Отговори
# 30
  • София
Никой нищо няма да опрощава...Платените лихви, при посочените в закона условия, се приспадат от данъчната основа, нищо повече...И понеже тази година бяхме с плосък данък 10% - грубо казано ще се окаже недължим данъкът в размер на 10% от платените лихви.

# 31
Аха, ясно, мерси!

# 32
Никой нищо няма да опрощава...Платените лихви, при посочените в закона условия, се приспадат от данъчната основа, нищо повече...И понеже тази година бяхме с плосък данък 10% - грубо казано ще се окаже недължим данъкът в размер на 10% от платените лихви.

Което според мен в математиката с лихва от 500 евро си е точно по 50 евро на месец или 600 евро за година. Ако кредита е в самото си начало и лихвите са 3/4 от вноската то тогава сумата съвсем не е малка. .... Според всичко изписано до тук, но тъй като ме касае пряко съвсем скоро ще добавя всичко което съм научил по въпроса.

# 33
аз лично нищо не разбрах, ама ще подадем, да видим какво ще стане.  Crazy далавера да има и движение на пари
при нас лихвата е около 240 франка, т.е. около 300 лв на месец.
и от данъците на мъжа ми /аз нямам такива, в майчинство съм, нали?/ ще извадят 300 лв и ще върнат разликата, я да сметна аз за кво става дума?  Crazy да не се окаже правя Белинда, защото за 30-50 лв хич не ми се занимава.

# 34
Така са  всички закони, които ти позволявт да вземеш 5 лева от държавата. За да се възползваш ти трябва консултация с юрист за поне 50 ;-(

държавен вестник брой  106 от 2008 г. в законна добавят член 22а за облекчение на млади семейства ... (това с което започва темата тук)

държавен вестник брой 95 от 01.12.2009 член 22а се отменя
!?!?

# 35
Верги, хубава тема, записвам се да я следя!   bouquet

# 36
  • София
т.е. около 300 лв на месец.
и от данъците на мъжа ми /аз нямам такива, в майчинство съм, нали?/ ще извадят 300 лв и ще върнат разликата, я да сметна аз за кво става дума?  Crazy да не се окаже правя Белинда, защото за 30-50 лв хич не ми се занимава.
Точно 30 лв. ще имате за възстановяване. Сори Laughing Ама в крайна сметка, кой ти ги дава? Всеки месец по 30 - тамън ще стигнат да ви прихванат, ако не сте си платили данъците за имота за годината. Ние нашите за това сме ги нарочили. Хич няма да ги взимам - да си ги прихванат. От единия джоб, в другия...

# 37
Всеки месец ли? Нали 2 вноски връщат и толкоз, т.е. 60 лв?  Rolling Eyes

# 38

така си се покрила, че едва те познах  Crazy

# 39

Това къде го пише?

# 40

Това къде го пише?

а де, сигурна съм, че съм го чела някъде, но сега намирам. връщат по 2 вноски ама къде съм го чела.

# 41

така си се покрила, че едва те познах  Crazy

Hug
Хихихи, под прикритие съм, ама ми отива  Mr. Green

# 42
Някой може ли да ми каже по 3. ипотекираното жилище е единствено жилище за семейството през данъчната година.
Ако отговаряме на първите две точки т.е.Имаме ипотечен заем, но е взет чрез ипотекиране на жилище, което е на името на свекърва ми, ние живеем в него и то е единствено за нас може ли да ползваме даначното облекчение.

# 43
Някой може ли да ми каже по 3. ипотекираното жилище е единствено жилище за семейството през данъчната година.
Ако отговаряме на първите две точки т.е.Имаме ипотечен заем, но е взет чрез ипотекиране на жилище, което е на името на свекърва ми, ние живеем в него и то е единствено за нас може ли да ползваме даначното облекчение.

А жилището, в което живеете, на чие име е?

# 44
Живеем в ипотекираното жилище и то е на името на свекърва ми.
Т.е. имаме заем чрез ипотека на имот на трето лице.

Общи условия

Активация на акаунт