Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 592
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 885
За Инфакола съм съгласна . НИКАКЪВ ЕФЕКТ. Но мили мами като се замислите стомахчетата на вашите бебчета са толкова малки и не зрели...Те пият само мляко. Не случайно захранването започва на по късен етап,а не веднага след раждането. Следователно според мен всякакъв вид капки против колики биха раздразнили малкото бебешко стомахче още повече. Така че не си тровете децата.
Аз трових моето един месец и се отказах.Тези лекарства се правят само за пари. Накрая купих анасон,аз пих и давах на бебка. Не мога да кажа че е помогнал на 100% но ефекта бе по-добър.

# 886
Ние сме с денонощни колики като през нощта са малко по-леки, но пак спим на пуснат сешоар. Капки пробвахме еспумизан, саб , в момента сме с лефакс и като че ли се запече. Чайчета не помагат. Носим се цял ден на ръце и се разхождаме из стаите, пеем си - успокоение временно. Като ви чета  и се замислям... ще говоря с лекарката да водя малката на гастроентеролог или алерголог. Имахме първо големи червени пъпки по бузите една до друга с гнойни връхчета, сега почти минаха но се появиха ситни червени по лицето, шията и гърдите с бели връхчета. Не мисля че я претоплям, но пък знам ли с това топлене на коремчето със сешоар..  Едва на месец сме и сме с колики от родилното. А и излизането навън е почти мираж, защото успокоение няма и навън... Ох, излях си мъката, някой ако е имал такъв случай да помага....

# 887
Виж, може и колики да са. Те са си страшни. Консултация с гастроентеролог не е лоша по принцип. За сешоар - и ние бяхме така. И навън едва излизахме на ръце. Изхожда ли се нормално?  Повръща ли? За пъпките ЛЛ какво каза? Сменяла ли си прах за пране?

# 888
  • Cyberspace
Ние сме с денонощни колики като през нощта са малко по-леки, но пак спим на пуснат сешоар. Капки пробвахме еспумизан, саб , в момента сме с лефакс и като че ли се запече. Чайчета не помагат. Носим се цял ден на ръце и се разхождаме из стаите, пеем си - успокоение временно. Като ви чета  и се замислям... ще говоря с лекарката да водя малката на гастроентеролог или алерголог. Имахме първо големи червени пъпки по бузите една до друга с гнойни връхчета, сега почти минаха но се появиха ситни червени по лицето, шията и гърдите с бели връхчета. Не мисля че я претоплям, но пък знам ли с това топлене на коремчето със сешоар..  Едва на месец сме и сме с колики от родилното. А и излизането навън е почти мираж, защото успокоение няма и навън... Ох, излях си мъката, някой ако е имал такъв случай да помага....

Имам опит с денонощните колики. Но само опит, не и решение, понеже все още сме така  Laughing  Ситни, червени пъпки също имаше предимно по лицето и главата, но не са били с бели връхчета. Опитвахме всичко, ама наистина всичко и нищо не го успокои. Докато сменяхме капки, чайчета, мазила и т.н. (понеже нали съветват да изчакаш малко, за да подействат), минаха 3 месеца. Имаше и изхождания със зеленикави примеси, което уж беше от коликите. Накрая започна и слуз и сега, според гастроентеролога сме със АБКМ, а според педиатъра е спорен въпрос и пак ще ходим по болници и изследвания, коликите още не са затихнали. Не искам да те плаша, изобщо не е задължително на детето да му има нещо, но ще те посъветвам наистина да посетиш специалист, не чакай като мен. Ако няма нищо (и дано няма), поне ще се успокоиш и ще знаеш, че са колики и все един ден ще минат. Разбирам те напълно, периода е кошмарен и страшно изтощителен.

# 889
Виж, може и колики да са. Те са си страшни. Консултация с гастроентеролог не е лоша по принцип. За сешоар - и ние бяхме така. И навън едва излизахме на ръце. Изхожда ли се нормално?  Повръща ли? За пъпките ЛЛ какво каза? Сменяла ли си прах за пране?

