Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 242
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Честит Рожден Ден на Polly-Wolly и на mama_bebcho!  Живи, здрави и много щастливи да сте!   bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря на всички, които ми отговориха за отбиването. За сега добре върви, дано нямам проблеми.

Ние преодоляхме проблема с не-искането на зеленчуково пюре, след като въведох тиквата. Сега си хапва с кеф  Mr. Green Явно ще има тиква в повечето му обедни менюта, поне в началото. Обаче как кихна днес, точно когато имаше пълна лъжица с пюре пред устата...  Sick  То едни моркови, едни тикви... Прах после кошницата за кола, че в нея се храним.

Лека вечер!

П.П. Зеленко, и аз давам нова храна по минимум 4 дни, ако ми се струва по-опасна, по 5-7

# 496
  • София
Мама бебчо, честит рожден ден и на теб!

Анастасия, знам я темата, от първата даже.  Simple Smile
Страхотни сладури са всички мартенчета!  Hug Нашата снимка е стара  Blush , ако промените крайния срок може да я сменя и аз  Embarassed
Дума, и аз съм фен на кашите на Хумана.  Peace В какъв смисъл ти стана рядка? Те всички се втечняват, ако се храните дълго време  Crazy Аз на Хип не харесах това, че са еднакви на вкус, с консистенцията им не съм имала проблеми. Нестле също са добри. Семпер ми идват скъпички - 10лв за каша  Money Thinking , та не съм ги взимала  Embarassed сънвал не съм срещала. На Милупа съм взимала също няколко пъти, хареса ги баткото. Сега нещо не мога да открия много видове в близките магазинчета, все са с глутен техните.  Rolling Eyes
Окич, ние първия път им подарихме кристален сервиз, а сега - спален комплект  Crazy Blush Просто знам, че имаха нужда от това. Икона е добра идея. За риза не съм чувала Rolling Eyes
Зеленко, и аз по толкова време давам нова храна горе-долу. Къде намери карфиол на Хип, аз не можах и мислех, че вече го няма като артикул  Rolling Eyes А за чаша топла вода е добра идея, но обикновено наоколо няма къде да поръчам - в градинката ни няма кафе. За Люлинска среща съм винаги навита  Hug , сега обаче ме тресе малко пред-градинска среща с баткото, като почнем (ако свикне и не реве Praynig), ще ми е по-лесно, може би  Rolling Eyes
Животинче, и ние сме храним в коша за кола  Crazy , хем имаме столче  Embarassed А тиквата и на нас винаги ни е резервен вариант, ако не хареса нещо - винаги имам едно поне  вкъщи  Crazy
Билибили, виждам че четеш вече няколко пъти, как сте?  Hug

# 497
Здравейте момичета, не съм писала отдавна, че много ми се събра напоследък, но за щастие всичко вече е наред.
Поздрави за месечинките на бебоците и на всички рожденици които съм пропуснала да честитя!!!  baloni

Най-накрая и аз сложих снимка за колажа, дано не е късно.
Целувки на всички   love001

# 498
  • София
Мамчета, изрових една тема, която просто ме залепи за компира за около половин час и както бях бясна (няма да обяснявам защо), ме заболя корема да се смея. Та реших да я споделя с вас, освен ако не сте се натъкнали вече на нея преди мен.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404998.0

Приятна вечер на всички! Hug
Страхотно Joy Joy Joy
Ще я следя редовно!

Аз въвеждам различно- 5-6-7- както дойде.

Били  Hug

# 499
Аз въвеждам нова храна 6 или 7 дни. Досега не съм имала по-кратък период.

Има ли някой, освен мен дето още не е купил столче за хранене? Няма да е зле и някое предложение да дадете  Laughing

# 500
Хай!

Уф тези страници след двайста трябва да се прехвърлят често,не е както преди.. Tired

Гледах ти репортажа - можеше и по-остричко да се изкажеш, имаш данни Mr. Green А къде имаш опит в ТВ?

Имам аз  Mr. Green малко закъснях и като слязох вече били снимали(комшиите дето имат налягане доволни до ушите ест.)..как така вече снимахте,в нас вода йок! Naughty Я викам елате сега в къщи,че да не ви разкарвам втори път после! Twisted Evil Ми тъй де,щеше да излезе  от репортажа,че всички са доволни и щастливи,ама не! Stop
А в Тв съм се снимала покрай балета-в разни новог.програми,детски,асамблеи,концерти и тЕ така.. Crazy

Бодливка, вчера влизам в магазина и погледа ми привлича нещо, което ми е супер познато, само дето не знаех защо. И по едно време зацепих, консервата която ти е на аватара Joy

Хе-хе,имаш силна зрителна памет. Wink Всъщност на кутията под SPAM пише "абревиатурата"-Chopped Pork And HaM. Mr. Green

dyMa oще един глас от мен за кашите на Хумана! coolcool С Дари много купувах от тях,днес Ади опита за сефте каша(грис на Хумана) и нали давам по малко като захранване,ей щеше да истеряса от кеф-едва смогнах набързо да набутам шишето с АМ(да запуша устата)Mr. Green че аха да ревне че не и давам повече. Crazy Много хубаво се разтварят кашите на Хумана и са много вкусни,таткото дояде днешната..дип че съм на диета,иначе.. Twisted Evil

Зелено човече с каката и по седмица съм въвеждала(че нали проблемна беше),ама сега съм по-яваш. Whistling Ако има реакция, не вярвам да се появи след 48-мия час,но все пак мисля че 3 дни са достатъчни. Peace

Днес мъж ми звъни от Кaуфланд,че Пуфис 4-ка имало два вида с еднакъв цвят на пакета.И аз  Shocked Абе провери цифрите,кг-ите,нещо не е така.Малко ми се ядоса и взел от двата вида и вярно е така!Не съм ги разчела още кой-къде е произв. ама на прима виста си отговарят:

отзад и отпред  newsm78

И накрая ето нашата снимка за колажа: http://martenichki.snimka.bg/baby/snimki-za-kolaj-nomer-2.412752.14858364

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 23:18 от Бодливка

# 501
  • София
Като един истински счетоводител първо да си подам декларацията (снимката за колажа) 55 минути преди крайния срок, пък после ще пиша.
Благодарение на Дидето и мъжа и- ето ни и нас.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 23:16 от Дърта маймуна

# 502
Зеленко, и аз въвеждам новата храна по 5 дни. Peace

oki4, ама трябва ли нещо специално да се подарява на кръстниците? newsm78 Ние не знаехме, но им купихме преносимо легло за техния бебчо, по случай кръщенката на Рая. Embarassed Не знаех, че трябва да е бяла риза или друго. Blush

Само аз май все още не давам каша... Embarassed Ама аз реших проблема като в плодовото пюре следобяд слагам по 1-2 безглутенови бисквити на Плазмон. Ми тези каши..са 1000 вида. Как да преценя коя ще хареса и ще иска да яде... Thinking

Инкогнито, купих за Рая обувки, ботушки, един панталон плюшен, 2 пижамки, 4 чифта чорапки, защото са от тези, които са без ластици и не и стягат крачетата. Имаше големи намаления на гащеризони и разни комплектчета, но нещо не ми харесаха. Освен за Рая обаче напазарувах, както се изрази мъж ми, сумати ненужни неща... като кърпи за баня, домашни чехли, прибори за готвене, албуми за снимки /от тези по 4 лв. - взех 2 броя/, подплънки за кърмачки и разни дреболии... та не е кой знае какво, но парите си хвръкнаха. Blush

И да, и ние нямаме още столче за хранене - предстои ни тази покупка. Ще видим кога. Peace

# 503
За който се интересува от захранването, ето малко инфо от темата ни за Примерни схеми за захранване в Кърмаческия от една веща форумка, която ни е много полезна (с ник Косе Босе). Според това инфо нова храна може да се въвежда от 3 до 6 дни, като очакваната алергична реакция, ако има такава, може да се прояви в първите 72 часа. По тази причина аз реших да давам по 3 дни новата храна, при положение, че не захранвам все още с "опасни" храни - т.е. с потенциални алергени, а още съм на съвсев леките първи храни, които не се считат за опасни. Педиатърката ни също питах и тя каза, че 3 дни е ОК (тя е алерголог по принцип).

Има информация и за причини за запека при захранването, ще е полезна (четох, че някои от вас имат проблеми със запек на бебетата).

Как се въвежда нов продукт:

1) Добавя се 1 лъжичка нов продукт към вече въведен, после 2 лъжички нов за сметка на по-малко количество въведен и т.н.
Предимство: така детето приема по-лесно новия вкус, особено някои не съвсем привлекателни на вкус зеленчуци.

2) Първо се дава 1 лъжичка нова храна, после се дохранва с въведената.
Предимство: така детето усеща и разпознава чистия вкус на новите храни.

3) Дава се 1 лъжичка нова храна и се дохранва с мляко, после 2-3 лъжички храна плюс мляко и т.н.
Предимство: така се въвеждат храни, които трудно се комбинират с въведените, или се включва второ хранене за деня.
Недостатък: не се създава ритъм на захранване с твърди храни, тъй като количествата се менят.

Най-лесният и най-практикуваният начин е първият.

Не е задължително да се спазва толкова буквално правилото 'лъжичка по лъжичка'. Но всяка нова храна се въвежда сама за себе си и плавно, независимо какво количество е достигнато до момента с предходните храни. Колкото по-голямо количество нова храна се вкара наведнъж, толкова по-силна и по-опасна е алергичната реакция. Отделно голямото количество нова храна може да затормози нежното храносмилане.

Дни за нова храна
В началото на захранването т.е. до 8-9 месец спокойно могат да се отделят по 3-6 дни за всяка нова храна.
С напредване на захранването т.е. на 9-12 м. разумният интервал е поне 3 дни, 72 часа е времето за проява на алергична реакция, отделно е факторът настройване на стомахчето към новите храни.

Елементарната сметка показва, че дори с интервал на захранване по 3-5 дни, за периода от 6(4-5) месеца до 1 год. могат да се въведат достатъчно храни.
Идеята на захранването не е максималното разнообразие и да се върти брояча, а да се покрият основните групи храни. Плюс поне 500-700 мл мляко на ден.

Причини за запек при захранване:
- стомахчето не е свикнало с твърдата храна, има нужда от време
- достигнато е голямо количество пюре прекалено бързо
- не се дават достатъчно течности (мляко, вода)
- кашата или пюрето не е било разредено в началото и е затормозило стомахчето

Как да се избегне запек при захранване:
- първата храна се дава 7-10 дни, следващата поне 5-7 и т.н.
- прави се гимнастика с крачетата (на тази възраст все още помага и е безобиден метод за справяне със запека)
- повече мляко преди/след храната (както и достатъчно мляко в рамките на деня)
- със захранването се предлага вода (не е задължително детето да пие)
- дават се 1-2 лъжички леко затоплена вода преди хранене (подобрява перисталтиката)
- при кърмаче може да се влияе чрез кърмата

Запек е налице когато:
- детето пропуска повече от 4-5 дни
- изхожда се трудно и твърдо
- коремчето е подуто и болезнено

# 504
Като един истински счетоводител първо да си подам декларацията (снимката за колажа) 55 минути преди крайния срок, пък после ще пиша.
искрено ме разсмя Mr. Green

Честит рожден ден на Мама Бебчо и на Поли Уоли   bouquet  bouquet  bouquet Здраве, щастие, късмет и успехи - много и винаги!!!

Макар и на патерици, честита годишнина на Нинчето - много любов и щастие  bouquet

Моля и аз да почакате още малко за колажа, че чакам да избие зъбчето и да си имаме усмивка със зъбче. Като гледам снимките на бебоците, направо се разтапям, те вече са си човечета, с индивидуални черти и физиономийки. Имам чувството, че растат с часове и то не само на килограми и сантиметри Mr. Green
ELQ, Елия е много чаровна на снимката за колажа, а и страшно много ми допаднаха съчетанието на стената и дрешките и аксесоарите. Откога не съм я виждала, много е пораснала и много се е разхубавила:hug:
Да се включа и аз за нощното кърмене, нашето е точно като на Оки4, но от известно време пробваме да махнем това в 4, дано успеем Praynig не знам те колко са големи за това, но аз се чувствам страхотно, когато успея да поспя една нощ поне 5-6 часа без да се събуждам Shocked

Цветке, ти направо ме разби с вашите постижения- имам предвид ходенето до банята след гърнето Peace

оки4, Дентокинда, при нас много помага - когато е буден все нещо дъвче или крещи, но нощем , а и през деня спи /днес даже спа два пъти по два часа, което не му се беше случвало скоро/, а в момента му пробива първото зъбче. А и веднага се сещам и усещам когато съм забравила да давам, аз  давам три пъти на ден и в повечето случаи по обяд пропускам Crazy

# 505
Да се разпиша и аз по късните нощи..

Polly-Wolly, Mama Bebcho Честит рожден ден. Много здраве и щастие желая на вас и семействата ви  bouquet

Честит първи учебен ден на учениците, нека да е спорна и успешна годината Hug с много шестици Simple Smile

Много са хубави всички бебчета Grinning усмихвам се на компютъра lovekiss

Наистина като чета как някои бебчета вече са в "час" с гърнето, се сещам, че изобщо не съм се сетила още да купя даже такова, ама от време на време вършим "нещото" в голямата тоалетна Crazy

Вече си стоим стабилно сами, откакто се научи е много доволна, вече си вижда какво става наоколо, че нали е много любопитна, все да не изпусне нещо се оглежда, но от пълзене сме мноого далеч, от няколко дни е на фаза удряне с ръка Close и изпъване на тялото като дъга, като не иска да седне, а иска  права, но само на пръсти е засега Crazy. Оттук нататък все нови номера очаквам. Почна и характер да проявява Mr. Green от три дни се опитвам да захраня с морков и не ще и не ще, затваря устата като го усети. Някой с опит да каже какво да правя? Да не й давам морков( защото пробвах различни пюрета и го усеща и не иска), да го смесвам с нещо друго ли? Но пробвах с оризова каша и не я искаше, а иначе я яде newsm78. А съм се заредила с пюрета с моркови..., или да поизчакам?

"Декларацията е коректнаJoy( много е хубав Илийката Grinning)

# 506
Добър вечер

Честит рожден ден на Мама Бебчо и на Поли Уоли - бъдете живи и здрави и много обичани.

Честит първи учебен ден на всички дечица. И нашата кака днес прекрачи за първи път прага на училището. Ето да ни видите - http://ivi2005.snimka.bg/children/deca.379171.14860427

Маймунке - това за "декларацията" и мен ме разсмя. Представих си как се опитваш да сложиш Илийката седнал, а той започва да пълзи... Та ако успееш свирни на сам, че аз се опитвам да сложа Никола по гръб, а той все се обръща по корем.  Ако знаете колко трудно сменям памперсите. И вече и ние сме в кюпа на "полетелите" мартенчета. Никола записа един полет от дивана. Много е станал бърз в обръщанията и предвижванията. Все още не е успял да се изправи по леглото, но и това очаквам да стане.

Иначе по въпроса за захранването - и ние се подреждаме на опашката. Утре става един месец откакто съм започнала, а Никола е опитал само 4 зеленчука и 3 плода... Каша не съм дала още, че уж много чета и питам и съм взела каша на Хумана ама млечна.... А тези дни покрай каката нямах време да мина през магазина и да взема безмлечна. Но не мисля че е голяма загуба ако почака още някой ден. После мисля да пробвам да въведа месото, ама още не знам какво да е.  ooooh! Но с тези няколко почивни дни ни изместиха консултацията чак на 30,09, та ще почакаме и до тогава за да чуя и докторката ни какво ще ни каже и се надявам да имам яснота. ще се радвам и вие да споделите.

Не помня кой питаше за отбиването - аз както вече писах Никола сам се отказа да суче, а за цедене просто няма смисъл, че я има по 20 мл я няма. Аз процедирам така - сутрин и вечер в банята цедя на ръка, колкото да не стане бучка. След почти 2 седмици едвам капват няколко капки. В началото на другият месец ще ходя на профилактичен преглед и ще гледам да мина и при мамолог.

Сега ще ви пожелая лека нощ и много спокойни бебета.

# 507
Здравейте момичета!
Чак сега приключих с четенето,големи сте писарки Wink

Честити рожденни и именни дни,месечинки,зъбчета и т.н. ...........  Честит първи учебен ден на учениците!!!

Миналата седмица посетихме педиатърката,че дребния нещо кашляше,но сега е добре.Разминахме се само с Проспан-че.Педката твърди,че може да е от зъбките/по точно периода около излизането на зъбките-всички знаем добре,че тогава имунната с/ма на бебоците  отслабва.Незнам,още нищо няма,побелели са венците,ама де да знам newsm78
Иначе си папка и си спинка Илийката,не мога да се оплача.Е,да,имаше няколко дни,в които не искаше да яде и да спи,но се нормализираха нещата.Сега пак си спи до 6ч сутринта Party,направо супер Mr. Green
SZA,благодаря за полезния пост Hug.Е,те всички твои постчета са полезни  bouquet
Tony_st обожавам и аз да харча парички по дребния Money/то пък кой ли не обича Money
Дърта маймуна нещо на беля гледа адашчето Wink.Много е сладък Wink

Хайде и аз да се изкажа за прословутата промоция на пюрета в БИЛЛА на 13.09. Цялата седмица от 7-ми до 12-ти септември имаше плакати и брошури за промоцията,а на 13-ти изведнъж хоп и няма плакатииииии.В събота си пазарувахме за нас и решихме в неделя да пазаруваме за бебо.Въпреки,че видях липсващите плакати взех 10-на пюренца и други неща за малкия и се запътихме към касата.Там любезно попитах има ли всъщност акция или мамят клиентите.Е,няма такъв отговор просто,едната казва,че са я отменили акцията,друга гледаше така ShockedЕдна друга пък от служителките ми се развика с цялото си нахалство,че няма ли плакат,няма акция,и защо не съм си пазарувала в другите дни,в които е стоял плаката,а аз направо онемях Shocked,как да пазарувам като акцията е само за 13.09. В крайна сметка и те не разбраха за какво става въпрос,като се прибрах видях касовата бележка и верно имаше намаление.Не мога да си обясня как си подбират персонала тия хора,да им казват клиентите какво  на каква цена е...ужасТ!!!

Слънце лигавниците са супер Hug
А и да ви питам нещо-на сестра ми педката твърди ,че домашните яйца не са  подходящи за захранването,защото били по силни newsm78....вие на какво мнение сте???

Офффф хайде лека,че стана утреееее Crazy

# 508
Добро утро!
Ето по кафенце за разсънване, а ние изчезваме на разходка.

# 509
  • София
Наистина като чета как някои бебчета вече са в "час" с гърнето, се сещам, че изобщо не съм се сетила още да купя даже такова, ама от време на време вършим "нещото" в голямата тоалетна Crazy
Аз, повлияна от форума, купих гърне, та да те предупредя да гледаш размера, че това, дето го взех от Метро, е по-голямшко и като го сложа Темерунгела вътре, дупето му само дето не опира дъното. Laughing И благодаря за похвалата на Илийчо! Така знам, че се увеличават шансовете му пред това хубаво и добро момиче, дето кротко си стоеше в количката, щото като те хареса евентуалната тъща, това вече си е половин свършена работа.
Нани, не знам дали са по-силни домашните яйца, но аз с тях захраних и не забелязах някакви извънредни реакции.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 08:24 от Дърта маймуна

Общи условия

Активация на акаунт