Отговори
# 165
На мен още не са ми превели, а мина месец. Чудя се ако има нещо нередно /според тях/ дали ще се обадят  Thinking

ОБАДИ СЕ И ПИТАЙ !!!!

НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ ПОТЪРСИ Simple Smile

Аз ги тормозих 1 седмица, най-накрая ме поканиха да си подпиша АПВ-то и това беше. 4 дни по-късно парите бяха по сметката.

# 166
  • Варна
Има развитие по въпроса, пуснали са писмо до Банката за потвърждаване на сумата на платените лихви /въпреки че има издадено удостоверение/.. дали за всички проверяват така  Rolling Eyes

# 167
  • Пловдив
дали за всички проверяват така  Rolling Eyes

когато имат да дават пари,да  Simple Smile

# 168
Може ли някой от вас да помогне?  Rolling Eyes По принцип със съпруга ми отговаряме на всички условия за кандидатстване, но той е чужденец с продължително пребиваване, и като такъв може ли да подаде данъчна декларация? Мога да подам аз, но моята заплата е много малка и платените лихви са доста по-големи от нея, заплатата на съпруга ми е по-голяма. Обадих се в НАП да питам, но не можаха да ми дадат инфо  Sad имало специалисти, които дават такава информация в НАП, но в нашия град няма.
Мерси  Heart Eyes

# 169
Обади се в тук в София

Нап Офис център
02 98596300

обади се и питай много са отзивчиви наистина !

# 170
  • Плевен
На ,мен ми се обадиха от НАП. По-точно ми клипнаха на телефона и аз набрах . Та понеже кредитът ни е за покупка и довършителни работи, ще ни изплатят облекчение само за сумата на която сме купили апартамента т.е. записана в нотариалния акт. Ако е колкото е кредита,ще ни изплатят всичко,но при нас е по-малка,та няма да ни е огрее слънцето с цялата сума .

# 171
Обади се в тук в София

Нап Офис център
02 98596300

обади се и питай много са отзивчиви наистина !

Мерси  Heart Eyes Пробвах, но ме препратиха към националния им телефон, на който звънях и преди.

# 172
  • София
Ние започнахме да приготвяме документите.Но се оказахме неприятно изненадани в банката.Две години след като изтеглихме кредита,го рефинансирахме в същата банка с цел ремонт на жилището.От банката са казали на мъжа ми,че по този параграф ще ни откажат връщане на парите.Някой знае ли нещо по въпроса?Дали да не звънна до НАП и да попитам.

# 173
  • Плевен
Кога сте го рефинансирали, от коя дата?

# 174
  • Плевен
Валенце, нали и на мен по тази причина няма да ми изплатят целото облекчение. Ако кредитът ви е само за ремонт, няма смисъл да подаваш според мен. Тях ги интересува само покупката.

# 175
  • София
Ами аз ходих в НАП и питах.Упътиха ме към инспектор или както се нарича,който приема декларациите.Той ме увери,че няма значение,че сме рефинансирали с цел ремонт и реконструкция.Кредитът е ипотечен и това е важното,каза той.
Наде,не ти разбрах въпроса. EmbarassedИзтеглихме първо сума примерно 10 000лв.На следващата година рефинансирахме от същата банка-покрихме първия кредит и ни дадоха нов ипотечен кредит.Това ли ме пита?
Валя,в какъв смисъл от коя дата?

# 176
  • Плевен
На коя дата сте направили рефинансирането? Нали имате договор?

# 177
  • Плевен
Валенце, в договорът ти за кредит какво пише? За покупка на жилище или за ремонт?

# 178
  • София
На коя дата сте направили рефинансирането? Нали имате договор?
На 15 декември 2005г.

Наде,на първият договор пише за покупка,на втория-за ремонт.Обаче това изрично го подчертах на инспектора.Той каза,че няма значение,важното е договора да е ипотечен.

# 179
  • Плевен
Според мен няма да стане, защото сте придобили и изплатили жилището, а втория кредит сте го взели за ремонт като сте заложили семейното жилище, ако правилно съм разбрала. Но дано инспекторът е прав и да ви огрее.

Общи условия

Активация на акаунт