Турски сериали по българската телевизия

• 42 635
  • 548
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Гледам доста страсти са се разгоряли тук.
Аз съм националист, върл националист. Никога не съм го крила. До миналата година смятах Турците за много изостанали и ограничени хора. Да това беше до миналата година преди да отида на почивка в Турция. Действителността там хич не ми хареса. Защо ли? Ами защото тези хора са проумели нещо, което ние като нация или не проумяваме или не ни изнася да проумеем. Тези хора градят бъдещето си здраво стъпили върху миналото си. Те съхраняват ревностно всички ценности било то в бита било в историята си. И за това са дръпнали толкова напред в развитието си. А ние какво правим? Ние все плюем-другите, нас. На нас все някой ни пречи, все някой друг ни е виновен. Грандоманията ни е обсебила и не виждаме по далеч от носа си.
Боли ме, защото обичам Родината си, но не съм чак толкова късогледа и недалновидна да не видя че ние сами себе си затриваме.
Сериалите са една малка част от проблема, да не кажа нищожна. Проблема не е в многото Турски сериали напоследък. Пролема е в собстваната ни некадърност да създадем нещо, което може да прикове хората пред екрана. Дали ще е Мехмед, дали ще е Майкъл, дали ще е Михаил или някакъв друг ми е безразлично. Нужно ми е да гледам нещо красиво, нещо което дори и нереално ще ме откъсне за един или два часа дневно от мръсотията и помията сътворена от нашия непукизъм, от нашето бездействие и нашата инертност.

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 15:57 от MATA KOSMATA

# 436
Мата Космата, не бих могала да го кажа по-добре. Дано скоро се съвземем и направим нещо хубаво  Praynig.

# 437

По-зле: американците!  Wink Аре ся - ЗА и ПРОТИВ американското кино, понеже има доста загинали българи тогава! /което не е  никак смешно де, ама в тази тема вече на хилеж ме избива/.
И се пише бомбаРдира.

Ааа , McKitty , пусни си нова темичка .  Grinning

# 438

По-зле: американците!  Wink Аре ся - ЗА и ПРОТИВ американското кино, понеже има доста загинали българи тогава! /което не е  никак смешно де, ама в тази тема вече на хилеж ме избива/.
И се пише бомбаРдира.

Благодаря за предложението, но мисля, че една ксенофобска тема в този форум е пре-, предостатъчна.  Peace

# 439
И аз немога да го кажа по добре от MATA KOSMATA,но браво на турците развиват една страхотна киноиндустрия,гледат им се филмите, а там има всичко красиви артисти,красива природа , красиви взаимоотношения всеки  който е гледал поне един от сериалите се е впечатлил и иска да се докосне и да види от близо всички забележителности показани в тях и разбира се и туризмът на страната върви нагоре с най-добрата реклама.Ние също разполагаме с красива природа,богата история,но какво показваме в нашите сериали-НИЩО ЕМИ ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТУРСКИ СЕРИАЛИ.

# 440
И аз немога да го кажа по добре от MATA KOSMATA,но браво на турците развиват една страхотна киноиндустрия,гледат им се филмите, а там има всичко красиви артисти,красива природа , красиви взаимоотношения всеки  който е гледал поне един от сериалите се е впечатлил и иска да се докосне и да види от близо всички забележителности показани в тях и разбира се и туризмът на страната върви нагоре с най-добрата реклама.Ние също разполагаме с красива природа,богата история,но какво показваме в нашите сериали-НИЩО ЕМИ ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТУРСКИ СЕРИАЛИ.

Еми, гледайте си ги.  Някой да ви забранява. Писна ми от Мехмедовци, както преди ми беше писнало от Жоаовци.

# 441
Аз съм националист, върл националист. Никога не съм го крила. До миналата година смятах Турците за много изостанали и ограничени хора. Да това беше до миналата година преди да отида на почивка в Турция. Действителността там хич не ми хареса. Защо ли? Ами защото тези хора са проумели нещо, което ние като нация или не проумяваме или не ни изнася да проумеем. Тези хора градят бъдещето си здраво стъпили върху миналото си. Те съхраняват ревностно всички ценности било то в бита било в историята си. И за това са дръпнали толкова напред в развитието си. А ние какво правим? Ние все плюем-другите, нас. На нас все някой ни пречи, все някой друг ни е виновен. Грандоманията ни е обсебила и не виждаме по далеч от носа си.
Боли ме, защото обичам Родината си, но не съм чак толкова късогледа и недалновидна да не видя че ние сами себе си затриваме.
Сериалите са една малка част от проблема, да не кажа нищожна. Проблема не е в многото Турски сериали напоследък. Пролема е в собстваната ни некадърност да създадем нещо, което може да прикове хората пред екрана. Дали ще е Мехмед, дали ще е Майкъл, дали ще е Михаил или някакъв друг ми е безразлично. Нужно ми е да гледам нещо красиво, нещо което дори и нереално ще ме откъсне за един или два часа дневно от мръсотията и помията сътворена от нашия непукизъм, от нашето бездействие и нашата инертност.

newsm10   Пък нека докато седим , гледаме , ревем и се прехласваме , доброто да ни изненада !!! Peace   Laughing  Peace

# 442
  • Пловдив
браво на турците развиват една страхотна киноиндустрия,гледат им се филмите
Каква киноиндустрия бе хора, къде се гледат тези филми  ooooh!
Днес ще питам приятелки, които живеят в Англия, Италия, Гърция и Франция дали има такъв интерес   Joy

# 443
  • София

newsm10   Пък нека докато седим , гледаме , ревем и се прехласваме , доброто да ни изненада !!! Peace   Laughing  Peace

Не зная за теб, но аз определено не съм от чакащите. Дори и само това, че научих синовете си да почитат Родината си каквато и да е тя, дори и това че на всички празници от прозореца се вее триметрово Българско знаме ме кара да съм горда и доволна от себе си. Не чакам някой да дойде и да ми свърши работата. Да е живот и здраве и внуците си ще науча на Родолюбие.

# 444

И се пише бомбаРдира.

Благодаря за предложението, но мисля, че една ксенофобска тема в този форум е пре-, предостатъчна.  Peace

Аз  бих  я  нарекла  просто    Противо - Прекалено - чуждопоклонническа .

# 445

Не зная за теб, но аз определено не съм от чакащите. Дори и само това, че научих синовете си да почитат Родината си каквато и да е тя, дори и това че на всички празници от прозореца се вее триметрово Българско знаме ме кара да съм горда и доволна от себе си. Не чакам някой да дойде и да ми свърши работата. Да е живот и здраве и внуците си ще науча на Родолюбие.

newsm10    Hug     bouquet

# 446
  • София
Само да добавя, че съм почитателка на всякакви филми, които носят нещо красиво, независимо от коя държава са. В случая това са Турските сериали, не всички определено си имам фаворити.
Преди години по кината вървяха филми от различни държави, гледала съм и тежки Турски филми-не зная дали някой ще си спомни "Пътят"-хич не беше розов и сапунисан но пък играта на актьорите беше страхотна. Гледала съм и Индийски, Японски,Бразилски /далеч преди Изаура/ и да не кажа почти всичко давано по кината по време на тоталитаризма.
Май се отплеснах. Исках да кажа, че любовта към киното, сериалите, музиката няма нищо общо с Родолюбието. Всичко е въпрос на нагласа-или искаш да видиш хубавото у другия или не.
Лека вечер на всички.

# 447
Хайде стига свободни интерпретации . Казано беше вече , че не е главното родолюбието , нито пък Изкуството ! Хайде сакън само турците пък имат изкуство ! Смисълът на темата е за ПРЕКАЛЕНОТО и се разбира ясно от първи пост . И е така ! Ми в тая държава освен турци и цигани живеят и българи . И то нормални ! Защото ако майка ти и свекърва ти на село гледат това , то далеч не всички зрители искат да гледат по цял ден само турско ! И от 10 , и от 11 , и от 13 , и от 15 , и от 17 , и от 20 часа !
И ако на много хора накрая им се повръща вече от прекалено  много турска реч по българските телевизии , а пък ако и за прадядо ти преди 500 години турското не е било такава радост и забавление , това не значи , че ровим миналото !

# 448
  • София
Ако поста е до мен да отговоря отново.
Нямам претенции дали сериала ще е Турски, Гръцки, Ганайски или бимбистански. Нужно е само едно нещо да ми стане интересен. Писах за родолюбието си и национализма си именно за да стане ясно на някои че не съм чуждопоклонник и си тача нашето.
А що се отнася до главния въпрос, то у нас всичко е прекалено. Или прекалено изобилие или прекалена оскъдица. Всичко тръгна от попадението на Нова ТВ с 1001 нощ и от там се юрнаха и другите телевизии.

# 449
Страшно кино, няма що. И от Папуа Нова Гвинея да пуснат сериал по Бтв от 20,00 ще се гледа, и пушек ще се вдига. Сериал, като го загледаш и има интрига, няма как да не увлече половината народ, особено от женската част.

Общи условия

Активация на акаунт