За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 38 916
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Петенце, нашият юнак на 3 месеца изкара един период, без да ака повече от седмица /също беше само на кърма и нищо друго/. В крайна сметка нищо не правихме, рових се тук и там, прочетох, че е нормално и предпочетох да не го тормозим.

Велина, сега съм извън Варна, връщаме се смед седмица, ако има желаещи, можем да се срещнем. Аз съм на линия и почти всеки ден съм Морската.

# 91
И аз чак сега влязох в темата ooooh! Ще се опитам да дойда ако има среща, стига да мога, че съм доста натоварена.

# 92
О, пропуснала съм. Вчера бях в морската, но днес едва ли ще успея. Ще се радвам да се видим. Аз малко рядко влизам в тази тема, но ще я следя вече да не изпусна пак нещо  Embarassed.

# 93
  • София
Здравейте момичета,
аз чета от темата още преди да забременея, защото винаги съм била против използването на еднократните пелени по ред причини, които вие всички много добре знаете. Само че, за мое огромно огорчение изобщо не успявам да се справя с ЕБХ. Държа бебо над мивката, казвам му съответно "пиш" и т.н, но той само се смее и нищо не прави.Като го сложа в креватчето и чак тогава се изпишква. примирих се и вече като си пишка в креватчето му казвам "пиш", та поне като почне да сяда да знае какво се иска от него.Не знам дали постъпвам правилно...А последния път като го държах и се разплака неистово. Но някак все още не искам да се отказвам.Моля за съвет. Praynig

# 94
Sadlady, наистина е добре, че го подканваш в момента в който се изпишква, но мисля, че не е добре това да става в леглото. Опитай на повивалника например, докато е по голо дупе, като пак му казваш "пиш". Издържай го над мивката по-продължително, когато обикновено пишкат - след храна и след сън и когато свърши работата го хвали и поощрявай - бебетата разбират това.
А в края на краищата, винаги има периоди на неуспех. Не се отчайвай!

# 95
  • ул. "Мечтание"
Имам нужда от съвета ви.
Опитвам се да приуча моя си да използва гърнето вече. Стиска се, усеща се кога му се ходи, но не си казва, не дава и никакви забележими сигнали (или поне аз не мога да забележа Rolling Eyes)! Направо изпатквам вече! Ако го приканя ще седне на гърнето и ще се изпишка. Ще си стиска, ще си стиска и ако се улисам в моите си работи и забравя да го изпискам ще си стиска докато се изпусне! ooooh!

Много ще съм благодарна, ако можете да ми дадете идеи как да го накарам да си казва!  Confused Принципно може, но го прави само в единични случаи! Tired Вече няма сили през половин час да го слагам на гърнето.

# 96
Лейди Фрост, да не те лъжа, но по отношение на сигналите все още разчитам на себе си  Laughing. Казва понякога, но аз определено се сещам преди нея. Може би поради това, че от самото начало предлагам и изобщо не ми прави впечатление вече. Ако си дадеш малко време, може и ти да го приемеш по- леко предлагането, защото май теб те натоварва повече ситуацията  Simple Smile.

# 97
Наминавам да се похваля с първата ни суха нощ - 11 часа, с три сукания, но пелената беше суха Simple Smile Разбира се, това няма да се повтори скоро, но ще става все по-често. През деня сме основно на предложения от моя страна. Много рядко си казва и най-често след като свърши работата в гащите. Но и не ми дава да го слагам на гърне през половин-един час; дърпа ми се само като го хвана. Заиграе ли се няма ЕБХ  ooooh!

# 98
Lady Frost, за съжаление не се сещам никакъв чалъм. Ама няма ли си часове, когато пишка повече? чак пък през половин час? Знам би, ако му предлагаш на всеки час, час и половина?

Меги, браво. Симона спря да пишка нощно време,в началото на лятото ( не знам дали защото тогава просто разредих пътите когато нощно време я изпишквам или пък просто така) Хубаво си е да са сухи цяла нощ и  да не ставаме по 100 пъти. При нас обаче сутрин като се събуди е като светкавица- ако не стана в рамките на 1-2 минути да и издържам- скоропостижно прави всичко в пелените.  Blush

# 99
Моето бебе не пишка нощем. Махнах му нощната пелена на 6 месеца и много рядко е имал фалове, а и не спомням да съм ставала много да го издържам нощем. Но сутрин е цистерна, де, по 2-3 пъти огромни количества изпишква.
Напоследък изпускам ако, почти всеки път е в гащите. А пиш хващам почти всеки път, странна работа! Никола често си казва, но...след като се е напишкал/наакал Simple Smile Другото му любимо е, когато реши, че не му обръщам внимание за момент, да дойде при мен, да се хване за чатала и да издава напъващи звуци. Обикновено ме лъже, за да привлече внимание  Laughing

На гърне не го слагам, издържам го над мивката, така че за гърне не мога да давам съвет. Аз бих пробвала директно на тоалетната чиния да пишка право детето, Фрост....

# 100
  • София
Да си кажа и аз-вече имам успехи newsm44 Опитах да предлагам веднага след ядене и спане и се получи при това много лесно!Засега не засичам сигнали от негова страна, но се надявам да се получи в един момент...

# 101
sadlady, спокойно! Ще стане, децата знаят по-добре от нас Simple Smile Ти само му предлагай, може и под детенцето, като е легнало на повивалника, да слагаш една пеленка и там да си върши работата, ако не му е удобно да го издържаш. Но заедно ще откриете правилната поза, за всяко дете си е различна Simple Smile

# 102
  • ул. "Мечтание"
Благодаря за съветите и успокоението! Определено chiges е права, аз се връзвам повече! На него му е все тая май!  Laughing

anamar, честно да си кажа, не съм се сещала да засека дали има периоди когато пишка по-често!  Blush Иначе не пишка през половин час, аз го слагам "за по-сигруно", но не винаги пишка. Мисля, че за сега по-оптимален вариант е през около час. Ще трябва да съм по-внимателна към него и да потърся по-внимателно евентуални сигнали!

# 103
  • София
Здравейте и от мен.Моята Краси вече 4мес.е на гърненце.Справяше се добре,хващахме почти всички пишове и всяко ако/щото акаше по часовник-сутрин Grinning/От известно време обаче пищи при всяко слагане на гърнето,запъва си крачетата и не ги згъва,че да седне.Бебка е много кротка и се чудя newsm78.Случвало ли се е на вашите?Нещо да ме посъветвате?Не съм я държала дълго на гърнето,просто я слагам,казвам ,,пиш,,тя пишка и ставаме.Сега веднага след като стане от гърнето и се напишква на пелената.

# 104
Сън в лятна нощ, опитай да и даваш някаква играчка, нещо интересно, което да и отвлече вниманието. Алекс имаше такъв период, просто се ядосваше че му е скучно да пишка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт