Френски мечти и реалности - следваканционно (23)

• 38 368
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Тони и Тото аз не се изразих добре  Simple Smile имах предвид до 30 години, не до 30 като дата, а "май"  беше по скоро "може би"  имам лошия навик да я използвам тази дума  Blush мерси момичета за подкрепата, а за децата какво да ви кажа, по скоро ми се иска да се установим някъде за постоянно, за да заформим гнезденце, че сега такова едно никакво и затова не си правим такива планове, надявам се с намирането на работа да започне вълната от добри случки за нас  Hug

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 11:45 от duc

# 121
  • France - Toulouse
Тони и Тото, на много хубаво място живееш, центъра на Тулуза е много красив. Някой ден, ако се наканя да натоваря двойната количка с двете бебета в колата и да намеря място за паркиране в центъра може да се разходим заедно в Jardin des Plantes.

duc , не че някой ме пита, но аз да си кажа. Мислила ли си да си направиш собствено ателие, на мой колега жената работеше за разни ретуши до преди няколко години и явно и писна, нае едно малко помещение, но много добре разположено и сега си има ателие, шие основно пердета, покривки, чаршафи, прави някой и друг подгъв и с това изкарва добри пари, а от време на време прави официални и булчински рокли и казва, че е много доволна.

Мария, лошо е без интернет в работата, в моята работа имаме интернет, но достъпа до сайтовете е доста филтриран, бг мама още не са го филтрирали, но атол.бг например е недостъпен.

Гея, искрено се надявам детенцето ти да се оправи, а ако наистина имате един свободен ден в Париж отидете в болницата да го прегледат малкото мишле. Какво ти казват немските лекари, все пак толкова дълго време температура има. Тук казват да се ходи на лекар, ако има температура на 38.5 повече от 48 часа, но моя Тома е държал до 5 дни температура, просто явно така се бори с болестта

Явно съм не сама калпав фотограф, ами не мога и да сложа снимките като хората тук, може би са много големи, ето ви линк към албума, който има свободно време може да види.

http://svety.snimka.bg/daily/lea.425855.15067936

Лека седмица на всички

# 122
О, Дюк, аз пък бях започнала да правя сметки кога трябва да го заченете, за да се роди през май  Joy Даже установих, че сте изпуснали срока  Mr. Green

Свети, за теб е по-сложно идването  Thinking И двете ти деца са малки още.Не знам дали има автобуси, които ходят до Бланяк, не ми е много познато, но с тях се справям добре, стига да са редовни. Така може един ден децата да потърчат заедно на някоя площадка.
Между впрочем, Тома и Леа са страхотни сладкиши,  Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 12:44 от Тони и Тото

# 123
  • France - Toulouse
Тони и Тото, автобус 66 от St Cyprien идва към нас, но не знам точно къде минава сега, че покрай този трамвай дето го правят е разкопано навсякъде, аз може да се реша някой ден да дойда до центъра само с Леа с единичната количка и ще ти дам знак. Иначе в Тулуза има доста българи, дори преди две седмици имаше пикник на българите в Тулуза в парка до езерото на Сескиер, но аз разбрах в последния момент и нямаше как да съобщя тук. Следващият път като има някакво такова събиране ще ти кажа, аз много не си падам по такива мероприятия, но тези събирания са много приятни. Случи ни се и голяма смешка точно на този пикник, първо си мислех да не разказвам, че интернет е отворено пространство всеки чете, ама като се замисля освен да се посмеете с мен друго не виждам да рискувам. Та отиваме ние на този пикник, някои хора познавахме, други не, но всички много мили и учтиви идват запознават се. Идва една жена с дечица запознаваме се, заприказвахме се кой от кога е тука и аз и казах, че живея във Франция от 12 години, а в Бланяк от 9 и тя ау колко много време, ние сме от по-скоро с мъжа ми и с децата, до тук всичко чудесно. Отивам аз да видя една позната, а тази дама остава да си говори с мъжа ми, да поясня че мъжа ми знае 5 думи на български, добре че дамата знаела френски, та право куме в очите пита моя мъж, вие от колко години сте женени, мъжа ми и казал от 8 и тя, а и всичко наред ли е между вас двамата, че то след толкова време..., моя мъж хич не е от срамежливите даже е цапнат в устата, ама в този ключов момент си глътнал езика и освен да и каже, че да всичко е наред друго не можал. Не знам аз ли съм много дръпната, ама хора дето ги познавам от две минути не ги разпитвам в детайли за семейния им живот, а пък и въпросната дама беше с мъж си и двете си деца.

# 124
Здравейте Мами,  Hug

Нахлувам в темичката ви защото имам едно питане. Ако някоя мама се навие, трябва ми преводач да превежда от и на френски малки текстове за един фотографски саит,
разбирасе срещу заплащане 6 лева за 1800 символа.

# 125
Свети, много са сладки дечицата. Баткото е много трогателен, самият той бебе... Grinning
Не е лесно докато са малки, аз направо издивявах преди време. Не вярвах като ми казваха, че а децата било хубаво да са породени, каката страшно ревнуваше. Убедих се обаче , че е наистина така от няколко месеца насам-откакто малкия стана по-разумен, говори, разбира, станаха много близки, не могат един без друг, непрекъснато измислят игри.
А тази госпожа на пикника наистина е прекалила Shocked да не би да и е слаб френския и да не е изразила правилно дълбоката си мисъл Joy

дюк, извинявай, не исках да прозвуча нахално и да ти се меся в плановете. Мисълта ми беше, че ако човек стои в къщи с единствената идея , че трси работа е наистина много трудно. С малки деца просто приоритетите са съвсем други.

# 126
Ооо Мария К. няма за какво да се извиняваш  Hug нищо лошо не съм помислила, напълно разбирам това което казваш и мисля точно като теб, просто си агонизирах тука с моите истори, съвсем съзнателно споделих проблема, за мен сте супер мами да се справяте в тази симпатична държавица и не отказвам никога съвет  Wink Иначе Свети идеята за собствено ателие е обмислена одавна  Simple Smile но не е ясно дали ще останем в града или ще го сменим, дали въобще ще сме във ФР  newsm78 за да се инвестирам толкова задълбочено, та си търся нещо по неангажиращо докато се решим къде да "зимуваме", малко опит на френска почва няма да ми е излишен, в БГ си имах скромно ателие, което страшно ми липсва като дейност и наистина е много по добре да се занимаваш самостоятелно. Леле за малко да забравя дечицата ти са само за гушкане  Hug толкова малка бебка и толкова чаровен батко  Hug
Тони и Тото   сериозно си се заела с моя проблем, не очаквах  Joy вече знам на кого да се обадя като решим да се обебим, да не изпуснем срока  Joy мерси за съветите на всички  Hug

# 127
Да, бре, присърце го взех проблема  Joy АЗ вечно нещо съм недоразбрала.

# 128
Здравейте, момичета! Срам- несрам, да ви се оплача: нали не знам френски, та вчера се обаждаха от училището, където ще бъде изпита на дъщеря ми.Вероятно искат хората да потвърдим, че ще отиде.Тя опита да се разбере с тях на английски,но...човекът не говореше.Сега се чудя какво са искали да ни кажат. newsm78

Gogko, гледам че си писала, че здравноосигурителните карти от Бг важат и тук.Иска ми се поне за детето да има медицинско обслужване.Какво трябва да направя, за да се осъществи? Нося и легализиран документ за имунизациите от Бг и здравния картон.Къде трябва да отида и какви документи са необходими, за да я запиша?

Мария К., работиш ли с 13 годишни Simple Smile?

# 129
TaniaN непременно идете на место направо до ректората тъй като срока за записване скоро свършва Peace
изпити се провеждат веднага на место всяка сутрин от 8 до 12 без понеделник и сряда май беше
изпита е по математика по френски препитват само някой деца

За здравно тукашно може да я прекрепиш към твоето ако имаш или на съпруга ти
успех  bouquet

# 130
  • France - Toulouse
TaniaN , няма от какво да те е срам, кажи ако имаш нужда от помощ за превод. Аз съм си вкъщи с бебето и, ако искаш мога да се обадя по телефона в училището на дъщеря ти да се разберем с въпросния господин. Знам, че в началото не е никак лесно, аз говорех френски като дойдох и пак бая зор видях докато се ориентирам, така че питай и искай помощ, когато трябва пък ние ще помагаме кой с каквото може.
Благодаря за комплиментите за бебоците.
Мария, твоите деца с каква разлика са? Вярно всички казват, че за децата е много добре да са породени, хайде ще видим и ние след някоя и друга година дали важи за нас.

# 131
  • в сърцето на един мъж...
Мариа К, а на летището къде мога да намеря тези роаси бусовете?

# 132
Здрасти сладурки!
duc разбирам те напълно - преди доста години, като младоженци и новаци в чужда страна с мъжа ми също не се чувствахме готови за деца.Според моя личен опит - където и да си, важното е да се почне нещо, каквото и да е.След него винаги идва нещо по-добро, после още по-добро.Най-първата работа е трудна, после на следващото място си вече с "опит едикъдеси", после си с опит от две места и така докато се наместиш там, където ти харесва.И после идват децата и всичко отива подяволите, но изобщо не ти пука! Peace Когато забременях(5 години по-късно) работех в едно от най-добрите начални училища в града и взимах повече от мъжа ми.
Гогко много съжалявам за майка ти и всичко което тя и близките й са принудени да изтърпят в България.Изживях този кошмар с вуйчо ми, не ми се иска и да си спомням даже.Кураж и сила, не знам какво друго да ти кажа...
Кой питаше за преподавателските и изследователските заплати?Много зависи къде преподаваш!Пример - колега на мъжа ми, с докторат, стаж, научен кадър в гранд екол - едва ги е докарал докъм 2500.Жена му - преподавател в екол препаратоар, където подготвят студентите за гранд еколите - взима почти 4000 и има сума ти ваканции, може да си организира времето така че да си вижда трите деца достатъчно и т.н. (гаранти са ни за квартирата, та затова съм така детайлно запозната с доходите им, а и сме го коментирали с тях)
свети и аз да кажа - много са сладки.И аз много исках малка разлика, но живота е сложно нещо.Много се бях наплашила за от евентуална ревност (6 години им е разликата) но баткото толкова много искаше да си имаме бебе и то братче, че се оказа супер нежен и грижовен, отнася се с разбиране когато обръщам повече внимание на бебо и ми се кара ужасно ако го оставя да плаче или се удари по мое невнимание  Rolling Eyes Но все пак, макар и подтисната, лека ревност си има - вбебешава се от време на време, ляга в детското креватче, лази като бебе, имитира бебе...МарияК ще каже ,тя е специалиста. Аз пък забелязвам,че отношението на околните към двамата е различно - всички се радват на бебчо, искат да го гушкатда го забавляват, говорят му нежно, а за баткото няма толкова внимание (аз много се карам за това на цялата рода и най-вече на таткото Twisted Evil )
Геа с какви инхалации ви лекуват?С "дишалки" както им викам аз - вентолин и от сорта? Те също помагат, но трябва точната доза.На моя приятелка 5 месечното бебче така го лекуваха без да се повлияе и накрая го приеха в инфекциозна. тя беше бясна, защото се оказа че правят абсолютно същото, но с по-голяма доза само че трябваше да изтърпят цяла седмица мизерията в отделението, макар съвсем спокойно да можеха и в къщи да го правят това.Бързо оздравяване!  bouquet
ТаниаН от мен морална подкрепа само, но от сърце!Миналата година и ние се изсипахме посредата на годината и всичко ми беше тъмна Индия, да те успокоя - не че сега съм по в час, но не се връзвам толкова!

# 133
Здравейте момичета!

Свети много са сладки децата,малката много прилича на моя син като беше бебе.По повод разликата,колкото е пр-малко толкова е по-силна връзката между децата,знам от собствен опит аз самата имам с брат ми 1г3м разлика и вечно бяхме неразделни навсякъде и във всичко.Моите са с 13г и каката има повече майчински чувства отколкото на сестра.Това е добре за мене,защото много го гледаше и помагаше.Затова е по-добре да са като твоите,само се моля да има кой да ти помага от време на време,че си е жива лудница с две малки деца,но се изтрайва някък все пак е само 2 ,3г.
По повод на госпожата,явно и аз съм задръстена,изовщо не обичам такива неща,особено от непознати.Такива ги нахранвам с техните камъни по техните глави.

Мария наистина си права,че ако стоиш само в къщи и да търсиш работа,можеш да изкукаш,особено в Западна Европа.Тука в БГ е някъкъси по-леко,поне аз така мисля,нали не работя от 4г.

Момичета може ли някоя да ми отговори как стои въпроса с магистратурите във Франция,мога ли аз например да се запиша да уча нещо по моята специалност,изобщо признават ли нашити дипломи newsm78

Желая приятна вечер на всички дами  bouquet

# 134
Здравей,

аз раждах 2008г в частна клиника.Незнам какво точно те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт