Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 764
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, мен напоследък яко ме тресе нервата  ooooh! с моя само се караме.
То вярно, че предстои голяма крачка с това преместване, а и хамалогия голяма, че и бебо е доста нервен напоследък...сигурно ние му го пренасяме  Cry
Вие как се справяте?

# 61
Elyah за слинга Цвети е дала линк  http://www.piggyshouse.com/bg/SLINGPREMAXX/, м/у 90 и 100 лв., зависи от къде си го купуваш, обаче са дебели т.е. за лятото и за по-топло време ще им е топло на мъниците в такъв слинг, а за по-евтино може да погледнеш в продавалника или пък да си купиш плат и да дадеш на някой да ти ушие..
Сънчо поуспокои ме с това, че не преяждат..ще си го държа на цицата, ако трябва денонощно само да не плаче, че ми се къса сърцето..

# 62
Е, най-после да погледам малко бебенца. Ама и мамите - тия дето сте раждали в МД, не знам от фона ли от какво ли, но изглеждате перфектно. Тони, ти печелиш  Wink, изглеждаш супер.

Кажете ми моля защо не мога да качвам снимки - дава ми, че се качва и после влизам в едно меню с всички бебешки снимки и има бутон запаси промените, но снимки, добавени от мен не скивам.
Да не би да са много големи и нещо да не ги харесва?

Kъде ги видя тия мами бе аз нищо не скифтам? newsm78
Ама аз още преди 1 седмица ти писах да качиш малко снимки от изписването,ама ти не си прочела явно дай,дай малко да ви видиме. Hug

# 63
  • София
сосми да кажеш после имат ли ефект капките.
айла и аз да попитам,може ли да давам първо само дясната гърда,понеже ми се вижда,че произвежда по-малко мляко,пък малкия суче активно в началото,като е гладен,после поцоква еваш-еваш.Дали ще я стимулирам тъка повече или няма значение  newsm78
   Да  Simple Smile Много често при повечето жени едната гърда произвежда повече кърма. Не е проблем (освен за мен предния път в началото каот бяха две). Но ако искаш да стимулираш повече производството в нея я предлагай винаги първо нея в началото за известен период. Най-важното е сумарно от двете гърди да е достатъчно кърмата за бебчо, а това че едната произвежда повече в повечето случаи за бебето не е проблем освен за мама, чисто визуално едната може да стане по-голяма от другата  за периода на лактацията. След приключване на кърменето нещата се нормализират. Понякога се случва и бебето да предпочита гърдата която има повече мляко заради по-лесното потичане и струя на кърмата, но с пози и упорство нещата се нормализират.

# 64
Мдам, ако не се вземе от продавалника, най-евтините са по 50лв (сайта дето бях дала).

Зо, то ако не е гладно детето, просто суква 2-3 пъти и заспива, така, че давай цица да ти е тихо в къщи Wink Лошото е, че нищо не може да се свърши, ама детенцето по-важно.

Пете, предния път повече се карах с мъжо, сега съм толкова спокойна (то и тогава бях, ама още не му бях свикнала и ме нервираше с глупости).

# 65
  • София
 tracy_t браво за наддаването. Радвам се че и проблема с гърдите отшумява  Simple Smile
Айла, не е ли много за една седмица  newsm78 Аз много се радвам де, ама се чудя само ...

Аз за корема - никакъв не ми остана, в момента съм 2 кг + от теглото си преди раждането
   Не се притеснявай когато са на кърма не е проблем да качват и по повече в началото. Бебчо си знае най-добре, обикновенно след първите 4 месеца кърмачетата забавят темповете на наддаване, докато хранените с АМ задържат един по постоянен темп на растеж и след шестия месец. Ако е спаднал повече на тегло или е роден по-малък е нормално да наддава в началото по повече. Важно е и генетично какво е заложено. Възможно е и да има разминаване в кантарите.
   Наддава ли прекалено много моето изключително кърмено бебе?

