Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 499
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 930
Абоколикен и Колийф имат една й съща активна субстанция.
Ако едното не е помогнало, си мисля че няма смисъл да пробваш и с другото.

# 931
Лефакс има в OLX. Тук във форума също има мами, които продават.Но няма магически неща. Ако детето ти е склонно към това да има колики...нищо няма да ги спре,  може само да се облекчат. Капки и др.медикаменти, които са хомеопатични като Коликинд, са с натрупване и трябва да се дават минимум 3 седмици преди да се забележи ефект. Много помага масаж на коремчето и 5те техники на Карп.  Peace

# 932
  • София
Абоколикен и Колийф имат една й съща активна субстанция.
Ако едното не е помогнало, си мисля че няма смисъл да пробваш и с другото.
Много благодаря, Feride. Значи няма да вземам Колийф за сега, имам още Абоколикен.

Лефакс има в OLX. Тук във форума също има мами, които продават.Но няма магически неща. Ако детето ти е склонно към това да има колики...нищо няма да ги спре,  може само да се облекчат. Капки и др.медикаменти, които са хомеопатични като Коликинд, са с натрупване и трябва да се дават минимум 3 седмици преди да се забележи ефект. Много помага масаж на коремчето и 5те техники на Карп.  Peace
Търсих в OLX, но явно не особено успешно, щом не открих обява за Лефакс. За масаж съм се снабдила с кремче Бейбинос, тази вечер ще го ползвам и 5те техники ще приложа , че положението вече е страшно (до преди час плака за около час, накрая се изтощи и заспа).

Днес прочетох за масло от копър и съм го поръчала в аптеката - всичко ще пробвам, само и само да понамалеят болките на малчо.

# 933
На моя му помогнаха капките Коликинд и му правех и чайчета от копър или анасон, но и той откъм колики мина леко 2 месеца накъде.

# 934
  • Пловдив
Аз съм една щастлива майка.Ние нямахме колики.
Не знам дали е от бебето или от мен, но преди да родя изчетох много инфо и накрая реших, че докато кърмя ще се ограничавам в яденето.По-принцип от самото начало нямах много кърма и се кърмихме почти до третия месец, сега сме на 3 и половина месеца.

НЕ ЯДОХ И НЕ ПИХ: домати, кафе, газирани напитки, шоколад, боза, фасул, леща, чесън, лук, нищо пържено и мазно

Храних се с доста плодове и пих много вода, също така картофи, ориз, малко хляб, тиквички /на фурна/, патладжани / на фурна/, моркови.

Затова моето впечатление е, че спазената диета, помага бебето да няма колики. И все пак си зависи и от детето. Wink

# 935
На моето момиче коликите започнаха на втората или третата седмица.От начало помагаше абоколикен,но после спря да и действа.Пробвахме с инфакол и колииф,но няма ефект.Пробвах и със сешоара, понякога варши работа,но не винаги.Общо взето като получи силна криза нищо не и помага,нито гушкане, нито  разходки,нито люшкане.Просто се гушкаме и чакаме да мине кризата.Като я качим да я возим в колата се успокоява,но излиза солено всеки път да се успокояваме така.След няколко дена ставаме на два месеца,дано да по-отшумят вече !Сутрин се събужда весела и спокойна и така е до към обяд.После започва да става раздразнителна до към вечерта и тогава започва кошмара.Към 12 и е пика на реване и дране и 12.30 заспива изтощена.Започна нощем да спи по 8 часа,та поне нощем се наспиваме иначе не се издържа.Просто се моля да свършат скоро.

# 936
  • Бургас
Моя син получаваше облекчение от кремчето за корем Бейбинос. От Еспумизан нямаше ефект, Инфакола му докара ужасен запек, от който плачеше почти непрекъснато. При нас коликите спряха след като смених АМ Хип комфорт с Лактана Био. Ефектът беше мигновен.

# 937
Още от самото  начало ползвах шише + биберон против колики на Др.Браун . Давах на малкия и капки Био Гая и  Саб Симплекс. Имаше  около 2-3 седмици колики ,но не бяха особено силни.

# 938
Нека добавя още нещо от мен. Мислех си, че коликите ни бяха спрели, обаче се оказа че са доста по-силни от преди, и нищо което бяхме опитвали вече не помагаше. Тогава една позната ми препоръча да купя специално шише против колики на Mam. Купих и капки против колики "Colief".
Вярно е, скъпички са (26 лв), обаче ни помогнаха, и в комбинация с шишето най-после успяхме да преборим коликите Simple Smile

# 939
Радвам се за вас, които сте успели да преборите коликите. Ние минахме през инфакол, еспумизан, абоколикен , саб симплекс. Вече сме на три месеца, а коликите са по-зверски. Да не говорим, че варя постоянно чайчета от лайка и копър. Давам и бебезан. Последната ми надежда е  Аптамил комфорт. Нека ако някой има наблюдения върху него да пише.

# 940
  • София
Нашите колики продължиха само 2-3 седмици за щастие. Давах Лефакс, няколко пъти и затоплена пеленка на коремчето. Кризи с много плач сме имали точно 2 за тези два седмици, през останалото време беше по - скоро мрънкане. Също така мисля, че много спомогнаха шишетата на Авент - Natural, изобщо не връщат въздух към бебето докато се храни. Чува се едно съскане и се вижда как въздуха се връща в шишето... Много съм доволна от тях, ако имам някой ден второ бебе пак бих ги избрала. Мои познати пък не са фенове на Авент и ползваха шишетата на Dr. Brown's  - еми това дете се сцепи от колики до 5ти месец...   Peace

# 941
При нас ни донесоха Лефакс от Германия - не помогна.После флатулекс и той не помогна.Сега сме с Абоколикен и сякаш положението е малко по-добре.Направо ще се издухам и повръщане и колики и рев...  Crazy

# 942
На нас ни помага Абоколикен, какво ли не пробвах и нямаше ефект при Гошко, само абоколикен ни помогна

# 943
При нас никакви капи не ни помогнаха. Единствено ни помогна сварен анасон директно смесен с млякото. Добре, че вече отмина този период.

# 944

Общи условия

Активация на акаунт