За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 38 933
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Привет и от мен Simple Smile
Не съм писала отдавна, защото известно време нещата бяха във застой- малко много ми идваха нещата с които се занимавам и пишкането на Дими беше минало на заден план- т.е. изпишквах го по няколко пъти на ден, но изпусках доста пиш (той не желае да ака в памперса, та дори да не искам той толкова стиска и реве че нямам избор Simple Smile ), аз си имам навик да сменям памперс след всяко напишкване.
Но напоследък забелязвам че той доста време стиска и изчаква да го издържам, че дори понякога плаче преди да се напишка. И ако не съм заета с нещо по-интересно (защото аз често го изпускам да се напишка ако се заговоря с приятелка, например) си караме с 1 памперс половин ден....

Лорини, аз не бих съдила една майка заради това че прави избор, различен от моя. Сигурна съм, че с положителен личен пример, с усмивка и толерантност можем да привлечем повече майки за каузата, отколкото с критики и подигравки. В моята отчетна, например се обсъждат и ЕБХ и препоръките на Додсън, и дългото кърмене и отбиването на 6 месеца по желание на майката- но успяваме да запазим добрия тон, не се разделяме на лагери, не се караме. И сега, когато децата са на 9 месеца ако не половината, то поне 1/3 още кърмят Simple Smile

Кейт, опитай различни неща- да я оставиш по голо дупе, да минете на памперси, да сложиш подложката в джоба, да си дадеш почивка от ЕБХ.... Ти сама ще намериш правилния път! Правилния път за вас може да не е ЕБХ, но със сигурност ще го познаеш по това, че ти и бебето ще се чувствате добре заедно! Ако ЕБХ-то ти тежи- промени го или го спри!  Аз самата понякога просто спирам да мисля за ЕБХ- отпускам се и предлагам на малкия само когато съм убедена че трябва- напр. след сън. ПОсле някак нещата сами поемат друг път- става ми леко и приятно и си продължаваме Simple Smile
Успех!

Зо, ако искаш опитай да го обличаш с дрехи, които се свалят по-лесно. Или го друж по голо дупе Simple Smile Според мен някъде на 8-10 месеца започват по-съзнателно да стискат Simple Smile Но пак си зависи от детето, разбира се. И както се вижда аз съм от най-мързеливите и неамбициозни любители на ЕБХ Simple Smile Всъщност големия ми син, мога да кажа че спря изобщо да се напикава на около годинка и месец-два. Това е момента, когато все още си носех резервни дрехи на разходка, на гости, но се напикаваше веднъж на няколко дни. Резервни дрехи спрях да нося на 1 г. 4 м. някъде...

# 136
yanast аз не съдя никой за избора си, но когато съм давала съвети или мнения за ЕБХ винаги е имало кой да ме контрира, че това било един вид мъчение за бебето...а колкото до това, че нищо му няма на бебето да спи цяла нощ осрано...ми не мога да остана безучастна...това за нааканото, че му няма нищо е мнение на моя позната...[

Прекрасен и слънчев ден ви пожелавам...

# 137
Момичета, от известно време са ме налегнали едни съмнения - като слагам на детето памперс, излизайки навън, не го ли "заблуждавам"?  newsm78
В къщи му слагам тензухена пелена, има дни, в които хващам пишкането /акането винаги от 5-я месец/, но има и дни, в които всичко е мокро и само го преобувам  Thinking.
Дали изобщо ще успея да махна памперса? Или ще чакам детето като стане на 3 години?

# 138
Напоследък и аз нямам много ЕБХ успеваемост. По-скоро ту имам, ту нямам. Но като нямам - нямам и това си е. Купих гърненце, което Маги не разбира как се ползва. Слагам я, подавам сигнали 5-10 мин. и нищо. Веднага като я вдигна от гърнето я нося в банята, издържам я и воала - просто на секундата, дори без да казвам пиш.

ПП. Благодаря на всички, които се включиха в анкетата ми. Все още не съм приключила и не съм започнала да обработвам отговорите.

# 139
Е да се оплача.
След година и два месеца доста прилично ЕБХ от 10 дена насам е ...ужас просто. Shocked
 В момента в който я понеса към банята( издържам я още, тя е лека 9 кг, и така и не взех да пробваме с гърне)  и .. ...се сърди,  ако случайно все пак стигнем, почва да се дръпа, огъва. в оммента в който я остава на леглото и се изпишква.
Ами аз не бях мила наакаво дупе от 7-8 месеца- а сега по едно 1-2 пъти на ден.  #Crazy И не й прави впечатление че  е мокра, не мрънка....
 Две нощи сутрин се буди мокра( иначе не пишка нощно време от началото на лятото).
Онзи ден ми се наложи и мокри кърпички да купя.
За капак и й се появиха едно две ситни пъпчици- от кърпите ли, от що ли...
Абе чудо. Какво му стана на това дете?!
Пера през два дни. ( А бяхме започнали с по 2 пелени да минаваме на ден)

Не знам. Идеи приемам всякакви.

# 140
Не знам. Идеи приемам всякакви.

Една-единствена идея имам за теб - търпение Simple Smile Имат си периоди децата. 10 дни отказваше моя да си позва гърнето, още щом го видеше започваше да се пъне в опит да избяга от ръцете ми; сега пак го позлва както и преди.

# 141
Да, и Никола е имал такива периоди, а и още има.
Понякога натрупваме 7-8 чифта опикани гащи на ден, друг път е цял ден сух. Обаче и аз много изпускам ако - не го усещам кога се напъва, а и той изобщо не си казва - нито за ако, нито за пишко. Та го караме просто на регулярно предлагане.

# 142
Ох, и при нас много не вървят нещата. Напоследък изобщо не различавам сигнали, а и никаква интуиция не работи. Ама режимът се разбърка последните 2-3 седмици. Зъби излизаха. Сега пък май ще прохожда. Акото засега, слава богу, си го прави все сутрин, та с него се справям. Но колко напикани пелени #Crazy. А имаше сухи дни преди, доста бяхме влезли в ритъм. Ооох (дълбока въздишка), ще чакаме да се разминат нещата.

# 143
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. Аз също практикувам ЕБХ от както малкият е на 2 месеца, сега е на 4. Хващаме почти всички акита от самото начало с малки изключения, но за пишканията не успявам. Не ми дава ясни сигнали, а и ми се струва, че пишка доста често. Някъде прочетох, че бебета пишкали между 8 и 18 пъти (ако не се лъжа), а моят бебо сякаш пишка над 20 пъти. И в крайна сметка не се опитвам да ги хващам всички пишкания. Предлагам му след сън, след кърмене и при смяна на памперса. А също го държа голичък честичко за 20-30мин.
Иначе използвам пелени през деня, но през нощта слагам памперс. През нощта така и не се научихме да се изпишкваме. Той се събужда като е гладен и мрънка и изобщо не търпи да го изпишквам и искам да ви попитам вие как практикувате през нощта? Прочетох, че на някой мами бебенцата не се събуждат, но когато се събуждат като моя какво правите? Даже напоследък не спи много спокойно и суче по-често и ако трябва да го изхождам през нощта май няма да спим.  Confused
Съвети? Може би сте писали някъде по-назад, но си признавам, че не съм изчела всичко.  Embarassed

# 144
Refuse, здравей, радвам се да те "видя" и тук. Поздравления за постиженията, справяте се чудесно. За нощното пишкане - при нас беше и е на периоди. Имаше период горе-долу на възрастта на твойто момченце, когато той си показваше някъде по средата на сукането, че му се пишка и изтърпяваше да станем, да го изпишкам и после да продължи да суче и заспи. От около 2 месеца, обаче, това не се получава суче доста често и сега успявам понякога да го изпишкам веднъж на нощ. Чела бях някъде, че някои успяват да изпишкат детенцето още преди да се е събудило, когато го усещат да се размърда. Аз май успях 3-4 пъти да го направя, ама толкова Simple Smile Каквото и да правиш, най-важното е да не се впечатляваш много от това, което се случва, дори и всички пиш да пропускаш (макар че и аз съм си имала моменти на ядосване Embarassed) и да се оставиш на вътрешното чувство. Убедена съм, че вътрешното чувство или интуиция е винаги там, само че често не й вярваме или дори не обръщаме внимание. Желая ви приятно ебх-ействане и да се насладиш на усещането, че се разбирате с детенце.

# 145
  • Стара Загора
Milush, страхотна си. Много ти благодаря за бързите отговори и за подкрепата и тук и на лични.
Аз като цяло много гледам да не се вманиачавам в ЕБХ, защото и при мен е имало периоди на ядосване, а съм чела, че трябва да е приятно и за мен и за бебето и затова реших да го давам по-кротко. Може скоро да опитам пак да го изпишквам през нощта да видим какво ще стане.  Simple Smile

# 146
Refuse, здравей и от мен. И моето момченце е горе-долу на възрастта на твоето. Аз лично нощем въобще и не правя опити да го изпишквам. В повечето случаи въобще не го усещам, че е мръднал, хем леглото му е долепено до моето, и когато се събуди да е мокър, така че предпочитам да се наспя и поне за няколко часа да не мисля за "пиш". Виж, сутрин работата е друга, събужда се и почва да мрънка и аз ако не реагирам веднага, направо започва да реве и си иска да пишка на вън. Аз също съм си мислела да пробвам да го изпишквам нощем, нооо все я отлагам таз работа. Надявам се, да си произрасте нощното събуждане, нощното кърмене и нощното пишкане  Rolling Eyes

# 147
Първо, че все забравям и из другите темички да честият втората лентичка на Евридик@! Пожелавам прекрасна и лека бременност!! Hug Влади нали ми е юлско юнче (то и вие може такова да станете), та съвсем съм пристрастна и сега се връщам назад, спомняйки си миналата година по това време. Simple Smile
offioly, честито и на теб, видях, че и ти си сред тези редички!
anamar, дано следващото ти включване е в релси!
Милуш, Мег и всички  Hug

Иначе като ви чета и ние сме така, за радост ако не се случва да изпускам, но с пишкането сме на периоди. Избиха и две зъбчета, преместихме се в нов апартамент и все подобни неща оказващи влияние на гладко и спокойно ЕБХ и разконцентриращи ме, интуицията ми уж работи, но не винаги успявам да откликна, а сигнали почти не улавям.
През нощта гледам да изпишквам, но всяка нощ е различно, спи при мен и се кърмим често. Все още не съм захранила и ще видя след това дали ще окаже влияние, макар че се съмнявам, защото само ще се запознаваме и чак след годинката ще мисля за заместване на хранене.

Май само Айла и Ели са отличнички! Hug

# 148
Здравейте!
ние с бебка Таня, която е на 1 месец с удоволствие ще се включим в отбора. Започнахме с ЕБХ на 4-5 дена и за момента имаме доста успех. Вече свикна, че като я държа над легенчето трябва да пишка и ако има нещо свършва работата ... естествено това не пречи след малко пак да ме опишка Crazy
Реших още от самото начало да пробвам и с нощното изпишкване. Нощем е малко трудно, защото много ми се спи. Успявам да я изпишкам между 2 и 3 пъти на нощ, а понякога и нито веднъж.  При нас ми се струва, че още не ни е регулиран режима на сън. Бебката се буди на 2-3 часа няма ден няма нощ и като се събуди я изпишквам, сменям и кърмя. Понякога следва половин един час бодърстване примерно тази нощ от 4 до към 5 сутринта.

Refuse, с теб сме съгражданки, ще обменяме опит Peace

# 149
  • Стара Загора
Кони, ще се радвам и нагледно да обменим опит.  Simple Smile
А с изхождането навън как е при вас особено в студеното време? Все пак бебоците са доста облечени и ще пада едно разсабличане и докато се стигне до същността и бебо свършил работата.  Simple Smile  А също ми е интересно и къде събличате и обличате мъниците, особено мамите, които не ползват колички, а слинг?

Общи условия

Активация на акаунт