За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 38 922
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Благодаря.Забелязах,че когато дават реклами е идеален момент за пиш.Така се захласва,че забравя за гърнето Laughing.Поне полза от тая телевизия.

# 106
  • ул. "Мечтание"
Аз тихичко да се похваля - от снощи нямаме напишкани гащи! Половината пъти си каза! Много съм доволна! Дано все така да бъде и занапред! пу-пу!

# 107
Фрост!!! Поздравленя!!! Grinning  Grinning

Аз пък искам съвет - как да се справим с акото - откак стана на 4-5 месеца само 2 пъти е било извън гащите (а дотогаво пък рядко е било в гащите)! Просто никаго не улучвам момента и той го прави за секунди. Ако го оставя гол, ще го направи на пода както си върви (леко се привежда) или дакот си играе - изобщо не реагира... Иначе го забелязвам как се отнася за момент, но няма време тепърва да ходим до гърнето....

# 108
От известно време и аз имам проблем с акото. Пиш хващаме на 90%, но акото е почти винаги в гащите, особено когато е в извънредно големи и миризливи количества  Laughing
Предполагам е период, може би докато никнат кътниците, ще е така. После ще почне да си казва. Той сега също си казва, но веднага щом свърши работата Simple Smile

# 109
Привет на всички Hug! Много се радвам, че намерих темата - записвам се, за да не я загубя и започвам да ви чета!  bouquet

# 110
  • София
Е неще и неще,подсекла се е ,въпреки ,че мокра не седи.Да не би заради това да не иска newsm78.

# 111
Мег, аз го замъквам към гърнето, когато започне да се напъва, и това в 90 % от случаите не е късно  Simple Smile. Други знаци рядко хващам, така че нещата стават буквално в последния възможен момент.
Той изпада във възторг, когато го водя към гърнето-определено е по-щастлив от акането в гърнето, отколкото в гащите. Сяда с кеф и се забавлява с каквото намери наоколо.
Иначе и ние минахме през периода, в който не искаше да сяда-продължи около месец може би.
С пишкането кой знае какви успехи нямаме-мен ме мързи да го събувам често (с цялата домакинска работа вкъщи не ми е до това).

# 112
Всъщност сега виждам, че той започна да се напъва и когато иска да пишка-явно вижда, че само на това реагирам Simple Smile. Децата са изобретателни същества.
Много ясно усещам кога му се ходи по голяма нужда, но понякога просто не иска да свърши това в гърнето-обикновено вечер, когато е по-превъзбуден, предпочита да търчи насам-натам и да свърши акането в гащите.

# 113
А на Никола последният номер е да се завре в някой ъгъл (има си два любими) и да си свърши работата - без значение дали малка, или голяма. Ако успея да го видя навреме, го нося в банята или тоалетната и пишка в мивката/гърнето. А акането се е научил да го върши тихомълком в гащите и едва по миризмата го хващам  Laughing

# 114
Аз отдавна не бях се записвала, но то няма и за какво; нашето ЕБХ си остана мираж. Вече става една цяла година, откакто се опитвам, и резултатът клони към 0! Не само, че не дава сигнали, ами дори му е кеф да си ходи мокър. Сега започваме малко по малко с гърнето. Какво излезе - аз цяла година пера гащи в умопомрачение, тормозя се да събувам и обувам по градинки и храстчета, чистя килими и паркети, и сега - традиционно обучение на гърне. От два дни му предлагам да постои на гърнето, занимавам го с нещо, изкарва по една минутка; имаше един пиш, и едно ако, радва се после, но до там. Сърди се, когато го водя в тоалетната, опъва се, инати се, и след две минути е мокър  Confused
Аз не се ядосвам, не му се карам, не му правя забележки, просто отбелязвам факта, че е свършено еди-какво-си, и му казвам как трябва да се реагира в такива моменти; надявам се в един момент да му щракне и да почне да си казва.
Та така. Имам представа къде сгреших, но пък и няма как да си изменим целия начин на живот, само за да създадем условия за ебх.
Със следващото бебе ще подходя по-различно, може би ще имам повече успех Simple Smile

