За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 38 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
На нас гърнето ни върши много добра работа, може би защото тепърва прохождаме. Понякога недоволства, тогава му давам някоя играчка в ръцете, за да го задържа върху гърненцето, и в рамките на една-две минути се изаква/изпишква. Когато го карам да сяда често обаче определено не му харесва, така че засега го ползваме основно за голяма нужда и чат-пат за малка.

# 16
И аз отдавна не съм писала, защото няма какво. И аз този път съм много по-спокойна, не бързам, не броя фаловете, не се ядосвам... Понякога бебето спи по голо дупе и не се напишква, понякога не сме в добра хармония и му слагам памперс, през деня е пак така- понякога без фалове, а друг път с купчина напикани гащи Simple Smile
Не знам дали има връзка между коликите и позата- моите и двамата нямаха колики, не съм давала абсолютно нищо, но въпреки че с големия започнахме ЕБХ на 4.5 месеца още като новородено мъжа ми му присвиваще крачетата към корема като му се доака Simple Smile Пък и всяко неразположение лекувам с кърмене- милото бебе не може да реве със запушена уста Simple Smile

# 17
Да споделя, че на морето ЕБХ вървеше чудесно, почти не сме имали фалове, освен веднъж, когато се разхождахме по-дълго и с баща му се бяхме заплеснали нещо и детето си опика мащабно количката. Отдавам липсата на фалове на това, че сме непрекъснато заедно и ми е много по-спокойно и лежерно, отколкото по време на ежедневието в София. Там не готвя, не чистя, а тук се занимавам и с такива неща и честичко детето дава сигнали, но кой да ги види/чуе.
И аз съвсем скоро ще се сдобия с гърнето, което Мег и Мартин имат Simple Smile Надявам се, че и при нас резултатите няма да закъснеят. Само хубави отзиви чувам за това гърне!

# 18
Здравейте и от нас.
Бяхме на море за кратко време. Малката се държа чудесно, сутрин я изпишквах и изаквах, имаше някои фалове, но общо взето се справихме с едно пране на пелените за 1 седмица.  Grinning Много съм доволна. Големият фал беше на прибиране, когато ака за 1 ден три пъти( иначе го прави само сутрин) и то все в колата. Първиат път се загубихме в циганската махала във Варна и точно този момент усещам че й се ака- викам" щеее акааа" и мъжът ми свива рамене и само ми показа, задръстването в което сме - а около нас- само асфалта на улицата и схлупени цигански къщи с по-няколко рома, седнали отпред и гледащи втренчено. Хъм, ами не слезох. Вторият път- вече следобед отново предусещам същото, надавам същия вик, но за съжаление сме след Сливен, в участък в ремонт, след тир в колона, която няма как да напуснем. Еми пак сменях пелени.Бях забравила какво е с нааканите. Хъм. Confused

Евридика, мила, честито   bouquet

Браво за пловдивската среща. И ние е хубаво септември да направим една такава, като се посъберем от почивките.

# 19
Не искам да звучи като реклама на въпросното гърне, но наистина дизайнът е перфектен за функциите и така задържа децата. Понеже Мартин вече знае, че някои работи се правят в тоалетната и банята и реших да не му развалям наученота, та сложихме гърнето в тоалетната. Но там явно му е тясно - помещението си е стандартно малко - и затова днес сме с разглобено гърне и седалката от него върху тоалетната чиния - еми работи Simple Smile Естествено не винаги иска да пишка там, но поне се задържа и няколко пъти пишка там, удобно му е, за разлика от другите 2 седелки, които бях купила. Който има момиче, няма да срещне половината от нашите проблеми с гърнетата и седалките, но за момчета, това гърне е идеално конструирано.

# 20
Той обаче ака прав - само леко се накланя напред  Shocked За пръв път от месеци насам (т.е. откакто може да ходи) изкара ако седейки...
   За съжаление, не съм имала възможност да следя в каква поза акаше Дари, когато пълзеше и ходеше по мебелите. Но цяло лято ходим сутрин на плаж и там детето си вършеше нуждите винаги клекнало. Обаче сигурно нещо не виждам или тя не дава сигнали Sad, дали е възможно? Върши всичко както играе, обикновено клечи и си играе, но тя често играе така и без да й се ходи Thinking.
   И още нещо, което силно ме притесни. Когато видя характерния замислен поглед, вече втори път тичам с гърнето и тя се сепва, спира наполовина и си доаква чак вечерта Sick Това не ми се струва правилно Rolling Eyes