# 66
Ето малко снимки на нашето малко съкровище, който иска да гледа  Mr. Green http://tatyanatomsickova.multiply.com/photos/album/24/Daniel_Tomsicek_19.08.2009

Айла, мерси много, успокоих се. Нека да папка тогава

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 19:26 от tracy_t

# 67
# 68
Еее Захиркаа добре дошла. Hug Тамън днес за тебе питахме,как си,как е малката?[/b]

# 69
Не мога да разбера какво става два дни имам кърма достатъчно за бебо, днес пак няма никой - съвсем малко имам. Айла, може ли да ми обясниш на какво се дължи това и какво да направя, за да имам всеки ден кърма. Пия постоянно лактогенен чай.

# 70
Деси, как разбра, че имаш малко?
Захира, добре дошла, драсни някой ред повечко Simple Smile

# 71
  • София
Не мога да разбера какво става два дни имам кърма достатъчно за бебо, днес пак няма никой - съвсем малко имам. Айла, може ли да ми обясниш на какво се дължи това и какво да направя, за да имам всеки ден кърма. Пия постоянно лактогенен чай.
  Може ли да споделиш по какво съдиш че нямаш в момента достатъчно кърма? Как се държи бебчо и колко напишкани и наакани памперса имате?
  Нормално към шеста седмица се наблюдава така наречения скок в растежа или лактационна криза, което се изразява в желанието на бебчо да суче по-често и да е малко по-раздразнително за известен период от време.

Лактационни кризи
  Кратък цитат от статията

Цитат
Лактационна криза е прието да се нарича временното намаляне на продукцията на мляко, което обикновено се случва след установяването на зрялата лактация. Ако се кърми без ограничения на поискване, включително през нощта, тази ситуация винаги се възстановява от самосебе си за 2-7 дена, без каквито и да е специални мерки. Счита се, че лактационните кризи най-често се наблюдават през първите  3-6 седмици от живота на бебето, а след това могат да се повторят на 3, 7, 11 и 12 месеца. В други източници се посочва друга периодичност – около 1,5 месеца. През какъвто и период да настъпват, продължителността им рядко е повече от 6-8 дни, като най-често продължават 3-4 дена.
Съществува и традиционно обяснение на това явление. Изглежда енергийните нужди на детето периодически рязко нарастват и започва да не му стига обичайната порция. Гърдата не успява да догони растежа на бебето.

Как изглежда това? При всеки е различно, но обикновено жената се оплаква от безпокойството на детето и плач по време на кърмене или веднага след него и нарастналия брой кърмения (ако е на поискване). Други се тревожат заради постоянното усещане, че гърдите им са “празни”. Някои майки не забелязват почти никакви изменения в гърдите си, но ги умаря почти непрекъснатото сучене на бебето. “Имам чувство, че бебето ми е забравило, че вече е порастнало, държи се като новородено, макар че вече е на 3 месеца!”
За обикновеното, тъй наречено средностатистическо бебе, лактационните кризи не представляват опасност. Ако жената знае, че такова явление съществува, ако е уверена в способността си да изхрани детето, то тя просто увеличава честотата и продължителността на кърменето. При правилно организирано кърмене повишената сукателна активност на бебето неизбежно ще доведе до увеличаване на обема на изработваното мляко. Просто срока на възстановяване при всички е различен, затова на една майка ще й се наложи да изтърпи всичко на всичко 2 дена, а на друга – всичките 6!

# 72
  • София
Здравейтееее,
Захирка,добре дошла.Разкажи ни малко повече за раждането и качи снимки на малката принцеса Simple Smile
Новата темичка наистина е страхотна!
Имам едно питане again-онците още не са ми паднали (явно в болницата са ме излъгали,че резорбиращи),лохии вече нямам,мога ли да правя секс пък дори и с презерватив)?В петък оставаме сами с мъжо и двамата много искаме ама мен ме е страх заради тези конци.Плийс,който знае да ми каже Simple Smile
Сънчо,това което каза за пъпчиците Пиоктанин ли беше?Че на нас сега такова ни изписаха,било някакво лилаво багрило  Thinking

# 73
Здравейте, на 24.08 се роди моята малка Габриела с тегло 2.800кг и 49см

# 74
  • Бургас
Сънчо , за снимките - забележи в кой албум ги слагаш! И на мен така ми се случваше , докато не загрях , че вместо в Августовски бебета ги слагам в друг албум.

Захира , къде се изгуби, всичко наред ли е  с вас?

desitta, честита ти рожбичка, да сте живи и здрави , и аз родих на 24-ти Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 13:37 от Дивиана

Общи условия

Активация на акаунт