Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 796
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Момичета бебо има зелено ако.Вашите как са?Четох,че бебето било настинало,като има такова ако newsm78

# 196
Момичета бебо има зелено ако.Вашите как са?Четох,че бебето било настинало,като има такова ако newsm78

На стр. 12 писахме на Биа за същото  Peace

# 197
  • Ах, морето
Яна, Данче, Цвети, Биберон_ко, благодаря ви за пожеланията за моето момиченце.

Аз този път, за разлика от първия, в болницата съм свалила само 6-7 кг. Но от изписването насам вървя надолу. Е, вярно с по 300-400г. на ден, но важното е, че спадам. Обаче докато си възстановя килограмите отпреди раждането ще мине мнооого време, тъй като са ми останали едни 15 кг.  ooooh! А сега и диети не могат да се пазят, та ще трябва да се примиря с килограмите поне засега. Лошото е, че никакви дрехи не ми стават от старите, особено в ханша. Май там най-много съм натрупала.  Whistling

А вие как сте с апетита? Аз почти нямам, за разлика от бременността  Crazy . Сега ям насила, когато се сетя. Не ми се ядат дори плодове, а само допреди няколко седмици унищожавах промишлени количества дини и праскови. Днес съм изяла само няколко обикновени бисквити и малко фъстъци. Знам, че трябва да се храня, за да имам кърма, но нищо не ми се яде. Първата седмица след изписването свекърва ми беше вкъщи и готвеше всеки ден и тогава ядях, ама като си замина, мен не ми се припарва към печката, а като няма сготвено ядене, съвсем не се сещам да се храня.

От снощи и моят юнак е с пъпчици по лицето, ама много. Вчера нищо му нямаше. През нощта, като ставах да го храня, целият се изринал. Лекарката днес ми каза да ги промивам с отвара от лайка. Вчера излизахме на разходка и май от това се появиха. Уж не го е пекло слънцето директно, но според лекарката били от прегряване. При вас за колко време преминаха тези пъпчици?

Яна, браво на твоята щерка. Много е пораснала.

# 198
ВЕСИ ох блазе ти, че сваляш кг и то по толкова много и бързо! 400 гр НА ДЕН е много!! аз имам още 8 кг да сваля, но имам АДСКИ апетит, а и има кой да ми готви всеки ден за добро или лошо...

Пъпчиците биват най-различни. Ние имаме бебешко акне по лицето, което минавало и пак се появявало  newsm78 До скоро имахме и с гноен връх, но минаха с Бактробан. От претопляне май имахме на коремчето до преди 2 дни, но сами минаха мн бързо. Трябва да се оставя да диша кожата. Споко, безобидни са, ще минат  Hug

# 199
Янче Ето ме  Simple Smile Още съм  preggo
Весеки ден ходя на тонове и прегледи. И след това ме кара да се движа през целият ден, а аз имам доста болезнени контракции понякога.
Разбрахме се ако до неделя не родя в понеделник влизам в болницата за предизвикване!

Олеее момичета да ви споделя как се изложих днес. След поредният ужасен преглед му викам:"Докторе после ще вземат да ми липсват тези прегледи!" и той:"Аааа не ме търси след това!" И аз  Shocked като се размислих мале голяма излагация  Embarassed

# 200
ДЕНДИ: по 1 капчица? Не е ли малко? Някой така ти го изписа ли??  newsm78

Оффф, ами оказа се малко... сега прочетох в нета, че се давало по пълен капкомер  Shocked значи нищо не съм направила до сега  Tired

# 201
Здравейте и от мен.
Днес ставаме на 1 месец.  Днес бяхме и на преглед качили сме 1420г и 5см.
Митко още не иска да суче и се цедя денонощно - около 4-5 часа на ден ми се събира цедене. Затова и не смогвам да ви чета Simple Smile
Кога ходите в южния парк да се метна на колата и да дойдем. С това цедене ще е за час ама ми е домъчняло за вас и много ми се иска да ви видя.

# 202
Здравейте и от мен.
Днес ставаме на 1 месец.  Днес бяхме и на преглед качили сме 1420г и 5см.
Митко още не иска да суче и се цедя денонощно - около 4-5 часа на ден ми се събира цедене. Затова и не смогвам да ви чета Simple Smile
Кога ходите в южния парк да се метна на колата и да дойдем. С това цедене ще е за час ама ми е домъчняло за вас и много ми се иска да ви видя.

Честита ви месечинка Simple Smile Oлееее милата  ooooh! Много те съжалявам Sad Много странно защо така не иска зърното, а иска шише!??  newsm78 Зърната ти ок ли са? Направо ти се възхищавам за упоритостта! Аз май колкото и да съм ЗА кърменето и да съм се преборила и аз с доста незгоди покрай кърменето, ако бях на твое място до сега да съм се отказала Sad Наложи ми се веднъж да се цедя и за да има достатъчно за 2 яденетс майка ми да й даде, се цедих на няколко пъти в продължение на 3 дни!!  УЖАСНО е! А ти как и през нощта го правиш наистина не знам!   bouquet

ГЕРИ: КЪСМЕТ МИЛА!!  Hug Хайде вече да излиза малкият непослушко!! И дано тръгне самичък!  newsm51

# 203

Долс,според мен е от претопляне,гледам по моя бебо,като съм го навлекла в жегата,след това акито му е зелено и го оставям само по боди и той се оправя.

Петенце,честито ти християнче,да ти е жив и здрав и мнооооооооого послушен,не можахме да се видим след ражданията,но здраве да е Tired и честито ти преместване Hug

# 204

Долс,според мен е от претопляне,гледам по моя бебо,като съм го навлекла в жегата,след това акито му е зелено и го оставям само по боди и той се оправя.
Точно от това се опасявах и аз и започнах да го поразсъбличам,макар,че лекарката вика,че било от коликите.

# 205
И аз на раждането свалих много малко, само 5кг, но откатко сме си у нас съм свалила още 4, сега ми остават само още 3 да смъкна и ще си върна килата отпреди бременността. Старите ми дрехи си ги нося вече, маалко ми са опнати на корема и ханша, но все пак са минали само 14 дни от раждането. Този път поне не ме гони глад както беше предния път, тагава свалих 11 в болницата, обаче след това ги качих обратно за няколко месеца. Ядях като разпрана и при това все неща, от които се шишкавее - баници, понички, кифли, торти.... Blush. То не че сега не ми се ядат тези работи де, много си падам по тях  Simple Smile, но знам какво ще стане, ако се отпусна и за сега успявам да си озаптя апетита  Simple Smile.

Мо, Яна, браво на хлапетата ви, добре качват  Simple Smile.

Аила, благодаря ти за статията, оказа се, че аз съм правила всичко погрешно според нея и ето сега резултата. Тя засмуква в края на краищата, но след голяма битка с гърдата.

Момичета, ако акито е светло зелено е нормално, ако бебето е само на кърма, тъмно зелено до кафяво ако е, се търси проблем.

# 206
Ех,здравейте и от мен..
Не съм ви чела вчела, че идваха дядовците и вуйчото да се запознаят с малкото филенце..големи емоции и мноого ракия..
За килограмите-бях качила 9, върнах се с 2 отгоре,т.е свалих 7, а сега само тестено ми се яде и си хапвам...
За претоплянето - все е навлечен и който дойде само ми прави забележка, а аз се страхувам да не настине..
Ние днес направихме 15 минути излизанака на терасата, а утре май ще се метнем на количката вече, ама не знам за колко време да е. Вие ми се смеете, че не сме излизали още, ама като е дребничък и е на АМ, ме е страх че не е силна имунната му система и затова..а и таткото е като магаре на мост по този въпрос.
А, да ви питам, като сте с колики и сте в период на бърз растеж и давате цоцомби на поискване, било то и през 1 час, това означава ли , че аз като съм на АМ мога да му бутам шише през час и половина по същата логика..
А, да ви питам за Вигантола, от утре го почваме. Вие как и кога го давате и проблем ли е , че е стоял 10 дни извън хладилник..днес разбрах,че трябвало да е бил в хладилника  Embarassed
Пред 3 часа ми текват гърдите, но по 10 капки и докато хвана помпата и нъц..какво да правя..имам или нямам, а и тая помпа мойта..егати вакуума..
Оф,много дълго стана..честито ни християнче,Гери - стискам палци на Хепи бебенцето ни, Янче, браво за наддаването  и  всички да наддадем като Анди
Какво още..малко ли ви досадих , целувки и усмивки на всички..забравих нещо май, ама като се сетя ще пиша  Hug Hug Hug

# 207
  • София
А, да ви питам, като сте с колики и сте в период на бърз растеж и давате цоцомби на поискване, било то и през 1 час, това означава ли , че аз като съм на АМ мога да му бутам шише през час и половина по същата логика..

Пред 3 часа ми текват гърдите, но по 10 капки и докато хвана помпата и нъц..какво да правя..имам или нямам, а и тая помпа мойта..егати вакуума..
Оф,много дълго стана..честито ни християнче,Гери - стискам палци на Хепи бебенцето ни, Янче, браво за наддаването  и  всички да наддадем като Анди
Какво още..малко ли ви досадих , целувки и усмивки на всички..забравих нещо май, ама като се сетя ще пиша  Hug Hug Hug
   За първата част, знам че има мами които хранят на поискване и с АМ, но все пак доколкото си спомням, адаптираното мляко се обработва по-бавничко от бебешкия стомах, заради по-голямото количество казеин и пресичането на по-големи молекули, докато кърмата се  обработва доста по-бързо и по-лесно. Затова незнам колко е разумно да се храни и на поискване с АМ. Попитай в подфорума за хранене с мляко за кърмачета.
   По втория въпрос може би ще ти е от полза тази статия - Каква помпа за кърма да избера?
    Опитай със часта и съвета да изцеждаж докато бебчето суче. Предимството е че бебето по уникален начин стимулира организма на майската и задейства отделянето на окситоцина, хормона който е отговорен за потичането и слизането на кърмата.

# 208
Вигантола не се държи в хладилник, че се втърдява и не под пряка слънчева светлина, че се разпада. ivu6a Ти точно по колко време цедиш? Защото знам, че мами цедят с часове капка по капка. Даже имаше клипче за цеденето

# 209
Благодаря, Айла, ще го проверя това..а ние нали сме със зърно -гигант и малкия направо губи търпение докато млякото слезе до устенцата му и се нерви, така че се цеда по 1-2 пъти на ден и с резултат 10-20 мл след повече от час цедене..
Хубаво е,че ме успокоявате че се цедят и другите капка по капка..това може би значи, че все пак имам малко кърма..и при мен е капка по капка..мудна работа
Звездичке, мерси, ще го извадя от хладилника ей сега..

Общи условия

Активация на акаунт