Отговори
# 75
  • София
Здравейте мамчета, как сте днес! Много сте изписали!
Аз сега да се похваля, в4ера си купих първото боди за беб4о, понеже не знам пола взех гов жълто, днес със зор се сдържам ве4е.. както се оказва съм направила покупката на малка Богородица(дано да е за късмет) Много е малко и е сладно Heart Eyes  И мъжа ми го хареса.

Аз днес ве4е съм преполовила бременността 20г.с. съм Simple Smile И бебето особено ве4ер си рита доста, аз му говоря то си рита и си играем  Joy Таткото и той го усети ве4е Simple Smile мн мило му стана  Heart Eyes  Според колегите щяло да бъде мом4е, защото ми бил остър корема, като ви 4ета щом мърдало много и било моми4е.. така и не знам какво е:) 4ак на 16ти  Crossing Arms

В петък заминавам на тимбилдинг и като се върна сигурно ще сте изписали 2 теми ве4е Simple Smile Но нищо, да сте живи и здрави Simple Smile

Честито на имени4ките много здраве и късмет и на др бременни също  Hug

На узналите пола им завиждам благородно много!  Hug Crossing Arms

Добре дошла на новата мама и леко бременеене! Hug

Ами това споделих каквото имах да кажа и приятен ден! Hug

# 76
  • София
Здравейте!
Добре дошла, Лори!
Рали, за гърлото мога да ти препоръчам един български билков сироп - Фитолор, става за бременни. Това е извлек от няколко билки, лекарката ми ми го изписа когато ме болеше гърлото и кашлях, това плюс чай с мед. Ефекта не е мигновен, но за 2-3 дни се подобрих осезаемо.

Фолиевата моят доктор ми каза, че мога да я спирам ако искам- попитах го има ли проблем да си я пия и занапред, каза, че няма проблем, както си реша. Реших да си я пия докрая, но май честичко забравям напоследък.

# 77
Аз пия още фолиева, но защото с приема и желязото се усвоява по-добре; а аз съм с таласемия  Peace

# 78
  • Бургас
А вързали ли сте си червен конец на ръката?

Прииска ми се и аз да си сложа, но не знам на коя ръка се връзва.

Днес е много интересен ден - 09.09.2009.

# 79
  • София
Аз пия още фолиева, но защото с приема и желязото се усвоява по-добре; а аз съм с таласемия  Peace

Не те разбрах, с какво си??? Embarassed

# 80
Привет!
Лори, добре си дошла! Simple Smile
Аз спрях фолиевата киселина началото на 4м. По принцип ужасно мразя да пия хапчета без значение от размера...става ми гадно и почвам да се давя, бля...
Червен конец си имам от много отдавна на лявата ръка...не съм мн в час дали има смисъл ама съм си вързала де Simple Smile

# 81
  • offshore & overseas
Аз също пия фолиева (или мултивитамини), когато се сетя. Естествено, вече си е изиграла ролята за профилактика с/у спина бифида (вярвам, но не е проверено) и мога да я спра, но тя пък и за кърменето е полезна, а още не съм отбила съвсем, а и не съм започнала да се храня пълноценно, тоест, да поемам достатъчно полезни в-ва, защото много от храните са ми противни. Sick

Според мен УЗИ-тата са безвредни, това не е рентген, все пак. Но веднъж месечно е повече от достатъчно, другото е загуба на пари, време и нерви. С миналата бременност си изпатих, поради това, че един месец не ме погледнаха -- ако бях открила по-рано проблема, стресът щеше да е мнооого по-малък, но както и да е, оказа се, че съм хвърлила сумати тревоги за нищо.

При първата бременност още по-зле -- чак в 13 г.с. разбрах, че поне от осма седмица нося плод без сърдечна дейност, бяха ми насрочили първи УЗИ за 20 г.с.. Shocked

Трапезните билкови чайове също са безобидни. Друг е въпросът с билките, които се продават в аптеките и отварите, които се приготвят от тях. newsm78 Контракции предизвиква сената, която се използва като лаксатив (дали пък не беше майчиният лист, коригирайте ме, моля!).

# 82
  • offshore & overseas
Таласемия, предполагам минор, иначе нямаше да изглежда толкова добре Grinning.

# 83
Ох, а аз съм пък в голяма чуденка...След 2 седмици сме на сватба на един приятел на мъжО, та си нямам никаква идея какво да им подарим...Аз ги познавам от скоро и не знам какво им харесва, а и те си живеят отдавна заедно та не е да кажеш, че сега си сбират дом...Та ще съм ви мн благодарна ако пуснете някоя идейка за армаган Simple Smile Забравих да спомена, че с булката сме еднакво бременни хихи Simple Smile

# 84

Анемия с други думи, но наследствена, която няма как да излекувам Peace

# 85
Момичета звънях да си запиша час за фетална морфология при д-р Марков има час чаккк за 28-ми октомври а аз сега съм в 17 та +3 дена,чудя се какво да правя да не е късно Tired Cry

# 86
  • София
Ох, а аз съм пък в голяма чуденка...След 2 седмици сме на сватба на един приятел на мъжО, та си нямам никаква идея какво да им подарим...
Ако не сте много близки и не знаеш какво им трябва - по-добре ги попитайте. Ние винаги питаме и винаги отговора е един и същ - пари. Слагаме парите в плик с красива картичка с пожелания. На нашата сватба ни подариха такива недоразумения, че после се чудих на кого да подарявам - например зелен тостер или кафяви чинии /кухнята ни е синя/.

# 87
  • София
Момичета звънях да си запиша час за фетална морфология при д-р Марков има час чаккк за 28-ми октомври а аз сега съм в 17 та +3 дена,чудя се какво да правя да не е късно Tired Cry
За 28.10 ти е късно наистина. Добре е да си я направиш в 18-22 г.с.
Звънни във Фемина. Аз си записах час там при Д-р Славкова, цената е 60 лв. без запис на диск, иначе за диска се доплаща още.

# 88
Ника, мерси, мила. Ще го имам предвид, записах името вече. То при мен нещата се редуват като гледам Joy вчера кашлях като магаре от време на време и стреснах мъжа ми. Днес е само гадната хрема. Ходих до аптеката и ми препоръчаха физиологичен разтвор от морска вода за промиване и отпушване на носа Диснемар, напълно безвреден, помагал много и го взех. Ще я преборя аз тази хрема, няма да се дам току така Joy Ако не ме облекчи разтвора ще търся нещо от препоръчаните ми от вас неща.  Hug Много сте мили всички и си ви обичам много!    Kissing Heart
ФК не пия от 3 седмици. Свърших опаковката и доки каза, че ми стига толкова, нямало смисъл повече.
Червен конец не съм си връзвала. Мислех си го в началото, но май се отказах, защото не съм суеверна, а и тези традиции са езически и не ме влекат особено.

Аз отивам да подремна, че ми е малко уморено.

# 89
  • София
леле за мнн съм непросветена   Embarassed  Ами дано е леката форма и ти няма нищо и на бебето също  Hug  И аз нау4их нещо!

Общи условия

Активация на акаунт