За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 40 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Аз така или инъче преди 01:00  не си лягам. Засега практикувам така-слагам памперс и като или ако се събуди да се изпишка го махам и после слагам гащи. Въпреки, че Мила спи на практика 3-4 часа с памперс, кожичката и е зачервена и има отбелязани ластици. Горкото дете, сигурно му е много гадно. Ще продължавам така докато пак събера смелост да я оставя по гащи изцяло. Надявам се този период да мине скоро Rolling Eyes
Да споделя, че моят господин ми дава да го изпишкам през нощта някъде от месец насам  bowuu, от тогава даже се и отпусна и чат пат ака, като аз го издържам. Първите няколко вечери ставах веднага като се пробуди, 5-6 и повече пъти и се събуждахме със сух памперс. Бях много доволна и горда с него, докато една сутрин не ме изненада и в 5 ч ме събуди навирайки ми сухия и свален памперс в лицето. Издържах го и реших, че няма да му го слагам, явно се усеща вече. Да, ама в 6 ме събуди като ми правеше боц на носа, седнал в локвичка до възглавницата ми. Добре, че поне за сега памперсите не са ни проблем - зачервявания, обриви... Сега пак ставам винаги когато го усетя навреме, но по-рядко сме напълно сухи, имаме 1-2 пишкания. Но сравнение с преди, когато сутринта памперса тежеше ужасно много, сме направо слънце.

# 541
С моя син през лятото му махах памперса и се беше научил да пишка, но не винаги в гърнето. Но не иска да сяда вече на него за да продължим обучението и за сега се отказахме до следващото лято. Като ви чета за среднощните ви ставания да си изпишквате децата как успявате да сте отпочинали  на следващия ден и на какво и как ги изпишквате вечер - на гърне или на нещо друго? Ние все още се будим вечер да сучим и въпреки, че спи при мен се чувствам уморена, а ако практикуваме  и ЕБХ аз ще бъда съвсем капнала на следващия ден.

# 542
sisilina , след като е бил свикнал без памперс, защо пак му го сложи... Като не иска да сяда на гърнето, ще му го слагаш пред пишката и ще пишка прав. Моето момче почти никога не е пишкало седнало на гърне, или го издържам (все по-рядко), или прав. Нощем ползваме легенче. А за отпочиването, едва ли скоро ще има такова нещо, независимо дали го изхождам нощем, но и с това се свиква  Rolling Eyes

# 543
sisilina и преди бях забелязала, но откакто го издържам съм и сигурна, че нощните му пробуждания често са свързани и с пишкане. Той заспива около 21, след час време се пробужда, за да се изпишка от голямото сукане за заспиване. След което доста бързо се унася и мога да разчитам на 2 часа дълбок сън. След което се намесват зъби и/или някакви емоции и пак се пробужда, този път за сукане. Следва пак изпишкване и така до сутринта. Хубавото е, че като се изпишка доста бързо се унася и заспива. Преди, като не ми даваше да го издържа падаше едно въртене докато накрая се предаде и изпишка в памперса, при което аз бях тотално разсънена. Сега, дори и да ставам, не се събуждам напълно и доста бързо заспивам и аз  Wink

# 544
Като ви чета за среднощните ви ставания да си изпишквате децата как успявате да сте отпочинали  на следващия ден
Честно казано, предпочитам да стана да го изпишкам (само веднъж през нощта е, за баткото става въпрос, че още не се буди сам) и пак да си легнем веднага, отколкото да го изпусна и после посред нощ да сменям чаршафи, защото той на мокро не спи. А бебката от известно време спрях да я издържам през нощта точно защото се успивам и пропускам, а и тя недоволничи при свалянето на гащите. По-нататък със сигурност ще се пробвам пак, защото те наистина през нощта по-често се будят за пишкане, отколкото за същинско ядене. Значи е по-лесно да пишка и да заспива, отколкото да се мъча да я приспивам на гърда, когато я мъчи друго.

# 545
Здравейте,

Моето бебче е на 17 дни, и сме започнали да се учим на ЕБХ още от сега. Съвсем в началото сме, но се радвам, че имаме някакъв напредък.

Значи установих, че тя ака почти веднага след кърмене. И така, след едно от кърменетата, махнах памперса и я поставих над едно легенче, и казах "имаш ли ако, пиш" и тя моментално се изака и изпиша. И това ме обнадежди и вече всеки път след кърмене я поставям над легенчето и почти винаги върши някоя от работите. А понякога почва да мрънка и да се криви, и явно в този момент няма нищо. Ако будува 2-3 часа, я поставям над легена още веднъж-два пъти. Когато спи (обикновено около 2-3 часа между някои от кърменетата) не я бутам и съответно пишка в памперса.

Как са процедирали други от вас, които са пробвали ЕБХ с новородени бебета? Лошото е, че с това преобличане и разсъбличане ми е малко притеснено да не настине. А пишкането май го правят по многи пъти на ден  Rolling Eyes Как го решавате този проблем с многократното разсъбличане?

