Веганството - да споделим опит

• 185 935
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 2 520
Ами това е от пчелния восък и да, може да се дъвче. Доколкото си спомням впоследствие бързо се разронява. Между другото да вметна, че аз така замених дъвките - правя комбинация от гръцката дъвка мастикс и пчелен восък. Само дето трудно се правят балончета  Laughing .

# 2 521
Аея, не се изхвърля. Това е восъка, което е като дъвка. Т.е. ти ядеш суров мед със сигурност.

За водораслите: имам спирулина, нори, дулсе, келп, айриш мос.
Спирулина слагам главно в салата. Нори за веге суши. Келп на прах го ползвам като сол, келп нудълс за основно ястие с разни сосове, а те играят ролята на спагети. Айриш мос има желиращо действие като агар агар и го ползваме главно за торти и разни други сладости. Може да се слага и в салати както и дулсето.
Мерак ми е да си купя синьо-зелени алгии.

# 2 522
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
благодаря за отговорите  Hug

аз прясно мляко не пия, но мъжът ми доста консумира и то от най-гадното - H-Milk ooooh!

# 2 523
Не мога да ви догоня Crazy,все нямам време,а като имам уж чета,чета и няма свършване...
Деси понже и аз като теб не мога да открия свястна канела ,освен обикновенната  в пакетчета,която ползвам чат-пат,както и ванилия,а рожковото в здравословния просто изчезна,не знам за какво вносно говори Мег,но при нас няма такова newsm78,та да споделя с какво подправям понякога закуските,а ти си прецени дали ще ви допадне с малката.Много често слагам кориандър-много ми допада ка мирише Heart Eyes,а понякога слагам и кокосови стърготини.Дано ти допадне нещо Hug

Жени това не го разбрах  newsm78.
Цитат
Голям прием на белтъчини, пречи на усвояването на калции. Освен това при веганите, поради намеления прием на калции, има по-добро усвояване
.А каква сол казваш си си купила Карфур?
А да занаете дали в Пловдив има арабски и индийски магазини?

Аз не помня вече питах ли ви  тук или не всички тези ядкови,соеви,зърнени и т.н. млека прясни/кисели ,които се продават по магазините пастцьоризирани ли са?Има ли сурови такива?

Забравих да кажа ,че си купих био рапично олио от Карфур,чета на етиката,че е богато на омега 3 МК,но все си мисля,че е и на омега 6 newsm78,тук някъде се моташе един линк с растителните олиа/масла,някой да помни инфо или да го има сейван да ми го копне Praynig

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 18:02 от nor4y

# 2 524
По магазините няма сурови растителни млека.

# 2 525
По магазините няма сурови растителни млека.
И аз так си помислих,ами иска ми се да има винаги вкъщи,за по-бързо,а и не знам как се прави например оризово newsm78,соево пък още повече,а и не намирам био соя.

Сега се замислих,четейки линка за храненето на децата- нали децата до 3-4 годишна възраст имат голяма нужда от мляко,ако при бебета веганчета да речем майката по някакъв начин не кърми,или отбие по- рано,с какво замества майчиното мляко,тези всички растителни млека ли?Май всички майки веганки тук все още кърмят,но да рече ако не кърмихте вече,а детето е малко-1-2 години?

# 2 526
ако при бебета веганчета да речем майката по някакъв начин не кърми,или отбие по- рано,с какво замества майчиното мляко,тези всички растителни млека ли?Май всички майки веганки тук все още кърмят,но да рече ако не кърмихте вече,а детето е малко-1-2 години?
аз съм от тези майки. Поради лекарска некадърност. Хранех с АМ. Аптамил. Много плаках.....но нямах особен избор. Знам/чела съм - референции под ръка нямам/ ,че в подобни случаи бебета са хранени с мляко от кълнове, но аз не съм.

# 2 527
Ако нямах кърма, а детето е над годинка, щях да давам конопено мляко. След това бадемово. От кълнове също е вариант.
Соевото мляко минава топлинна обработка, дори и да се прави домашно.

# 2 528
реалист стореното,сторено,няма какво да му мислиш сега,няма какво да промениш,а единствено можеш да гледаш сега да му предлагаш всичко необходимо,а ти със сигурност го правиш HugА всъщност защо точно съжаляваш,нали вие не сте вегани....или е рано от новородено....
А как се прави мляко от кълнове и от какви по-точно.
Вери,а ако детето е под годинка,тоест от самото раждане?

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 19:29 от nor4y

# 2 529
Може би щях да давам АМ със соев протеин. Но не ми пасва много на вижданията. Предстои ми да се разровя по тази тема. Една тукашна жена ми зададе наскоро същия въпрос.

# 2 530
Има соево АМ, но не и в БГ.
Сол не съм взимала от Карфур, а от био магазина в Мол Карфур, София Simple Smile

Коя част не си разбрала? За белтъчините - голямо количество води до неусвояване на калция (ако ядеш примерно месо, млечни и т.н.). За второто - въпреки, че примерно поемат по-малко калции на ден от други, процента на усвояване е по-голям.

# 2 531
  • ул. "Мечтание"

Аз съм виждала няколко вида. Едното беше на Нутрилон, другите не ги помня какви бяха, май и на Фризо имаше. Но съм ги виждала само на едно място.

# 2 532
Сол не съм взимала от Карфур, а от био магазина в Мол Карфур, София Simple Smile

Коя част не си разбрала? За белтъчините - голямо количество води до неусвояване на калция (ако ядеш примерно месо, млечни и т.н.). За второто - въпреки, че примерно поемат по-малко калции на ден от други, процента на усвояване е по-голям.

и са установили, че завишения прием на калций води само да завишеното му отделяне с урината  Laughing колкото повече, толкова повече не важи в тоя случай  Crazy

# 2 533
реалист стореното,сторено,няма какво да му мислиш сега,няма какво да промениш,а единствено можеш да гледаш сега да му предлагаш всичко необходимо,а ти със сигурност го правиш HugА всъщност защо точно съжаляваш,нали вие не сте вегани....или е рано от новородено....
А как се прави мляко от кълнове и от какви по-точно.
Съжалявам,  защото съм убедена, че няма замяна на живата майчина кърма. С всичкия дълбок материален и духовен смисъл, който е вложен в това изречение.
да, nor4y, минало- заминало... Simple Smile/имах много кърма и за лекарите това се оказа проблем/
мина време,  вече не му мисля.
но аз взех крути мерки, за да си върна кърмата. С второто бебе ще знам повече. Животът учи.
за мляко от кълнове сме говорили няколко пъти вече Simple Smile Hug , Виж тук и тук.

# 2 534
За соевото мляко:
http://www.biberonbg.com/info/formula.htm#%D0%A1%D0%BE%D0%B5%D0% … D1%8F%D0%BA%D0%BE
Пиенето на соево мляко може да доведе в по-късна възраст до алергии към соята, имат поне 30% повече сол,  имат и поче захар (царев. сироп)...
Иначе Прегомил е соево мляко - на Милупа, също Фризопеп. Доста гадни са на вкус и повечето деца ги отказват.
Ето био соево мляко, нелошо на вкус: http://www.bio-magazin.eu/soya-products/302--1.html

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 21:36 от M_Nik

Общи условия

Активация на акаунт