За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 38 910
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Бухтичка, позволявайте й да вижда вие какво правите там, даже да ви прави компания, да разглеждате книжка, после тя да пусне водата и вероятно ще прояви сама желание. Поне при нас така беше, но може би е важно да допълня, че нямахме гърне, направо на тоалетната, исках първо така да пробвам, така ми се виждаше по-естествено и то взе, че стана, така и не купих гърне.

Евридика, щом ти е удобно и не ти тежи. Влади е 7 кг. - пишка бързо и няма време да ми натежи, но за акото почти винаги си сядам и над легенче, че на мивката умалявам..

addicted™, изпъването на крачетата по принцип е отказ, при нас поне винаги е така и не настоявам, опитваме пак по-късно. Само понякога ги изпъва и за да се намести, ако не му е удобно, пробвам пак, но ако 2-3 пъти ги изпъне го вдигам. А съпроводено с плач при нас означава "мамо, не ме закачай, точно сега не ми е до това" - когато е сънен, гладен, или му е студено, че аз понякога го грабвам току що събудил се, веднага разопаковам и само като чуе велкрото и се разсърдва. Пробвала съм въпреки това да го издържа, става още по-лошо (макар и да се изпишква понякога, но после не мога да го обуя спокойно). И вече не го правя, ако е сърдит, направо го храня, ако е гладен или чакам сигнал и чак тогава, каквото и да стане, но обикновено изчаква и остава сух!

rosa_bg, браво, чета почти същото, а нали сме и наборчета. Wink

Milush,  Hug .. и всички останали Hug

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 00:20 от Сиси ♥♥

# 76
addicted™, изпъването на крачетата по принцип е отказ, при нас поне винаги е така и не настоявам, опитваме пак по-късно. Само понякога ги изпъва и за да се намести, ако не му е удобно, пробвам пак, но ако 2-3 пъти ги изпъне го вдигам. А съпроводено с плач при нас означава "мамо, не ме закачай, точно сега не ми е до това" - когато е сънен, гладен, или му е студено, че аз понякога го грабвам току що събудил се, веднага разопаковам и само като чуе велкрото и се разсърдва. Пробвала съм въпреки това да го издържа, става още по-лошо (макар и да се изпишква понякога, но после не мога да го обуя спокойно). И вече не го правя, ако е сърдит, направо го храня, ако е гладен или чакам сигнал и чак тогава, каквото и да стане, но обикновено изчаква и остава сух!

При нас също се получава понякога. Не мога да кажа, че няма зор детето. Пробвала съм да я обуя, но след малко тя се нааква. Нямам представа, но си мисля, че понякога прави напук. Имахме един период в който хващахме повече пишкането отколкото акото. Сякаш тя си го беше решила. addicted™ моя съвет е да си слушаш детето и сама да си търсиш отговорите какво е при вас, защото си мисля, че както всичките им нужди са еднакви - ядене, сън, акане, гушкане така пък реакциите им са съвсем различни.

Сиси, аз се казвам Петя и май не го схванах това с адашчетата  newsm78

# 77
.. наборчета, разбира се - за бебета ни.. Чудех се защо съм написала така, но се сетих, че сутринта чатих във Фейсбука и питах за едно адашче, от там явно.. Поправям.
Иначе си права, че всичко е индивидуално, но затова споделяме при кой как е, че на трети може да е от полза..

# 78
Сиси, ами не ми тежи Simple Smile То е като със слинга - ти си го носиш всеки ден, бебето си расте, но понеже привикването с новата тежест е постепенно и постоянно, не се усеща като напън. Ох, не зная дали ме разбра, объркано стана  Blush
Та така, де, май направо на тоал. чиния ще минем.
Браво на новите мами и на тези с по-малки бебчета - много се радвам на успехите ви!   bouquet

# 79
Момичета, имам въпрос. От известно време забелязвам, че когато изпишквам Маги, точно в мига преди да почне, потръпва с главата, леко потреперва и тогава пуска струйката. Това дали е признак на нещо (лошо имам предвид)? Случвало ли се е на някой?

# 80
  • София
  Моята мадама си се справя много добре, но това е още от раждането. Ползвам многократните пелени само нощем, като рядко са напишкани. През деня рядко слагам, защото с тях ми е по-трудно да се наканя да я съблека и понякога пропускам момента. Докато когато е облечена като възрастен, а именно в момента с потниче и блузка и отдолу с гащички и панталонче, ми отнема точно две минутки да я събуя, тя да се изпишка ако иска и да вдигна гащичките. Благодарение на това по цял ден нямаме проблеми, дори на разходка  Simple Smile
   Сиси много се радвам, че така добре се справяте и висе  Simple Smile

# 81
  • Пазарджик
Хайде и аз тук Hug

# 82
Днес успявам да хвана всички пишкания, но вероятно защото съм в къщи цял ден. Да се надявам, че занапред ще е така. Нощем обаче му слагам памперс и навън също. Не се престрашавам да го извеждам по тензухени пеленки /а и много багаж ще трябва да нося/.
А и май разбра предназначението на гърнето - вече не чака да го държа, а сам върши работата там.
ВелинаД - това се случва и при Марти понякога, не намирам нищо притеснително поне до момента  newsm78.

