Отговори
# 45
Живеем в ипотекираното жилище и то е на името на свекърва ми.
Т.е. имаме заем чрез ипотека на имот на трето лице.

Всъщност вие нямате жилище на свое име, няма как да се възползвате от облекченето.

# 46
В същност единствено жилище за семейството никаде не е дефинирано и не се знае дали имат предвид совствено жилище.

# 47
Прочети т. 1.

# 48
1. договорът за ипотечния кредит е сключен от данъчно задълженото лице и/или от съпруг/а, с който/която имат сключен граждански брак
 ....ааа да е това съм го чела през редовете
В такъв случай как може да стане .Може ли свеки да прехвърли имота с възможно най малко разходи .

# 49
Момичета искам да ви питам, от къде се взема този документ, че жилището е единствено за семейството? От съда ли, от къде?

# 50
Момичета искам да ви питам, от къде се взема този документ, че жилището е единствено за семейството? От съда ли, от къде?
От кметството по район.

# 51
  • София
От кметството по район.
И от кметството по район как точно ще удостоверят, че през същата година не съм си купила още едно жилище, примерно във Варна?

# 52
  • София
Днес ходих до банката да взема документите, които са ми нужни от тях, но ми казаха, че още има недоизяснени правни въпроси относно това данъчно облекчение и още незнаят какво трябва да издават. Казаха да мина другата седмица, но и тогава не било сигурно дали ще има яснота по въпроса.
Да ви питам, заедно с плащането на данъка на апартамента ли трябва да подам тази декларация за данъчно облекчение? Аз трябва да платя данъка до края на другата седмица, че ще изтекат двата месеца срок от издаването на Акт 16 на сградата.

# 53
  • София
Не. Плати си данъка, то облекчението си е отделно. Декларацията за него можеш да подадеш до април Peace

# 54
  • София
И тук благодаря  Hug

# 55
  • Sofia
И в общината се оказа, че още не са наясно какво точно трябва да издадат като документ. Явно ще чакаме.

# 56
  • София
И аз ще питам тези дни. Ще видим какво ще стане, ние се класираме, а и с тази висока лихва.... Mr. Green

# 57
Току-що казаха по БТВ, искат:
-> акт за брак
-> документ за имотно състояние от Агенция по вписванията.
-> заверен от банката документ за направени плащания през 2009
-> заверен от банката погасителен план
-> копие от договора за кредит

# 58
само не ми стана ясно, дали може по нета да се подаде, или лично трябва, в този случай  Thinking

# 59
Здравейте!
И аз току що гледах новините и се замислих по въпроса.
Благодаря на Вергилия за синтизираната информация, какви документи се подават.
За мен член 3. остава ?
3. ипотекираното жилище е единствено жилище за семейството през данъчната година

Аз имам жилище, което е само на мое име, придобито през 2003 година.

Нашето общо семейно жилище е на името и на двамата и е придобито през 2007 чрез ипотечен кредит.
На това жилище се водим и двамата по лични карти.

Да разбирам ли, че това ще се води и важи като единствено жилище за семейството.

Моля Ви, ако някой е запознат с тоз закон, да помогне, тъй като никъде не намерих надеждна и сигурна информация по тази точка.

Мерси предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт