Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 238
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
 smile3507
Добро утро!
Аз умирам за сън,тенденция стана да се яде и в 2 ч през нощта.Вместо да порастваме,ние още едно хранене си вкарваме. ooooh! Аз се чудех как 5 да ги направя,че са му 6 по принцип,той човека! Crossing Arms
Защо може да е това нещо,ще търся за кризите на растежа,че непоносим е вече седмица малкия! smile3515
За яйцата,аз съм много доволна,че мога да му давам домашни.Да са ни живи и здрави комшиите,страх ме е от купешките,особено тук в магазините на моя квартал. Sick Peace
Столче за хранене нямаме още и ние.Но за сега не го и бързам,че стабилно не може да седи още дребното и се почва едно напъване напред и едно омазване с пюре...Не мога да му целя устата. Laughing Ама ще трябва скоро.
Иначе и той,милия,прав иска да седи.Седнал не може още,той прав! #Crazy Ей,все бърза туй дете,все недоволно от постиженията си и се пъне за туй,дето не му е по силите.Няма да се оправи,мрънкането е винаги на мода! smile3555
Инкогнито kaffeetrmker_2  Hug

# 511
да почерпим,чукнахме половин годинка  newsm18

# 512
Ха здравейте,

Честити месечинки на днешните бебковци!!!

Гледам снимките от колажа- ама са ни сладки всичките. Пу пу.

Васида- е благодаря за комплиментите. То Елия с такава хубава мама как няма да е и тя. (нещо не я виждам циганката дето ме хвали, та аз да си се похваля).
Имам и още една подобна снимка, където си пипа лентата (тя като и сложа нещо на главата и го проверява, а после като го махна и пак пипа и една учудена).
Хайде прибирайте се и вие, че на девойките им е скучно без Боби.

Тони- и аз като ходя в Джъмбо винаги така пазарувам. Последния път обаче оставих само 30лв. Явно нямаше нищо по-така. Но скоро и аз съм го планувала ходене до там. Ние нещо нямаме панталонки.

Хайде от нас  Hug

# 513
Аз, повлияна от форума, купих гърне, та да те предупредя да гледаш размера, че това, дето го взех от Метро, е по-голямшко и като го сложа Темерунгела вътре, дупето му само дето не опира дъното. Laughing И благодаря за похвалата на Илийчо! Така знам, че се увеличават шансовете му пред това хубаво и добро момиче, дето кротко си стоеше в количката, щото като те хареса евентуалната тъща, това вече си е половин свършена работа.

Мънки,  Hug мерси за съвета,  Laughingще ходим заедно да "мерим", няма начин Joy
newsm03 е ние се показахме пред мъжете кротки и добри, ама вкъщи Joy не сме точно такива, но на Илийката съм фен Grinning

baby_moni , да ти е живо и здраво шестмесечното юначе  bouquet

# 514
Здравейте Hug, Марти е  месечинковец днес, вече сме на половин годинка, почерпете се както му е реда!  

Честито и на другите месечинковци!

# 515
Добро утро.
 Ние днес ударихме рекорд по ранно ставане.6.30ч Tired ама си ударих един душ и се събудих.

И аз чак се просълзих като ги гледам нашите сладурковци. Какви големи бебоци са вече. Чак мистава мъчно и ми се иска да спре времето и да му се порадвам по дълго като е такъв мъничък. После като порасне и като отвори една уста Stop.....
 А Илийчо на Мънки просто ми скри шапката. Изглежда като 2 год дете. И как умно гледа. Ама аз бях казал преди за козата и ярето  Laughing

За яйцата на баткото и аз му взимах яйца от село. Не е имало никакви проблеми. Започвам да си мисля че за някои неща казват че са вредни само за да си купуваш от магазина или просто определена марка.

И сега един ултра глупав въпрос Embarassed Месеците които са написани на бурканчетата с пюрета са съобразени с това че в определения месец колко е развита храносмилателната система или според начина на захранване. Примерно има едни поренца на ХИП които са с йогурт. Дават ги от 7 месец. Иво след седмица навършва 7 и започва 8 месец. Та значи при положение че съм започнала захранването от 6 месец и сега сме до плодови и каша, мога ли да му го давам това пюре или да изчакам според захранването да изчакам до навършени 9 месеца щото пюретата на ХИП започват от 4 месец.

Ама каква съм обяснителна. Моля за извинение.

# 516
Честити месечинки по месеци-на Росен и Даниел,Никола и целия мартенски отбор от дата 16-ти!
Да растат здрави и добри деца!
 Hug

dobro_nastroenie от твоята торта си запазвам едно голяяяяямо парче за по-натам,че сега нали диетствам. Mr. Green

Мънки и аз се смях на обяснението с декларацията,много си духовита. Laughing

Да попитам(най-вече мамите в чужбина) а може би и някоя от вас е ползвала такава топка за пералня [/url] знам че има и подобни за сушилня? newsm78
Заслужава ли си и кой им е производителя,че нещо в продавалника не дават никакво инфо..

Aйде бягам,че ще ми изгори дюканския кекс..  chef

# 517
Добро утро!

Честито на всички с поводи днес!   bouquet Малиии, dobro_nastroenie, като видях тези ми ти торти, направо ми потекоха лигитеее! Бива ли такива неща да поствате рано-рано, бе хора!  Mr. Green По този повод снощи си хапнах един (почти цял) шоколад Милка с цял лешник. Май на килограмите не ми се отразява, ама виж на целулита..  ooooh!

Както и да е: Галина, и аз се чудех преди за тези надписи. Ама стигам до извода, че месо на 4 месеца нещо ми се вижда странно (меко казано). Та крайна сметка, явно си е според схемата на захранване. Другото е немислимо за мен: да му е "узряло" стомахчето за месни пюрета. Това си е мое мнение де. Peace Ако бях на твое място (за йогурта), бих направила нещо по средата: т.е. като направи 7м и половина някъде. Така ми се струва по-безопасно.
Има и друго обаче: йогурт не означава ли кисело мляко? Щото за киселото мляко знаеш как стоят нещата сигурно и тогава трябва да се съобразяваш с "неговите месеци". Абе не знам. Малко сложно става. Що не питаш твойта педи?  Mr. Green

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 10:05 от анастасия22

# 518
GalinaG24, аз бих изчакала с този йогурт до към 10-ти месец. То на ХИП-ските пюрета преди 5 г. ако си спомняш пишеше от 3-ти месец, но след препоръките на СЗО за захранване от 6 месеца, а най-рано от 4 навършени, го промениха. Производителят иска да продава, не носи отговорност за бебето ти Simple Smile

Йогуртът не е точно като киселото мляко, малко по-различно е, но е факт, че има белтък и в него. Но е по-безопастно от киселото мляко (заради преработката и използването на сухо вещество доколкото знам) и съответно може да се предложи например след като се въведе сиренето (като най-безопастно въвеждане на крави белтък).

# 519
Добро утро! Дано да е добро за повечето от вас, защото аз съм  #Crazy. Тази нощ Рая ми разказа играта окончателно. Изобщо не поиска за спи в нейното си легло, поне 7 пъти я слагах там много добре заспала и в момента, в който го усети се буди и разравава. Накрая се отказах и я взех при мен, но и това не помогна. Буди се през 5 мин. с писъци и само на гърда се успокоява. Сукала е сигурно поне 100 пъти на всеки 5 мин. и познайте колко съм спала. Tired Rolling Eyes Дано днес на обяд поспи, че и аз да се класирам. Sad Алекс-мама, напълно те разбирам. Hug

Честито на всички месецинковци днес! Да са живи, здрави и послушни!

За домашните яйца - мисля да давам от тях, но още не съм. В петък сме на консултация и ще видим какво ще препоръча педито. Peace

# 520
  • София
И аз да се запиша при недоспалите  Tired
Честити месечинки на днешните сладури!  Hug Heart Eyes  bouquet
Аз лично домашни яйца не бих дала, хем имаме. Бабите на мъжа ми ги събират без ред и си висят по много време  Rolling Eyes , нямам им доверие  Blush
Галина, аз бих се събразила по-скоро с нашия си темп на захранване, а не с това какво пише на етикета.  Peace
Исках да пиша още нещо, но някой ми се гърчи в ръцете  Twisted Evil

# 521
  • Ловеч
Здравейте момичета, благодаря ви за пожеланията. Честит първи учебен ден на всички пъролашки майки. Мен още ме тресе от вчера, големи емоции и вълнение. Даже си поплаках малко като ги видях мъниците как са се стройнали пред училищното знаме под звуците на химна. Много беше тържествено, после каките и батковците от 12ти клас хванаха малките за ръчичка и ги въведоха в училище. Пак се просълзих - явно още не ми е минало. На Косьо също му беше интересно с толкова много хора - гък не каза детето. Явно ние повече сме се вълнували от първокласника защото снощи като си легна ми заяви "Мамо, пък ти ме събуди само заради едно тържество"  #Crazy щях да падна направо. Ако знае колко сълзи проля майка му, лапешка им работа. Днес го проводих с мъжа към училище, ще видим следобяд как е минал днешният ден. Много ми е притеснено, но си мисля че е нормално и не съм само аз така. Едно е детската градина, а друго е в училището.
Даже баща му се сетил да се обади снощи, даже успял да му обещае изненада ако слуша. Казах на Криси да не разчита много, за да не се разочарова детето, защото още си чака маратонките отпреди 7-8месеца. Разтопи ми се сърцето като го чух да обяснява как имал най-хубавите боички, най-хубавите моливи, всичко си имал и всичко е най-хубавото. Сутринта пък казал на учителката, че татко му го довел на училище, усеща детето - не се баламосва толкова лесно както преди.
Ивелина много ви е хубава първолачката.
Илийчо ми пълни душата как гледа - невинно като ангелче, той и Косьо така гледа. Гледах снимки - много са ни красиви децата, пу-пу.
Аз съм захранила с плодове и зеленчуци/готови пюрета/. Имам каши, но не съм се решила още да ги давам, че всичките са с глутен. Засега ще караме на АМ и безмесни пюрета. Най- много обича да ми приказва докато яде пюренце и за мой ужас пълзи уверено назад.
Честито на всички с поводи, Поли-Уоли, Мама Бебчо   bouquet

# 522
  • Стара Загора
Аз влизам за малко само. Днес сме със ужасни сополи, стигащи чак до устата. Пкиха постоянно Симона и на всяко пкихане сопола ни тече. Дали ще е от зъбите туй чудо.  newsm78 Дадох Витамин Ц цяла ампула през устата, купих и Оксцилококцинум и оставих една дозичка да се разтваря във вода. После като се събуди ще и го дам. Лекарката ми каза в никакъв случай да не давам Вит.Ц през носа - отричали го това!!! Да и давам 3 дни от двата вида лекарства, а утре да я заведа да я види. Довечеря ще и разтрия краката със един мехлем за настинки (не помня как се казваше), но силно се надявам това да е от зъбите!!!

Честити месечинки на всички пораснали сладурковци и сладуранки!!!

# 523
  • Варна
Слънце, излизането на всяко едно зъбче на моя Радослав беше съпроводено с течащо носле. Нито кашлица, нито температура, само нослето.

Бързичко да се оправя куклата!

# 524
  • София
 Продължавам да си разглеждам снимки. Много са готини бебоците- нахилени, сериозни, дълбокомислени, закачливи (Инкогнито, ще береш ядове с тези кокетни погледи, усмивки и тази трапчинка на Марта).  Simple Smile В такива моменти се сещам защо толкова исках трето дете. После, обаче, хубостникът чупи някоя чаша (първата счупена чаша в живота му) и започвам да се сещам защо ми трябваха 14 години, за да се навия отново. Laughing Laughing Сутринта се опита да изяде една фактура от Мобилтел на една клиентка, а сега е хвърлил поглед на един класьор. Мисля, че ще му приседне класьорът. Всъщност, защо ли изобщо му подаряват играчки като си имам папки?

Общи условия

Активация на акаунт