За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 38 888
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Техническо въпросче към опитните. Моята мадама обикновено пишка след сън, както си е и според "дебелите книги", но въпросът е, че често се буди кисела и никак не й харесва да я издържам точно тогава. Да, обаче когато вече се усмихне, обикновено е късно и се е напишкала... При вас как е положението и как процедирате?
Ами сложи я на гърнето така както си е засукала Wink На мен ми беше малко странно така да действам (признавам, още ми е странно), двете действия съчетани в едно... НО... когато е след сън (когато беше по-малък) или по време на сън, пробудил се е да пишка, предлагам гърда, вземам го и в момента в който го сложа на гърнето той  усеща и пишка. После се връщаме и продължаме да спим. Позволи ми така да правя след 1 годи и 2 месеца някъде.

# 661
Техническо въпросче към опитните. Моята мадама обикновено пишка след сън, както си е и според "дебелите книги", но въпросът е, че често се буди кисела и никак не й харесва да я издържам точно тогава. Да, обаче когато вече се усмихне, обикновено е късно и се е напишкала... При вас как е положението и как процедирате?
Ами сложи я на гърнето така както си е засукала Wink На мен ми беше малко странно така да действам (признавам, още ми е странно), двете действия съчетани в едно... НО... когато е след сън (когато беше по-малък) или по време на сън, пробудил се е да пишка, предлагам гърда, вземам го и в момента в който го сложа на гърнето той  усеща и пишка. После се връщаме и продължаме да спим. Позволи ми така да правя след 1 годи и 2 месеца някъде.
Хихи, и аз така процедирах с баткото  цица в устата и на гърнето Mr. Green Само че мадамата не я уча на гърне - вършим нещата в тоалетната, като сядам зад нея и я придържам... да, ама така не е удобен достъпът до циците и тя се сърди Rolling Eyes
Реших просто да не давам много зор: ако хванем пишкането - добре, ако не - пак добре.

# 662
Мата Космата и аз съм решила с второто (живот и здраве да е само) по-късно да въведа гърнето Peace сега сме много зависими от него и голям зор настава, ако имаме големи нужди, а сме на гости примерно. Върти се, неспокоен е, сочи си дупето, ама като го хвана хем стои хем не може милото... И като се приберем голяма радост настава като се озове на гърнето си Laughing

# 663
Почнах да чета темата, но само последните няколко страници и стигнах до цицата и гърнето.  Joy И аз съм правила така няколко пъти: нагъзорчена на пода на банята, а юнакът на гърнето, с цица в уста!  Blush
Синът ми е на 7 месеца и го слагам на гърне от 2 седмици, откакто почна да седи стабилно. Засега съм супер доволна от детето. След сън задължително си пишка в гърнето. Имал е само 1, 2 фала с акането.
Имаше два по-студени дни, когато си стояхме вкъщи и тогава го слагам по-начесто и изкара целия ден само с 2, 3 пеленки. Като сме навън обаче имам проблем. Колкото пъти съм го издържала, никога не е искал да пишка дори и директно след сън.  Thinking Някой друг сблъсквал ли се е със същия проблем? Сори, ако е било писано, но темата е огромна! (следващите дни ще се опитам да я прочета)

И друго: няколко приятелки, на които се похвалих за гърнето, ми разказваха, че много често се случвало децата в началото да искат да седят на гърнето, после не искали. Кажете ми, че това са си отделни истории, а не е правило при всички деца, моля ви!  Heart Eyes

# 664
Кажете ми, че това са си отделни истории, а не е правило при всички деца, моля ви!  Heart Eyes

Не е правило  Wink, но по лични наблюдения наистина доста деца минават през фаза, в която не искат да седят на гърнето (главно около прохождането). Но е фаза и минава  Peace.

# 665
Като сме навън обаче имам проблем. Колкото пъти съм го издържала, никога не е искал да пишка дори и директно след сън.  Thinking Някой друг сблъсквал ли се е със същия проблем?
Даже ми беше по-лесно навън да го изпишквам, отколкото в къщи (Навън го изпишквах от 7-я му месец някъде, напълно махнах дневния памперс на 8м). Някак се заплесваше по тречите, туй онуй и пускаше. Голямата работа и сега е проблемна навън. Не иска. Стиска си и като се приберем сяда и ака на гърне.
И друго: няколко приятелки, на които се похвалих за гърнето, ми разказваха, че много често се случвало децата в началото да искат да седят на гърнето, после не искали. Кажете ми, че това са си отделни истории, а не е правило при всички деца, моля ви!  Heart Eyes
Няма две еднакви деца, знаеш. Един ден ще сяда безпроблемно на гърне, после няма да иска. После ще си го търси и ще играе с него. Променят се често. Правило е обаче, както и Juturna е отбелязала около прохождането да има съпротива за гърнето. Заети са с др. и са им омръзнали ежедневните неща. Но за мен си струват напишканите гащи пред запареното дупе  Wink Връстниците на сина ми още са с памперс и майките им (майки за втори път при т'ва) обясняват как не искат децата да седнат дори на гърне и нищо не може да ги накара да го ползват. Същите тези майки ми обясняваха как сина ми е малък, 8месеца къде съм тръгнала на гърне да го уча, имало време, той щял да ми покаже. Да, вече ми показва Grinning но през тази година той се е шляел по дупе и съм повече от доволна, че е проходил без памперс между караката си. Отплеснах се, но идеята ми беше да се вслушаш в себе си и ако на теб ти пасва детето ти да се изхожда на гърне или ти да го издържаш, давай смело. Успех! Peace

