Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

• 179 030
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Butterfiy случайно намерих темата и много ти благодаря за помоща.Ще поясня-като правя питката роза винаги се затруднявам при подреждането.Видях твоето подреждане и я направих така.Имахме празник и обрах всички овации!!!Още веднъж благодаря. Shocked Grinning Peace

# 541
Аз,между другото не харесвам продуктите на Белла...

Ето една питка и от мен...

# 542
Краси, какъв бе повода за красивата торта и хубавата питка?

И.....Да живее Форумът!!!!!!!!!

Пина, Пина......Твоите творения вече не са само по готварските книги....А и по спортните сайтове......

Моля сравнете и открийте разликите(ако намерите такива):

Пина и Вижте сами къде я има още Пина

Да се смея ли, да плача ли.........

# 543
Малко се обърках Embarassed

# 544
Красе,умопомрачителна питка!  Hug

Пълнозърнести шарени питки

# 545

Пина, Пина......Твоите творения вече не са само по готварските книги....А и по спортните сайтове......

Моля сравнете и открийте разликите(ако намерите такива):

Пина и Вижте сами къде я има още Пина

Да се смея ли, да плача ли.........

Може да ги съди за авторско право. Crossing Arms

# 546
Maqaami, да те питам как трябва да се навият розичките, че да стоято така по-отворени. Аз правих преди времеа едни, но като ги навих на руло и много свити стояха, като пъпки, а гледам твоите са по-разцъфнали. Та си мисял, че има сигурно разлика как се навиват. Ще съм ти благодарна, ако ме светнеш! Laughing
Сега само ще ти кажа, пък обещавам да покажа...понеже аз не съм баш, баш майстор...но-режа си 5 кръгчета, каквато големина прецениш, ама по-мънички стават по кипри, една розичка ми е от пет кръгчета, и ги нареждам като дъга, най-високо ми остава само едно, като ги застъпвам леко и после ги вия пак на дъга, както са си, притисна си ги с пръстите да ги донаглася и почвам леко да ги отварям...и те като се стоплят после, съвсем разцъфтят! Това е!
Много опити бяха, докато ги направя така хубави!

# 547
Дърпана баница на чаршаф,  без мая

Пак баницата

Пепика, аз един път се пробвах да снимам стъпка по стъпка как се прави питка - отказах се обаче....То брашнени ръце, фотоапарат....Не е за мен това! Поздравления за труда ти!
Невероятно...това е баницата от моето детство!
Приготвяше я много скъпа на сърцето ми жена, която за съжаление вече не е между живите, така и не научих рецептата, бях твърде млада и все още нямах интереси в кухнята!
Моляте от сърце дай ми рецептата и технологията на дърпане, благодаря предварително!!!!   :pray:newsm51

Ето това е обяснението ми за дърпаната баница:

Бабата от този клип - http://www.vbox7.com/play:02eaaeb6 - ми хвърли ръкавицата

Продуктите са:

2 ч.ч. топла вода
6-7 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
малко сол
брашно за баници, колкото поеме

Много, ама много благодаря!
Вече нямам търпение да я направя, гледах с голям интерес, да така я правеше милата ми баба Драга, ама за да бъда честна вашите баници са по-хубави и бухналки някак си от тези на клипчето, точно такива каквито съм ги виждала в детството си!
Още веднъж, от сърце благодаря! Heart Eyes

# 548
Maqaami, да те питам как трябва да се навият розичките, че да стоято така по-отворени. Аз правих преди времеа едни, но като ги навих на руло и много свити стояха, като пъпки, а гледам твоите са по-разцъфнали. Та си мисял, че има сигурно разлика как се навиват. Ще съм ти благодарна, ако ме светнеш! Laughing
Сега само ще ти кажа, пък обещавам да покажа...понеже аз не съм баш, баш майстор...но-режа си 5 кръгчета, каквато големина прецениш, ама по-мънички стават по кипри, една розичка ми е от пет кръгчета, и ги нареждам като дъга, най-високо ми остава само едно, като ги застъпвам леко и после ги вия пак на дъга, както са си, притисна си ги с пръстите да ги донаглася и почвам леко да ги отварям...и те като се стоплят после, съвсем разцъфтят! Това е!
Много опити бяха, докато ги направя така хубави!
Между другото, тук трябваше да благодаря на Лабрекс, тя ми показа нагледно със снимки как се правят, но ми трябваше време да си намеря все пак мой си стил на правене, така че вероятно ти ще си ги пригодиш, както на теб ти е приятно!
А убедена съм с повече кръгчета ще станат по-богати и красиви!
Благодаря на Лабрекс, но тя си е майстор от който се уча!  chef  bouquet

# 549
  • забравих си мисълта...
Да се отчета и за днес с новите фигурки от хлебно тесто за децата.

Pina, разрезите на земелчетата ги направих с назъбен нож. Получиха се добре според мен. С ножа нямах проблем, нищо не залепна по него, въпреки че не го намазах с мазнина и не го поръсих с брашно.  А днешните фигурки са от тесто по твоята рецепта за обикновен обогатен хляб. Много са вкусни. Благодаря ти за рецептите   bouquet. И трите (Обикновен хляб, Обогатен хляб и Плетената пита), които ползвам от теб са много сполучливи.

# 550
Между другото, тук трябваше да благодаря на Лабрекс, ..............

Влязох да видя пак разкошните животинчета на Венета и попаднах на поста на maqaami - очервих сЪ кЪт великденско яйце! Embarassed Embarassed Embarassed Благодаря ти много за хубавите думи, но наистина ми е удоволствие, като покажа нещо интересно с линк, да го видя много скоро направено и още по-красиво. Не се имам за майсторка, удоволствие ми е да си играя с тестото, но още по-голямо удоволствие е да видя направените от вас, момичета, приказни неща. Аз много пъти съм писала, показването е едно на ръка, но нали трябват сръчни ръце да го направят. Много, много ви се радвам на желанието, ентусиазма, добронамереността и прекрасните резултати!  chef  bouquet

# 551
  • забравих си мисълта...
И ние ти благодарим за всичко, което научихме пряко или непряко от теб Labrex   bouquet и да знаеш, че много си те обичаме  Hug Hug Hug. Позволявам си да го кажа в множествено число, защото не допускам, че може да има по този въпрос, несъгласни с мен  Naughty.  

Да си редактирам поста Simple Smile

Виенски кифли

Хлебчета и фигурки от хлебно тесто.

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 05:28 от Venetta

# 552
Не издържала на тукашните подкокорослъци, запретнах ръкави и набързо смотах (ама в буквалния смисъл, малко ми беше времето) едно питко-хлебище и уж пиленца, пък то излязоха цели кокошки от породата корнишон Joy (не са краставички, има такива едри кокошки и петли, да не мислите, че си съчинявам) Grinning

# 553
Лабрекс, корнишона е страхотен! Peace
Е,и питко-хлебището,естествено!  Wink

# 554
Лабрекс, корнишона е страхотен! Peace
Е,и питко-хлебището,естествено!  Wink

Особено корнишонът! Страхотилище направо! Joy

Общи условия

Активация на акаунт