Да ви попитам и друго, как точно трябва да се държи новороденото над леген/мивка? Аз с лявата ръка й гушвам гръбчето и раменцата, а с дясната й държа краката, но малко ми е притеснено да я държа твърде много време така, да не би да й се натовари гръбнака  Rolling Eyes

# 546
Хм, аз гледах едни клипчета в сайта на Людмил за издържане на новородени, държаха си ги така, както се държат по-големите бебчета. И аз така започнах, държа Иво над мивката от първата му седмица у дома - с двете ръце го хващам под коленцата, а гръгчето се обляга на корема ми.
За честото преобличане отскоро използваме легсове, а бодитата ги навивам нагоре без да ги събличам.

# 547
Хм, аз гледах едни клипчета в сайта на Людмил за издържане на новородени, държаха си ги така, както се държат по-големите бебчета. И аз така започнах, държа Иво над мивката от първата му седмица у дома - с двете ръце го хващам под коленцата, а гръгчето се обляга на корема ми.
За честото преобличане отскоро използваме легсове, а бодитата ги навивам нагоре без да ги събличам.
И аз отначало пробвах да издържам като в клипчетата, само че моята мома много връщаше (нали винаги точно след ядене се вършат нещата), затова отначало я държах полегнала, както описва Country Life.

# 548
  • София
Мивката в банята, където издържам Никола е малко по-висока, затова аз го държа като облягам гръбчето му на корема си, с дясната ръка подпряна на мивката поддържам дупето, а с лявата държа двете крачета събрани. Опитах по-полегата поза, защото и той понеже е доста лаком често връща част от поръчката, но вече е много тежък и така не ми е удобно.
През нощта не ставам да го изхождам, но някъде към 5-6, когато му се ака, така почва да сумти, мрънка, пъшка, че ме разбужда и докато не си свърши работата не ми дава да спя.
Имам проблем обаче с издържането навън. В топлите дни пробвах, когато го усетя че има голяма нужда да го изаквам, обаче той навън не иска да ака. То сега в голямата зима надали ще се пробвам пак, но ми беше интересно дали има и други хлапета с претенции.

# 549
Първото нещо, което забелязах като започнах с ЕБХ-то, че синът ми не акаше навън (тогава той беше на 5 месеца). Така като се замисля, не си спомням и да сме се прибирали накани преди това. Вярно, че все за кратко сме били навън, час-два, но си е дремвал... Не кърмех тогава навън, може би и това има значение...
 Може би е до дете, но се случва неговите връстници да вършат "голямата" работа навън. Някои майки сменят памперсите, на др. не им се занимава #Crazy #Crazy #Crazy, извиняват се, че детето им понамирисва #2gunfire #Cussing out...

# 550
Първото нещо, което забелязах като започнах с ЕБХ-то, че синът ми не акаше навън
И моят никога не е искал да ака навън.

# 551
Във връзка с изпишкването и изакването на вън да споделя, че ползвам това http://cgi.ebay.co.uk/Tippitoes-Travel-Potty-/170488930315?pt=UK … sh=item27b1eea00b и съм много доволна. На мен лично ми беше, а и все още ми е трудно да държа детето на ръце за да се изпишка навън, боли ме кръста.
 При нас нещата отиват все по-зле. Вече слагам всяка вечер памперс, а понякога и след обяд, защото и през следобедния сън започна да се напикава, седи си в леглото и пиша, без да издаде звук. Чудя се в този случай каква трябва да е моята реакция. Да не би аз да съм реагирала по-остро и затова да се напикава.

# 552
mamaNelka , ако детенцето суче преди сън (предполагам и да не суче) е нормално да му се допишква, докато спи. За обедния сън обикновено аз съм инициатора на едно изпишкване, докато си спи. Правя го около 40 мин. след като е заспал. Обикновено дори не се събужда. Вечер по горе-долу същия начин, през около 40мин. -час го изпишквам, докато аз си легна, после каквото стане - когато се размърда го изпишквам, когато не го усетя - пера пелени Simple Smile
Иначе това гърне е много терикатско, но ние се движим със слинг и си припикваме градинките  Mr. Green

# 553
A az напоследък се замислям дали смяната на местата за пишкане у дома не биха подействали благоприятно на опикаването на градинките през пролетта? Grinning Идеята ми е, че ако свикне да пишка само на едно място, например както напоследък правим ние на голямата тоалетна, то после може да не иска да се отпусне навън. Но ако в къщи сменяме местата - веднъж в мивката, друг път на голямата тоалетна, трети път на гърне вече... може по-лесно да подходи и с външните изпишквания.

# 554
  Здравейте, и аз почнах да уча моя син да пишка в легенче, откаваше дълго време да пишка в памперса, още от първите дни и пишкаше само при смяна на памперса. Голямата работа, още не иска да прави, но чета, че и по-големи бебчета са така. Доста фонтанчета в лицето отнесох докато се нагодим, но пък му става весело Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт