Веганството - да споделим опит

• 185 337
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 3 015
Сокове от зелении се цедят и с обикновена сокоизт. Няма никакъв проблем.
Сок от кълнове или от поници пшеница обаче не става. Такъв съм цедила като пасирам в блендера с малко вода и после минавам през тензух.
За зелен сок в блендер/пасатор/робот не съм пробвала.Предполагам да се пасира фино с вода и после да се прецеди през тензух пак ще стане, но ще е по-голяма хамалогия.

М_Ник, зависи колко гъби ще правя и колко са големи. Обикновено правя не повече от 7-8 парчета и са големички. Не всички могат да се белят. Само белите печурки ли са,не знам.
Има и едни меки четчици за гъби, но чак от такова нещо нямам нужда.

Не мога да се сдържа да не похваля времето тук.  Simple Smile Вече е толкова топличко и хубаво  Party Така ми бяха омръзнали тези облаци и студ, а сме почти в най-топлия град в ДЕ.

# 3 016
Soleil, благодаря    bouquet  значи ще си взема само 1 сокоизтисквачка.

# 3 017

Не мога да се сдържа да не похваля времето тук.  Simple Smile Вече е толкова топличко и хубаво  Party Така ми бяха омръзнали тези облаци и студ, а сме почти в най-топлия град в ДЕ.

Завиждам ти, а тук сутринта такъв дъжд се изсипа /говоря за Югоизточна България/ и като цяло времето е много променливо последните дни.

# 3 018
Тук лятото започна да се скъсява все повече. До преди две седмици ходехме с пуловерите и якетата.
В тази връзка времето влияе ли ви? Мен не толкова студа ми влияе, колкото липсата на слънце. Става ми едно такова отпуснато и нямам енергия и желание за нищо.

# 3 019
Тук лятото започна да се скъсява все повече. До преди две седмици ходехме с пуловерите и якетата.
В тази връзка времето влияе ли ви? Мен не толкова студа ми влияе, колкото липсата на слънце. Става ми едно такова отпуснато и нямам енергия и желание за нищо.

ДА! времето жестоко ми влияе. ако правя някакво разтоварване, студа ме съсипва  Mr. Green иначе ако няма слънце ми е неентусиазирано и лениво, без желание да правя каквото и да е. сега се радвам на хубавото време и тук, гледам да стоя навън колкото се може повече и тенденциозно се пека като е най-горещо.

# 3 020
Помагайте  Praynig Искам да си добавям келп към хр.режим,но защо пише,че е несъвместим с органично кокосово олио (върджийн):
http://www.iherb.com/Now-Foods-Kelp-8-oz-227g/16668?at=0

Consider taking this product in combination with NOW Thyroid Energy, L-Tyrosine and Organic Virgin Coconut Oil

Ето една идейка,аз лично не съм правила кюфтенца от покълнала леща:
http://ecovege.org/blog/397-kyuftentza-ot-pokalnala-leshta-i-veganski-mish-mash

Покълването в няколкочасово киснене ли се състои и иска ли спец.сорт леща  Thinking

# 3 021
  • UK

Consider taking this product in combination with NOW Thyroid Energy, L-Tyrosine and Organic Virgin Coconut Oil

Точно обратното означава - препоръчват да се комбинира с тези продукти!  Wink

# 3 022
Пасирах 3 праскови с 1 лъж. мед и ги замразих (като ги разбърквах 2 пъти), след 2 часа стана супер сладолед  Simple Smile С пъпеш също е супер (да не е много сочен). Предполагам и с ягоди ще стане... А формички могат да се заменят с малки чашки (или сил. мъфини) и вътре лъжичка (като постегне плод. смес).

A прасковите обели ли ги?

Моля ви,кажете ми някакви други лесни сладки освен овесените,че ни писнаха вече,може и сурови,за предпочитане даже,ама да не се сушат,нещо като бонбоните например newsm78

Soleil* а ти как ги белиш гъбите,с белачка или нож,или нещо друго и по колко от тях се бели,никога не съм чувала и виждала newsm78

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 16:18 от nor4y

# 3 023
Аз ги белих (заради малкия), но може и без белене, като се пасират или са нектарини. Важното е да са по-меки и сочни плодове. Ако е стоял сладоледа по-дълго във фризер, трабва да постои 10-15 мин. да се отпусне, да не е каменен и да не лепи по езика. Може вътре и някакво ядково/кокосово масло или мляко да се добави  Simple Smile

На мен най ми е гадно облачното време, прави ме депресивна...
Досега валя тук, а уж е лято  Shocked Най-дългите дни са сега, а не можем да ги усетим...

