За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 40 003
  • 738
  •   2
Отговори
# 480
Здравейте Людмил,
заповядайте да споделите вашето мнение по въпроса за памперсите. Ние предлагаме на всеки, който се чувства специалист в дадена област, да сподели своя опит с нашите потребители. Стремим да противопоставяме две крайни точки (например - раждане у дома срещу раждане в болница).

Ако желате да популяризирате още повече вашите методи, ние ви предоставяме трибуна. Изпратете своя материал на info@drebcho.bg, а ние ще го прегледаме и евентуално публикуваме в подходяща категория. Редакторите си запазват право да откажат публикуването на статия, ако счетат че е непълна и неуместна.

Усмихнат ден желая на всички,
Дреболина
Тук и на www.BezPeleni.info е изписано толкова много, че не виждам какво повече може да се каже по въпроса. На всички, които са практикували ЕБХ е ясно, че:

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 15:29 от Людмил

# 481
Людмиле, може би е разумно да има статия и при Дребчо Peace Най-малкото хората, които четат там, ще могат да видят информация и от двата полюса и сами да си направят изводите.

А сега имам един конкретен въпрос за носенето в слинг и ЕБХ. Нашето ЕБХ е частично, защото засега хващам основно акото, а пишкането е предимно в гащите (с тензухено парче). Не искам беба да стои мокра, но не знам как да процедирам, ако сме навън със слинга (в количката естествено нямам проблем да я преобуя). По принцип не излизаме на прекалено дълги разходки, но тя съвсем разбираемо си нервничи, ако я оставя напишкана дори и за малко.

# 482
Людмиле, може би е разумно да има статия и при Дребчо Peace Най-малкото хората, които четат там, ще могат да видят информация и от двата полюса и сами да си направят изводите.

А сега имам един конкретен въпрос за носенето в слинг и ЕБХ. Нашето ЕБХ е частично, защото засега хващам основно акото, а пишкането е предимно в гащите (с тензухено парче). Не искам беба да стои мокра, но не знам как да процедирам, ако сме навън със слинга (в количката естествено нямам проблем да я преобуя). По принцип не излизаме на прекалено дълги разходки, но тя съвсем разбираемо си нервничи, ако я оставя напишкана дори и за малко.
Не ме бива много в писането, но може би все пак ще напиша една статия, макар да не се смятам за експерт, а по-скоро за информатор, в крайна сметка отгледахме само едно дете с ЕБХ.

Действително пишкането иска някакво ниво на контрол. В началото бебетата могат само волево да се изхождат, но не и да задържат. При нас просто имаше пишкане "по сигнал" преди разходка и път с кола. Спомням си, че около 6-ти месец Самуил можеше да съобщи и задържи около 5 мин. достатъчно да отбием някъде колата. А това, че нервничи е разбираемо, и всяко същество, привикнало към чистота ще го прави. Сами още от първи-втори месец не даваше да го повием, докато не го изпишкаме в легенчето. Единствено деца, привикнали с памперса няма да забележат, че са мокри.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 11:21 от Людмил

# 483
Мата,аз на това не му викам частично ЕБХ.Прилагам го същото.Не сме акали в гащи от самия мекониум,но за пишкането не съм максималистка.За това пък бебе с голо дупе какви усмивки раздава,какво гукане... Heart Eyes Иначе за разходките-те по принцип навън по-рядко пишкат,по-голяма вероятност има да стискат и да си "кажат".Мисля,че докато бебето е в движение не се напишква (дори движението да е в количката) особено на по-студено време.Така че пробвай смело с пелените-само предложи изпишкване преди да излезете и по някое време ако ти хрумне-нищо чудно да си стиска.

Аз пък си спомням с Калина,че като тръгнех да и слагам памперс на около 2-3 месеца и започваше да роптае,та за това се видях длъжна да мина на тензух.Иначе тя не стискаше вкъщи,но и нямаше нищо против да стои мокра  Confused за разлика от Деметра,която си сигнализира от самото начало за нуждите.

# 484
Аз се движа постоянно със слинг и нямам проблем с ЕБХ-то на вън. Докато беше по-малък го събувах и преобувах на коленете ми, докато аз седя, после се специализирах във всякаква ситуация да събувам гащи, да сваля многократната пелена, да го изходя и по обратния ред. Вече е само със слипчета денем и процедурата е значително улеснена. А слинга е голяма помощ за ЕБХ-то, хем усещаш кога има зор, хем бебето стиска.

# 485
Направих си труда да прочета двете статии на drebcho за памперсите. Предпочитам да остана без коментар пред глупостите, изписани там. Дано да не четат много майки въпросните статии. Или какво, да слагаме и ние - големите по един памперс, защото така е по-лесно и по-малко затормозяващо?! А за зомбирането и многократните пелени, това успя да ме разсмее...

# 486
  • Чехия
Хаха... да се смея ли, да се чудя ли... за двете напълно не-информирани статии. Кой има полза от това  newsm47

Е, значи по тяхна логика, тука нашата компания е нещо... хахава или мъчи децата си.  Чудно ми е как ще реагират ако чуят дъщеричката  ми от новородена не ака в пелените, и спи при нас по гащи без да ни напикава, дори нямам нищо за предпазване на матрака, защото детето дори на девет месеца се буди за нуждите си.

Людмиле, благодаря ти че все пак си информатор, и то толкова страстно защитаваш тази метода за комуникация между бебе и мама, защото като се замисля това е точно това... доверие и разбиратество.

# 487
като се замисля това е точно това... доверие и разбиратество.
Toчно така - ЕБХ е общуване с детето, а липсата на пелени е просто бонус. ЕБХ е УВАЖЕНИЕ към детето! Да, това е.

Хората, които пишат такива статии и твърдят, че бебетата нямат контрол, защото били с неразвити някакви там центрове в мозъка, просто никога не са виждали бебе със запазени навици за чистота.

Мисля, че точно родителите, които НЕ РАЗБИРАТ собствените си деца са с неразвити центровете за интуиция в мозъка, а не бебетата им. Наблюдявал съм кучка с кученцата. Те скимтят, а тя се отзовава на скимнтенето, разбира кое точно скимти и какво иска мъничето. После виждам в парка бебето пищи, врещи, майката клати количката, чуди се как да го успокои, но не разбира какво иска то. Една съвременна жена, венецът на творението, не разбира бебето си. Това нормално ли е?

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 15:26 от Людмил

# 488
Направих си труда да прочета двете статии на drebcho за памперсите.
Хаха... да се смея ли, да се чудя ли... за двете напълно не-информирани статии.
Къде ги четете? Искам и аз да хвърля едно око, че около мен има майки, които смятат, че преди 2 години няма никакъв смисъл да се започва с "хигиена"-та на детето...То една друга смяташе, че след годинката ще почне, а сега ми се жалва, че той не искал да седне на гърнето... А ние проходихме и щуроем по гащи Heart Eyes Живот и здраве, с другото дете ще започна от самото начало. И в тази връзка да запитам по-опитните кога става отделянето на мекониума, има ли някакви срокове?

Людмиле, благодаря ти че все пак си информатор, и то толкова страстно защитаваш тази метода за комуникация между бебе и мама, защото като се замисля това е точно това... доверие и разбиратество.
И аз се присъединявам към благодарностите  Wink

# 489
# 490
И в тази връзка да запитам по-опитните кога става отделянето на мекониума, има ли някакви срокове?
Чак опитна не се пиша, но знам, че мекониумът се отделя през първите 3-4 дни след раждането (в няколко поредни изхождания). Може да се случи още преди раждането (в утробата) или по време на самото раждане. По прнцип педиатрите в родилното питаха майките на втория ден започнало ли е детето да ака.

# 491
# 492
Хора, имам нужда от морална подкрепа! При нас ЕБХто е пълен провал - в страшна криза сме! Не ще и да чуе за гърне - рев, опъване на крачета, пикае и ака в гащите и по пода навсякъде съвсем умишлено. Досега вървеше толкова добре, наакани гащи - по 1 път в месеца и пишовете на 50-70% ги ловяхме, сега почва да хленчи само като види гърнето. Тук и други се оплакваха от такива моменти, кажете, че ще и мине. Много ми е криво!

# 493
estee, ще мине Simple Smile. Но ако се гневиш или проявяваш нетърпение, може да мине по- бавно. На годинка и 2-3 месеца дъщеря ми в продължение на цял месец отказа да ака в гърне или докато я държим и го правеше в гащите. Понеже проходи по това време в последствие си помислих, че може би усвояването на ново умение и се е отразило. Но и моето недоволство не правеше нещата по- леки. Така че, ако ти е възможно, прояви търпение и уважение към човечето, което се опитва да се утвърди по някакъв начин в момента   Simple Smile. Успех!

# 494
Признавам си, аз съм се оплаквала, мда Peace За акото не сме имали проблем, защото в 90% от случаите се изхожда след сън, когато сяда без проблем на гърнето. Но... за пишкането беше голямо дебнене. Не мога да кажа, че няма моменти в които пак да ми откаже или да се дърпа, но... си е слънце сега! Та, кураж, търпение, положителна нагласа и дано скоро ви размине. Важно според мен е ти да не се отказваш, но и да не влагаш негативна реакция и отношение на фаловете. Махни с ръка, засмей се и така.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт