За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 38 899
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
mechence за съжаление не знам какво да те посъветвам. newsm78 Ние сме в подобна ситуация.
Аз все отлагах и един ден просто нещо се обърна в мен и вече 4 седмици дъщеря ми вкъщи е без памперс. Тя е на година и почти 3 месеца. Малко е късно за това драстично решение, но все си намирах оправдание.
Първия ден (някак за стимул) използва само ГЪРНЕТО! Имаше едни леко влажни гащи и после си я изпишквах през 1,5 часа. Чак се изненадах колко е лесно и се чудех защо съм си купила 10 чифта гащи. От тогава до сега имаме дни в които ползваме 3-4 чифта, има и такива като днешния потоп. Изпрах на ръка няколко че в момента спи с последните сухи #Crazy В резултат на опитите ми да остава суха стигнахме до там че детето не желае да ползва памперс. Дърпа се и се тръшка при поставянето му и после не го подмокря! Друго което забелязвам е че започна да пишка през по големи интервали и в по голямо количество! А днес си погледна мокрите панталони и каза МАМО АКИ! Утре сме на гости на село и реших да я пусна по гащички с тензух на двора за да видя как ще е. И ако мине добре въпреки фаловете вкъщи смятам да е по гащички на разходките.  bowuu Вече е топло и мога спокойно да си я преобличам на вън.

# 646
Здравейте аз да се похваля от месец почти изцяло пишкаме извън пелените,но от две седмици ( от както навън се стопли )сме само с гащички не само в къщи,но и навън.В чантата нося още два три чифта но досега само два пъти се случи да се преобувамеа сме по 2-3 ч навън.Много съм доволна,само дето не можах да го науча да сяда на гърнето  Cryи все още го издържам,ама нищо,и до гърнето ще стигнем,от вчера вече сам застава до вратата на банята и ме вика,ама нали още не говори ....Днес ще пробвам да спи с многократна пелена ( през ноща спи с еднократна),защото от няколко дни на обяд като се събуди е сух,та да видим какъв ще е резултата сутринта.

# 647
mechence колко е голямо детенцето ти? Не мисля, че отведнъж ще успееш да забележиш нещо, а и дете да се усети и да ти дава сигнал. Трябва време и опит Peace Пеленките може да ги мокри не само веднъж за времето в което не си й предлагала, не можеш да бъдеш сигурна колко често и по колко отделя докато не я съблечеш. 
Dani Vasileva, J_M_M поздравления за успехите ви!

Да споделя и аз, че моето момче все по-често ми показва, че му се пишка/ака (все още не говори и не издава никакви звуци за нуждите си, показва ми като се хване отпред, независимо дали е за голяма или малка нужда). Бяхме за седмица на гости и през това време се запазихме напълно сухи, къде той казваше, къде аз предлагах. Решила съм след ден-два, като се поуталожат емоциите около пътуването и се върнем към рутината на ежедневието си да спра да му предлагам и да оставя той да си казва да видим дали и за колко ще сме сухи Laughing.

# 648
pip_peeva на почти 7 месеца е в момента, а се опитвам да изпишквам откакто стана на 2. Така и не видях нито 1 път сигнал, но поне ставаше след сън и хранене. На Великден пътувахме до бабите и от тогава дори след сън и хранене не мога да я хвана - един път е 5 мин след събуждане, друг път 10, а някой път дори повече. А от както написах предния пост до сега имаме още една промяна - само да я сложа над легенчето и се започва опъване и мрънкане  Crazy

# 649
mechence мома с характер си имате  Wink уважавайте й мнението.
Не съм от най-опитните мами, сина ми го издържам от 5 месец. Сигнали получавам от скоро (все по-често, напълно сухи сме повече от 10тина дни, толкова съм горда с детето си bowuu). Децата са различни. Явно "рутината" вече не и е интересна. Пробвай да я разнообразиш, замени легенчето с мивката/тоалетната чиния в банята. Предлагай гърне, или й дай нещо да държи, забвано, което харесва и тогава я подканяй. Не е лесно, но е предизвикателство. Peace

# 650
mechence на 7 месечна възраст беше абсурдно да издържам дъщеря ми Crossing Arms То не бе викане, рев, ръмжене.... #Crazy Днес (тя е на 1г и почти 3м) за първи път ми позволи. До сега е ползвала само и единствено гърне, а ако няма ползвахме леген но дупето и крачетата и трябваше да са опряни на ръбовете. Crazy

pip_peeva браво на момчето. И ние имаме феноменален напредък. Вече момичето ми си казва. Може да знае 3 думи ,но една от тях е за гърнето  Joy

# 651
Dani Vasileva и сина ми знае само 3 думи, но гърнето не е межуд тях Laughing може би защото се кефи да си държи пишката?!?! какво разбирам аз от "мъжка" физиология...

# 652
Хммм, на път съм да се откажа Sad Кажете ми успявате ли да правите нещо друго освен следене за сигнали. Аз я оставях по голо дупе, седя до нея за да видя, но никога нищо, не прекъсва заниманията си, не кротува, просто посредата на играта с нещо се изпишква и продължава. Одеве се изпишка - погледнах си колко е часа, взех я, умих я, нагласих си таймер за след 20мин, започнах да прибирам напишканото чаршафче, и докато се завъртя да умия 1 чиния той таймера изпищя. Тръгнах да нагласям пелена(джоб са ми) и видях че и новото чаршафче е напишкано. Т.е не мога да се завъртя и пак трябва да я изпишквам - ами кога да направя нещо из къщата или да не говорим за себе си?
 То хубаво уважение към детето и нуждите му, ама смогвате ли дори да сготвите бе хора.
Пък от опити ми се струва че накрая само пера , а детето се изнервя от всяко слагане на повивалничето за да я бърша или обувам.  Запасила съм се с цялото си търпение, ама... то не става нещо Sad
Аз ли бъркам толкова много? Какво става  newsm78

# 653
mechence наистина понякога е трудно ,но не губи вяра че ще успееш.В началото наистина само следях кога какво,в един момент се отказах и си дадох почивка и на мен и на него ,след около седмица пак започнахме да се дебнем,дойде зимата и стояхме повече време в къщи имах време по често да му предлагам да пишкаме и тогава (7 м) постигнах първата победа изкарахме с една пеленка цял ден,след това имаше дни в които не настоявах много все пак има и други неща които трябва да се вършат домакински задачи,занимавки с по голямото дете. Близките ми казваха че съм луда да се мъча и мъча детето ,но днес когато е на 1,2 г и сме само с многократна пелена по време на сън ми е много добре,и сега има моменти когато се скрива (особено ако се занимавам с баткото ) имам чувството че е вид ревност.
Та конкретно на въпроса готвя вечер когато заспят за да мога през деня да съм на тяхно разположение,защото съвсем сама ги гледам понеже таткото е в командировка. 

# 654
  • Бургас
mechence и при нас е така. Без памперс е от 4-ти месец. През лятото пишка много по-рядко и успявам да я хвана, но през зимата беше просто едно постоянно преобличане. Моята също или не ми дава знаци или аз не ги разпознавам. Един път пишка веднъж на 4-5 часа, а друг път през 5 минути 5 пъти подред. Многократни пелени не съм ползвала. Оставям я по гащички, през зимата по чорапогащник, за да ми е по-лесно изпишкването, респ. преобличането. Килими нямаме, което допълнително улеснява почистването.  Simple Smile Определено съм я оставила на самотек. Когато се сетя я издържам. Като се напишка просто я преобличам и забърсвам. Така много по-често имам прекрасната възможност да нахапя и нацелувам едно голо бебешко дупе.
Мисля си, че изведнъж ще започне да ми казва, както направи голямата /макар, че тя беше вече на 1 год. и 10 мес. Явно при всяко детенце е различно.
Домакинската работа може да почака. Тя край няма.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 16:56 от addi

# 655
Ние сме в 1 стая - то е и кухня и хол и в момента само там има място за детско легло - затова не мога да мия и готвя когато тя заспи, а все още не пълзи и е в леглото и на дивана и там трябва постоянно да сменям чаршафи, защото не става само със забърсване. Освен да си дам малко почивка и после пак да се опитам Simple Smile

# 656
Техническо въпросче към опитните. Моята мадама обикновено пишка след сън, както си е и според "дебелите книги", но въпросът е, че често се буди кисела и никак не й харесва да я издържам точно тогава. Да, обаче когато вече се усмихне, обикновено е късно и се е напишкала... При вас как е положението и как процедирате?

# 657
  • Бургас
Ако е кисела при събуждане, давам й малко да цокне. Това винаги действа успокояващо и след това продължаваме дневния ред.

# 658
Ако е кисела при събуждане, давам й малко да цокне. Това винаги действа успокояващо и след това продължаваме дневния ред.
Ооо, и аз задължително го правя Mr. Green само дето това отключва и пишкането.

# 659
Мата, ако е кисела поуспокояам набързо и след това изпишквам, разбира се понякога при това забавяне работата е свършена.
Меченце, наистина с някои деца е по-трудно, аз мога да сравнявам двете си деца и определено мога да кажа, че сега с малката не вървят особенно нещата, кака и на тази възраст стискаше много повече и от една годишна възраст беше само с гащички. Няма смисъл само да стоиш и дебнеш, просто предлагай когато смяташ, че има смисъл, аз с моите деца също не се научих да разпознавам сигнали, по-скоро предлагам по моя инициатива.

Общи условия

Активация на акаунт