# 666
Juturna, Pip_peeva, много благодаря за отговорите!  Heart Eyes
Благодаря за насърчителните думи, които се надявах да получа в темата! Simple Smile
Мисля, че вече приятелките ми ме мислят за лудичка: не стига че кърмя на поискване, спи при нас в леглото, ползвам многократни , ми с'Я и на гърне го слага!  Naughty И се опитват да ме откажат с техния опит. Няма да се отказвам де!  Blush

# 667

И друго: няколко приятелки, на които се похвалих за гърнето, ми разказваха, че много често се случвало децата в началото да искат да седят на гърнето, после не искали. Кажете ми, че това са си отделни истории, а не е правило при всички деца, моля ви!  Heart Eyes

На около 10 месеца ползвах един памперс дневно. Не посмях да и обуя гащи понеже беше студено. После спря да стиска и си стана както преди. Около прохождането и преди това спря да се задържа на едно място. Не само гърнето беше проблем, не можех да я нахраня понеже не стоеше в стола за хранене .... #Crazy Беше си луд период. Не престанах да предлагам гърнето. И не мрънках че плаче от него . Ако не иска на него напикава гащите и толкова. По-добре мокри гащи от памперс на дупето.
Вече е на една година и три месеца и сме без памперс. Само на вън и слагам по време на следобедната разходка, но скоро и него ще се престраша да махна.

Мисля, че вече приятелките ми ме мислят за лудичка: не стига че кърмя на поискване, спи при нас в леглото, ползвам многократни , ми с'Я и на гърне го слага!  Naughty И се опитват да ме откажат с техния опит. Няма да се отказвам де!  Blush

Луди майки много.Една в повече не вреди  bowuu

# 668
Цитат
Мисля, че вече приятелките ми ме мислят за лудичка: не стига че кърмя на поискване, спи при нас в леглото, ползвам многократни , ми с'Я и на гърне го слага!   И се опитват да ме откажат с техния опит. Няма да се отказвам де! 
  Kölsches Mädel, аз гледам да не обяснявам много. И мен ме гледат странно поради същите причини, но си свиркам Mr. Green Аз още не съм го слагала на гърнето, научен си е от малък да го държа, но навън още не съм го пробвала Thinking Много се разсейва навън и ми се струва загубена кауза Whistling

# 669
Не знам дали въпроса ми е за тук, но не знам къде да попитам. Някой от от вас да има подобна седалка за тоалетна или да е виждал да се продава в България? Не ми се иска да си поръчвам от чужди сайтове понеже си е абсурдно за такова нещо #Crazy

# 670
Това намерих.
http://www.novabania.net/shop/shop/xwayz/product_info.php?cPath=38_73&products_id=738

Може би има смисъл да провериш и в някой по-голям магазин за фаянс.

# 671
 Hug  Мерси

# 672
Дани Василева,да не те заблудя, но мисля, че последно гледах в Кауфланд такива седалки. Провери и по детските магазини.Със сигурност ги има в Джъмбото и Вис Виталис!

Почнах да чета темата и лекичко ме хвана яд, че не съм почнала ЕБХ от раждането!  Rolling Eyes Знам, че приучаването на гърне не е същото като баш истинското ЕБХ, но все пак... С второто дете ще съм редовна!  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 17:09 от Kölsches Mädel

# 673
При нас всичко е идеално според мен. В рамките на 1 месец махнахме  напълно пампперса. Дъщеря ми е на 1 година и 3 месеца и успешно ми сигнализира за нуждите си в 99% от случаите. Нарича и двете ''ако'' но е важно ,че ми показва а не какви думи ползва.
От 4 дни  има някакъв страх от акото. Не докато яка , ами като го види. Започва да плаче и да тича по голо дупе из къщи докато ака. newsm78 Ако я издържам над тоалетната няма проблем докато не го види как се пльосва в чинията. Мисля си за детска седалка че да има по малка видимост и да го няма този страх. newsm78 Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

ПП. Няколко дни по-късно ситуацията е сходна, но не чак толкова не поносима. Ака в гърнето изхвърляме и после пак сяда да си доака Blush И така докато приключи. Иначе плаче и сочи гърнето казва Ако , гушва се в мен и отказва да седне. Чудя се дали не съм и показала нещо с поведението си което да е подтикнало подобно поведение newsm78

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 23:25 от Dani Vasileva

# 674
Здравейте всички, през девет планини в десета открих най-сетне тази тема, но я открих! Отказах да повярвам, че е възможно в този форум да няма такава. Много ми допада идеята на ЕБХ и от вчера правим вкъщи първи опити с дъщеричката ни, която скоро навърши месец. Засега хванахме две от пишканията й след миене на дупе, просто защото бяхме забелязали, че го прави доста редовно.  Утре мисля да я оставя по-дълго без памперс и да видим как ще се справя. С това се записвам и отивам да чета назад.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт