За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 38 928
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Такива майки явно са подготвени яко психически 2-3 години да сменят памперси, като луди Simple Smile Представих си, ако аз трябваше да сменям, толкова често, колкото той ака..., напоследък има периоди от деня, дето ака по 3-4 пъти през 20 минути, по съвсем малко. Не бих понесла психически такова сменяне на пелени  Simple Smile)))

# 121
Такива майки явно са подготвени яко психически 2-3 години да сменят памперси, като луди Simple Smile

май си се объркала много...на такива майки въобще не им пречи това, че детето е мокро или пък наакано  Shocked ...
говоря сериозно...аз и нощно време я преобувам докато тя спи, ако е мокра...добре, че не се буди...на позната бебето е на два месеца и я питам нощно време буди ли се като го преобува, а тя ми казва ми не ог преобувам понеже много се разсънва...след като окорих ей акива очи  Shocked тя ми каза, че нищо му нямало...викам и ако се наака ли не го преобуваш...а тя ми вика, ми да...нищо му няма...еми кво ще му е...бях чела една реплика от великите такива на свекърви, че бебета най-обичали да се наядат и след това да се изпишкат и изакат в памперса да им е топло, за да могат да заспят...а днес имаше и коментар и в отчетнта, че след 1,5г се слага детето на гърне, пък НАЙ-ХУБАВО чак след две, за да не се стресира...

а това е последното от отчетната тема, в която вече само чета, защото заради коментарите на подобни изказвания стават едни спорове и все съм една злааааааа...

Цитат
Има лекари които са много против слагането на гърне на бебетата преди да са навършили 1 годинка. Чела съм достатъчно статии по въпроса и аз лично споделям това мнение. Peace А виждам, че не съм единствена. Моята кака също отказваше да седи на гърне като беше бебе. Когато стана на 1г и 8м го се научи точно за една седмица. Чук чук но не се е напикавала вече не помня кога и през ноща, хем спи сама в една стая. А познавам деца по-големи от нея дето от 6 месеца са слагани на гърне, а още се напикават през ноща.

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 22:10 от lorini

# 122
Ужас... Значи майките-садистки не са само в парка, близо до нас Sad

# 123
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446330.0
Направо нямам думи! #Cussing out #2gunfire И после как няма майките да ползват "памперси".... Sick

# 124
ми какво повече да каже жената...по-добър съвет не знам дали има... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
пак в подобно тема прочетох, че е полезно(да не излъжа, че беше написано задължително) по 30гр захар на ден...и не е нужно да се дава под друга форма...така, че от мненията на тези онлайн доктори, пък и не само онлайн стоя далече, далече...

# 125
Здравейте и от нас Simple Smile
Аз трябваше по-рано да се "оплача" тук... Откакто се оплаках, че Митко е "дебилче" и седи мокър с кеф, той взе, че почна съвсем ясно да си казва какво му се прави и да се гласи на гърнето  Mr. Green Дори си има две отделни думи - "пупу" и "циши" и си знае кое какво е! Днес и навън на разходката си казал на татко си, ама той нали е по-свенлив от мен, не го е събул в храстите  Crazy
Та по този повод сега си търся преносимо сгъваемо гърне; преди някой беше пуснал интересно такова, което не намирам в гугъл; намирам едни, които са по-скоро за пътуване, а аз искам някакво съвсем сгъваемо, за багажник на количка. Идеи? Дали някой не иска да се отърве от своето старо?
Благодаря!
ПП: ето това намирам масово засега.

# 126
     Здравейте  Grinning, приемате ли още двама ентусиасти(особено майката Wink), малкия Митко е на почти 4 месеца, изключително кърмено бебче и ние правим опити с ЕБХ-то от края  на 2ри месец месец, малчото пишка или ачка в мивката винаги когато му предложа, понякога използвам "пшшш", но според мен вече от позата се досеща какво трябва да прави, голям е сладурко, напъва се доста звучно, мога да се похваля, че доста го усещам...Засега обаче и аз му слагам памперси Confused и ходи и на двете места и в мивката и в памперса, ачкането почти винаги го хващаме, понякога изкарваме с един памперс почти цял ден...Имам и един въпрос, кога вече започват да стискат дребосъчетата, ако имате наблюдения? Че засега за да хващам всяко пишкане или ачкане трбва да го събувам на 30-40 мин. и таман го съблека панталонки, боди, памперс, докато го изачкам, измия, после да поритка малко по голо дупе, обуя го и то станало време пак да го събувам, не че нещо против имам аз, ама той има против да го обувам  LaughingИли докато не махна памперса да почне да му мокрее, няма да започне да стиска?!

# 127
Момичета, твърде сте критични. Един памперс не се мокри с едно пишкане. Традиционното сменяне, което се препоръчва за да е сухо детето е на 3 часа. Незнам за вашите деца, но моето като новородено за това време пишкаше по 4-5 пъти. Лили е спряла да дава каквито и да било сигнали така че аз разчитам само на часови интервали и изпишкване и изакване след сън и ядене. Само че има деца дето и по нощите си ядът на често. Като започнах с ЕБХ-то Лили много ревеше като я събувах посред нощ. Е за това да спи детето насрано не бих казала че мога да го разбера  ........ но пък ми се е случвало Лили да се наака и да заспи  newsm78
Вероятно сега аз ще съм майката съдист след това изказване, но поемам този риск  Thinking
Zò добре дошла!  И аз ползвам пампеси и имам резултати, но при нас май нещата потръгнаха малко повече като навърши Лили 4 месеца. Въпреки че в началото ми даваше сигнали когато и се акаше, а сега не ми дава изобщо. Но при всяко дете сигурно е различно. Давай смело. Ако не друго си мисля, че връзката, която създаваш по този начин е страхотна!   Laughing

# 128
  • Стара Загора
...ей направо не знам тия хора имат ли акъл...

А много хора си го мислят за вас пък Laughing Така, че медала винаги има две страни де.

# 129
Имам малко нетрадиционна молба. Работя над магистърска теза Embarassed. Темата е свързана с нашата темичка. Ако има мами, желаещи да попълнят кратък въпросник (само 2 странички), моля да ми пуснат имейл адрес на лични, аз ще им изпратя въпросника. Обещавам, няма да ви бъде досадно Simple Smile. Предварително благодаря. Разчитам много на вас. 

# 130
Здравеѝте, аз съм бъдеща мама ентусиазирана да не ползва памперси  Simple Smile. Доста попрочетох по темата и мисля да не се отказвам. Още повече, че не съм сигурна в полезността на памперсите, особенно за момченцата. В някоѝ чужди саѝтове прочетох, че памперсите повишават температурата на скротума с 5° , което би могло да е причина за възникване на бъдещи репродуктивни проблеми. Незнам дали е така, не е доказано и скоро вероятно няма да се докаже, защото това е прекалено голям бизнес. Но съм решила да не рискувам, а и съм сигурна, че нежното бебешко дупе ще се чувства много по конфортно с памучна пелена отколкото с изкуствения памперс.
Ще следя с интерес опита и мненията ви  Simple Smile

# 131
Имам малко нетрадиционна молба. Работя над магистърска теза Embarassed. Темата е свързана с нашата темичка. Ако има мами, желаещи да попълнят кратък въпросник (само 2 странички), моля да ми пуснат имейл адрес на лични, аз ще им изпратя въпросника. Обещавам, няма да ви бъде досадно Simple Smile. Предварително благодаря. Разчитам много на вас. 

и аз скоро ще съм със същата молба, така че пиша на лични  Peace

# 132
Zò, добре дошла.  Hug

Да си похваля зетето- бяхме на няколко дневно пътуване-и изкарахме 4 дни с 8 пелени- при условие че минахме 1000 км и не винаги имахме възможност да спрем на момента и да я изпишквам.  Grinning

Гърне, още нямаме, но аз я издържам. В последните дни забелязвам обаче че й  много скучна цялата процедула- пишка й се, но росто не желае да губи време в това да ходим до тоалетна, да я държа и пр. трябва винаги да има играчка в ръка, иначе се сърди.- така че май отлагаме и гърето още доста.  Wink

# 133
  • Варна
Момичета, вашите бебета плачат ли преди или след като се напишкат?
От както минахме на многократни пелени с подложка извън джоба, започна много да нервничи, хленчи, събужда се с внезапен рев... Като я събуя, обикновено вече се е напишкала, някой път хващам и преди това, но по-рядко. Иначе с акото сме си добре, както и преди. Само че започнах да имам чувството, че по цял ден само събувам и обувам гащи и почнах да се изнервям, също така ме обземат някакви съмнения, че детето плаче, защото това е начина да ми привлече вниманието, понеже аз не разбирам другите й сигнали (ако ги има) Sad
Накратко, леко съм се поотчаяла от ЕБХ-то и ми тежи, от колкото да ми е по-хубаво и лесно Sad
Моля ви, дайте ми съвет и кураж!

# 134
kеit, възможно е да е сигнал, да е оплакване че й е мокро( някои бебета не търпят изобщо, докато други изобщо не се впечатляват), Възможно е пък и да нервничи само в момента когато пиша, и ти сваляш и тя се изнервя от цялото това събуване и обуване.

По принципдразни ли се като й е  мокро- ако да, слагай подложките в джоба, за да й е сухо.
Ако у вас е топло, и е възможно да я оставиш малко голичка- постели отдолу пелени, кърпи и пр- можеш да проследиш въсщност оога точно нервничи, преди по време или сред като се изпишка. Оттам и вече ще решиш как да действаш.

Ако пък ти тежи изпишкването- дайте си почивка, нали знаеш че при ЕБХ-то е важно  и на двете страни да им е  комфортно.

Общи условия

Активация на акаунт