КОЕ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ДОМАШНОТО ИЛИ КУПЕШКОТО КИСЕЛО МЛЯКО?

• 14 278
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Нас са ни гледали с кисело, защото тогава не е имало адаптирано. И никой не е казал, че е вредно киселото, просто АМ е много по-добър вариант. Микробиологично чисто, със стандартизиран състав, лесно за съхранение и употреба, обогатено с витамини, минерали и още много полезни неща. Така че АМ е според мен най-добрия вариант. Което не пречи след 8-9 мес да даваш и кисело за разнообразие. Едното не изключва другото.
А иначе аз съм твърдо за купешкото мляко - и кисело и прясно. Никога не бих дала на детето си домашно мляко, нито домашно месо или яйца, както и на себе си всъщност. Домашното не се знае нито съставът, нито с какво е хранена кравата, нито дали не е болна от нещо, нито как е доено и съхранявано. Аз съм лежала в инфекциозна болница от домашно мляко.
Но всеки решава за себе си. Мен лично ме е страх.

# 31
Към авторката на темата: 5-месечното бебе не е бяла мишка за експерименти!
Представа нямам какво те кара да питаш глупости, но ако педиатърът, така те е посъветвал, моят съвет е да го смениш бързо, при това!

Има доста време докато стане аткуален за бебенцето ти въпросът дали такова или онакова кисело мляко. Бъди сигурна, тогава сама ще знаеш отговора! Освен това качеството на млякото - домашно или не - не е постоянна величина, променя се, а с него променяме и своя избор.
Сама виждаш, че всяка майка има собствено мнение, в зависимост от собствените си разбирания и предпочитания.

# 32
любимо мляко ние е обезмасленото Елби. Дори домашно квасеното не го ядем толкова колкото Елби.

# 33
Към авторката на темата: 5-месечното бебе не е бяла мишка за експерименти!
Представа нямам какво те кара да питаш глупости, но ако педиатърът, така те е посъветвал, моят съвет е да го смениш бързо, при това!

Има доста време докато стане аткуален за бебенцето ти въпросът дали такова или онакова кисело мляко. Бъди сигурна, тогава сама ще знаеш отговора! Освен това качеството на млякото - домашно или не - не е постоянна величина, променя се, а с него променяме и своя избор.
Сама виждаш, че всяка майка има собствено мнение, в зависимост от собствените си разбирания и предпочитания.

Немога да разбера защо критикуваш момичето.Тя просто задава въпрос и иска да види различни мнения, а не да и натякваш твоето  и то по този груб начин.Ако въпросът ти се струва глупав, просто подмини темата

# 34
Не искам да създавам полемика по въпроса. Crossing Arms Просто искам да се информирам, тъй като доста мами около мен ползват кисело мляко от четири пет месечна възраст и то замествайки АМ #Crazy Просто се чудех, кога и кое е подходящо за детето ми това е всичко newsm78 Благодаря на мамите за съветите  bouquet

# 35
Купешко - ЕлБи, защото е с най-строг контрол за качество.
Кравите на бабите не ги знам с какъв контрол са и от какво са болни например. А иначе нека си рупат био тревички, не смея да рискувам  Grinning

.

Обожавам домашно мляко, но вече трудно се намира и едвам си го "поръчвам".
А го предпочитам, защото го варя на 100градуса.Купешкото го пастьоризират на 72 градуса.А какво се случва с туберкулозната бактерия която загива на 100 градуса.?
Сега ще кажете, че то се изследва - да, ама не! когато събират млякото от пунктовете то се изсл.само и единствено за примеси .колкото и да ви е чудно такъв ни е стандарта.Имам приятелка която работи в млякото на Сточна гара/там се изсл.млякото за София/.Тя ми "разби" представите за това какво ядем.

# 36
точно така!Един да се сети да разясни!А има и друго, те това мляко дето го изкупуват изобщо не го слагат в това така наречено "кисело мляко" от магазина!

# 37
 mamma_didi, мармашотка   bouquet
Благодаря за споделеното. Такава е истината и за млякото и за преработените месни продукти, за съжаление, колкото и да не ни изнася /на мен, вкл/.
Болно и жално ми става, въпреки, че не засяга моите деца, да чета подобни теми, както и мнения как детето обичало кремвирши Sick
Храненето при децата е разделено на много етапи, според възрастта - пр. newborn, baby, toddler, child, teen. За всеки етап, храненето е специфично, това го определят диетолози и педиатри, индивидуално за всяко дете и няма значение другите майки какво дават на децата си /понякога даже не е храна, а просто нещо/.
Поддържам мнението, че Desislava Goranova трябва да се замисли дали да не смени педиатъра /ако действително той я е посъветвал така/ защото в най-скоро време ще последват и други подобни "съвети" като дойде време за захранване, ваксини и т.н.
 Hug

пиша с най-добри чувства, водена единствено от мисълта да помогна, не да споря, още по-малко да обиждам и обвинявам

ПП: мармашотка, варя и купешкото и домашното мляко, въпреки, че това намалява полезността му, но сигурността си е сигурност  Laughing

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 11:20 от ivasl

# 38
Момичета, радвам се, че ме разбрахте правилно Grinning

Ако някоя каже и от къде в София мога да си купувам домашно мляко ще съм благодарна.Лятото си купувах от една баба на пазара, но я изгониха и вече я няма.Сега не знам от къде?
На последната спирка на тр. №1 продава един производител/взимала съм от него и е супер млякото/, но ми е много далече и трябва да се ходи много рано, защото се разграбва веднага.А в 8ч сутринта ми е прекалено рано.

# 39
За мен киселото мляко и то на такава възраст е неразумен риск - има си АМ.
Що се отнася за самия избор - мисля, че не бих се доверила на кравата на някоя баба. Ако искаш истинксо еко мляко, по-добре купувай БИО кисело/пресно мляко.

# 40
Абсурд е и да си помисля, че мога да взема прясно мляко от някоя баба, на която нямам гаранция какво я яла кравата и никой не я е проверил.
И аз имам едно наум. Поради тази причина не посягам към домашно прясно мляко.
Нямам време и желание да се занимавам с приготвянето на домашно кисело мляко. Давам пълномаслено на Алекс - основно Бор Чвор и Сердика. От прясното - детското на Сердика /малките опаковки с мечето/.

# 41
Правя у дома кисело мляко от 3 месеца,моето момченце го обожава.До преди това давах АМ,а в купешкото кисело има нишесте,някои марки са направо фрашкани,а за нас това е голям проблем,ние сме с глутенова непоносимост.Исках да споделя,че откакто пием кисело домашно млекце(по около 1 голям буркан дневно),зъбките растат много по-бързо и неусетно!
Да направиш мляко в къщи не отнема много време Peace.
Снощи взех пак прясно за подквасване и малко се притесних ,че е вече доста мазно,не изкарват вече кравите да пасат тревичка явно,а им дават зърно,но моят дребният е на 2 год. и 3 месеца. и предполагам няма да е проблем.Винаги старателно обирам всичкия каймак.
Прясното е много трудносмилаема храна,аз ще дам след 3-тата годинка,но ние сме с проблемни черва,та затова.А иначе и аз съм за даването му ПОНЕ след 1 годинка,пък и киселото е по-полезно Peace.

# 42
Така от улицата не бих рискувала да взимам мляко? Иначе няма нищо по хубаво от домашното стига да знаеш какво е

# 43
  • ул. "Мечтание"
Ако съм сигурна в произхода - предпочитам домашно.

# 44
Здравейте.Нова съм тук и ще ми е много приятно да обменям съвети със вас.Аз имам бебе на 1 месец и за жалост нямам кърма.До сега давах адаптирано мляко,но от него веднага я запече и се изхожда само със търнометър.Реших да минем на домашно кисело мляко.Свекъ ми гледа крави и ни дава мляо,но маслеността му е голяма.Искам да ви попитам,то е ясно че е още малка за кисело мляко,но тези искуствени храни не ми вдъхват мноо доверие,дали масленноста е вредна и ще й стане ли нещо ако продължа да й давам.от три дни сме на кисело мляко и за сега е добре ,но незнам да не й стане нещо.на 21 съм и ми е първо дете и затова незнам какво да правя.Моля дайте ми съвет.

Общи условия

Активация на акаунт