10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 803
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 3 315
  • София
To, че няма - няма, ама ти пък всички ли искаш да са ограмотени кое как правилно се пише и изговаря.  Mr. GreenЯсно е с коя дума я бърка.

# 3 316

To, че няма - няма, ама ти пък всички ли искаш да са ограмотени кое как правилно се пише и изговаря.  Mr. GreenЯсно е с коя дума я бърка.

Подозирам, че ако знаеше как се пише думата, нямаше да я бърка толкова, защото, когато е правилно написана, няма чак такава прилика с въпросното собствено име.

# 3 317
Нямам идея как се пише думата, но така ми изглежда винаги ника на потребителката. Сега спокойна ли си?

# 3 318
Спокойна съм, да. Вероятно и въпросната девойка, "чиито" ник ти звучи така - може и изобщо да не разбере, че визираш нея при това положение, ако това ти е била целта.

# 3 319
Отлично зная как се пише дизентерия, но никът на въпросната потребителка ми навява точно същите асоциации като на Даун. Можем да го обявим за пароним на дизентерията.

# 3 320
  • София

Не смятам, че доброто възпитание изисква от мен да изям нещо, което не бих близнала по принцип. И да, няма да умра, но не виждам защо е от огромно значение за някого да погаля егото му, като пристъпя някакъв свой принцип или убеждение.
Аз, например, не ям коприва/грах/зелен боб/шкембе и много други работи и няма сила на света, която да ме накара да опитам, независимо кой и как ги е приготвил. Ще се извиня учтиво, ще направя комплимент, че вероятно е отлично приготвено, но няма да я опитам. Ако човекът срещу мен също притежава добро възпитание ще приеме, че хората сме различни и ще си продължим виждането/гостито и т.н. Ако не, значи аз някъде съм объркала в преценката си и общуването с този човек ми е излишно. А и смятам, че не е възпитано да почнеш да повръщаш след като си опитал гозбата на някого и хич не комплимент за домакина (случвало ми се е точно с манджа с коприва).
Обратния вариант ми напомня на насилственото тикане с лъжицата в устата на дете с думите: "Яж, яж, то е много хубаво....

Разбира се, че всеки държащ на себе си човек- домакин, в случая, няма да хукне да те кандардисва да опиташ, нито да те подканя, след като си отказала.
Ще разбере, че не си от хората, които биха понесли някакъв дискомфорт заради когото и да било, и ще те остави да се забавляваш като всички други. Peace

# 3 321
Еее, АбсурТ, нали не си ходим на гости, за да понасяме дискомфорт, а за да ни е гот. Да си готов да понасяш дискомфорт на гости е оправдано само в крайни случаи, какъвто беше случаят с клетото гадже, за което готвих за пръв път в живота си. Заложих на сигурно- бъркани яйца. Вече незнайно защо реших, че ще ги правя в тостера. Без мазнина. Залепнаха, изгоряха, засмърдяха. Смело ги изстъргах и полях с половин бурканче горчица, за да замажа положението. Младежът или е бил много влюбен в мен, или със железен стомах- изяде ги без да трепне. Ама защо да причиняваме подобен екшън и на нормалните си гости? Laughing

# 3 322
Ама ние сме се събрали за да ядем и да се хвалим колко добри готвачи сме , или за да общуваме и да се наслаждаваме на компанията си?
За мен изобщо не е дребен дискомфорт да почна да повръщам, след като съм яла храна, която не понасям. За домакинята пък изобщо не е приятно и едва ли е оценила високо, че съм върнала поръчката, ама от уважение към нея все пак съм яла. Явно разбираме възпитанието и уважението по различен начин...

# 3 323
 Много мразя да ме насилват да ям. Сега съм всеядна, но като малка нищо не ядях и ми беше страшна мъка като тръгнехме на гости.

В нас на никой не слагам храна на сила. Седят нещата на масата и всеки си сипва от каквото иска. Обикновено има салата и нещо без месо, както и меса разни.

# 3 324
  • Бургас
Смисъла на тази тема вече съвсем ви убягна. Предлагам да дойде модератор да зачисти.

# 3 325
Уф, нищо не разбираш. Трябва да кърмиш детето, до университета поне. После ще го захраниш с тученица и НИКОГА не трябва да го ваксинираш!!!
Такъв период на кърмене не съм срещала, но виж, кърмене до първият месец след раждането е съвсем обичайно.
Темата се превърна в грозно сборище на пет персони, които повтарят в захлас едно и също ... а беше забавна. В последните страници ме разсмя само изказването на Абсурт за това как е редно гостът да преодолее капризите си и да яде от всичко, което му сервират, за да не обиди домакините. После пак да си е вегетарианец Simple Smile

# 3 326
  • София
Еее, АбсурТ, нали не си ходим на гости, за да понасяме дискомфорт, а за да ни е гот. Да си готов да понасяш дискомфорт на гости е оправдано само в крайни случаи, какъвто беше случаят с клетото гадже, за което готвих за пръв път в живота си. Заложих на сигурно- бъркани яйца. Вече незнайно защо реших, че ще ги правя в тостера. Без мазнина. Залепнаха, изгоряха, засмърдяха. Смело ги изстъргах и полях с половин бурканче горчица, за да замажа положението. Младежът или е бил много влюбен в мен, или със железен стомах- изяде ги без да трепне. Ама защо да причиняваме подобен екшън и на нормалните си гости? Laughing

Друго имах предвид.
Домакинята също е човек, при това- порядъчно изморен докато сготви и накипри нещата, за да им е кеф на всички.
Затова, поканеният неядящ какво ли не, е добре да си носи една порцийка за себе си и една за който иска да опита или да не приема обеди и вечери, а само следобедни кафета и сладки, стига да не е на диета.

Разбира се, ако само той е поканен на хапване, да се свърже с домакинята и да каже какво би могъл да поеме.

# 3 327
Пълни глупости!

# 3 328
Аргументирана си, няма спор. hahaha

# 3 329
  • Бургас
Моля ви, направете си отделна тема и там си обяснявайте кой какво не яде.

Общи условия

Активация на акаунт