Отговори
# 285
  • offshore & overseas
... И на пук щях да си оставя котката  hahaha  И мисля 4е проблем няма наистина, това е мое мнение оба4е! Hug
Подкрепям с две ръце!! Не позволявайте майки и свекърви да ви пълнят главите с ппростотии. #2gunfire Моята мама лъвица вече си позволява само жални погледи, които ме съсипват, но не смее да гъкне. Тя е по-зле и от свекърва иначе, а свеки, за сметка на това, е много толерантна, а и невероятно котколюбива, що се отнася до конкретния случай.

# 286
Аз също имам имунитет (според токсоплазмозата), но се притеснявам за бебето да не развие алергия, че то чистя чистя и пак нанавсякъде топаци от космарлаци (я -има и рима  Joy). Иначе свеки да си мрънка колкото ще...

# 287
 welcome на новите мамчета!!!Аз също съм на мнение,че никой не може да ти дава наклон какво да правиш и какво не.Не знам на докторката ти,Кали, какво точно й пречи твойта котка,ама при положение,че е домашна,обезпаразитена и ваксинирана не виждам проблем.А и както Мяу каза,детето си гради имунитет.То по тая логика трябва да си пазиме децата от всичко.А между другото няма гаранция,че ако нямаш котка пак не може да го хване алергия,а косми пуска всеки домашен любимец.Но както казах - нашите деца няма да имат алергии!!!

# 288
  • България/Германия
kristinchetto, и аз още не знам пола на бебо. Чак на 02.10. евентуално. А ми е така любопитно, нямам асболютно никакви предпочитания, но ми се иска поне име да измислим. Аз исках да си имаме два варианта, за момче и за момиче, но моят мъж е на мнение, че няма смисъл да се измисля име, преди да се знае пола на бебето, защото едното име и без това ще остане неизползвано. Истината е, че го мързи да мисли  Laughing И винаги като повдигна въпроса за име, за да ме дразни, започва да ми излиза с "блестящи" предложения като Валпурга или Давид-Голиат  newsm78 Та се чудя да се смея ли, да плача ли  Laughing
Rosinnka, добре дошла.

# 289
  • offshore & overseas
Хихик, лекарката да мълчи! Нашата пък педка много се радва на Монавичко. Laughing

Даже напротив, ако нямаш котка, рискът е по-голям при първи сблъсък да се получи сюрприз. Аз все си мисля, че по време на бременността детето гради имунитет и към котката, с чиито косми (това явно е най-голямата драма) ние имаме непрекъснат досег.

Аз даже в един миг престанах и да чистя толкова -- е то е невъзможно, аман!

А пък ако и решиш да кърмиш, си добавяш още една защита с/у всякакви алергии, вкл. с пренос на антитела чрез кърмата.

# 290
Мерси момичета. Вече се чувствам сигурна в решението относно Пъцко Георгиев (така се казва котаран). Остава си у дома, и само някои да посмее да ревне, че не било редно (като свеки)..... #2gunfire

# 291
Мила Kali666, преди 14 години родих мъртво бебе поради "лекарска компетентност" и когато се прибрах в къщи единствено котарака ни ми носеше някакво успокоение. На следващата година се роди сина ми и като дойде  докторката да го види косата и се изправи зашото четириногия ни син беше си легнал при него. Сега детето ми е тинейджър и обожава животните, няма алергии. Този път нямам котка в къщи но отвън (Живеем в къща) си гледам 3 и немска овчарка и въобще не ми пука какво казва свекито или лекаря по този въпрос.  #Crazy Crazy

# 292
  • До Балкана
Както съм споменала, сигурно не веднъж, имам кучка, която октомври (живот и здраве), ще ми роди кучовци и не мога да си представя, че ще живея без Нейно Величество Русата Чума, но и при мен всички мърморят, а свеки каза, че това било абсолютно неправилно и когато педиатърката дойдела на първо посещение щяла да ми се скара. Аз си мълча, защото ако отговоря задължително ще се стигне до конфликт, но не искам да си я давам. Аз съм израстнала без никакво животно и имам най-ужасната алергия към котки, която някой може да си представи, стига до там, че очите ми излизат извън орбитите от реакция. Така, че наличието на животното не е гаранция за алергия. Добре дошла на новото майче!  Hug

# 293
  • София
Добре дошли на новите мами!
Кали, миличка, радвай се на леката си бременност и си я изживей пълноценно! Когато бременеех със сина ми бях като бик /определението ми приляга, също съм толкова умна и красива  bowuu/- как пък веднъж не ми стана лошо, пропътувах хиляди километри, ходихме къде ли не, през цялото време бях с контракции и накрая всичко беше ОК.
Сега това новото ме съсипа първите 3 месеца, дори докато спях съм се събуждала от гадене и световъртеж.  #Crazy
Мяу, права си за контракциите - през първата бременност толкова магнезий и но шпа погълнах, че накрая, 8 дни преди термина нямах никакви индикации за скорошно раждане - ни контракции, ни разкритие. Ако щях да раждам нормално - със сигурност щях да пренося.  Laughing
А за обличането - направо ми е мъка - и като бебе плачеше само и единствено от това, сега пък трябва да го гоня /обикновено гол/ за да му облека връхните дрехи и да излезнем. При нас вървят обещанията, че ще търсим определени негови приятелчета, та да се спре и да го облека. Редовно се налага да го стискам между краката ми, егати екшъна. Mr. Green

Аз от три дни имам болки, вероятно контракции пак. Увеличих си магнезия както ми беше казал доктора, дано ме поотпусне.
Бебето го усещам всеки ден, ама то мойто както ви споделих е доста активно. Ако не го усетя няколко часа се притеснявам.  Laughing
За стволовите клетки - и аз четох, чудих се, накрая се отказах. Сега също няма да замразяваме.

# 294
ГЛЕДАМ ЧЕ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ СИ ГОВОРИТЕ.И НИЕ В КЪЩИ СИ ИМАМЕ КУЧЕ-БЯЛ МИНИ ШПИЦ.ПОДАРИХМЕ ГО ЗА 13-Я РОЖДЕН ДЕН НА СИНА НИ.МНОГО СВИКНАХМЕ С НЕГО.АЗ НЕ СЪМ ВЯРВАЛА ЧЕ МОЖЕ ДА НИ СЕ ПАДНЕ ТАКОВА УМНО И МИЛО КУЧЕНЦЕ(ПРЕДНИТЕ НИ ЖИВОТНИ БЯХА ВСЕ ЕДНИ ТАКИВА ДИВИ)ЕДИНСТВЕНО МЕН МЕ ПРИТЕСНЯВАТ КОСМИТЕ,А ТОЙ Е С МН.ДЪЛГА КОЗИНА.
ЧЕСТНО КАЗАНО МИСЛЯ ДА ОПИТАМЕ С БЕБЕ И КУЧЕ,АКО НЕ УСПЕЕМ ТОГАВА ДА ГО ПРАЩАМ ПРИ НЯКОЙ БЛИЗЪК.
ВИЕ КАК СЕ СПРАВЯТЕ С КОСМИТЕ В КЪЩИ,АЗ МИЯ ВСЕКИ ДЕН И ПАК СА НАВСЯКЪДЕ-ПО ДРЕХИТЕ ПО ПОДА,НАВСЯКЪДЕ?

# 295
  • София
По въпроса с домашните любимци и алергиите изчетох сигурно стотици статии, защото при нас е една завъртяна история... вкъщи имаме морско свинче, редовно събота и неделя ходя на село, където имаме котки, кучета и всякакви други твари, изобщо, контакта с животните не ми мърда. А пък от друга страна таткото има сенна хрема + още разни други алергии, които не винаги е ясно от какво са причинени.  И така, знаейки, че при един родител с алергии риска дететео също да има алергии е много голям, и като знам приятелят ми как се мъчи като го треснат симптомите, живо ме интересуваше темата "как да предпазим детето от алергии още преди да ги е развило'. След мнгото четене, което му ударих, стигнах до следните обобщени изводи:

По време на бременност: не е добре да има котка вкъщи, както и всякакви гризачи. Котка - заради токсоплазмозата, гризачи - заради някакъв менингитен вирус, който пренасят. От друга страна, ако вече имате домашен любимец от гореизброените, няма нужда да изпадате в паника и да го изхвърляте, тъй като по всяка вероятност вече имате изграден имунитет - просто трябва да прехвърлите чистенето на съдчетата и къщичките му на някой друг и да не го пипате много-много. Кучетата НЕ са никакъв проблем.

По време на отглеждане на малко дете: ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да има домашни животни вкъщи. При това колкото се може повече Simple Smile много е дълго за обяснение, но схемата е нещо от сорта: имунните тела имали два вида ензими, и когато единия вид не се дразни достатъчно, другия изпада в хиперактивност и предизвиква алергии. С други думи прекомерната хигиена и липсата на алергени наоколо всъщност те прави алергичен. Поради същата причина е добре да извеждаш децата навън и то сред природата от възможно най-малки, за да ги вкарваш в контакт с полени.

Само за алергиите от храни важи точно обратното - че е по-добре да кърмиш възможно най-дълго и да внасяш храни, които са известни като алергопричинители възможно най-късно в менюто на детето. Например мляко, яйца, фъстъци, риба и пр.

Също нещо доста интересно , което прочетох е, че ако единия родител има алергии, шансът детето също да има алергии е към 30%, което е доста голям шанс Sad . Но алергията, която детето би развило изобщо няма нищо общо с типа алергия на родителя. Тоест, той може да има сенна хрема, а то да развие алергия към перилни препарати например.

# 296
  • До Балкана
Като ретрийвър, Чумата се скубе обилно, неконтролируемо и нахално и чистя като за последно, но през 2-3 дена, защото прекалено стерилното не ми се струва нито здравословно, нито мързелощадящо  Blush  Mr. Green

# 297
Еееееееееееех, де да можех това да го обясня на свеки.... Thinking А и тя ще ми помага за бебчо в началото - определено в къщи ще е голям купон - аз, свеки, бебчо и Пъцко  smile3511

# 298
  • offshore & overseas
А за обличането - направо ми е мъка - и като бебе плачеше само и единствено от това, сега пък трябва да го гоня /обикновено гол/ за да му облека връхните дрехи и да излезнем. При нас вървят обещанията, че ще търсим определени негови приятелчета, та да се спре и да го облека. Редовно се налага да го стискам между краката ми, егати екшъна. Mr. Green
Дам, първом и с приятелчетата я примамвам, ама слабо я интересуват. Стискането м/у краката не върви -- яка жилка е стройна Калина и почти толкова тежка, колкото майка й, напоследък е позаякнала още повече.
Еееееееееееех, де да можех това да го обясня на свеки.... Thinking А и тя ще ми помага за бебчо в началото - определено в къщи ще е голям купон - аз, свеки, бебчо и Пъцко  smile3511
Ще я свинеш свеки, юркай я да чисти, готви, пере и глади повечко, та да не й остават после сили да се грижи за бебето и да дава акъли. Twisted Evil Ама и аз съм една, мъж ти сигурно ако прочете, ще ме ликвидира. Laughing

# 299
  • София
 Joy
Оооох, като се сетя, че сега трябва да излезнем до поликлиниката за контактна бележка и целия филм ми минава пред очите. Понеже днес се е затъжил за дядо си, ще го ползвам човека като аргумент.

Общи условия

Активация на акаунт