За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 38 894
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Само да си похваля детето - от снощи - т.е. 24 часа- имаме само една напишкана пелена( май някъде към 5-6 сутринта- ама просто не ми се ставаше  Embarassed ) Иначе цял ден обикаляме- бяхме на пикник, пътувахме доста с колата, но ...нямаме нито едни пропуск.  Laughing

# 61
  • София
и за теб има червена точка, не само за сладурката  Hug Браво!

# 62
Eх, момичета, много ви се радвам на успехите  Heart Eyes

При нас продължава да има мокре пелени и петна по пода, но сме на етап, когато човекът си играе и се забавлява с пишото - идва в тоалетната да си вземе гърнето и го виждам, че му се пшка, но взима само седелката, кляка до гърнето, пуска дългата струя и после бяга и се хили, явно показвайки, че разбира какви поразии прави. Но пък когато пишка в гърнето, после става, маха седалката и изхвърля съдържанието на контейнера в тоалетната Simple Smile Все пак някакъв напредък може да се каже, че имаме Simple Smile

# 63
Евридика, Бухтичка, хареса ли им на седалката на тоалетната чиния?
VelinaD, браво, никакво спиране! Wink
kеit, добре дошла, радвам се да те видя и тук! Hug На въпросите оставям да получиш и други мнения, че аз съм ти писала моите в другата тема. Wink Макар че за някои сама трябва да си отговориш, няма напр. правило по колко пъти да се изпишква докато е будно бебето. Зависи колко е голямо, кога и колко и какво е яло, пило.. затова са сигналите и интуицията, сигурна съм, че и при теб ще проработи!  Hug Аз практикувам на вън, не се притеснявам от нищо - нито от хорски погледи, нито от простуда. През нощта напоследък на го издържам, но ако има сигнал или пък се е събудил да яде повече от веднъж - да. Легсовете (калци или гети) - вкъщи. За почистването - слагам го настрани с едната ръка, гръбчето му се подпира на единия ми крак, а с другата ръка забърсвам, но понякога и измивам на мивката за секунди. Продължавай с избраните звуци и за двете неща, нищо че може да се случи да не улучи, ти казвай това, което прави. Преди бях чела, че някои деца нямат нужда от тези звуци, а само като ги вземеш в поза за изхождане и им е достатъчно, при нас също не са необходими винаги, Влади често започва веднага, преди да съм казала каквото й да е, но аз все пак продължавам. Също изпъва крачета при нежелание.
А, ето, че с Айла сме се препокрили в отговорите...
Айла,  специално гуш! Hug Помня колко объркана бях и те четях, струваше ми се невъзможно да ни се случи това, което пишеше за Ели, а сега се радвам, че ви настигнахме неусетно! Hug
Milush, и аз така вече процедирам когато е сънен, за да не се сърди, храня го и после издържам. Peace Рядко имаме фалове в тези случаи, изчаква си. Честити ви големи сухи паузи! Hug Ох, толкова си права пак за вторачването и интуицията! Peace Въобще всичко като те чета и теб и ние го минахме, минаваме..
tsurulina, добре дошла и на теб! Браво и продължавай! Всеки споделен опит е прекрасен! А защо не го издържаш на вън?
anamar, получаваш и от мен голяма похвала! Hug Аз също си позволявам сутрина "проспя" някоя пелена, така че те разбирам и не я броя. Wink Интересно, но и аз забелязвам напоследък, че когато ходим някъде, пътуваме, въобще на вън сме дълго време и сме по-дълго сухи, явно съм по-концентрирана, отколкото вкъщи като се заблея нещо, а и не се притеснявам вече като първите пъти на вън.
Мег, ама и вие сте си отличници!  Heart Eyes Аз те следя с голям ентусизаъм и много ви се радвам, и въобще по-големите момченца тук, че да знам какво да чакам, много забавно! Simple Smile
addicted™, Hug

Въобще все повече желаещи има и това е чудесно! Аз също забелязвам, че около мен предизвиках доста майки, а и бъдещи такива.

# 64
Момичета, забравих! Чудя се дали може да намерим някоя мама да ни ушие от китайските гащички - http://www.bezpeleni.info/split_pants_for_babies.htm Предполагам, че са лесни, но аз не съм търсила още шивачка, че да обясня и т.н. А изглеждат практични.. и може да се съберем повече желаещи, особено с малките бебета.
Също и някоя плетачка да си поръчаме легсове, вълнени гащички подобни на тези на Disana - http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/wraps/woolover … l-overpants-m.htm
Ако имате идеи, казвайте, може би трябва в Хоби да питаме, или в Продавалника.. Всъщност за плетене сега се сещам, че мога да питам едно момиче от тук, те продават плетени неща, имат сайт, ама сега го забравих.. Ще й пиша!

# 65
Здравейте момичета,

Мисля и аз да се присъединя към вашия отбор. Благодарение на Сиси ♥♥ , попрочетох доста материали в интернет и от чисто любопитство се пробвах и направо не мога да повярвам! Мартин вече нито ака, нито пишка в памперса! Настина имам понякога пропуск, но като чета нормално е за този етап  Simple Smile Вчера бяхме доста време навън и два пъти го събух и се изпишка и направо предизвикахме фурор сред там седящите майки, баби и т.н. Wink Прави ми впечатление обаче, че по цяла нощ детето не пишка - това дали е нормално? Защото честно казано ме притеснява .... Обикновено Мартин заспива към 20,30-21,30, събужда се ок. 3-4, похапва и пак заспива и чак сутринта към 6,30 - 7 пишка. Една нощ се опитах да го изпишкам към 4, но уви - без успех. Разплака се ужасно много. .... Така съм го чувала да плаче, само като му боцнаха ваксината  Sad И сега се чудя - какво следва? Аз все още го държа с памперс "за всеки случай". Ама нали целта е да разкараме това запаряващо нещо. Гащички ли трябва да купя и дали има толкова малки гащурки? Crazy

Още веднъж ОГРОМНО благодаря на Сиси ♥♥ ! Неслучайно обожавам да чета постовете ти. Винаги са толкова полезни и има, какво да се научи!

# 66
обади се някой път да се съберем по-голяма компания Wink
Става, гледам дават го все слънчево време, така че сме плътно в морската. Дано да се засечем. Пък ще се познаем по голите дупета  Wink
На новодошлите  welcome

# 67
Здравейте отново!
Сиси ♥♥ , досега винаги съм си мислила че няма да проработи да го пробвам на вън... незнам защо, явно са си моите притеснения от хорските погледи и неуверенуст у самата мен. Пък той понякога плаче преди да се изпишка, явно го е страх да не се намокри. А за акото доскоро си мислех, че го прави само докато суче, но от няколко дни го пробвам без да суче и пак си ака човека Simple Smile
Аз също бих искала да се включа в легсове, ако намерите някой да плете. Ще следя темата, ако не се намери, ще поръчам онлайн.

# 68
Evita, добре дошла и тук!  Hug Hug Все така да продължавате! Разбиар се, че е нормално вече да задържа повече, не се притеснявай, всъщност към това се стремим! Wink Аз също бях писала в по-горни постове, че Влади се сърди като му предлагам през нощта и спрях, съответно е сух сутрин.
Напоследък обаче нещо започна да се буди да яде повече от веднъж (а тъкмо се бях похвалила, но явно ще е като кака си до последно се кърмехме по няколко пъти през нощта) и пак му предлагам, както дойде. Ситуациите търпят промени и не винаги успехите са трайни, но ти си чела.
За махането на памперсите - повечето момичета, практикуващи ЕБХ са с многократни пелени, но може да купиш и най-обикновени памучни гащички (най-малкия размер, но и малко по-големи не пречи) и да си направиш тензухени парченца, които да пъхаш. Разбира се има и такива, които си карат с памперси, предполагам като е сух не запарва.

tsurulina, престраши се! Няма смисъл да се мъчите и двамата, да бързаш.. А това, че плаче преди да пишка може да е и заради това, че всъщност не му се пишка още толкова много и по-добре не го насилвай, а му предложи след няколко минутки пак. Изпъва ли и крачета докато плаче? За акането - колкото повече растат не го правят вече докато сучат, Влади вече отдавна не го кърмя над легенче, още от втория месец и въобще вече не ака при всяко хранене. Но все още предлагам почти винаги след кърмене. Ние нямаме проблеми с повръщания, оригвания и това не е проблем.

Легсове, вълнени гащички - тъкмо си писах с момичето, за което ви споменах - ще пробва да изплете пробни, ще ми ги прати и ако са сполучливи, в което не се и съмнявам, ще ги покаже и няма проблем да оплете кой каквото и колкото иска!  Peace Аз дадох ориентировъчни размери за Влади, като писках и легсове с ходила. Също обеща да проучи и китайските панталонки, тя не шие, но може тайничко се надявам, че може да извълшебства и плетени! Много искам такива, но ще намеря и шивачка сигурно, ако не се получат.

# 69
О, аз съм доста непостоянна Tired Хич ме няма и не се старая. Първия път като я сложих поседя известно време, беше й интересно, но нищо не свърши. Втория път не искаше и да седи. И дотам сме засега...

# 70
Милуш, май те разконспирахме в морската днес. На Дарко татко му да не беше с оранжева блуза облечен? Питам за него, защото бащата изпишкваше детето и ми се видя горе-долу 6-месечно.
smile3521
...дано не се сърди, че отговарям от нейно име, но знам, че имат проблеми с нета Rolling Eyes Peace
обади се някой път да се съберем по-голяма компания Wink

Тук съм за малко, ама от петък вече ще имаме постоянен и-нет и ще се включвам по-често.
Хе-хе, Соф, няма да се сърдя, разбира се Wink.
Велина, да татко му сте видели. Хей варненски ЕБХ мами, давайте да се разберем за една скорошна среща. Гледам едно 4-5 има от нас тук.  Hug

На новодошлите - добре дошли и поздравления за желанието ви да отговорите на нуждите на малкото човече. Желая ви спокойни и усмихнати ЕБХ дни (и нощи Wink )

И на всички останали -   bouquet

# 71
О, аз съм доста непостоянна Tired Хич ме няма и не се старая. Първия път като я сложих поседя известно време, беше й интересно, но нищо не свърши. Втория път не искаше и да седи. И дотам сме засега...
А аз не го слагам нито на гърне, нито на седалка на тоалетната чиния. Свикнах да го издържам над мивката или над тоалетната и засега така я караме. Седалката може би ще използваме догодина  Peace

# 72
  • София

Изпъва ли и крачета докато плаче?

Сиси, моля те, кажи ми това какво значи, че и моят юнак го прави понякога. аз да си призная - акането го хващаме, ама за пишкането хич не съм постоянна  Embarassed много съм виновна - миличкият почти винаги се изпишква като му сваля пелената ... накарайте ми се, да се поправя  Rolling Eyes
  bouquet

# 73
addicted™, знаят и разбират какво искаме от тях, но не му е времето Simple Smile

# 74
Здравейте мами!
Виждам че клуба се разраства Grinning На новодошлите - приятно ЕБХ-айстване!   bouquet
Аз отдавна не съм се включвала, но сега имам с какво да се похваля. От няколко дни ЕБХ-то ни върви много добре. Мисля, че се дължи на моето пораснало дете. Тя отдавна спря да ми дава сигнали и аз доста се чудих докъде ще се докараме без тях, но от няколко дни си ме изчаква да и предложа. Единствения постоянен сигнал е въртенето на цицата, когато е на зор. Научи се че докато се яде не се правят други работи и  някой път просто спира да суче за да свърши работата и после пак продължава.  Много ми е готина Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт