Отговори
# 120
  • offshore & overseas
Искам да повдигна друг въпрос, скоро бях свидетел на един разговор и останах с впечатлението, че вече трябва да се ориентирам към педиатър за бебето, защото проблемът при тях бил като с детските градини. Какво ще кажат майчетата, които вече са минали по този път?
Хм, не знам какво имаш предвид. По-скоро няма свестни. Иначе педиатри дал Господ. Laughing Май повечето майчета се примиряват с некомпетентността и се молят децата да са здрави. Praynig Но децата растат с болестите и въпреки майчините тревоги, така че... Twisted Evil

Бих ти препоръчала да избереш педиатър според разбиранията си за отглеждане на бебе (например, ако искаш да кърмиш, избери такъв, който подкрепя изключителното кърмене и късното захранване). Можеш да си набележиш или да пуснеш тема в Здравния справочник, за педита в твоя район да речем...

Ако това не е възможно, избери по местоживеене -- да ти е близо и бързо да приключваш с консултациите. Във втория случай те съветвам, през едното ухо да влизат, а през другото да излизат, общите заръки за грижите по бебето (или поне отсявай). Слушай само ако има проблем и винаги търси и друго мнение.

Аз избрах педиатър седмица след раждането на Калина, но е хубаво това да стане и малко по-рано (в никакъв случай отсега), за да може да те посети вкъщи, въпреки че те нямат желание и са благодарни, ако ги освободиш от тази тегоба или пък предложиш да платиш, което обикновено се случва ако детето няма още издаден акт за раждане (не можели да го регистрират и всичко ставало неофициално и разни подобни алабалистики).

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 13:31 от Мяуче

# 121
Мяу,благодаря за информацията,която ми пусна-определено ме успокои,защото се бях замислила дали всичко е наред.Определено занапред ще те потормозвам за информации по този повод.
Пухи,нямам нищо на въпреки,ако не ти се спи по нощите да си правим срещички по форума Party Stop.
Отивам да си наваксам за нощното неспане и после ще се включа в активното писане(надявам се дотогава да не сте приключили с темата Wink). Hug

# 122
  • Burgas
Здравейте,приех ви всички във Фейбокса.
Когато ви изпишат с бебето от болницата още на същия или следващия ден трябва да се обадите да избрания лекар и той трябва да дойде на домашно посещение да прегледа бебето.

# 123
  • София
Момичетаааа,

Хайде и мен да ме включите с предложения за приятелство към вашата групичка във Facebook. Аз съм регистрирана там като Elena Ilieva.
Хайде, ще ви чакам да се "видим", че вие вече станахте доста и ще ми е май по-трудно да добавя всичките....  newsm51

Поздравчета,  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 11:06 от Elidam

# 124
  • София
Здравейте!
Честито на всички с добри новини и добре дошли на новите мами!

Аз педиатърката си я избрах по препоръка на приятелки от квартала с по-голями деца. Единственото ми изискване беше да не назначава веднага антибиотик и да е добър диагностик като цяло и да дава направления.
Е, по-стисната на антибиотик педиатърка едва ли ще се намери из София, досега от нея не е бил изписван нито на мен, нито на дребния /аз също впоследствие я избрах за личен лекар/.
За захранването не съм я питала общо взето, тя ми даде насоки за късно захранване. Като цяло е за кърменето, много се опитваше да ми помогне жената, но аз не се справих. Както и да е, сега съм на поправителен.  Laughing
Бебето също ще е при нея. Тя прави две посещения след изписването - едно до 24 часа и второто след 3 дни, безплатно.
Аз за всичко, различно от кашлица, търся второ мение - като се почне от очен лекар заради секрет в едното око като новороден, падането на пъпа на 23-ия ден, зъболекар, УНГ заради хъркащо носле, и се стигне до УНГ и невролог заради късното проговаряне.  Laughing Абе проверявам си я, досега не се е дънила.
А, сега се сетих, че аз я бях избарала, но накарах израждащия ме лекар да звънне в поликлиниката на една позната нему акушерка и да и поиска мнението и на нея.  Laughing

# 125
Излизат ми 92 резултата за Elena Ilieva   Grinning !

# 126
  • Burgas
И на мен,прати на някой покана за да разберем коя си  Grinning

# 127
  • offshore & overseas
Търси по гмейла. Mr. Green

# 128
  • offshore & overseas
Ника, дал Господ всекиму такава педка! Praynig В наЩа 7-ма п-ка такова чудо няма. Тази, която аз избрах, е най-добрата и ми е много симпатична, макар че не я слушам за всичко, а само за онуй, което ми върши работа (даже малко ми е виновно, но го правя в името на детето).

Като не намерих според изискванията си, просто започнах да действам по усмотрение: предпише АБ, аз не го давам. Каже ми да въвеждам еди кво си, аз не го въвеждам, каже ми да замествам хранене, аз не го замествам... Та затуй сега сме прокопсали. hahaha

Но и свекърите са лекари, тъй че до голяма степен разчитаме на тяхната помощ и подкрепа...

А къде практикува избраната от теб, ако не е тайна? Може пък да свърши работа на някого.

# 129
хеххехех, нямате прочитане значи! аз във фейсбука съм Maia Menova.  И почти не излизам от там. хайде да се запознаваме..................... newsm44

# 130
Аз ще използвам педиатъра на Рая, дори днес и казах да ме има предвид  Grinning. Не знам дали за 5 години е променила вижданията си относно захранването, но така или иначе, ще си карам както знам.
Ще я избера, защото вече ни познава, дава направления и пуска изследвания без въпроси, така или иначе Рая е при нея. Ще я ползвам за мерки, теглилки и ваксини  Rolling Eyes.
С Рая също така процедирах, успоредно с това я водех на частни консултации, при педиатър, който беше за късното захранване.

# 131
  • София
Нашата е в Младост 3, 25-та п-ка, д-р Вашева.
Аз, както вече писах, за захранването също не съм я питала много-много. Тя е напълно наясно коя майка чете и коя разчита изцяло на нея. Само ми каза, че според новите тенденции захранването трябва да бъде към 6-ия месец, да не давам сок и т.н. неща, които аз знам от една българска книга.
АБ за да предпише, условието, за което предупреждава още при избирането и - "Поне 3 дни да има Т 39 градуса", винаги изчаква. Това пък дразни някои майки, едни познати си отписаха и двете деца от нея, защото едното кашляло, тя му предписала сироп, а не АБ и те се скараха с нея - трябвало АБ. Намериха си лекарка, която изписва АБ при кашлица.
Нашата ме кара да му давам сироп и да го водя всеки ден да го слуша ако кашля, за да не изпуснем момента ако има усложнение /засега не се е случвало/.
Другото, което ми харесва е, че е твърдо против даването на имуностимулатори на бебета, което май си стана масова практика вече.
Абе доволна съм от нея, не мога да си кривя душата.

# 132
Оф, до днес дори не се бях замисляла за тези педиатри, но ми казаха, че добрите лекари имали страшно много пациенти и отказвали да записват. Нямам идея дали е така, но веднага си представих момента, в който съм родила и нямам лекар, на чиято помощ мога да разчитам. Ужас, ще трябва да се поровя за повече информация.

# 133
  • Burgas
Еми трябва по рано да решиш кой ще е лекар на детето и да говориш с него и той да знае,че като се роди бебето ти ще му се обадиш,не е задължително да е педиатър.Моника например е записана при общо практикуваш лекар,но всеки път когато ми е нужно ми дава направление за педиатър и аз я водя при който си искам.Лекарите при които я водя не могат да лични лекари и работят само с направления или прегледи на частно.

# 134
  • София
Да, и така става - да се запише бебока при вашия личен лекар и да ви дава направления за педиатър. И в нашата поликлиника има педиатри, които не са лични лекари, а именно личен лекар трябва да те прати при тях или да си платиш, ако е нещо спешно.

Още нещо много важно се сетих при избора ви - питайте ги дали си вдигат телефоните извън раб. време и в почивните дни.
Защото на мен ми се наложи няколко пъти да я търся по животоспасяващи поводи - първият път през ноща - защо изяжда само 70 гр. /бебе на 9-10 дни не може да изяде повече, ама като не съм разбрала правилно, събудих жената  Embarassed/.
После пак една вечер с истеричното - детето има шарка  Embarassed, на сутринта беше кацнала у нас без предупреждение заради някакво малко обривче  Embarassed и веднъж в събота, защото кашля и не знам какъв сироп да му взема.
Уф, сега като се чета, много зле ще да съм била.  Embarassed

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 14:34 от Ника

Общи условия

Активация на акаунт