Какво да предприема с/у дете-педофил?

• 9 967
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
Ма вие кво си мислите?! Циганите от малки ги поощряват да тренират в/у бели момиченца и момченца. В конкретния случай не знам дали боя ще помогне. Циганите са с друг манталитет. Поука си взимат само, ако са на далавера....

# 61
  • на плажа
В конкретния случай, имаме дете, което най-вероятно копира модели на насилие, прилагани върху него. Сега ще бъде бито и бито, като порасне няма само да опипва, а ще убива. Ако дойде екип, който да направи оценка на риска и да провери за какво става дума, този цикъл може да бъде спрян.
Ти в кой свят живееш? Ще стоиш ли кротко отстрани да чакаш отдел " Закрила на детето" да дойде и да превъзпита мангалчето, докато то преследва и опипва дъщеря ти и и бърка в гащичките?! Хайде стига сме се правили на много морални! Мангалчето било малтретирано, било с изкривена психика и трябва да му помогнем. Ами на момиченцата кой ще помогне, а? Те това за нормално ли да го приемат и да оставят всички да ги опипват! На такова дете ( независимо дали е мангалче или българче) такъв шамар ще му изсуча, че ще му отвъртя главата, а придружителя или родителя ще предупредя, че ако това поведение не престане ще стане лошо.

# 62
  • Най-сетне у дома
В конкретния случай, имаме дете, което най-вероятно копира модели на насилие, прилагани върху него. Сега ще бъде бито и бито, като порасне няма само да опипва, а ще убива. Ако дойде екип, който да направи оценка на риска и да провери за какво става дума, този цикъл може да бъде спрян.
Ти в кой свят живееш? Ще стоиш ли кротко отстрани да чакаш отдел " Закрила на детето" да дойде и да превъзпита мангалчето, докато то преследва и опипва дъщеря ти и и бърка в гащичките?! Хайде стига сме се правили на много морални! Мангалчето било малтретирано, било с изкривена психика и трябва да му помогнем. Ами на момиченцата кой ще помогне, а? Те това за нормално ли да го приемат и да оставят всички да ги опипват! На такова дете ( независимо дали е мангалче или българче) такъв шамар ще му изсуча, че ще му отвъртя главата, а придружителя или родителя ще предупредя, че ако това поведение не престане ще стане лошо.

Не ти говоря за морално, а за работещо поведение. С с детски изцепки на площадката няма да промениш нищо. Най-вероятно след това една тълпа ще дойде и ще отвърти и твоята глава, при това не 100 % незаслужено.
Ама няма да ти уври акъла, че насилието ражда насилие и няма нищо общо с морала.
Пак повтарям - ти и такива като теб заслужавате напълно малцинствата си. За съжаление, покрай сухото, гори и суровото и страдат и хора с конструктивно поведение.

# 63
Здравейте мили мами!
Бясна съм. Случката е следната :

В градинката където си играят моите деца а и още много други се подвизава младеж от ромски произход на около 12 години, който преследва момиченцата превъплащавайки се на гинеколог, т.е. опипва ги и се опитва да ги целува в устата без да се притеснява, че все пак наоколо сме и ние - родителите.

Пробвах вариант 1 - да говоря с баба му, която го гледа...
Безуспешно. Нахвърли ми се. Толкова много вулгаризми изрече, колкото не съм чувала в живота си досега.
Не отрече, че внук и опипва момичетата. На мнение е, че " кво кат ги бара по пу***те, много още има да ги барат" Shocked  ....

Искам да взема мерки...
Жалба ли да пусна ? Къде ? Какво да направя ?

Хвани за ухото и му кажи две приказки. Да видим другия път дали ще ти пипа детето.

# 64
Saule Да предположим, че бял мъж се изгаври с циганка - нейната рода няма да подава жалби, и да чака помощ от някви инстанции. Ще скокне цялата рода на момента да решава проблема. А при нас е обратното. Ние си знаем, че, ако си изпатим от цигани - държавата трябва да ни помага да си решим проблема. Но тъй като на държавата не и пука ... пием по 1 студена вода и даваме свобода на действие на престъпноста. Те престъпниците сигурно им е голям кеф да си развиват въображението за секви нови схеми щот разчитат на "моралното ни бездействие" Порочен кръг и много изхабени нерви.

# 65
  • Най-сетне у дома
Още по-малко кръгът ще се разкъса, ако паднем на тяхното ниво и започнем да се справяме с техните методи. Които толкова не ни харесват, но в тая тема адси много народ предложи да опрем тъкмо до тях.

Пак казвам, ще ви писна вече - държавата сме ние, законът сме ние, от нас зависи да го накараме да работи ЗА нас.

Ляля, разбирам какво ми казваш.
Но я да предположим. Такова поведение не е характено само за циганите. Доста наши деца, даже "от добри семейства" жертви на един или друг вид насилие, правят същото като това "12 годишно дете педофил", само, че по малко по-прикрит и хитър начин. Хващаш го. И какво? Отиваш при нафуканите му, богати родители и те ти казват - не, няма такова нещо. Обръщаш му главата обратно от бой, но тате и мама са влиятелни, осъждат те и плащаш много, ако не лежиш.

Какво правиш тогава?
Или с циганите е по-лесно, щото са социално доста по-безпомощни, а? Могат само да бият, а ние имаме доста повече възможности. 

# 66
Saule

Случаят с циганите в село Мечка е показателен как се прави. Като не знаят смисъла на доброто, ще се превъзпитат с лошо!

# 67
  • София
Или с циганите е по-лесно, щото са социално доста по-безпомощни, а?
Ами като е толкова социално-безпомощен, дай да го оставя на спокойствие да рови в гащите на дъщеря ми, а?
Не се заяждам лично с теб, но или си голяма идеалистка, или не живееш в Бг.

# 68
  • Най-сетне у дома
Ника, и към теб нищо лично,  Hug повтарям за последен път, дано някой вдене.

1. Ако му "отвъртиш главата", няма да го спреш. Ще навредиш на вас и на "педофила", който преди това е бил в положението на дъщеря ти, но по несравнимо по-брутален начин. Не те апелирам за разбиране на положението на "педофила", концентрирай се в-у първата част. Побоят ти над детето ще отприщи вълна от насилие, обещавам ти. Живея в БГ и знам.

2. Нищо от първосигналните реакции на предложенията тук няма да разреши проблема. Може да ви олекне за малко, като размажете детето. Размазаното дете ще се върне като голям мъж и вече няма само да опипва, ще убива.

3. Има установен ред за справяне с тези ситуации. "На държавата не й пука" е мързеливо, михлюзко и безхаберно оправдание за това, че не се опитваме да накараме органите да се задействат. Има начин. От нас зависи да ги натискаме, докато нещата се получат както е редно.

Аз съм фен на боя. Насилието може да бъде разрешение на проблеми, понякога. Но в случай, че е между равнопоставени. Помисли си дали ти и "детето - педофил" сте на едно ниво. Ако сте - убий го, ако искаш.
Успех.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 16:05 от Saule

# 69
  • София
Нямаш си идея колко са тромави институциите понякога и не съм сигурна, че като го приберат за някакъв определен период, педофилчето може да се върне още по-озлобено. Не мога да гадая какво ще направи той в бъдеще, но знам какво причинява на моето дете сега, разбираш ли? Което е по-важното за мен.
Няма да убивам никого, въобще откъде се взе това убийство не разбрах? Просто ще защитя детето си.

# 70
  • Най-сетне у дома
Нямаш си идея колко са тромави институциите понякога и не съм сигурна, че като го приберат за някакъв определен период, педофилчето може да се върне още по-озлобено. Не мога да гадая какво ще направи той в бъдеще, но знам какво причинява на моето дете сега, разбираш ли? Което е по-важното за мен.
Няма да убивам никого, въобще откъде се взе това убийство не разбрах? Просто ще защитя детето си.

За съжаление, няма да го защитиш така. Пробвай. Не можеш да ги набиш всичките, просто физически няма как. В един момент може и да присветне,че е нужно глобално решение и някакви стъпки по пътя към него.

А това, че нямам идея колко са тромави институциите пък откъде ти хрумна?
Просто, защото не пея позната песен как тая държава за нищо не става, докато аз самата нищо не правя нещата да се променят ли?

# 71
Мила Saule
Теорията ти на думи звучи доста смислено , но на практика няма голям успех.Ясно е на повечето колко е тромава (бих си позволила също и жалка) системата ни.Докато такива като теб гледат на нападателя като на жертва те ще си позволяват  повече волности и гаври.Изумена съм,че това са приказки на една майка.То бива бива толерантност ама това ме хвърли в недоумение.
Аз лично няма да прибегна до този метод да си губя времето и парите да ходя да се жалвам.По-скоро арменския поп ще ме чуе отколкото някоя институция.И стига с тези сърцераздирателни словоизлияния колко са безпомощни и незащитени такива особи.
Били се озлобявали и дрън-дрън.Докато системата ги покровителства (и такива като теб) оправия няма да има.Заблуда е ,че виновника ще бъде наказан сурово.Как да вярвам,че ще има възмездие като за едно убийство дават 5-6 години затвор и ги пускат след 3(до болка ми е ясно).Явно не си изпатила достатъчно щом така смело описваш теорията си все едно е тема по литература.
Истината за мен е една-толерантното отношение не е решение за такъв тип проблеми.
Ще си променя мнението щом видя,че системата работи успешно

# 72
Стана ми тъжно четейки по горните постове. За какъв затвор и за какъв бой става въпрос?
Доколкото разбрах ситуацията, става въпрос за 12 годишно дете, което е малолетно и по закон не носи наказателна отговорност.
От друга страна има деца, който са жертва на насилие от страна на друго дете.
Аз също бих предложила на авторката да се обърне към отдел "Закрила на детето" и инспектори Детска педагогическа стая. Резултата най вероятно ще бъде образуване на възпитателно дело срещу детето- извършител на насилие. Такива дела се гледат в общините, в който има сформирани Месни комисии за противообществени прояви с малолетни и непълнолетни. От там могат да налагат различни мерки, включително и настаняване в възпитателно училище.
Това за мен е пътя. А с бой, най много да се озовете с жалба срещу вас и в крайна сметка вие да излезете виновни. Още повече, че като пълнолетни, носите отговорност по цялата сила на закона.

# 73
Стана ми тъжно четейки по горните постове. За какъв затвор и за какъв бой става въпрос?
Доколкото разбрах ситуацията, става въпрос за 12 годишно дете, което е малолетно и по закон не носи наказателна отговорност.

И на мен ми става тъжно, като чета теоретични постановки, които вече доказано не работят в практиката, а тъкмо обратно. Първо не е лошо да се определи положението ясно - става дема за циганче - т.е. дете, което расте в много типична, твърде различна от съвременната европейска, микрокултура, което на практика не разпознава кодовете на санкция или норма в нашето европейски моделирано общество. Така че, дори да се подходи към него според нашите собствени мерки, ефектът, който ще очакваме, отново според същите собствени мерки, няма да е съответен. Това е елементарна логика.
Оттук нататък започва твърде сложната ситуация на майката, която е обречена да живее в страна, принудена формално юридически да се отнася прекомерно толерантно с на практика неинтегрируемо малцинство с пагубна, от гредна точка на европейското мислене, култура.

Всеки от нас почти ежедневно попада в подобна патова ситуация, защото законът реално е на страната на малцинството, зараи опасността от дискриминация.

Следват 2 варианта:

1. Правилният от ЕС-гледна точка. Редно е авторката, ако иска да е нормален човек, според европейските стандарти, да пусне жалби във всички възможни институции. Но вероятността, мярката, която бъде евентуално (при най-щастливо стечение на обстоятелствата и невиждано благоразположение и желание да се свърши нещо от страна на въпросните институции) наложена, да има ефект върху въпросното циганче, е нулева. Защото на 12 вече е твърде късно да се насади цяла нова култура и мисловност.

2. Правилният от циганска гледна точка. Майката вика бащата и още 20 негови познати и роднини и с брадви, камъни и тояги пребиват всички, свързани с въпросното 12-годишно момче.
Тогава майката ще постъпи, според разбиранията на циганската култура.

Сами преценявайте.

Правилен изход няма. Това са две несъвместими култури. И да се замазват очите с илюзията, че това е просто едно 12-годишно дете, просто е престъпно.

# 74
  • Варна
Мдаммм. Абсолютно вярно.

Общи условия

Активация на акаунт