КОЕ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ДОМАШНОТО ИЛИ КУПЕШКОТО КИСЕЛО МЛЯКО?

• 14 272
  • 70
  •   1
Отговори
Мами, искам да ви питам кое мляко от киселите давате на вашите деца и не е ли за предпочитане домашното? Thinking В моят квартал има една баба, която отглежда, така да се каже по екологично чист начин, своите крави. По-добре ли е да купувам от нея прясно и да квася у дома киселото мляко за детето? По написаното във форума разбирам, че ни е още рано. Кисело се давало не по-рано от 8 месец, а прясното след годинка. Чудно защо тогава нас са ни гледали с кисело мляко??? newsm78 Толкова ли е вредно??? #Crazy
Благодаря, ви предварително!
Те май въпросите станаха повече от един  Mr. Green

# 1
  • Велико Търново
Абе,Деси я не се занимавай с глупости.На Макс последното нещо,което му трябва е кисело мляко.Давай си му адаптираното и да ти е мирна главата.Той с това ниско тегло,където се роди и до вчера колики имаше,аз не бих дала.До нас един човек от някакво село носи "уж" хубаво прясно мляко,ама като сравня с млякото от съседите просто това е вода.
Не сравнявай вече нищо с едно време.

# 2
  • Ню Йорк
Малко ти е детенцето. Аз на моя син започнах да му давам кисело мляко след 8 месеца. Както ти е казала siska79 , давай си му АМ  Hug

# 3
Кисело и прясно  - след годинката, не след 8 месеца е препоръчително!

Чудно защо тогава нас са ни гледали с кисело мляко??? newsm78 Толкова ли е вредно??? #Crazy

Защото навремето не е имало адаптирани мелка, затова. При липса на избор и киселото е вариант. Но сега избор и прекрасни адаптирани млека - бол. Грехота би било да се рискува с кисело при това положение.
С домашно не бих рискувала заради неясноти - крава, хигиена, съхраняване на млякото, квасене и какво ли още не. Има риск от болести и зарази.
Нас са ни гледали с кисело и прясно, да, и по-голямата част от нас си плащаме рано или късно заради това  Tired

Кисело купено давам само на Боженци, за момента го намирам за най-доброто  Peace

# 4
  • Монтана
Аз лично твърдо заставам зад домашното, но твоето бебе е много малко за каквато и да е храна освен АМ на бебето започнах да му давам след 8-мия месец КМ и то за следобедна закуска а снощи за 1-ви път дадох от шише.

# 5
Добре си се информила за сроковете-спази ги Peace
Блонди вече ти е отговорила Peace
Не не е вредно кис. мляко, но мозъка на бебето се развива най-интензивно до 3г. и за това са му нужни много мазнини, ама не олио, зехтин, мас или други Wink, които ги има в най-голямо изобилие  в кърмата и съответно се усвояват най-добре от нея, след това са в козето мляко /най-близко по състав до нашето/ и вече в кравето...
Затова до 3г възраст се дават пълномаслени мл. продукти, но предвид другите проблеми произтичащи от приема на пр. мляко преди 1г, се е приемало кисело такова, но сега при наличие на АМ, е безсмислено да даваш кисло с неясен произход откъм качество на гледане на животните, хигиената и пр..
Иначе, ако твоята баба ги гледа и имаш представа за качеството на пр. мляко, определено е по-добре да го квасиш ти, пред купешкото Peace

# 6
Ами аз винаги съм предпочитала купеното мляко . Първо,че подлежи на контрол и второ-не ми е силната страна заквасването.

# 7
Ами аз винаги съм предпочитала купеното мляко . Първо,че подлежи на контрол и второ-не ми е силната страна заквасването.

И аз така.  Купувам Верея и Елена.Peace

Блонди, кисело мляко (и сирене) се препоръчва преди 1 година. Продукти с пресечен белтък. Препоръките варират между 8-10 м. или 10-12м.
Не ме разбирай погрешно, не се заяждам, нито търся полемика.  Peace

# 8
  • Монтана
Момичета не се лъжете само че има кои знае какъв контрол на млякото всъщност няма никакъв.

# 9
Блонди, кисело мляко (и сирене) се препоръчва преди 1 година. Продукти с пресечен белтък. Препоръките варират между 8-10 м. или 10-12м.

Предполагам зависи от школата. Тук не са ми препоръчвали преди годинката  Peace
Няма проблем, не се заяждаме, обменяме опит  Hug

# 10
  • София
Много съм изчела за киселото мляко и мненията са 50:50.В общи линии каквото си решиш.Най-добре ги редувай.

# 11
  • Карлово
ДОМАШНОТО

# 12
Купувам БИО кисело мляко, не съм се замисляла за домашно, за мен има доста "АКО".

# 13
Аз предпочитам домашното мляко,защото знам какво има в него.Но....АМ е регулирано според нуждите на бебето,а кравето мляко е регулирано според нуждите на теле,така че си изчакай годинка.Ако пък толкоз държиш да му даваш КМ,поне редувай да има и прием на АМ.

# 14
  • UK/София

Аз квася кисело мляко, но минавам по дългата хамалогия.Купувам прясно органик, закваска имам от БГ и подмятам канчета и бурканчета из цялата кухня.Причината е само тази, че тук киселото мляко е мноооого далеч на вкус от нашето истинско кисело мляко.Но, ако си бях в България, никога нямаше да се занимавам с подобно нещо.Абсурд е и да си помисля, че мога да взема прясно мляко от някоя баба, на която нямам гаранция какво я яла кравата и никой не я е проверил.

За сведение и тук орепоръчват киселото мляко преди 12м.

Общи условия

Активация на акаунт