Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 91

  • 58 755
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Ванче с риск пак да ме сръфаш ... що не направиш Торта Трюфел  няколко дози (към 4-5 ще стигнат със сигурност  Laughing ) и да печеше по две кръгчета/кори от размер (нарастващ или намаляващ диаметър - в зависимост от гледната точка) така че после да си ги редиш в купите. Тя не е с маслен крем, но пък ганаша издържа на натоварване. Аналогично с Медовик, френска селска и всички други вариации.
Вариант 2 ама и там ще трябва да печеш Simple Smile Нещо като дълбана и пълнена с крем торта - ако си намериш метални или стъклени, но огнеопорни купи направо да печеш в тях.
Извор на идеи съм днес.

# 721
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Ааа, нье, никаква отделна тема за тях Mr. Green, то няма какво повече да се каже бре!
За 24 точно стига крема, и колкото да опитат домашните. А може и да не стигне от много опитване  Joy ... Аз вече двойна доза си правя, седмица издържа супер в хладилника до следващите къпкейкси  Simple Smile.

# 722
  • Мнения: 1 965
Вариант 2 ама и там ще трябва да печеш
ЗабравИ!!! Отщя ми се..... ще го измисля бе!!! Нека си раздвижа малкото мозък. Нещо напоследък ме няма в тая област. Виж, че и акъл не давам вече.... Идва "хубавия" сезон в мойта работа и се започва 12-13-14 часовия работен ден. И без това няма да имам време за торти.... Иначе ви следя съветите и идеите..... Благодаря за което. Наложи ли се,  този път ще залагам на сигурно. Без леки кремчета, сладоледчета и прочее разтегливи неща....
Шемет- само да си кажа, че не те ръфам. Мрънкам си просто.
Я да ви се оплача, докато не ми е минало още. Преди няколко дена си бърборихме с ВиолеткатаБлу за  моделиращата маса. И и казах за тая дето купих от Кадемлия. Оплаках и се, колко е суха и тричава. Според нея е стара. После се замислих, че когато разфасовахме поръчката от Илчовски, масата беше мекичка, пластична, миризлива и доста приятна за пипане. Следващата ми среща с мод. маса беше на Цигов Чарк, когато пак Виолетката домъкна една изостанала мод. маса с минала трайност, ако решим да тренираме и моделираме нещо. Е тая там, беше също такава тричава, жилава и НЕмиризлива като моята сега. Отваряла съм кофата само веднъж и то много чевръсто, колкото да си отрежа 1-2 кила за да си правя лилавата торта. Останалото дори не е вадено от плика. Пепи тогава ме посъветва, да не я държа на въздух. Завих я веднага, и даже и сложих още един найлон. Прибрах я обратно в кофата и затворих плътно капака. Днес я извадих да си резна малко да си поиграя. И о, ужас. Още по-суха и тричава е станала. Почти е невъзможно да се меси. Отново погледнах датата на кофата . 10.01.2010г. Какъв е извода???
За пореден път Кадемлийци са си показали рогата! Според мен, са ми пробутали стара маса, с подменен етикет.  вече ми беше разминал яда от техните номера, но днес отново кръжа ли кръжа на метлата.... Сега се чудя??? Дали да я изхвърля или да рискувам да правя торти с нея???

# 723
  • Мнения: 559
Минавам набързо!

Ай Ай-Радвам,се че ти помогнах.Чудесни са тортите и с Мечо Пух и Колата.Браво!
Цитат
И о, ужас. Още по-суха и тричава е станала. Почти е невъзможно да се меси.
Ванчето-Това на мен определено ми вдига кръвното.Или ми събира границите.Направо е страшно.Не прави торти с нея,ще стане кофти и само ще се вбесиш допълнително.
Шеметче-Книгата е страхотна.Казват че има и друга но аз проверих напред и не намерих.Нищо де -само питам.Иначе втората е чудна.Такава красота...
eli_c -Честит рожден ден на патерица!Кексчетата си ги записах и ще ги направя.Я кажи дали може да ги пека в хартиени форми!?Еднократни такива и да ги намасля ли и набрашня или не!?

Лека нощ и да спите в кош...

# 724
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Мерси  Flutter!
В хартиени форми разбира се, нищо не набрашняваш. Може и във формички, но тогава трябва да намазниш и набрашниш и после да миеш формата.

# 725
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Както казах днес съм извор на идеи - Ванче пробвай да я смесиш с нещо тази мм.
antoan2006 аз имам само две книги - догодина ще излиза още една ама ще видим дали ще я купувам. А старите са поне 5-6 броя. Аз лично пека кексчетата като в металната форма слагам хартиени формички, в тях си наливам тестото и така после формата си е чиста.