# 83
Привет, момичета. Много се радвам, че има нови и нови ентусиасти и нови успехи Hug.
Виждате на каква достолепна възраст е дъщеря ми, а продължава да използва гърне с крайно неудоволствие изключително рядко и основно при баба си. Все още я издържаме над тоалетната чиния, а нощем над легенче. Нямам нищо против да се съобразя с нея  Grinning.

# 84
  • Варна
Здравейте Simple Smile Аз не съм се отчитала доста време май. Мисля, че се справяме доста добре, но аз не си давам много зор. Хващаме на 80% може би акото и 50-60% пишканията. Като сигнали отчитам, когато стане по-нервна и започне да маха с крака и ръце.Също така сутрин рано, след като се събуди имаме голяма успеваемост.
Понякога просто не успявам да реагирам на време. А също така се случва да се изака докато я кърмя, тогава съсвем нямам време Wink Навън и през нощта не я издържам. Всъщност пробвах няколко пъти навън, докато беше още топло, но и тя и аз сме по-нервни и май не ни се получаваше. Надявам се напролет да сме задобряли и да постигнем пълен успех Simple Smile

Забелязах, че доста често се случва както си е съвсем спокойна, да се разплаче. Тогава първата ми реакция е да я изпишкам и почти винаги го прави. Веднъж ми се случи да плаче доста време, няколко минути, докато аз зацепя, че може да й се пишка, и като я сложих, веднага се изпишка, а памперса беше сух. Направо се изумих колко време е успяло да се стиска милото.

В тази връзка се чудех дали пък не е проблем това, че се стиска толкова дълго време и има ли някаква опасност, като е все още толкова мъничка?

Исках да ви попитам и какви пелени за многократна употреба ползвате, защото смятам да скъсам скоро с памперсите Simple Smile

Жалко, че не успяхме да се организираме за срещата във Варна, докато времето беше хубаво Sad

# 85
Да се отчета и аз Simple Smile
След чуденка дали можем да се справим на вън, се престраших. Бих казала, че се справяме чудесно. Даже ползваме тоалетните по заведенията и хората ме гледат странно като влизам с бебето Simple Smile Аз пък се забавлявам на различните реакции Simple Smile
kеit, аз ползвам два вида многократни пелени - Fuzzibunz и Wonderoos, имам всичко на всичко 9 чифта и са достатъчни, съчетани с ЕБХ-то Simple Smile
Благодаря на Сиси за насърчението да действаме и на вън Simple Smile

# 86
Кейт, наистина жалко, че не хванахме хубавото време. Но никога не е късмо. Пак можем да го направим. Мисля си за два варианта: отиваме в заведение детско, където не се пуши (може би Портокал в Чайка или някое друго подобно) или при първа индикация за по-топъл ден, реагираме бързо и се срещаме в Морската. Така че, мамите от Варна, кажете кой има желание да се включи и какво предпочита и ще направим предварителната организация.

Иначе
В тази връзка се чудех дали пък не е проблем това, че се стиска толкова дълго време и има ли някаква опасност, като е все още толкова мъничка?

Исках да ви попитам и какви пелени за многократна употреба ползвате, защото смятам да скъсам скоро с памперсите Simple Smile

Ако не ползваше ЕБХ, тя така или иначе щеше да стиска известно време и накрая да го направи в памперса. Не мисля, че има проблем за стискането. Направила го е толкова дълго, колкото е могла, без да си причини някакъв проблем, т.е. инстинктът й няма да й позволи да стиска толкова, че да стане лошо.

За пелените си има отделна тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392412.new;topicseen#new , ако искаш да четеш там. От моя много скромен опит мога да кажа, че сякаш за ЕБХ най-удобни са пелените с джоб, каквито и ти си взела. Ако са едноразмерни, на мен Фъзи ми допадат повече, защото са с регулируем ластик на крачетата, а не закопчалки като Wonderoos, които ми се разкопчават по-лесно. Но ако са с размер, тогава закопчалките към крачетата (за регулиране на дълбочината) ги няма и няма проблем.

Връщам се да редактирам, защото видях прогнозата за следващата седмица:

Бухтичка, Велина, Софи, Кейт, Елена и може би други варненки, ако съм пропуснала,
следващият вторник и сряда го дават хубаво време, слънчево и около 20 градуса. Имате ли желание да се уговорим за среща в Морската? Ако да, може би най-добре в интервала между 11 и 16, за да хванем най-топлото.

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 05:39 от Milush

# 87
Милуш, чак днес прегледах темата, а тази седмица цялата бях всеки ден в морската. Наистина, ако се реши да има среща ме бройте. Дано да сме здрави и да е хубаво времето.

# 88
момичета извинявайте че ви притеснявам,но искам да попитам моята красавица която е на месец и половина не е акала от 4 дни. нормално ли е?само на кърма е и нищо друго
и как да и помогна да ака?
ще съм ви благодарна ако ми помогнете

# 89
Кърмаче на тази възраст може да не ако по няколко дни без да има проблем. Ако подозираш, че има проблем, има разни методи, но аз лично ползвах хомеопатия. Издържането също им помага да си свършат работата.

Общи условия

Активация на акаунт