Не повръща, изходи се вчера след 4 дена пауза. Бях и спряла капките за 2 дена, не знам дали това помогна. Иначе беше жълто и кашесто, значи ли това че не е имала запек?  ЛЛ каза за пъпчиците,че сигурно са от претопляне,  изпрати ме към педиатър, тъй като я засипах с доста въпроси, а и като ни вижда какви сме неспокойни и и описах какви са ни коликите...Докарва ме до лудост това дете,дано да е до 3 месец и после да се успокои...

# 890
На мен са ми казвали, че запек е когато са твърди изпражненията. Симетиконът запича. Капки съм давала Абоколикен и Био гайа пробиотик- той регулира и може да се ползва продължително. Пъпки от изпотяване сме имали ние,децата лесно се загряват. На нас ни спряха коликите на 4м. Изведнъж стана.

# 891
Чакам с нетърпение този момент. Бяхме при педиатър, изписа ни Био Гая и каза, че коликите може да са така силни заради нарушена чревна флора..да, ама тя от родилното е така. Не съм много обнадеждена, дори се чудя да купувам ли изобщо поредното лекарство.. Като че ли ще си чакаме с надежда третия месец и ще се дундуркаме дотогава. Това поне помага донякъде.
Абе да са ни живи и здрави децата, другото минава. Това си повтарям..

# 892
Био гайа не е лекарство, а пробиотик. Освен, че може да регулира чревната флора, помага и за подсилване на имунната система.

# 893
Аз давах Абоколикен и всичко беше 6. Докато един ден не получи силна криза. Продължи 3 дни и нощи..пъшкане, нервничене и на сън се гънеше и стенеше. Като вдигна Т я заведохме на лекар. Казаха ни да спрем Абоколикена и да почнем Био Гайя. Пробиотик, действа с натрупване. 5 дни и давах, коликите изчезнаха. Дали им беше време, дали от капките не знам. Но съм доволна, вече нищо не давам.

# 894
спрях капките от 2 дена, днес ще купя био гая, ще пиша има ли ефект. ако не за коликите, то поне за изхождането да ни помогне, че мн се напъва детето и нищо не излиза - така по няколко дена.

# 895
Давай сутринта и поне няколко дни да видиш ефект Peace стискам палци.

# 896
здравейте,

Както бях писала спрях капките за колики и давам био гая от 23 май. Днес и вчера детето се изходи само, което мн ме зарадва. Мисля че е от био гая-та. Дано така  да продължи. Сега взехме або коликен, които не са със симетикон, а ензим лактаза. От вчера ги давам и не мога да кажа още имат ли ефект. сякаш по-малко плачем  newsm78

# 897
Май моят отговор го няма в анкетата- на нас ни помогна само времето. Като си изтекоха трите месеца коликите си спряха. Но пък това подейства от раз и безотказно.

# 898
Всичко сме пробвали от изброените - нищо от тях не помага. Единствено Ентерокинд на Мама Натура и почти постоянно кърмене на бебето. Нукс Вомика също действа като Ентерокинд - и двете са хомеопатични. Препоръчвам често правене на масаж на коремчето - кръгови движения по посока на часовниковата стрелка. Еспумизан сам по себе си не помага, но може заедно с Ентерокинд, ако се предполага, че детето поглъща много въздух, докато се храни. Еспумизана подпомага отделянето на газовете, т.е. детето много пръцка след приема му и е възможно това да го облекчи. Коликите започнаха около седмица след раждането и изчезнаха в 4-я месец.

# 899
На нас ни помогнаха едни капки Aero-red от Испания ми ги донесоха. Нямаше нужда от нищо друго. Много са ефикасни но не знам дали има техен заместител тук.

Общи условия

Активация на акаунт