За парфюмите, цените, репликите и доверието!

• 9 731
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • In The Middle Of Nowhere
Miss_Smart,
Да се надяваме, че от 1998 г. насам са се променили нещата - към добро  Grinning Wink

# 31
Няма ли някаква възможност да се ограничава достъпа на "просветители", които да ни обясняват, колко сме проЗти, че не купуваме от техните оригинални сайтове?
Тук повечето, които четем и пишем в парфюмната тема вече сме доста напред с материала и можем да преценим, кое е истинско и кое не.
Ще следя темата, но подозирам, накъде ще замине. Laughing
Подкрепям! HugАман от просветители.

# 32
  • София
Добър ден на всички! Искам да ви попитам, защо сте толкова категорични, че БГ сайтовете предлагат основно ментета?

# 33
Абе ще си поръчам, пък да видим Simple Smile Приятно ще ме изненадат ако са с английско качество, но едва ли, не знам... поне да са като тези в бг парфюмериите... ще пиша като има развитие...

# 34
стана ми интересно, пиши като получиш  Mr. Green

# 35
Леле... явно съм създала истинско мазало с тази тема... ок - на първо място приемам критиката за подписа! Променям го...

Второ - не съм агитатор... както казах и в началото - нито съм собственичка, нито ще ми плати Wink Помоли ме като приятел да споделя и това е, което правя! Аз съм потребител и използвах този сайт като всички останали.

Съгласна съм, че може би не са 1 към 1 с това, което се намира в най-скъпите бутици или в чужбина... но и в цената липсва една нула, нали?! А ако съпоставя цена/качество - определено съм доволна от това, което имам! В края на краищата - изглежда по същия начин, мирише по същия начин и съм доволна от това колко е траен.

Аз лично съм против онлайн магазините по две причини - не можеш да пипнеш (в случая помиришеш) стоката преди да е твоя... и трябва да плащаш онлайн, което за чуждестранни сайтове е ок, но сигурността на българдките онлайн магазини ми е съмнителна. Моят не съм го поръчвала през сайта, а си го взех директно от човека... нека selina_vd сподели после как е, що е, плащане, качество...

# 36
На мен ми хареса идеята ако не ти харесва продукта, напр. опаковка, цялост и тн, да може да го върнеш веднага без да плащаш... това ме и стимулира да пробвам, ако нещо се усъмня, да мога да се откажа... Плащането е на куриера, и пари не губиш...е, вкарвали те в някакъв черен списък, но ако не съм доволна, повече все едно няма да поръчвам от тях. Вече пуснах поръчка, чакам да ми се обадят и да видя какво ще става по-нататъка...

# 37
  • Балчик
Вече пуснах поръчка, чакам да ми се обадят и да видя какво ще става по-нататъка...

Ами какво да става- ще получиш менте:

Съгласна съм, че може би не са 1 към 1 с това, което се намира в най-скъпите бутици или в чужбина... но и в цената липсва една нула, нали?!

# 38
А, не очаквам като от чужбина, по-скоро да се сравни с парфюмите, предлагани на родна земя...

# 39
  • някъде под слънцето...
но разбирам поне дотолкова, че като се пръсна с английския парфюм сутринта, на следващата сутрин след 2 душа се усеща, а с парфюм, купен от БГ от МОЛа, трябва да се пръскам поне 2 пъти... минимум! Дотолкова разбирам Simple Smile

Явно познанията ти не са достатъчни парфюма може да е 100% оригинален и да не е траен зависи от конкретния парфюм.Освен това трайността е много относителна и е  в зависимост и  от типа кожа
Парфюми от България не съм  купувала от много години.По голямата част от тези които имам са от нормални магазини тук, други са от безмитния на летиЩето, имам няколко от фраганса...Някои са трайни, други не чак толкова...Няма как да са ментета, просто законите тук са много жестоки за подобни инициативи...

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 18:09 от sl

# 40
Писаха ми, че е започнала дискусия за моя сайт, затова се включвам, за да внеса малко яснота...

Последното място, до което очаквах да стигне сайтът, е форумът на бг мама... но какво пък Simple Smile Като модератор в друг форум наистина предполагам, че отдавна темата е за заключване, затова мисля да се намеся преди това.

Нека уточним някои неща. На първо място, абстрахирайки се от сайта... нека да правим едно основно разграничаване между ментета, реплики, оригинали и изнесено производство. Ментетата са продукти, които използват оригинално име, но зад името има некачествена стока - евтина опаковка, пластмасови флакони, спиртно съдържание и т.н. 90% от ментетата на българския пазар са произведени в Турция и са лесно за разпознаване - тъй като производителите на ментета нямат пари да правят качествен дубликат, често дори печатът на опаковката се разминава, размазано мастило и т.н. а баркодовете им са невалидни (контролната сума е грешна). Не е за пропускане и фактът, че в България има фирми, които изкупуват празни бутилчици от оригинални парфюми и ги пълнят с нещо евтино... Рефан, например!
На второ място са репликите... Това са всички продукти, които изглеждат по сходен начин, миришат подобно и името им е... подобно Wink Примерно: Hugo Boos, La cocte, Ahgel и т.н. Те също са изключително очевидни!
Стигаме и до основната тема - оригинали и изнесено производство. Оригиналите са си оригинали - те се произвеждат, бутилират и продават от заводите на производителите - предимно Франция, Италия и САЩ. Изнесеното производство е по лиценз на същите тези оригинали (тоест по лиценз на някоя марка). Те се правят със същия екстракт (онези капчици, които сте спрягали по-рано в темата), с който се смесват парфюмите и тоалетните води на оригиналите, но той се изпраща в други държави, където се правят опаковките и флаконите... наливат се и се разпращат за продажба. На българския пазар в най-голяма част от магазините се продават точно тези продукти от изнесено производство, но никой не ви го казва, за да плащате като за оригинал!

Тук стигаме до фактите за сайта... предлаганите парфюми са именно от изнесено производство, но в никакъв случай не са ментета! Съдържанието им, ароматът, опаковката - всичко е 1:1 с това, което ще откриете в магазините на пазара в Източна Европа, Азия, Южна Америка и други страни, за които масово се изнасят. Не случайно на сайта е споменато нещо, което някой дори беше цитирал тук - екипът на сайта ни гарантира, че продуктите имат автентичен аромат и опаковка, по нищо неотличаващи се от оригиналите!

Оттук нататък изборът го прави всеки сам за себе си... Именно затова плащането се прави при получаване и поръчката може да бъде отказана - за да видите, помислите и вземете решение! И некоректното в случая не е обсъждането на някой сайт, който без дори да е споменавам, явно е приет за реклама... некоректно е да обясняваш колко е некачествено нещо, което дори не си видял и пробвал. Днес получихме 3 поръчки, в които беше записано в Забележките, че са от потребители на вашия форум - надявам се да получите тяхното мнение!

Все пак преди да пуснем сайта, основната дейност на фирмата бе и все още е зареждане със стоки на десетки магазини из цялата страна, в това число 4 магазина в софийски МОЛ-ове, редица магазини по главната улица в Пловдив, няколко хотелски магазина в Пампорово, два магазина на морето и т.н. Но там цените са съвсем други Wink Познайте защо...

И за финал... за всички дами, които са категорични, че държат да си купуват най-скъпите възможни парфюми на пазара, на времето имаше един много добър виц във времената на мутрите: Срещат се две мутри, приятелчета и единият се хвали на другия: "Ей, брато... ский каква вратовръзка Гучи си купих за 200$!", а другият му вика: "Ъ! Балама си ти, прецакал си се... същата я имат в ЦУМ за 300$!".

# 41
Имам една забележка и един въпрос.
Рефан не изкупува празни шишета. Рефан произвежда имитации и ги представя като такива, не като оригинали. Ако някой изкупува от името на Рефан, това е друга работа, но твърде кокошкарска- те определено имат добре вървящ бизнес не само с парфюми, имам преки наблюдения.
Въпросът ми - На каква цена идва при вас един Шанел, какъвто и да е - опаковка от 100мл, за да може да си позволите да го продавате на цена 38 лева и да имате печалба?

# 42
  • някъде под слънцето...

И за финал... за всички дами, които са категорични, че държат да си купуват най-скъпите възможни парфюми на пазара, на времето имаше един много добър виц във времената на мутрите: Срещат се две мутри, приятелчета и единият се хвали на другия: "Ей, брато... ский каква вратовръзка Гучи си купих за 200$!", а другият му вика: "Ъ! Балама си ти, прецакал си се... същата я имат в ЦУМ за 300$!".
Не съм забелязала някоя от дамиите да държи да си купува най скъпите парфюми.Аз лично държа да си купувам оригинални , не ментета, не реплики, или изнесени производства.

# 43
Имам една забележка и един въпрос.
Рефан не изкупува празни шишета. Рефан произвежда имитации и ги представя като такива, не като оригинали. Ако някой изкупува от името на Рефан, това е друга работа, но твърде кокошкарска- те определено имат добре вървящ бизнес не само с парфюми, имам преки наблюдения.
Въпросът ми - На каква цена идва при вас един Шанел, какъвто и да е - опаковка от 100мл, за да може да си позволите да го продавате на цена 38 лева и да имате печалба?

Поправям се, ако съм допуснал грешка в обясненията... нямах предвид, че Рефан правят тези ментета! А малцинствени групички, които искат да изкарат пари - бързо и лесно. И тук е моментът да споменем и онези цигани, за които сте писали - които ви срещат на улиците и ви продават парфюми! Там в 99% от случаите са оригинални неща, които те просто са откраднали от някой магазин. Затова ги дават евтино и винаги имат само единични бройки Wink Другата опция - да тафят някой тестер...

Цената, на които ги взимаме от вносителя, са с разлика около 10% от цената, на която се предлагат. Както вече написах, занимаваме се преди всичко със зареждане на вериги магазини и печелим от количества, не от надценка. Имаме си договор със спедиторска агенция и доставките са за наша сметка на специални цени. Всъщност в момента актуализираме малко цените на сайта, защото в момента всичко е на една цена, а реално не е така... оеднаквихме ги за удобство, но явно сгрешихме. Поправяме грешката... и скоро ще въведем в сайта информация за това на каква цена се продават същите тези аромати в магазините, където сме дистрибутори.

# 44

всъщност най-много обичам да си купя евтино скъп оригинален парфюм  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт