За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 40 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
pip_peevа, моето дете има ужасно точен режим да го наречем за гърнето и акането, сутрин в 6ч е на линия, буди ме и докато не я сложа не мирясва... но лично ми чудно как ще държиш дете на сила на гърнето.
То е някакво кротко и мирно дете. Проходи на 1 годинка и 4 месеца някъде, може би и повече. Просто си е такова кротушче, не се напъва за нищо, а чака нещата да се случват около него. Изключително спокойно дете. За пример майката откарва 1 час и половина на кафе с него, то в количката си седи и не се сърди. При нас туй е невъзможно!

# 571
  • Чехия
Мале, що на нас това щастие.  Blush  Mr. Green хахаха не си заменям моята пакостница.

# 572
Мале, що на нас това щастие.  Blush  Mr. Green хахаха не си заменям моята пакостница.
Laughing и аз моето не си го давам!

# 573
Какви са тез деца, дето не пишкат нощем и сучат - незнам  Thinking
Моят пикае за страх - 7-8-9 пъти, губя им бройката... До преди да легна го издържам, после когато го усетя ставам, но почти всяка сутрин пелената е подгизнала  Shocked
Иначе вече "пишо" е осъзната дума и си стиска, докато не идем до тоалетната Simple Smile

# 574
Момичета! Laughing Познаваме едно такова чудно дете (годинка и 2 м), което суче и стиска до сутринта!!! Ех... дали ще ми се случи и на мен?!?!?

# 575
  • Чехия
ЧНГ, мили приятели, само в наши сили е да я направим по-успешна, по -добра и по-красива.  
 Hug
Колкото до нощите и моето детенце суче поне три пъти и винаги преди това пишка... но има нощи дето пишка по 7-8 пъти точно защото яде по сто пъти. Като беше по-малка обаче по дълго издържаше, ама сега сутрин е препълнено гърнето.  Embarassed

Mime-to, и мен ми чудно, ползването на толкова козметика при децата, лично съм много против и децата с нищо не ги маза, ни след къпане, нито при излизанен на вън, при все че при нас е доста студено.

# 576
Ехо привет,
набързо -
имам два чифта гащички имсе вимсе

размер новородено, 3-6 килограма, почти новички, ползвахме ги 6-7 дена общо;
ако някой си търси, да ми пише на лични, ще се споразумеем за цена Simple Smile

моето второ бебе съвсем отскоро се запознава с ебх, нямам хич време сега, дано да ни потръгне все пак до пролетта.

поздрави!

# 577
Момичета! Laughing Познаваме едно такова чудно дете (годинка и 2 м), което суче и стиска до сутринта!!! Ех... дали ще ми се случи и на мен?!?!?

моето момче от 9 си месец беше без нощен памперс,
че и без дневен, стиска и чака.
кърмих го до 1.8г.
на 2 години след прием на АБ, започна да се напикава нощем.
сменях, сменях тензуси, каталясах и минах на памперси за огромно съжаление мое.
от пролетта ще го махам, но сега спим на ниски Т с цел каляване, ниски, ниски около 18-19.
не мога да си позволя да оства напикан, а на 2 години не ми се купуваше многократна пелена.

та така, на 2 години ДЕеволюирахме  Confused

# 578
И ние след приема на първия ни антибиотик тази седмица започнахме наново да се напишкваме  Confused а бяхме спряли от близо три месеца. Имаше само инцидентни случаи. Утре ще пускеме изледвания. Дано не енищо сериозно.
Ане, след колко време спря да се напишка твоето моченце?

# 579
Жи, напикава се още нощем.
Най-вероятно е към 12,
но тогава спим дълбоко.
Сутрин в 8 валям нощния памерс и се изпикава по направление.
От април ще навивам часовник и ще го изпишквам,
сега не мога да стана и това е.
Иначе от 9 месец до 2та си година не пикаеше нощем,
хем сучеше активно.

# 580
Ане, направо ме отчая. Ние през нощта си пишкаме сериозно все още, както и понякога през следобедния сън, но през другото време поне си казваше и оставахме сухи от доста време. Урината излезе чиста, но положението сякаш все повече се влошава. Върнахме се с месеци назад. Вече си се напишква на поразия. Каже ли "пиш" положението е напишкано, а ако не съм в полезрението й въобще даже нищо не казва и по някое време я усещам мокра. Сякаш въоще не й прави впечатление, че е напишкана Sad Върнахме памперса на разходките, че в този студ не мога да я преобувам навън. Още повече че в този сняг постоянно сме с непромокаем гащеризон и събличането му е цяло предизвикателство. В началото мислих, че е някакъв период, който съвпадна с даването на антибиотика, но вече цял месец все по-зле става и направо се чудя какво да правя. Надявам се че като се постопли след някой друг месец нещата ще си дойдат на мястото.  Praynig

# 581
Здравейте, моето бебе е на 3 месеца и се обучаваме на ЕБХ от почти самото начало. За акането - вече ака само в легенчето, много рядко се случва при пръцкане да се изпусне. Но пишането е далеч по-сложно. През деня пиша мноооого пъти. Хващам част от тях - веднага след кърмене (ако съм достатъчно бърза), по време на будуване ако почне да нервничи също я слагам над легена. Но доста пишове ги изпускам за съжаление - по време насън примерно, и по време на будуване. интересното е, че по време на нощния сън - който е около 6-7 часа - не пиша, а чак на сутринта върши работата. Та така доста често се буди със сух памперс. Иначе аз всъщност я държа с еднократни памперси като целта ни е да останат сухи, но имаме още много да се учим и двете за дневните напишвания.

та въпросът ми е -  как да процедирам с това напишкване през деня. Имам чувството, че за 2 часа будуване като нищо поне 3 пъти пиша. Мислех дали да не купя някакви попивателни подложки за вътре в еднократния памперс, които подложки да пера.
Мислите ли че подобни подложки могат да се слагат в обикновен памперс за еднократна употреба, или по принцип са само за памперси за многократна употреба.

и като цяло ефективни ли са подложките за попиване на единични напишвания?  newsm78

# 582
Мислех дали да не купя някакви попивателни подложки за вътре в еднократния памперс, които подложки да пера.
Мислите ли че подобни подложки могат да се слагат в обикновен памперс за еднократна употреба, или по принцип са само за памперси за многократна употреба.

и като цяло ефективни ли са подложките за попиване на единични напишвания?  newsm78
Подложките/пелените са ефективни, но все пак ще стига влага и до памперса. Естествено, ще можеш да смениш с друга подложка и пак ще му е сухо на детето, но след няколко напишвания може и да замирише.
Ако ти се занимава, може да "изкормиш" няколко памперса и да ги ползваш като многократни с подложка вътре. Изкормените памперси се перат спокойно в пералня, съхнат за минути и единственият им недостатък е, че издържат едва 20-тина слагания преди да се откачи някоя лепка или да се разхлаби ластиче.

# 583
Country Life мисля, че се справяте добре (аз съм от мамите, които късно започна - 5 месеца, но все пак реших да ти пиша). Имам приятелка, която с второто си дете практикува ЕБХ от самото начало и съдейки по нейното дете, то и до днес стиска цяла вечер, въпреки че суче многократно. Та, това дете е без пелени от 6-я си месец. Дотогава се учиха с майка си как и кога, и около 6 месец бяха станали вече толкова добри, че само махаха и слагаха памперса, който все беше сух. Мисълта ми е, че имаш време да овладееш положението с пишкането, не бързай Simple Smile Пък и ще се затопли и ще може да оставиш детето без пелени, за да му проследиш ритъма  Wink

Ако ти се занимава, може да "изкормиш" няколко памперса и да ги ползваш като многократни с подложка вътре. Изкормените памперси се перат спокойно в пералня, съхнат за минути и единственият им недостатък е, че издържат едва 20-тина слагания преди да се откачи някоя лепка или да се разхлаби ластиче.

Новите еднократни пелени Памперс (в бяла опаковка) са доста по-стабилни, тънки и са им здрави ластиците и са по-добър вариянт за многократна употреба. Да, по-скъпички са, но си струват за идеята.

Ние все така я караме (е има някакъв напредък де Peace), през деня сме по боксерки/слипове и никакви сигнали. Много рядко се случва, веднъж на няколко дни, да си каже (със знак, той не говори) на време за пиш. По-често е да пусне малко, колкото монета на бельото, често не мокри даже и панталончето, и търчим да банята, издържам го, рядко в кофичка пишка прав. По-добре е разбира се, отколкото да се олее и да напълни пантофа  Laughing С акото имахме известно разминаване, когато му отпадна предиобедната дрямка, но сега вече се напаснахме. Не казва, но си го дебна и така. Очаквам с нетърпение момента, в който ще започне да ми казва преди да се изпусне малко и се надявам да е скоро, за да сме го добре отработили преди да отиде на ясла и да не се наложи връщане към дневен памперс.

# 584
Здравейте!
Преди да родя чух за ЕБХ, но отскоро започнах с някакви опити. Детенцето ми е на 2.5 месеца и реших че още не е късно. Засега хващам само след сън, иначе май нямам никаква интуиция - имало е дни, в които 'виждам' сигнали по 10 пъти на ден и се оказва че само преобличам, защото след 10мин. над легенчето, ако няма нужда тя започва да плаче(обикновено след сън като се изпишка и няма повече прави така).
Доста гледах за позите - но тази с гръб към моя корем не е ли опасна за под 6 месеца, колкото и да се опира на корема си е вертикална позиция и за да може някак да стои трябва да хвана дупето и коленцата, но ми се струва натоварващо гръбнака. Оказа се че майка ми ме е издържала като бебе, но е далече и не може да покаже на практика.
Друго нещо, което ме притеснява - понеже още има колики и често започва да плаче  и след това се изхожда, но след различно време - ако в този момент я сложа над легенчето и я държа там ревяща 20 мин., няма ли да започне да го свързва с болката  newsm78?
Моля ви дайре съвети как да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт