В корема на нашите НОЕМВРИйки ритат малки лудорийки-39

• 16 249
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Клодия - И аз се бях принудила да ходя до НОИ, проверих си, всичко си ми внася, но не в срок. Фирмата си плаща глоби, но какво им пука. А аз 62-ри ден си чакам парите от първия болничен tantrum А вече идва време да и нося на глупавата счетоводителка третия ми. Ама тя разбираш ли няма във фирмата пари в момента и за това ще ги внесе например след 10-на дни, ще плати неква неустойка и си свирка. А аз се подтискам,че сме само на заплатата на мъжа ми и се чувствам ужасно.  no

Кеане - Добре дошли! Лека и безпроблемна и на 17,11 - 2 пухкави бебока  twin_neutral

За връщането - И сутринта не ми се размина   grinning012

Хриси - Още мъничко остана.... А как е Боил след вчеращното му оставане?

Кики - Хайде СКУПЕ  newsm62

Биби - Живи и здрави довечера към 18 ч. очаквай посещение  newsm68

Хайде махам се, че нещо пак ме викат във WC

# 136
Мишленце, много сладък виц  rotfImbo
Надунка, голяма забава е било на тая лекция  hahaha И явно доста полезно. Аз живо се интересувам от епидуралната упойка и никъде не прочетох, че има опасност от парализа. Но отлично си спомням статиите по вестниците за същата упойка и парализираните момичета  #Crazy  #Crazy А  казаха ли случайно в кои случаи не може да се ползва? Защото от началото на бременността имам ужасни болки в кръста и се чудех дали няма да ми е противопоказно  newsm12
Бамби, аз мацвам малко крем за стрии и по гърдите - мацам навсякъде, където знам, че ще се разтягам  Laughing
Стеле, стискай зъбки, още малко остана  newsm10
Добре дошли на новите мами  smile3525

# 137
Стеле, добре е малкия.Ще свикне, няма къде да ходи. Simple SmileНещо не ги извеждат и като до взех към 4.30 до 7 часа търча по улиците като изтърван, а аз едвам му смогвах.Водя го в едно училище да тича и да рита топка.......страшна енергия имат тези деца Crazy Crazy Crazy

За епидуралната
- доколкото знам се бие в определен момент, при определени сантиметри разкритие, не става когато си искаме май.

За шийката - през юни и аз имах болки и ми правиха вагинален преглед и доктора каза, че шийката била мека в долната част.Иначе си е затворена и нагоре ок - каза, че може да ми е така и физиологично.Ходих на следващата сутрин пак, положението си беше същото и каза да не се притеснявам.Нещо ми обясняваше, че шийката по принцип трябва да е като фуния  newsm78, пък мойта била като пясъчен часовник Shocked - разни такива, вече не си спомням.
Sunflower, може ли да ни образоваш по въпроса, моля те?

# 138
Стели тя сигурно и моята за това ми обяснява че се бавели болничните по три месеца .. #2gunfire
И в нашата няма пари има само работа и моята на администратор най-много Twisted Evil Twisted Evil
Ужас!!!!
То щото много неща върша едновременно включая и неща които не са ми свързани пряко с дейността, ама нейсе... Още малко остана .... Какво ще правим като изляза по майчинство на една заплата и с тези кирливи да не кажа друга по силна дума болнични дето не ни ги плащат навреме не знам...
 #Cussing out
 ooooh! хич не ми се мисли  #Cussing out

# 139
  • София, жк. Борово
Zlitova, специално на лекцията обясниха само къде се бие епидуралната упойка - между прешлените, на около 20 см (ако помня правилно)  от края на гръбначния мозък- вж. http://z.about.com/d/pregnancy/1/0/_/_/3/adamepidural1.jpg. doctor Освен това , говорим не за епидурална анестезия, а за епидурална аналгезия, което не те обездвижва и е много по-щадящо. По принцип знам, че не е добре да се слага ако имаш мигрена, алергия, ако нямаш 4 см. разкритие и др. (имаше и още, ама не помня); специално за проблемите с кръста и гръбнака питах моята гинеколожка, защото имам изкривяване на шийните прешлени и тя ме успокои, че няма проблем, но все пак не е зле за твоя случай да ги питаш по-подробно.

