Гоблени 64

• 87 959
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Имам един въпрос -ама дано не ми се смеете.  Embarassed  До сега ни съм шила на  не разграфена панама , но имам едно парче  леко сива панама и искам да и измисля нещо. Та въпросът ми е  - фон не си шие нали  , но като се изпъне  при рамкирането  дупчиците не се ли личат ?

# 391
  • София
При всяка панама дупчиците личат, затова се слага лист преди самия гръб на рамката. Поне аз така правя.

# 392
tesky,
този дизайн , по картината на Джим Уорън, Дименшън го предлага само като схема.
Някоя друга фирма,разработващи дизайни на гоблени може и да го има комплектован, не знам.

Именно и защото предлага само схемата забележи,че в легендата цветовете са и Anchor , и DMC, така ,че този ,който я купи да може сам да я комплектова.
Не знам дали на твоята схема пише, но дизайнерът препоръчва да с е шие на Аида18, ivory/слонова кост/.
Разбира се може и на по-едра панама.
А имам и схемата , преработена с Паттерн макер. Ако мислиш да шиеш гоблена , ще ти е по-лесно , ползвайки такава схема.
Хипатия, благодаря и на теб за схемата  newsm51. Ще ги сверя, за да видя по коя ще шия. Видях, че има номера на конци и още тогава трябваше да се сетя, че нещо не е както трябва, но нямам опит. За това сте и много полезни със съвети  Hug
За панамата разбрах, че трябва да е Аида 18, но колко да си взема като размер?  newsm78
Имам един пренабор, но защо ще ми е по-лесно да шия по него  newsm78
Много въпроси задавам пак  Blush
Тук качвам пренабора, който му се занимава да си каже мнението:
http://dump.ru/file/3426845

kiraa, не се шие фон, освен ако ти се занимава да го шиеш, но няма смисъл. С дупчиците всичко е наред. Поне до сега не са прозирали при мен на бг неразграфена панама и при гоблените на Ланарте, чиято панама е ситна. Не съм шила на много едра, но виждам доста гоблени напр. на Аида 14 и ми се струва нормално. Нека и другите момичета да кажат.

За протокола да кажа, че сега шия "Тихия залив" на Казанлъшки гоблен. В момента няма с какво да снимам етап и ще покажа един готов, който видях в нет-а,ако е на някоя от Вас да не се сърди, а да приеми поздравления за красивия гоблен  Peace Това трябва да се получи:

Благодаря отново на всички   bouquet

# 393
и аз имам същият пренабор само дето в инструкцията е писано, че се шие на аида18, но това няма значение:)
Ако шиеш на такава панама ще ти трябва 30.50см на 30.50см/ да речем 31см на 31 см/ плюс още по 10см ширина и дължина, за да се рамкира добре.
Значи около 41на 41 см.

ПО-лесно се шие на схема , преработена с програма, защото всеки лист се принтира ясно и не се получават съвпадания или разминавания на редове.
Така след принтирането листите могат да се залепят и да стане една голяма схема.
Няма да се шие лист по лист.
За мен лично е по-лесно, когато листите ми са залепени.
Разбира се е важно и преработената схема да е добра, да не е объркано нещо- цвят , места на символи.

# 394
Ще помисля коя схема да ползвам. Няма да започна веднага, за да довърша този, който показах, че шия, но започвам комплектоването.
Ако възникнат въпроси ще питам пак Blush
Мерси отново  Hug

# 395
Да се похваля с първия си завършен Дим:
http://annastbg.snimka.bg/family/gobleni.354433.14875066
Въпреки някои очевидни недостатъци, съм изключително горда с него, и с нетърпение очаквам коментари Laughing.

# 396
  • София
Кои са му очевидните недостатъци, Anna Stefanova ? Освен, че не си преценила правилно панамата и отдолу почти няма място Wink Много е хубав! Flutter

# 397
Страхотен е ! newsm09 smile3501

# 398
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да се похваля с първия си завършен Дим:
http://annastbg.snimka.bg/family/gobleni.354433.14875066
Въпреки някои очевидни недостатъци, съм изключително горда с него, и с нетърпение очаквам коментари Laughing.

Joy единствения очеИзваден недостатък е, че не е мой  Joy

bouquet Поздравления   bouquet
така съм се наточила за шиене на черна панама, а все нещо не ми стиска  Blush

# 399
  • Плевен
Anna Stefanova  -   Недостатък  Shocked,къде е  #Crazy Гууди е права-защо не е мой/но готов/! PraynigТолкова сила и красота лъха от него ! newsm10 smile3525 smile3501че чак ми се прииска и аз да го ушия  Wink  bouquet  bouquet  bouquetСмело напред и показвай пак! Grinning
А цветето не знам как се казва , но и то отдавна го няма за съжаление ! Sad

# 400
Много благодаря за всички коментари - значат много за мен. Истината е, че без вашата помощ нямаше да успея. Благодаря ви newsm51.

# 401
Anna Stefanova, и на мен много ми харесва  Peace

а от кьде мога да си купя черна панама? не сьм от софия, има ли интернет магазин?

# 402
  • Севлиево
Мале страхотен е този тигър Hug

# 403
  • София
Anna Stefanova много добре се е получило  Peace Hug  bouquet
А аз да попитам на 14-ка ли го ши, тъкмо тия дни гледах, че оригинално го предлагат с 18-ка. А на мен 18 дори бяла ми е мъка, пък за черна - не ми се мисли...

Joy единствения очеИзваден недостатък е, че не е мой  Joy
...
така съм се наточила за шиене на черна панама, а все нещо не ми стиска  Blush
С първия коментар ме уби hahaha а за второто - давай смело, ще видиш че няма особена разлика  Peace

а от кьде мога да си купя черна панама? не сьм от софия, има ли интернет магазин?
Провери на първа страница в магазините. Едимия вариянт е магазина на ДМЦ - незнам с какво доставят и колко струва. Вторият е интернет магазина на Милена стил, но там пък парчетата са предварително  отрязани и може да не ти достигат. Goblenite.org също предлагат панами - аме сега видях пък, че те все още били в лятна отпуска и не пишат до кога  hahaha явно до когато им омръзне.
А друг вариянт е някой, който минава всеки ден покрай магазина ( Joy ) да ти вземе и да ти изпрати   Flutter

# 404
  • Пловдив
Момичета, на 16 септември направих 1 годинка откакто съм с вас в този форум и 23 годинки откакто съм с вас, хората като цяло  Mr. Green Почерпете се

ана стефанова, страхотен е  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт