Той е Царят, а ние..?

• 27 857
  • 386
  •   1
Отговори
# 255
Опасявам се, че такъв тип безумия, от които страдат единствено невинните дечица, не са никак рядко срещано явление в нашата мила родна страна ....

Жал ми е единствено за бебчето  Tired

# 256
19,19..На 19 се омъжих, нямах още 20 като родих..Мога да поспоря по въпроса кога узрява един човек-на 21, 29 или 35. Когато си създал семейство имаш отговорности, които не можеш да загърбиш на колкото и години да си. А станеш ли и родител светогледа ти напълно се променя, а егоизма се свива в ъгъла. Защото детето е на централно място. Вече не я мисля авторката, защото явно не просто се примирява със ситуацията, че и даже му намира оправдания на тиранина си. Тревогата ми е в детето, което може и още да не осъзнава къде е попаднало, но в следствение на бащиното безумие и майчината безотговорност някой ден ще му се разкаже играта..

# 257
  • Варна
Ето няколко прости неща, които можеш да направиш (незнам защо не си се сетила, незнам и дали имаш оправдание защо не си го направила досега):
- когато имаш ключ си изкарай втори при най-близкия ключар;
- купи си едно шише от 1,5л минерална вода и една кутия АМ и си ги дръж някъде;
- скрий 30лв някъде (колкото повече, толкова по-добре) и не ги пипай, освен в случай на нужда;
- винаги имай зареден мобилен - винаги!
Толкова ли е трудно? Непосилно ли е за теб?
С бебе можеш да излезеш и без количка. И за това ли не се сети?!
Също така, събирай сух хляб и го крий под матрака.  Rolling Eyes
Какво е редно да направи съм писала по-горе. Това са само варианти как да не стига пак до вайкане по форумите как на 20-ет години се е оказала пак заключена, гладна и с ревящо бебе, което нямало вода за пиене.
На всички стана ясно, че девойката няма сериозно намерение да спасява нито себе си, нито детето си.

# 258
  • Плевен
Нали и майка й признала,че той просто "не се сеща", не друго. Нищо,че и по 100 пъти да му каже,че е гладна няма да купи нищо  ooooh!  Щом не бил гладен у тях не се яде, а тя не била яла цял ден.
А това дете има ли личен лекар,при положение,че няма ЕГН?

# 259
Хайде стига сте коментирали защо получава толкова. Това си е нейна работа. Най-вероятно родителите й са я осигурявали на повече пари, за да взима голямо майчинство. Но не това е важното.

Уверявам те, че не се интересувам от чисто любопитство. Значи някой го е грижа за тези деца.  Защото останах с мпечатление, че мизерстват.

# 260
Хайде стига сте коментирали защо получава толкова. Това си е нейна работа. Най-вероятно родителите й са я осигурявали на повече пари, за да взима голямо майчинство. Но не това е важното.

Уверявам те, че не се интересувам от чисто любопитство. Значи някой го е грижа за тези деца.  Защото останах с мпечатление, че мизерстват.

Ако не се лъжа, толкова дават на студентки-майки. Но защо чак от ноември ...  newsm78

# 261

Уверявам те, че не се интересувам от чисто любопитство. Значи някой го е грижа за тези деца.  Защото останах с мпечатление, че мизерстват.

Ако не се лъжа, толкова дават на студентки-майки. Но защо чак от ноември ...  newsm78