# 115
оффиоли, къде мислиш, че си сгрешила? Не е задължително да има грешки, може би просто не сте се нацелили с детето... Thinking
Добре правиш, че не се караш, като се намокри. Аз, въпреки добрите ми теоретични познания какво трябва и не трябва, понякога давам воля на недоволството си от поредната локва или мокри гащи  Mr. Green Crazy

# 116
Ами къде сгрешихме... много пъти минавахме пак изцяло на памперси, защото много пътувахме; но пък от друга страна, дори и при дълги периоди изцяло с памучни гащи през деня, малкия пак не е давал знаци. То затова и стана трудно за нас. Стараем се винаги когато го преобуваме да го водим в тоалетна, и винаги, когато сме у дома да е с памучни гащи. Лятото и навън беше с памучни. Имало е и доста добри дни, но сега като се замисля е било по-скоро късмет.
Както и да е Simple Smile аз съм доволна все пак, че не успях да се изнервя, и че не се отказах.
Следващия път - повече чифтове фъзи, още от най-малкия размер  Mr. Green

ПП:а, щях да споделя за акото - това беше най-голямата ми гордост, понеже от миналия декември, когато започнахме, имахме 5-6 месеца без нито едно изтървано ако на практика! Инцидентно две-три за толкова време! И лятото какво се случи, започна да си ака по всяко време, без изобщо да се интересува от тоалетна; пропуските зачестиха, докато се стигна до времето, когато стана цяло чудо да хванем ако. Сега, ако го видя да се напъва, и го заведа до тоалетна, той се спира, и отказва да си довърши "шедьовъра"... имахме и няколко бомби по пода, включително и "скрити", изпаднали от някое крачолче...  Joy

# 117
  • София
  Аз не смятам че ЕБХ -то и гърнето си противоречат. Откакто Елена седи понякога си я слагам на гърне и с каките също така процедирах. Не винаги, но си свикнаха на гърнета и после почнаха да си ги носят и да си сядат там. Никога не са се дърпали или да съм имала проблеми със сядането там. Е нощем си бяхме над легенче, сега с Елито над тоалетната, но и гърнето понякога го ползваме. С каките ми беше удобно защото ги слагах бързо и двете там, иначе ако ги издържах втората не чакаше.
   Офиоли на каква възраст сте в момента, някаква промяна имало ли е. На мен Ваня почна да ми се напишква като тръгна на ясла...

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 19:27 от Aila

# 118
На година и 5 месеца е Митко сега (лентичката на бгмама нещо не се появява няколко дни) Няма сериозни събития, не ходи на ясла; единствено зъбките, но те са си от една година вече. Аз нямам нищо против гърнето, просто се чудя що така и не пожела да се сигнализира, поне щом се намокри до кръста  Crazy Стига вече с моя Митю, ще се справим с жълтото гърне за кратко, знам си  Mr. Green

# 119
Цитат
аааааааааа, вие пък леле, няма смисъл преди 2 годинки да ги тормозите
Изобщо преди 2 нито физически, нито психически са готови за подобни подвизи
Ванче в Америката, даже след 3 ги почват(което пък е малко късно)

това ми попадна пред погледа като коментар на една снимка от facebook...ей направо не знам тия хора имат ли акъл...
колкото д онещата при нас Катерина напоследък почти не ми дава сигнали...при нея от доста време насам е даси търка очите все едно и се спи...преди около три седмици го правеше след като се напишка...сега от време на време го прави преди да има пиш...от време на време след като има пиш...добре, че с акането сме в кондиция...сутрин след ставане...и някой път преди лягане...с една екскурзия за два дни и се беше разбил режима и имахме малко инциденти, но се оправихме бързо... Hug Hug Hug на всички...и честит имен ден на празнуващите...

Общи условия

Активация на акаунт