите ни какво мислите са давали?

# 22
Твърдо за домашното кисело мляко - квасено. Ако си сигурна за източника това е най-добрия вариант.

Ами за да стане на кисело мляко-то се кваси /прясното такова/..иначе няма как да стане :
http://www.t-rechnik.info/k.php?page=2

А бабите ни едно време, да давали са кисело мляко, ама качеството на тогавашното, няма нищо общо със сегашното. И са го давали, защото просто друго не е имало на магазина /говоря за заместител на кърмата, каквото сега е АМ/.

# 23
  • UK/София

Не искам да влизам в спор, но защо не помислиш за едното време какво може да е било млякото и какво сега.По-точно храната която ядат животните.Не реагирайте толкова първосигнално.

# 24
Не съм привърженик на купешкото кисело мляко!Предпочитам домашното,защото знам при какви условия е направено Simple Smile

# 25
Аз предпочитам домашното мляко.

# 26
Нас са ни гледали с кисело поради липса на алтернатива. Освен това индустрията се развива,медицината също. Ако детето си хапва АМ нямаш нито причина нито нужда да даваш кисело мляко. Макар аз да го обожавам дадох на детенце едва на годинка. За огромно мое учудване тя си хареса марка с добавено сухо мляко. За домашното не знам. Трябва да си сигурна в кравата. Че е здрава, че е навестявана от ветеринар, че се дои в чиста зона и според санитарните изисквания. Въпросът няма еднозначен отговор. На купешкото също му нямам вяра.

# 27
Аз давам на малката от 5-тия месец кисело козе мляко-домашно и много го обича. То е изключително полезно.

# 28
Аз първо вземах купешко 2% масленост...да не се натоварва детето излишно...Сега му правя домашно подквасено,но преди да го заквася,обирам каймака и го отделям...

# 29
  • София
Купешко - ЕлБи, защото е с най-строг контрол за качество.
Кравите на бабите не ги знам с какъв контрол са и от какво са болни например. А иначе нека си рупат био тревички, не смея да рискувам  Grinning

Аз първо вземах купешко 2% масленост...да не се натоварва детето излишно...
Би ли обяснила как става натоварването? Препоръчват се тъкмо пълномаслените млека. Детето не се натоварва от маслеността, тъкмо обратното - много полезна е. След 3 годишна възраст се преминава на нискомаслени.

Общи условия

Активация на акаунт