# 726
  • Мнения: 1 173
antoan2006 аз имам само две книги - догодина ще излиза още една ама ще видим дали ще я купувам. А старите са поне 5-6 броя.
Аз имам 2 от старите - за Орхидеи и "захарни цветя" . Нека мине месеца и ще ги снимам и аз така на снимки ( а не да сканирам) . За утре се оказа че ще трябва да правя 2 торти на хлапето , а нищо не подготвих ( понеже уж щяхме в събота да празнуваме) . Нищо , все ще направя нещо  Rolling Eyes
 Смятам да правя торта с Ганаш и Карамеления крем , дали ще си подхождат . С тази часова разлика , кой ли ще ми отговори  Laughing

# 727
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Ванче, такава си е гмм, аз на уилтън и сатин айс взимам, три пъти увита, затворена, пак засъхват крайчетата, тази гума не прощава  Close. Изрежи, изрони гипсираното, останалото затопли в микровълновата за секунди, смеси с ММФ или друга някоя гадост и воала, меко Mr. Green. Не съхне така бързо, обачИ  Confused ...
Аз затова по половин-едно кило максимум си взимам, не мога да ги опазя големите количества. А от суха смес не мога да си омеся Embarassed, не ми се получава.
Рая, ами да ти отговоря аз - кво ти пука  Laughing, хлапетата ще я изядат. Как да не си подхождат, супер ще е. Може да прибавиш малко карамелен сироп към ганаша ако имаш, да ги свърже  Mr. Green.

# 728
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Рая ако ще са в отделни торти става ама в една торта нещо ми се бие комбинацията - поне ги сложи в различни етажи на тортата - щото ти едноетажни не правиш ...  Wink

# 729
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Хе-хе, личи си кой не спи по БГ време.
Аз с въпросче - още ми е гузно, че не показах китките за икебаната и искам да направя дъми, но... какво става след време, ако искам да махна фондана и да направя ново дъми? Ако е с мазнина не се ли вмирисва? Ако е с гел, какъв точно? Пайпинг джел?
Явно съм овладяла влагата вкъщи, защото цветята ми не са мръднали, да чукам на дърво.

# 730
  • Мнения: 1 283
Привет мацки! Hug
Аз отдавна не съм писала(та и кой ли ме помни,де) но надничам чат -пат да свия някоя рецепта от вас!Виждам,че редовните тортоправачки са на линия, та да не ви мисля..браво на вас. Grinning

Ето и 2те ми последни тортета:

http://good-times.webshots.com/photo/2433436500101110711AfdcYq кошница с цветя

http://good-times.webshots.com/photo/2106045380101110711bfnQDn за нов дом

Сега имам трудна задача: торта Дора и ако някой има интересни идеи да помага. Благодаря предварително! Hug

# 731
  • Мнения: 1 173
Atalanta моето дъми си стои вече 2 м , ( на "снахата" 4 м ) не се е вмирисало - явно с шортънинг нищо му няма .
Иначе за гел - да "пайпинг джел " .
Ако решиш да ползваш дъмито отново , казват да се покрие първо с прозрачно фолио и тогава да се замаже отгоре с бадъркрий - аз пробвах , но при мен се набра и затова го махнах . После само си измих стериопора и го оставих да изсъхне .
Шемет той пък Ганаша взе и се пресече  Shocked - ей такова нещо досега не ми се е случвало , а и аз масло не слагам ...от какво се пресече  newsm78 . Тъй че хлапетата остават само с карамелен крем + Уелоу кейк микс . Правих го по рецептата на Сара Филипс - определено е по - добре ( е не е скреч кейк  Mr. Green ) .

Какво мога да направя с пресечения Ганаш ? Не ми се изхвърля

# 732
  • Мнения: 930
може ли да ми покажете снимка на разрез на торта, която е покрита с чаршаф от кувертюр newsm78
понеже съм си приготвила 3 блата и искам да знам колко крем да сложа между блатовете, т.е. колко търпи, за да може после чаршафа ми да залепне отстрани на тортата Blush и око можете да ми кажете колко сироп я сиропирате Thinking

# 733
  • Мнения: 930
имам още няколко въпроса Embarassed
- този инструмент за оформяне на сметана ли е или за чаршаф от шоколадово тесто
ето и линк http://www.xcerx.com/index.php?m=320&lang=1&category=39& … =1&prodid=270
и тази претеница лесно ли става с този уред или е за професионалисти Rolling Eyes и кога се слага формичката, newsm78 на залепения чаршаф директно върху тортата или....

# 734
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
може ли да ми покажете снимка на разрез на торта, която е покрита с чаршаф от кувертюр newsm78
понеже съм си приготвила 3 блата и искам да знам колко крем да сложа между блатовете, т.е. колко търпи, за да може после чаршафа ми да залепне отстрани на тортата Blush и око можете да ми кажете колко сироп я сиропирате Thinking

За сиропирането е индивидуално, зависи от самият блат - дебелина, вид, както и от крема- по-течен, по гъст. А за крема... аз слагам колкото си искам и без това преди да се сложи какъвто и да е чаршаф тортата се замазва с маслен крем или ганаш. А напоследък за запълване на дупки правя едно заглаждане с трохи с маслен крем и второ (което вече не е заглаждане всъщност) само с маслен крем, но мноооооооого тънко.

Общи условия

Активация на акаунт