Ето бисквити: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2793.0

# 3 024
Някой ползвал ли е соево мляко за печива?
Сдобих се с био соево натурално (само соя и вода) и се чудя дали да пробвам за мъфини примерно  Confused
В интерес на истината е по-евтино от био оризовото, по-плътно от него, по-евтино е дори от био кравето мляко (макар да е логично, че да гледаш био крава е много по-скъпо от това да гледаш био соя или био ориз...)
На коя марка е соевото?
Всичко става с него. Правила съм всякакви сладкищи, кексове, палачинки, мляко с ориз даже Simple Smile, бисквити и т.н.

# 3 025
Нивеа, ако живееш в София, ви каня на рождените дни на моите деца.

Аз си имам приятелки, които срещнах тук и много си помагаме, особено на такива мероприятия.
Най-незабравимото беше, когато пред свекърва ми (в мое отсъствие) са ме подкрепили с твърдение, надминаващо моите изисквания. Така имаше шанс аз да бъда чута! (тогава ставаше въпрос за ПВЦ-то, но важи и за тортите, месото, млякото, био-то, сапуните, тенджерите, памперсите, антибиотиците и за всичко...)

Има ли желаещи за групово посещение с деца на някой от вегетарианските ресторанти? (за веганите са вегански Simple Smile )
Или среща в природата с домашна храна? (тъкмо ще забърквам репелент с етерични масла, мога да ви донеса )
Ние сме следващата седмица в София и сме за Simple Smile
Ако има и желаещи за Пловдив също сме навити Simple Smile Във Веда Хаус на етажа с възглавниците пада голяма забава Simple Smile

# 3 026
Жени аз съм за Peace

Цитат
Аз си имам приятелки, които срещнах тук и много си помагаме, особено на такива мероприятия.
Най-незабравимото беше, когато пред свекърва ми (в мое отсъствие) са ме подкрепили с твърдение, надминаващо моите изисквания. Така имаше шанс аз да бъда чута! (тогава ставаше въпрос за ПВЦ-то, но важи и за тортите, месото, млякото, био-то, сапуните, тенджерите, памперсите, антибиотиците и за всичко...)

Това звучи страхотно,де да имах и аз такива познати,а да не съм единак,странен за всички.Например свекър ми онзи ден много се разсърди ,че не съм дала телефона(gsm-a) на малкия да му кажел нещо,как ли пък не,та той е още толкова малък #Cussing outА сега пък се гласи като заминем в САЩ да си говорят всяка седмица ,поне по веднъж и отделно и по скайпа да си говорили и да се гледали по камерите.Аз му казах,че е малък за това(пък и без това не  говори много,много),знам че им е мъчно и че искат да го виждат и чуват,но аз съм супер против използването на компютри и мобилни телефони от деца...та не знам сега как ще го правим

# 3 027
Аз обичам да ми е топло и жегите не ме морят. Не понасям студ, направо ставам раздразнителна като ми е студено  Crazy .

Моля ви,кажете ми някакви други лесни сладки освен овесените,че ни писнаха вече,може и сурови,за предпочитане даже,ама да не се сушат,нещо като бонбоните например newsm78

Nor4y, скоро попаднах на тази тема /а може и от вас да я знам, не помня вече/ - първите рецепти са за сладки топчета-бонбони.

Пак ще вали и как гърми само, пфуу.

# 3 028
Идеята за среща много ми допада. Надявам се да направите и още една като се прибера в БГ август Party

I see you, не всички гъби стават за белене. Не ползвам никакъв уред. Като обърнеш гъбата и започнеш от калпачето, тя сама се бели. Има един горен слой, който лесно се маха. Не мога да го обясня. Другият път като купя, ще снимам. Главно ги беля като ги слагам сурови в салата.

Моята госпожица пък не иска да говори по телефона. Иначе много бърбори, но като й дам тел., отказва да каже и една думичка.

За водораслите немога да помогна, защото и малката не ги иска и не знам как да ги предлагам. Единият път сложих малко спирулина на прах в лъжица кис. мляко и така й дадох малко.

# 3 029
ех, как ми липва тази възможност- за срещи!  Hug така ми се иска да мога да се включа. А аз нямам представа кога ще отскоча до Бг.
За водораслите, измислих един вариант, който се оказа за сега някакво решение.
Стрих/смлях  малко в керамичната мелничка и получената "прах" смесих с хималайската си сол. Получи се водораслева сол/ подобие на нашенската си "шарена сол" с чубрица/.
Така ръся вече салатите и в купичката с ядене на сина ми. Wink
Той е много доволен и не се мръщи. даже иска да си  ръси сам. Laughing
а днес видях едни нови био- продукти- оризов чипс/крекер само с водорасли и морска сол. Като ги провам , ще споделя. За сега не съм си взела, че много водорасли ще ми станат напоследък Crazy

Общи условия

Активация на акаунт