Френски мечти и реалности - следваканционно (23)

• 38 367
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Пак съм аз скъпи девойки.Сега нали съм по цял ден в къщи и седя пред компютъра и уча френски.
Гея консултирай се пак,да ти измислят друг антибиотик.Какво и има толкова на малката,не може ли без антибиотик?Аз ни ги обичам и ги избягвам.

Мария радвам се,че си прихиатър,ще имам нужда от такъв като си дойда в Париж.След всички неуредици в нашта мила татковина определено ще имам нужда.

Роца и ти ли си докторка?

Мистикова само така,аз бях същата когато работех.Не работя от 4г и вече откачам,в депресия съм.

Абе няма ли някоя колежка измежду вас-аз съм агрономка

# 106
  • France - Toulouse
Здравейте,
Използвам момента, че всички спят и е една тишина вкъщи да не повярва човек.

Тони и Тото, аз живея в Бланяк на две крачки от парка одисюд та основно там се разхождаме, ти къде си в центъра? Ако ти се идва някой ден към нашето село може да направим една разходка около езерото на парка, ще се обадим и на мадам и ще спретнем сериозна българска дружинка.

Деца с малка разлика е наистина чудесно, но и малко уморително, а пък понеже си говорим за това кой как съчетава работа и деца, ами не е лесно, ама то лесно никъде няма. Докато нямах деца висях на работа до никое време вечер, но полза голяма не видях. Сега с две майчинства едно след друго ефовете ме гледат на криво, ама това си е техен проблем, е то се е видяло, че голяма кариера няма да направя, ама то не може всичко да има човек. Аз май ще се връщам на работа от началото на декември, че тогава ми свършва майчинството, родителския отпуск е хубаво нещо, ама финансово не е особено изгодно за нас, а пък и ако отсъствам още известно време от работа по-добре хич да не се връщам в тази фирма, колкото колежки излязат в родителски отпуск все ги пращат в трета глуха като се върнат, а уж ти се пази поста, на теория може и така да е, ама на парктика... Ох, хайде стига че май много песимистично звуча, ама като ми кажат колко социална държава е Франция, в някои отношения като здравеопазване може и да е, ама специално за отглеждане на деца не ми се струва най-уреденото място. Един път се чудих да плача ли да се смея ли, Тома беше болен с висока температура и аз си бях взела 1.5 ден отпуска за болно дете - имаме такава екстра, която фирмата плаща и си говоря с една моя леля по телефона и и казвам колко се радвам, че мога все пак да си остана с детето вкъщи, а тя казва да и после нали ще ти дадат болничен, какво да и обяснявам, че този ден и половина е за цялата година и независимо от това колко деца имаш, а пък болничен на родител за болно дете не знам някой да дава тука, ама сама съм си избрала да живея в тази държава, а и идеален вариант никъде няма.

Роца, прочетох индийския пътепис, чудесно звучи. Ние февруари сме канени на сватба в Китай, но май ще мине без нас, че с две бебета няма как, малко да пораснат, ама пък тогава няма да има кой да ни покани на сватба.

Ивенце, разбрахте ли пола на бебчето или искате да е изненада?

Гея, аз съм купувала лекарство с българска рецепта тук, даже печтч на лекара беше на кирилица, но се оказа, че аптекара някога бил учил руски и беше много горд, че успя да прочете името. Според мен опитай, ако обясниш, че си на екскурзия и детето ти има нужда не вярвам да ти откажат, все пак дано се оправи дететнцето ти и без този антибиотик.

Gogko, не съм колежка даже никак, аз учих икономика, но от както съм започнала да работя все около информационни технологии се върти работата ми и от икономиката остана само блед спомен, иначе на фиша за заплатата нося гръмкото название Consultant Fonctionnel SAP, което всеки си интерпретира горе-долу както си иска.

Бях обещала няколко снмки на децата, ето ги

Извинявам се за лошото качество, но по-калпав фотограф от мен надали има някъде.

Хубав остатък от уикенда ви желая

# 107
То, това Мамбата ли е?

Не, аз съм си все Мамба -та все о6те  Laughing.
То е мама Светли от Париж.
Как сте бе жени да питам и аз като Мистик?
Отдавна не съм ви 4ела , но нямам време - профитирам от живота и затова, сега 6те седна да ви по4ета .
Хайде до скоро . Hug

# 108
Свети,, Hôtel Dieu виждаш ли къде се намира ? На 50 метра от него живея и обикалям всеки божи ден Ескирол и Капитол и лижа витрините, така да се каже  Laughing Не мога да ходя много далеч с децата, че и кола нямам (не, че знам да карам де  ooooh!), но ако решите да си направите поход до Jardin des Plantes някой ден, свиркай да се присъединя към вас.  Grinning

Горко, аз съм безработна от мнооого отдавна и малкото, което изработих не ми донесе никакво удовлетворение (това беше през 2006). Та разбирам какво чувстваш като говориш за депресия. Изпитах го някога, но го надживях и сега ми е хубаво в къщи.

# 109
Здравейте и от мен гледам че за работа пишете, кой нова започнал, кой стара продължава и въпреки заетостта на всички работещи искрено ви завиждам   Embarassed и реших да се пооплача от нашия явно свръх затънал град, не стига че аз нищо прилично не мога да си намеря, ами и когато започнаха френчи да се оплакват, че с работата не е добре тука, съвсем се убедих че сме в стотна глуха. Освен в retouches другаде не открих къде да се пласирам и съм разпратила CVта по всички възможни в града (без отговор до момента) и преди дни открих най после едно доста добре изглеждащо ателие за булченски и официални облекла, което ще участва на salon de marriage, собствениците работили за Лоран и разни други там величия и сега си имат тяхно си ателие, добра реклама гледам си прави по разни сайтове и си казвам ето Го!!! И като учтив кандидат се обаждам да питам кой отговаря за наемането на персонал, за да знам към кого да адресирам нещата... ами женицата първо страшно се учуди какво е това питане точно, с каква цел е, ама как така към кого  newsm78  след което се оказа че единствените работещи там са тя и съдружника й  ooooh! а иначе произвеждали не знам си колко неща месечно, поне по инфото в сайта им, и аз шматето си викам тук може да има полза от мен  ooooh! май ишлемето им заработва. И до тук с илюзията ми, връщам се на ретуша и ще търся и на по отдалечено място, но все пак изпратих в това ателие cv,може пък да станем трима  Joy Тони и Тото как я бориш тази депресия, с две професии и накрая без работа съм изпушила   #2gunfire  Поздрави на цялата банда  Hug

# 110
  • в сърцето на един мъж...
Gogko,svety  - благодаря и на двете. Малката е с бронхит и се влачи вече 1 месец така, а тук тъпия лекар ме кара да й правя инхалации Shocked. Роди се недоносена, до сега уж успявах да я опазя, но последно преди да се приберем от БГ се разболя. Аз също не обичам антибиотици, но след като ми държи вече втора седмица подред температура 38 градуса, кашля като магаре, хрипа здраво, някакси не виждам да се оправим без антибиотик, колкото и да не ми харесва това. Благодаря ви все пак за съветите, ще видим какво ще направим. Hug

# 111
Здравейте ! Вчера в болницата ми рязнаха интенета Cry
Гогко, надявам се да нямаш нужда от мен WinkАз между впрочем съм детски психиатър (в момента).
Duc, интересна писта ми се вижда това ателие. А за депресията...знам ли, Тони и тото с две малки деца я бори доста успешно Wink Това е един от (временните) лекове. Аз гледах дъщеря ми 18 месеца и бях много добре в къщи.
Ох, нещо ми е замътен мозъка, стара съм за безсъние hahaha
Лека неделя на всички Peace

# 112
oффф Мария това е вариант да, но ние не планираме деца в близките 3 години, ситуацията съвсем не е подходяща в момента, за съжаление желанието ми да си родя детенце преди 30 май няма да се осъществи, така че продължавам с търсенето на работа  Wink приятна неделя мами  Hug

# 113
Хайде и аз най-после да се добера до ПЦ-то  след готвене, къпане, четене на приказки  Wink

Мистик, много ме развесели твоя пост и историята с ББ и шефа ти, ето едно поздравче - класика по повода Simple Smile http://www.youtube.com/watch?v=RRIsqWmQALo&feature=related
Geia, аз също мисля че няма да ти продадат антибиотик без рецепта и съм съгласна че с такава температура дълго време трябва антибиотик. С българска рецепта никога не съм опитвала, но ми хрумна че можеш да го заведеш детето на педиатър тук, който да ти напише рецепта, прегледа ще ти струва около 45 евро максимум... не знам дали е добра идея но в краен случай може и така.

Гогко и аз на времето учех в математическа гимназия в Хасково после се преместихме в София и нямаше места с МГ-тата и учих в обща гимназия, разликата беше от небето до земята, много хубаво си решила да не местиш дъщеря ти, особено тук не се знае на какво училище ще попадне човек
Свети, снимките на мен не ми се показват... Ние май сме нещо колежки аз работя в САП.
duc, кураж в търсенето на работа, не се отказвай, казват че кризата минава вече и ще започнат да се подобряват нещата. В началото на годината при нас нещата бяха супер зле, имаше съкращения и аз бях убеден, че "ще дам фира" понеже бях последната дошла в нашия отдел, но ми се размина Simple Smile

Аз от петък насам дишам по-леко защото ми излезнаха резултатите от генетичните изследвания и са добри  newsm44, сега чакаме да видим дали е момиче или момче, правих си един хороскоп и излезе, че е момиче аз и на второ момче ще се радвам много, но някак си предпочитам момиче.
Лека седмица ви желая

# 114
Мария, наистина е така, децата ме спасяват от дълбоки размисли. Време не остава да се депресирам от тичане нагоре надолу. В крайна сметка свикнах с мисълта, че сега не мога да работя (няма кой да ги гледа, ни води по сеанси). Радвам се поне, че тази жертва (ако може така да се нарече) служи на мъжа ми, за да си упражнява свободно професията.

Дюк, стискам палци и на краката, за да си намериш нещо подходящо. Защо 30 май е краен срок ?  newsm78
 Да си призная, когато се роди първото ни дете бяхме двама рми-сти. Моментът за много хора беше неподходящ и ни питаха, ама как ще живеете, кой ще ви храни и други подобни глупости. Но ако бях чакала подходящия за околните момент все още щяхме да сме си двамца и да си кукаме може би без работа. Та всичко е въпрос на желание мисля, и на житейски избор. Пак да ме върнат назад, бих направила същото...

Лека и спорна работна седмица на работещите, а на търсещите-да се увенчае с успех.  Hug

# 115
  • на езерото в града
Как сте,мацки   bouquet
 Дано се забавлявате,че аз прекарах едно безумно лято  Shocked Тотално съм втрещена от всичко,което се случва в милата родина,не проумявам,не разбирам,не мога да свикна,отвратена съм!
Не знам кога толкова са се променили българите(последните 15 години прекарах по хотели,летища и пътища),но тази промяна ще се плаща много дълго време и не знам докъде ще доведе!
Картинката накратко е следната-"Чалгализация,силикон,мускули,промити мозъци,непрофесионализъм и безхаберие".
Боже,Мария К.,имам нужда от твоята помощ след този престой в Бг,с моят перфекционизъм и желязна дисциплина...взе ми се малкото останал акъл)))Стискам зъби,прибирам се тази седмица и никога повече няма да натяквам на франсетата,че нямат дума "работохолик".
Хубава седмица ви желая,с много настроение и слънце

# 116
Лайла, благодаря ти за информацията. В краен случай може да я заведем на лекар и съответно да си поискаме после парите от немската каса Grinning След като не работи системата тук Confused А малката продължава да кашля и да й хъркат гърдите, просто акъла ми не го побира как може да се третира така едно недоносено дете Sad

# 117
Здравейте девойки-французойки!Лека и спорна седмица на тези които пеят/нали трудът е песен/,а на тези които търсят работа късмет през тази седмица!

Гея вземи си немската карта би трябвало да важи в Париж,по принцип щом важат БОК/български здравноосигурителни карти/ще важат и немските,макар,че българските не навсякъде ги приемат,но с немските не би трябвало да има проблем.Заведи детето на лекар сега ще ти пиша къде:Groupe-hospitalier NECKER-ENFANTS MALADES.Метро станция Duroc линии 13 и 10
Това е детска болница,само за деца ще я заведеш в спешното,ако се наложи да се правят изследвания там има всичко и нямя да се разкарвате.

Сноопи Д. абсолютно съм съгласна с теб за нашата мила татковина.Стигнала съм до извода,че за да живееш в България трябва да имаш прихични отклонения.Не зная как живеят тези хора тука как се оправят без пари с мизерните си заплати,как живеят пенсионерите и т.н.при положение,че храната е по скъпа от Франция и много по-некачествена.Аз също съм възмутена още повече,че съм с онкоболна майка която е оставена да мре защото няма лекарста.Ако искаш можеш да си ги закупиш но струват само 15000лв на месец.Затова в името на нашите деца решихме да се изнесем генерално в Париж

Дюк един съвет от мен:недей много да планираш деца,те сами си идват.А иначе никога не идва подходящо време за тях все има още какво да се прави поне при мене беше така особено с малкия,все нямаше време за второ дете работа,работа и т.н.затова имат 13г разлика.

Лайла браво за изследваниятя,нали ти писахме,че няма да има проблем и да не се тревожиш.

Мрия вече станахме две кандидат-пациентки за тебе  Laughing Laughing Laughing

# 118
Gogko, благодаря ти много за информацията! Hug Съжалявам за майка ти Sad
За България сте много прави, за жалост... След последният ми престой там и аз съм много разочарована Sad

# 119
О да, това е наистина много добра идея да отидете в тази болница, особено пък като не си убедена че досега са направили каквото трябва за детето, тази болница е много добра и е специализирана.   

Общи условия

Активация на акаунт