# 21
Да си похваля детето - днес дойде при мен, почна да ме дърпа за ръката и да издава характерния напъващ се звук, който аз издавам, когато го подканям да ака. Отидохме над мивката и се изака веднага  Grinning След малко се напишка, но не е важно Simple Smile

# 22
  bouquet за темичката   bouquet

# 23
Ето ме и мен в новата тема.
Макар при нас положението да е в застой в момента Rolling Eyes
Памперси за близнаците отиват по 2-3 на бебе за денонощие.Само толкова,защото повече време са голички в жегите и защото акат веднъж на няколко дни Sunglasses
Все не се намирам в много пари накуп,за да поръчам многократни пелени,но за зимата ще трябва,защото тогава няма да са по голи дупета постоянно.

# 24
Да ви кажа какво ми се случи току що. Събуди се Лили с мрънкане както винаги. Аз разбира се веднага скочих да я изпишкам. Държа я над легенчето - нищо. Сложих памперс и 'айде на цицата, посука 2 мин и започна да се върти. Аз си я гледам и и казвам "Ако исках във банята трябва да пуснеш цицата". В този момент тя пусна цицата, погледна ме и ми се усмихна. Направо и увисна ченето от учудване.  #Crazy Предложих и пак цица ама тя не ще. Свалих и памперса и я заведох този път на мивката. Като и дадох сигнал и веднага се изходи. Сега суче и заспива вече.  Heart Eyes Сигурно е случайно, ама беше страхотно  Laughing

# 25
Сигурно е случайно, ама беше страхотно  Laughing

Тц, не е случайно!  Grinning Много разбират, пустите му деца  Heart Eyes

Ние сме малко дърти за тук вече, но поне имаме някакво развитие - все по-често си казва, че му се пишка, кото ме води в тоалетната или банята. Ако не иска да пишка на гърнето или пишка малко, след това го водя на мивката и там довършва. Все още не мога да разбера на какво се дължат тези предпочитания към мястото, но важното е че си казва, все по-често Simple Smile

# 26
  • в сбъднатите мечти
Информацията за гърнето ме беше полезна, тъкмо мислим да купуваме гърне на малкия. Това на кака му никак не му харесва, а и малко тесничко ми се вижда контейнерчето.

# 27
Да се запишем и ние в темичката smile3503 Моето момиченце  е на 7 месеца и от 4-тия месец я уча да пишка и ака в легенче. Имаме променлив успех, понякога цял ден не успявам да я хвана, дори  и за първото сутрешно пиш, а друг път нямаме нито е дна напишана пелена, всичко в легена. Да споделя нещо- аз не си т.купих многократни пелени, а си купих памучен плат и от него си направих едни парчета, които и слагам на дупето, отгоре обувам детски гащи и като закопчея бодито доста плътно прилягат, цялата работа ми струваше 20 лева за осем пелени и 5 чифта гащи.

# 28
Мама Нелка, браво на теб! Иска се наистина жалание, за да пере човек редовно пеленки и гащички, но така се спестяват много пари!

Сега да споделя успешния си опит в пригодяването на студените дни към ЕБХ (или обратното: ЕБХ към дните  Laughing). При нас наличието на панталонки върху пелените страшно много пречи, т.е. на детето му се губи търпението и му е много досадно това събличане и обличане, а с панталонки няма как да седне на гърнето. Но днес получих тези: http://www.babykind.co.uk/babylegs.htm и нещата си дойдоха на местата - вечерта беше с тях - иделно пасват и не се свличат, нито оставят непокрит участък от крачето. Поръчах три десена, но при мисълта, че 7-8 месаца ще караме с тях, възнамерявам да поръчам още 2-3.

# 29
и аз имам два чифта "легсове" и от три дни, от както захладня, го държа в къщи стях. освен, че са много удобни, държат и крачетата топли въпреки, че е без чорапи.  аз му ги обувам от половината ходило на горе - т.е. от свода към пръстите е бос и пак са му топли краката! разбира се, може и с чорапи да се носят, но сега не е толкова студено още...
вторите ги купих намалени, от bargains на бейбикайнда - излязоха ми на половина, мисля Peace а си баха чисто нови - End of line просто Wink

Общи условия

Активация на акаунт