# 140
Надунка, мерси за подробното инфо  newsm51 С моят кръст съм нямала проблеми преди бременността, затова мисля, че ще мога да се възползвам от епидуралната  smile3521 Така или иначе като му дойде времето ще обсъждаме и този въпрос с акушерката, ама аз нали съм си нетърпеливо и любознателно, да знам всичко от рано  Mr. Green

# 141
Хрисси, виж в   в този сайт за ориентировъчни цени на Nuxe. Аз съм си взимала няколко пъти от немска аптека, в Холандия нещо не са на почит и не съм виждала.  Thinking
Епидуралната анестезия се слага на 5-6 см. Поставянето не боли (споделям от опит). Мястото първо се обезболява и и след това  се слага катетърче, през което влиза самата анестезия. На фона на болката от контракциите, едва ли може да усетиш друга болка, която е в пъти по слаба.  Докато се слага се седи мирно, за да не стане някой фал.   Но лично аз този път ще си я спестя.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 12:20 от Мопси

# 142
Мдаааа....ходите си вие по лекцийки и срещи......аз пак пропуснах в Слънчице въпреки че се бях записала. Дано пак има на такава тема.

От утре започват да ми правят покривче на балкона, за да го остъкля - и ще падне едно разбиване и прахоляцииии - не ми се мисли. Но пък да го свърша това преди да се появи човече.

Стриите ме нападнаха откъм циците - вечер мажа с олиото на Юсерин, сутрин със серума на Чико щото повече попива, но за сега нямат махане. Не знам колко време трябва да се мажа за да се заличат . И дали мазилата са подходящи  newsm78 . А в същност не съм с големи гърди и почти не са пораснали......в ужас съм направо.
Също се чудя тези кремове за перинеум дали са ефективни. То съм чувала, че и упражнения трябва да се правят за там.....но кой да се сеща за всичко.

Neya - аз нали си взех музикална играчка, плюшена - онзи ден лежа вечерта и мажа тумбака и мъжо ми влиза, издърпва опашката на плюшеното животно / от там се пуска /и ми я тупва право върху мазния корем  Laughing била съм несериозна с музикалното образование на бебата  Naughty ....мисля, че съвсем ще полудеем до края с такива глупости  Mr. Green

# 143
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Здравейте и от мен,аз днес малко късно се включвам,че не съм на себе си.
Да ви се оплача,че няма на кой друг,снощи такъв запек ме беше хванал,никога не съм преживявала такова нещо.Сигурно над половин час съм се мъчила в тоалетната  smile3550,такива напъни,че по едно време мислех,че ще ми се спука и мехура и ще родя.Беше по-страшно и от раждане. newsm45,на никой не го пожелавам.А уж си хапвам плодове,зеленчуци,явно заради бебката метаболизмът ми е забавен доста,а досега нямах проблеми с ходенето до WC.
Хайде стига съм ви занимавала с моите проблеми.

Кики,много хубави снимки photo
Аз хем искам упойк,хем ме е страх и от минималния риск с боцкането в гръбнака.Но се усещам,че след първото раждане прагът на болка ми е станал по-нисък,общо взето по-малко търпя.

Мопси  ти защо не искаш упойка този път?

3 - то ми мишленце много весел виц.
Добре дошли на новите мами,лека бременност. preggo
Спокоен ден от мен,почивайте повечко. Hug

# 144
И аз определено ще си спестя тези процедури-упойките. Като тръгнах да раждам Елито постоянно виках сложете ми упойка. Но като видях гледката на момичето до мен като я слагаха спрях да си я искам.
Всяка упойка си има своите опасности.

# 145
Мопси, мерси. Simple SmileГоре-долу са същите цените.

Едно въпросче - имам много дребни плющени играчки от малкия.
http://smehurko.com/catalog/product_info.php?manufacturers_id=31 … a0efa3ef21964e99a - ей такива разни.
Сега, ако ще ги давам и на  бебето, трябва да се изперат добре - та как да ги изпера се чудя, да не взема да ги скапя? Thinking

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 13:41 от Хрисси

# 146
Хриси,
по въпроса за епидуралната анестезия и аналгезия - тя се прави в лумбалните прешлени, след мястото, където гръбначният мозък свършва. От ~2 лумбален прешлен започват разклонения на нервни снопове, които инервират включително малкия таз, вътрешната част на бедрата, перинеума - мястото, където се усеща болка при раждане. Епидуралната анестезия се нарича така, защото се поставя в мястото под обвивката на нервните окончания. Поставя се в 5. лумбален прешлен. Анестезиологът си прави преценка за състоянието на пациента - изключително обстойно, има специални листи с въпроси, които се задават (относно алергии, прекарани заболявания и операции и др. свързано с упойката, която той ще подбере). Отделно предварително се правят проби за чувствителност към използваните упойки. Разликата между анестезия и аналгезия е, че анестезията обезчувствява, докато аналгезията обезболява. Медикаментът, който се поставя може да се слага на серии, ако действието отшуми.

Относно шийката на матката - нормално е при жени, които ще раждат за пореден път, тя да е скъсена и с леко мековата консистенция. Тя се подготвя, особено вече последните седмици преди термин. При такива като мен, които не са били бременни и не са раждали това е по-опасно, защото скъсяването и изглаждането и стават едновременно - в предродилна зала, докато се дилатира шийката на матката (получава се разкритие). Каква е точно формата на шийката аз не мога да кажа - дали тя прилича на конус или пясъчен часовник. Само мога да коментирам консистенцията. Като цяло лекарите колкото и да са се бъгнали и да са пощурели все разбират нещо и не биха си заложили професията и името. Затова ги слушайте, какво ви казват и съветват. Всички останали неща като изследвания по НЗОК, ехографии са комерсиални.
Дано да съм била полезна!

# 147
  • Пловдив Белащица
Хрисси, пускаш в пералнята с препарат и омекотител - няма никакъв проблем. Аз такива ги перях през дни заедно с бебешките дрешки. Единствено, имам едни торбички мрежести за пране ги слагах вътре, че някои материи плюшки обират разни мъхчета и косъмчета и после нямат изчистване.

# 148
Добре дошли на новите мами!  Hug

Като гледам от всички отчетни в нашия подфорум, ноемврийките сме най-много на брой, почти към 200 го докарваме  Mr. Green

Хрисси, според мен, може да ги изпереш в пералнята тия плюшени играчки. На някоя кратка програма и със студена вода. Просто ги пъхни в торби за пране, а ако нямаш и калъфка за възглавница ще свърши работа. Аз така процедирам  Flutter

Мария Крумова, имаше във форума една темичка, в която разискваха ползите от кремовете за пиринеум. Точно мацката, която я беше пуснала, накрая като роди се оплака, че не е имало ефект. Но пък за упражненията съм чувала добри отзиви... Няма да е зле от сега да започваме да ги правим  Flutter

Милейди, види му се края, мила! Стискай кълки, лежи, почивай, че после... и да искаш - няма  Crazy

питанка  Mr. Green : Тия дни гледах едни сутиени за кърмачки, много готини, секси даже бих казала, удобни и на добра цена... Обаче... съм в чуденка какъв размер да си взема  newsm78 След раждането да очаквам ли, че ще ми пораснат повече цицорите? И изобщо сутиенът, който ще си взема в болницата, за прибирането вкъщи... с един номер по-голям ли трябва да го взема?... Извинявам се за малоумния въпрос  Blush

Комикс, Бо,  Hug Peace

# 149
Радост24, аз не получих напъни заради упойката, въпреки, че ми я бяха спряли и изчакаха доста дълго да не би да се появят. Почнах да усещам болка, но не и напън, а то това е съществената част от раждането.Бебката беше с голяма глава, та докато се роди.  Crazy  ( от 6.30 часа раждане почти 2 часа напъвах) . Акушерката ми казваше кога да напъвам, но така на сляпо ми беше много трудно, изпусках контракции, изобщо чувствах, че не владея положението, смених сигурно 20, но уви. С правилно дишане, болката може да се овладее и както се справих до 5-6 см, така смятам, че бих могла да се справя без упойка и до заветните 10. Иначе последствия за мен или бебето не е имало. Не съм имала главоболие, станах веднага след като ме позакърпиха, взех си душ, бебката засука веднага (още докато ме шиеха). Естествено това е моя опит с епидуралната, при някой действа супер, но аз лично не бих рискувала пак.
Хрисси, на мен не ми се отваря снимката, но горе долу се сешам како имаш предвид. Аз нашите смятам да ги бутна заедно с няко връхни дрешки в пералнята. Миналата седмица прах мечоци и други големи гадове, даже ги центрофугирах и нищо им няма.
Desitalee, по принцип циците след раждането като се напълнят с мляко са доста по-големички, да не кажа огромни. Аз лично си бях  взела един размер по-голям без банели за изписването и после спях с него за да ми придържа подплънките за кърмачки, че иначе цялото легло ставаше в мляко.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт