ОСМОКЛАСНИЦИ - родителска среща 13.09.

• 34 345
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • София и там където не се пуши
здравейте и от мен.моят син учи в езикова английски.казали са им да си купят английско-български речникно да внимават че имало разлика в транскрипцията на различните издателства.но госпожата не им е препоръчала издателство.и сега се чудя какъв да взема.бихте ли ми препоръчали някои речник.или какъв ползват вашите деца.    baby_neutral

Аз препоръчвам, да попита какво да вземете и тогава.

# 691
там е проблема че госпожата не иска да се наеме с мнение относно издателство.казала им е каква английска граматика да си купят и още 2 -3 помагала но за речник му е отговорила че няма поглед върху скорошните издателства в ние да си преценим кое да купим.затова се чудя откъде да събера мнения и препоръки .мислех си че мойе на децата които учат английски да са им препоръчали речници. ooooh!

# 692
  • България
Ще споделя моя опит, без да съм сигурна, че съм купила най-доброто.
След като учителите не се ангажираха с препоръки, аз купих тези речници които бяха с най-голям брой думи. Купих английско-български и българо-английски речници на издателство Gaberoff. Мисля да купя и английско-английския речник, който са препоръчали на 1 АЕГ.

# 693
  • На село
Мисля да купя и английско-английския речник, който са препоръчали на 1 АЕГ.

Речникът, който препоръчаха в 1АЕГ, се оказа всъщност практическо помагало - то затова било vocabulary, а не dictionary, ама кой да се сети. Иначе е много добро.

# 694
Във връзка с предната страница от постовете ви, започнах да давам Бронховаксом профилактично.
И още, което е много по-хубаво, направихме организация за малката коледна ваканцийка за ски. Grinning

Още не сме се записали в отбора по ски в НЕГ, но затова пък да -за волейбол. newsm78

# 695
 благодаря за отговорите.много ми помогнахте.госпожата им е казала да си купят граматика на gaberoff и още 1 помагало на това издателство така че предполагам и речниците ще са добри.след като учителката не се ангажира с мнение а е с толкова много педагогически стаж ще се допитвам до вас ooooh! .мисля че сте много по добре осведомени от мен.много ми помогнахте защото ако осравя на сина ще ходи цяла година без речник.ще ползва тоя на компа Laughing

# 696
http://vbox7.com/play:b1f441d1 било световен ден на Усмивката - честито.

Като от групата на НПМГ (най неусведомените родители). От вчера вече с всички учебници. За родителска среща нищо, дали да звъня да питам класната  newsm78 .

# 697
Браво, Дороти! Днес наистина е Световния ден на усмивката. Желая на всички ви, да я срещате по-често - истинската, сърдечната, добрата усмивка!
По отношение на родителската среща в НПМГ - ani_neli е разговаряла с нашия класен днес и той и е казал, че още не са уточнени датите. Така че, ако искаш изчакай с обаждането. Моят син също ми каза, че класният им е казал нещо като "Очаквайте скоро", но това по-скоро звучи като анонс за ТВ предаване, а въпросите на родителите се трупат-ли-трупат...
Чао с усмивка  smile3503

# 698
   а въпросите на родителите се трупат-ли-трупат...
Чао с усмивка  smile3503

Ми то докато дойде родителската среща - поне аз ще забравя въпросите  Joy .

Една от мамите и казали , че сървара - ами трябвало нов.

# 699

Ми то докато дойде родителската среща - поне аз ще забравя въпросите  Joy .
или вече няма да има такива. Аз започвам да се оправям сама и с помощта на ani_neli (тя ми помага с така ценната информация, която моят син пропуска). Току виж съм преизпълнила изискванията преди да са ми ги поднесли.

И пак: smile3503

# 700
По въпроса за речниците:
Лично аз смятам, че най-добрите речници са тези, които не дават обяснението на български. Аз бих препоръчала Oxford Advanced Learner's Dictionary. Мисля, че последното му издание е 7th edition.
Мисля, че някъде по-напред в темата се коментираше този речник. В "Замунда" има електронен варинт - което също някой беше споменал.

# 701
  • София
 smile3503 newsm03 newsm53 newsm62 newsm47 newsm10

Като се усмихнем светът става по-приятен - опитайте...  Simple Smile Grinning Laughing

# 702
  • София
Здравейте момичета!

Усмихвайте се!
Не само на този Ден на усмивката!
Всеки ден!  Grinning

У дома аз повлякох крак с една хрема,.. Та май и Христо нещо ,..  ама разни капки ии... се надявам да ни се разминат отсъствията!  Peace  

За речниците - и ние ползваме на Gaberoff , както и  Vocabulary, закупен от гимназията.
Имам спомен за някакъв речник на Оксфорд от Британика - англ-англ , трябва да го потърся, не знам дали ще им върши работа Thinking

# 703

речник на Оксфорд от Британика - англ-англ , трябва да го потърся, не знам дали ще им върши работа Thinking

Със сигурност ще върши работа, дори много повече от това.
На род среща в НЕГ ни казаха, че тези речници англ-англ, немски- немски са истинските речници, които са мерило за всичко, каквото и да значи това. Така че  newsm10

Желая хубав ден на всички и много   newsm62 smile3503 newsm53 и прекрасен weekend

# 704

Още ли сме на вълна "речници" ?
Ние сме випуск "купуващи речници отнемай къде донемайкъде"  Joy
Купувайте каквото ви падне. И без това ще изкупим пазара  Joy

Общи условия

Активация на акаунт