Френски мечти и реалности - следваканционно (23)

• 38 338
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Zdraveite, laila i Giqko! Dobre doshli!

Momicheta , ot temata na laila v obshtia chujbinski forum razbrah che svety ot Tolouse si ima i vtoro bebche, gospojica, rodena prez avgust! da im e chestita i mnogo zdrava! Hug

# 61
  • пак на Рив Гош
Бърз привет и от мен - минавам да се отчета и отивам да полагам морни телеса, че миналата нощ ми се събраха 5 часа сън, заради кашляща Камбанка.

Свети, честита дъщеричка! Да ти е жива и здрава!  Hug

Чумби, при вас имаше ли наводнения? Гледах за пороите на юг неделя по новините и се чудех дали вас ви е хванало. Хвърли ме в размисъл с това подреждане и организиране с листове и класьори, да знам да се стягам за догодина. Права е Тони, ние навремето с 1-2 химикалки и 1-2 тетрадки изкарвахме цяла година по даден предмет... а тук гледам моите колеги на всеки реюнион тръгват поне с 2 тетрадки, линийка, 3 химикалки в различни цветове и поне 2 маркера за подчертаване... аз се откроявам само с една тетрадка и химикал, при това черен  Laughing
Тони, с българска лична карта в срок няма да имаш проблеми при влизането в България, аз така пътувах пролетта и минах без проблеми (паспорта си го носех, ама той беше изтекъл преди 3 години  Laughing).

Я, Шомон се завърна !  Grinning

Мария, много хубави снимки, личи си, че добре сте изкарали. А Яна колко е пораснала!  Heart Eyes

Сбъдваща, а снимки от Страсбург ще видим ли?  Wink

Лайла, ТаняН, Gogko (не знам как да ти транскрибирам ника  Wink) - добре дошли  Grinning
Таня, бързо свикване! Вие в самия Париж ли сте? Лайла, в кое южно предградие живееш? Че и аз съм в едно село 20 км на юг  Grinning

Бай дъ уей, видяхте ли кой е новият председател на ЮНЕСКО?

П.С. Сега видях, че ми няма мармота!  newsm78

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 00:02 от Роца

# 62
Мерси Мария  Wink

Роца ами аз живея в Малакофф, пак си е село.
Точно гледах новините където се кипреше Ирина Бокова, да й е честито макар че не ми е симпатична

# 63
  • France - Toulouse
Здравейте и от мен,
Благодаря ти Мария, аз вярно изчезнах, ама покрай двете бебета нямам много свободно време.
Родих бебе Леа на 13 август, всичко мина много леко и бързо, такова раждане пожелавам на всеки, в този ред на мисли честито на Ивенце и Лаила, лека бременност и още по-леко раждане. Аз обърках плановете на всички лекари, бяха ми планирали секцио за 20 август, защото бебето било високо разположено, едро, а пък имах и секциото от миналата година с Тома, но Леа реши да си покаже лъвския характер и дойде на света без операция и много бързо, още малко да се бях мотала вкъщи и щях да родя я в колата, я на канапето в хола, пристигнах в болницата в 13.45, родих в 14.29. Иначе сме добре, Тома вече е в средната група в яслата, ама не му се ходи много, явно разбира, че аз си стоя вкъщи със сестра му, но няма как, докато мъжа ми беше отпуска не ходи на ясла, но от две седмици се върна.
Гледам доста нови попълнения, добре дошли.
На малките и не толкова малки ученици успешна учебна година!
Хайде лека вечер, аз ще гледам да се разписвам по-често, а като прочета как се пускат снимки ще ви покажа и госпожицата

# 64
Svety, честито ти момиченце и добре дошла на Леа! Да е все така пъргава!  Леко укротяване на  двете малки лъвчета - сигурно си има предимства една такава малка разлика, усещаш ли ги на този етап? Heart Eyes

Роц, наводненията бяха съвсем близо около нас, но ние не успяхме да отнесем чак толкова дъжд. Най-сериозни бяха в Сен Максим, където са строили най-безотговорно в руслото на реката. Пътят за натам (и закъм Сен Тропе) беше затворен два дни! Тук понеже не вали по три месеца, реките почти изчезват, а земята става адски твърда и след това не може да поеме толкова дъжд наведнъж.

А пък за училището -  всичко много зависи от учителя. Нашите досега бяха много печени - затова и Сашо така неусетно за мен прескочи СП-то, а  миналогодишния ни метър също не държеше на ненужни подробности. Самата система и на мен ми се вижда доста сложна и тромава, но ако учителят е на място и успее да отсее най-важното, децата се ориентират много бързо (за разлика от родителите)

Това ЮНЕСКО съвсем се беше загубило напоследък, да видим дали с българския принос дали нещо ще се промени

# 65
Здравейте на всички.Плашите ме с тези училища.На сина ми му предстои да тръгне в Париж на училище.Приет е и ни чакат.Но засега е в ВГ на детска градина,поне до нова година.Ние живеем в Париж 3 зона Asnieres sur Seine,има ли някой наблизо?
Leila ако има нещо относно раждането,питай и аз родих второто си дете в Париж в 10Мери в държавна болница но там е по скъпо но работят с Ед Медикал

# 66
svety , честито ти бебче ! Да ти е здрава и усмихната малката сладуранка и има безгрижно и щастливо детство. И аз бях августовска мама някога, през далечната 2007, та ме нападнаха спомени  Blush Къде живееш в Тулуза ? Ако си близо до центъра може да се видим някога, често ходим по игрушките там...
Роце, съвсем се успокоих. Имайки предвид, че картата изтича през август няма да бързам тогава. Толкова да не ми се ходи, не е за приказка  Confused

# 67
Абе Роц, все се каня да те питам какво имаш предвид с този 22 септември за The boat that rocked? Да не би да има продължение на филма?

# 68
Пак съм аз.
Мария надявам се,че ти е харесало в Царево.И ние почивахме там това лято ,невероятен плаж на къмпинг"Нестинарка".Догодина ако се приберем в БГ пак сме там.Синчето ти Георги ли се казва?Защото и моето е Георги и е на 3г

# 69
Цвети -  честита дъщеря!!! Винаги съм си мечтала да имам деца с много малка разлика, има много преимущества. Две лъвчета  Party
Чумби - в момента съм в паника, може би защото всичко ми е много мътно и ново, по-бързо да влизаме в час, че не знам....
Роца - това с химикалчетата и моливчетата, при възрастни хора, винаги ме е карало да се превивам от смях.
Ние днес си спретнахме импровизиран пикник след танците, беше много красив ден.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 20:52 от kookai

# 70
  • пак на Рив Гош
Kookai, щерката ти е прелест!  Hug Добре изглежда около вас - зеленко, с вода...  Grinning Наистина, днес беше чуден ден, дано да има още няколко такива, че сме запланували пълен уикенд.

Абе Роц, все се каня да те питам какво имаш предвид с този 22 септември за The boat that rocked? Да не би да има продължение на филма?
Чумбе, вчера излезе на ДВД (вече поръчано, впрочем  Wink). У нас всеки филм минава 3 етапа на одобрение:
- заслужава ли да се хАбим ли да го сваляме;
- заслужава ли да го гледаме на кино;
- заслужава ли да го купим на ДВД .
"Лодката" успешно мина през ситото  Laughing Сега се замислям с какво да си подновя библиотеката - чудя се за новия роман на Дан Браун "Изгубеният символ" плюс няколко чик-лита зе убиване на времето във влака сутрин.

П.С. Ихаааа, намерих си мармота!

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 22:36 от Роца

# 71
Аз живея в Groslay(Грьоле).Това е северно предградие на Париж.Има ли някой наблизо?
Чета колко са натоварени учениците и се чудя мойта щерка, както през ден ми се моли да си ходим в Бг, как ли ще и понесе?Тя има изпит за ниво на 1.10.

# 72
Добър вечер ето ме и мен след още един работен ден Simple Smile
Цвети, честито момиченце да ти е живо и здраво и баткото също.
Gogko, аз сигурно ще раждам в 14-ти в Париж защото там е най-близката АГ болница. Ако не е тайна колко ти струваше раждането, това  в 10-ти частна болница ли е? Аз си мислех че CPAM + Мutuelle ще  ми поемат почти всичко...
Като съм започнала с въпросите да питам правили ли са ви генетични изследвания за тризомия 21 и дали ви изпратиха резултатите лично? Моите са ги пратили директно на лекарката ми и още 3 седмици ще чакам на тръни дали всичко е наред  Sad

# 73
Цвети, честито. Ще се радваме на снимки на малката Simple Smile

Благодаря на всички за пожеланията. Ще ви държим в течение на нарастването ни Simple Smile

Шомон, радвам се да те видя   bouquet

Лайла, да пуснах си ги тези изследвания. Не ги дават лично, само лекарят ти ги получава (пишеше го на формуляра). Аз знаех кога ще станат и се обадих по телефона на гинеколожката ми да попитам какви са резултати. Обади се и питай и ти.
За раждането - аз съм се насочила към болницата в Pontoise, това е в 95, на север от Париж. В събота ще ходя на 2ра ехография и да се запозная с лекаря, който ще ме следи от тук нататък.
От 6тия месец бременност натам, СРАМ-а ти поема всички изследвания 100 процента. А за раждането, ако ти е добър мютюела също всичко ще ти поеме, особено в болница. За клиниките не знам как е точно Simple Smile

# 74
Роца, ако обичаш криминалета една приятелка ми пропръча трилогията на Stieg Larsson, каза ми че първата книга я прочела за 2 дни, не знам колко е подходящо за влака сутрин обаче, ще си пропускаш спирката  Wink

Общи условия

Активация на акаунт