Не получават толкова.  Laughing  Получават 100 лв в продължение на 1 година!!!, ако не са работили и съответно нямат трудов стаж. Така стана и с мен - завърших си училище, веднага кандидатствах и ме приеха редовна студентка с оценка "Отличен 6.00" на кандидат-студентския изпит, така че не съм работила, та получах такива пари майчинство, въпреки че сами осъзнавате защо не съм работила.  rotfImao Хубаво, че скоро излезе един нов закон, който позволява на майки - редовни студентки да получат допълнително обезщетение (което не е кой знае колко все пак, но е нещо, а и по-надолу ще разберете защо на мен ми се видя почти перфектно), но и там си е игра да питаш в Социални грижи, че те пък да решат да те одобрят, че после да носиш бележка от ВУЗ, но и там има цака - трябва да е добре написана, за да те одобрят, ако в момента не учиш и си прекъснала по майчинство. Понеже не съм в гради си по лична карта, тъй като уча в София, им звъннах на СГ по телефона и само попитах. Тогава такъв закон още нямаше и ми отговориха, че няма как, но инспекторката излезе човек и ми записа имената и телефона, тъй като разбра в какво положение сме и ме увери, че ако разбере нещо, ще ми звъннат. Аз ги дадох с идеята, че няма да ми се случи нищо, но след няколко месеца този закон излезе и очудващо за мен ми звъннаха, за да ми кажат, че молбата ми е одобрена.  Shocked Shocked Shocked  Да не повярваш, че това се случва в България, но все пак се случи!  Peace  Е да, но детето ми е родено миналата година, а законът излезе тази календарна година, поради което успях да получа само половината от предвиденото (просто законът е такъв), но тъй като майчинството ми изтичаше ми преведоха сумата за 6-тте месеца наведнъж, а не всеки месец по малко и така получих по-крупна сума.
И все пак това се случи, защото хората си свършиха работата (пак не ти превеждат парите като на Запад и сам трябва да се интересуваш, но нищо). За съжаление не всеки би я свършил така, но ние трябва да се борим за такива чиновници, които си вършат работата!!!  Peace Peace Peace

Извинявам се за офф-топика, но все пак е редно тези неща да се знаят, а и може да съм била от полза на някои майки-студентки.

По темата - просто не мога да повярвам, че това се случва в 21-ви век в България! Искрено шокирана съм. Надявам се и се моля заради невинното детенце това положение да се промени!!!  Praynig

Авторката - направи повече ЗАРАДИ ДЕТЕТО СИ!!!

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 18:59 от Pavlina Nikolova

# 262
А това дете има ли личен лекар,при положение,че няма ЕГН?

Как така това дете ще е без ЕГН от м.май до сега? Някой нещо послъгва, според мен. Ами нали, майчинството се изплаща след представяне на удостоверение за раждане на детето, в което фигурират и ЕГН-то, и трите имена. Иначе как майката ще докаже, че е родила дете и ще иска да получава майчинство за това дете без ЕГН, независимо дали ще го получава от работодател или от соц.служба. Ами еднократната изплащана от соц. служба- пак не става без удостоверението за раждане. Другият вариант детето да е без ЕГН/ но това е в рамките на няколко дни/ е, ако майката го изостави още в родилния дом, т.е. избяга без него, но там вече се намесват полицията и Отдела за закрила на детето и независимо дали успеят да издирят майката или не се съставя у-ие за раждане с ЕГН. Не може това дете досега да е без ЕГН.

П.С. Междувпрочем, авторката нещо се позагуби. Дано всичко при нея и най-вече при детенцето да е наред.

# 263
Ох момичета много се нахвърлихте на Бебс . Оставете я да се опари сама. На всички е ясно как приключват подобни връзки.
Момичето си гледа детето. Взехте малко от мухата слон да правите. И мен да ме коментирате така и аз няма да пиша.
Нали целта е да се подкрепяме в този форум а не да раздаваме правосъдие.Вие това дете направо го отписахте. За какво ви е жал “ То едва ли осъзнава какво става. Най-вероятно усеща тревожността на майка си. Когато нещата станат непоносими Бебс със сигурност ще постъпи правилно. Не сте изпадали в такава ситуация, иначе дали би ви било толкова лесно да вземете решение. Чукайте на дърво и се радвайте на семействата си.
Има я майската темичка. Ако има нужда от нещо ние ще я подкрепим.Ако реши нещо да промени не е самичка.
Бебси грижи се за малчо и ако имаш нужда от нещо пиши  Hug

# 264
Felina, никой не казва, че не си гледа бебчето. Проблема е, че я заключват с бебето и тука се мъчим да й налеем в главата, че това е ОПАСНО. Могат да се случат хиляди неща недай си боже и да трябва спешно тя да излезе или да дойде да кажем бърза помощ. Бебетата бързо вдигат температура например. Какво ще прави ако бебето настине - идва зима и изведнъж вдигне 40 градуса а тя е заключена? Или ще стискаме палци това да не се случва?

# 265
Felina, права си, че нападките станаха прекалени. Но казваш за какво ни е жал за това бебе. Оставено гладно, оставено без вода, не може да излиза ако таткото не благоволи, толкова месеци без ЕГН (от това на него нищо няма да му стане, но говори за безотговорност - чия е без значение). Ако не дай Боже нещо се случи докато са заключени - какво правим? Тогава ли вече да ни е жал, когато (да чукам на дърво и дано нищо такова не става) нещо лошо се случи?! Не върви някак си...
Някои хора сякаш предизвикват злото да се случи, като не си дават сметка за последствията от действията или бездействията си.
Ето това лично аз искам да осъзнае авторката. Тя не е виновна за това, което се случва. Виновна е, че го оставя да се случва. И ако не й пука за нея, то трябва да й пука за детето, което е създала.

# 266
Ех, уж нямаше да пиша, но не се сдържах. Проблемите с ЕГН, вода и т.н бяха доста отдавна, малко след раждането. Сега бебчо си има и лекар и ЕГН. Преди време и предложих помощ, затова съм горе-долу наясно. Доколкото знам за бебо има и пари и храна. Като изключим заключването (което при всички случаи не е нормално), бебо е добре, проблемите са между мама и тати. Така си живеят децата, влюбени, ревнуващи се и т.н. Ще порастнат, ще се поосвестят. Не ме разбирайте погрешно, в никакъв случай не искам да кажа, че ситуацията е нормална. Аз самата родих на 22г, а със съпруга ми се събрахме, когато бях на 19. НО..... Бебс реално не се нуждае от помощ, а по-скоро иска да си сподели неволите си и някой да и влезе в положението и, да и каже " Да права си. " Темата  и някои от постовете просто са писани в избик на гняв, след скандал. След няколко дни тя вече е "забравила", а ние още го чоплим.
И да, Бебс ще започне да взима майчинство чак през ноември. Тогава ще направи 1 година. И да, имат пари. Достатъчно. На някои не им стигат за хляб, на други за яхта. Просто вижте снимките, облечени са доста добре. Това са две добре гледани деца, глезени и неопарени от живота. Тепърва ще се учат. Не съм наясно, мисля че родителите им сега не им дават пари, но при всички случаи не са опрели до просия.
Хайде стига сте нападали. Ослушвайте се, ако може да помогнем, дотогава тихо и кротко.
Тя не лоша майка! Гледа си детето. Не се грижи за себе си.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 01:27 от lianka

# 267
Лианка и аз това имах предвид. Просто леко взе да става прекалено. Нещо се надъха излишно ситуацията.
Бебс не е малоумна ако нещата не се оправят тя ще прецени как да постъпи. Просто решила е да сподели и да потърси подкрепа - морална най-вероятно а се сблъска с хиляди укори.Кой разбрал недоразбрал- ЕГНта лични лекари, че кви доходи имала като не била работила ...
Иначе всеки е имал проблеми с половинката . Да не си кривим душата. Няма идеално положение. Това не ни пречи да си обичаме мъжете въпрки че моя например е доста кибретлия ...после му минава и все едно не е било ама мен ме дразни например.
Те или ще намерят начин да се очупят един по друг или ще се разделят.
Нека да сме по-добронамерени една с друга.

# 268
Нека да сме по-добронамерени една с друга.
  Hands Thumbsup

Само ще се молим да не стане беля и да са заклюени у дома....

# 269
Лианка и аз това имах предвид. Просто леко взе да става прекалено. Нещо се надъха излишно ситуацията.
Бебс не е малоумна ....

Простете, но това не личи по никакъв начин. Доколкото разбирам имат пари за хубави дрехи, но за храна - не, а тя стои заключена, гладна и влюбена в големия мъж. Това не говори добре нито за него, нито за нея. Много жалко за детето.

Общи условия

Активация на акаунт