Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 3

• 50 011
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Осцилококцинум също!

# 571
е ,добре де, щом може парацетамол, то би следвало да може и Фервекс, защото той съдържа същото

# 572
е ,добре де, щом може парацетамол, то би следвало да може и Фервекс, защото той съдържа същото
Когато бях бременна бях понастинала и гинекологът ми каза,че може да пия. Peace

# 573
  • София

Да, но в много по-голямо количество. Най-добре се обади на гинеколога си той да ти каже от кое и по колко можеш да взимаш.

# 574

Да, но в много по-голямо количество. Най-добре се обади на гинеколога си той да ти каже от кое и по колко можеш да взимаш.
Защо да е в по-голямо количество?
Една таблетка парацетамол е 500мг.Едно пак.Фервекс или Тайлол хот също съдържат 500мг.Колдрекса вече е 1000мг,и следва да се отбягва.

# 575
Моят гинеколог не даваше да пия фервекс, предполагам съдържа и др. неща.  Peace

# 576
За гърлото на мен ми разрешиха хапчеата за смучене Хексоралетен, които са много ефикасни. Хем бях съвсем в началните седмици на бременността тогава, когато настинах. Иначе пия лайка много и правя гаргара с нея - преди 1-2 дни така се излекувах от лека настинка, без хапчета, но слагах в носа физиологичен разтвор, че мн. силн ми беше хремата.

# 577
за пиенето пия чай, смуча мед....но главоболието ми  е ужасно, а и сливиците ме болят.....нямам проблеми с носа
да не ставам досадна, но да питам и друго - може ли да си капвам Коларголови капки - от тези тъмните, дето се изписват на децата и ако да - по колко, че разтвора е приготвен за дете...

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 21:20 от tuly

# 578
  • София
tuly - що не се обадиш на гинеколога или  ЛЛ да те прегледа и предпише каквото трябва.
аз съм с много силна мигрена, по време на бременността си търпях главоболията...нищо не съм пила, само 1 път се разболях - дадоха ми единствено да пия, ако ми се качи много Т - рапидол - което е детски парацетамол...и за да мога да спя, само вечер и то  ограничен брой дни  да капвам виброцил.

коларгел - не знам дали ще има проблем....не всичко, което става за бебетата, може да се поема от бременна жена...въпреки, че те са сребърни капки общо взето....но най-добре - консултация с лекар.(освен това не знам кога е притготвен, но нали знаеш че повече от 10 дни след това не се ползва)

може да си правиш промивки със стеримар... докато отидеш на лекар.

# 579
  • Под кленовите дървета
Привет!
tuly- питай гинеколога за всичко. Ако не се повлияеш от лечението три-четири дни търси нещо друго. Аз заради настинка неизлекувана навреме получих контракции / от кашлицата/ и бях в болница. Лекувай се бързо. На мен ми изписаха Стеримар - вода за нос и Мукосолван.
Успех Simple Smile

Аз да питам нещо друго - от няколко дни усещам "разтягащи" болки в ребрата малко над кръста, все едно се разширявам. Нормално ли е това според вас? Какво помага при такива болки?

# 580
jasmin я ги опиши малко по-подробно тези болки, че така не ми става ясно къде точно и какво точно е усещането ти. аз иначе имах постоянно усещания за растежа на матката, оказа се че съм по-чувствителна, та и още съм си така де. но чак "разтягащи" в ребрата в 10г.с. не съм имала.  newsm78
дай повече инфо.

# 581
  • София
За фервекса само да кажа, че наистина има и други, антихистаминови съставки за отпушване на носа, заради тях трябва да се избягва; същото важи и за тайлоли, колдрекси и т.н. Аз лично приемах ефералган с витамин С, осцилококцинум и чайове с мед и лимон.

# 582
За фервекса само да кажа, че наистина има и други, антихистаминови съставки за отпушване на носа, заради тях трябва да се избягва; същото важи и за тайлоли, колдрекси и т.н. Аз лично приемах ефералган с витамин С, осцилококцинум и чайове с мед и лимон.

бих добавила и грейпфрут и портокали - аз се сцепвам да ги ям като съм болна, така ме подмина и една настинка наскоро, убих я още в началото  Mr. Green сега ги хапвам пак солидно профилактично - дано да ме подмине и следващата  Praynig

# 583
  • Плевен
Осцилококцинум, гаргара с разтвор от 1 чаена чаша вода  с разтворена 1 чаена лъжичка морска сол, ако имаш клеева тинктура да капнеш 10-тина капки още по-добре. Прием на 20-30 капки клеева тинктура в малко сок. Ограничение от храна за 24часа и възможно много пиене на топъл чай - маточина, липа, салвия ( последната става също и за гаргара при гърлобол), мед и много цитрусови плодове. Дано се раминеш с болежките.
Парацетамола в определени количества става токсичен. Потърсете информация за него. Най-лошото е, че масово се препоръчва за деца.

# 584
Осцилококцинум, гаргара с разтвор от 1 чаена чаша вода  с разтворена 1 чаена лъжичка морска сол, ако имаш клеева тинктура да капнеш 10-тина капки още по-добре. Прием на 20-30 капки клеева тинктура в малко сок. Ограничение от храна за 24часа и възможно много пиене на топъл чай - маточина, липа, салвия ( последната става също и за гаргара при гърлобол), мед и много цитрусови плодове. Дано се раминеш с болежките.
Парацетамола в определени количества става токсичен. Потърсете информация за него. Най-лошото е, че масово се препоръчва за деца.

ама на мене ми казаха че клеевата тинктура не е хубаво да се ползва от бременни (или го четох някъде, не помня вече), има ли нещо такова?  newsm78
че аз давам на мъжа ми и ми се икаше и аз да пия редовно за имунната система ама... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт