Френски мечти и реалности - следваканционно (23)

• 38 352
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • пак на Рив Гош
Лайла, и аз раждах навремето в 14-ти аррдт (Нотр-Дам дьо Бон Секур), то вярно че на теб ти е близо Simple Smile. Изследванията за тризомия 21 ми ги пратиха по пощата, едновременно пратиха и един екземпляр на гинеколожката ми (поне такъв спомен имам... като прочетох Ивенце, почват да ме глождят съмнения  newsm78).
По принцип Секю поема всичко в рамките на установените от тях цени, а надбавките, практикувани от болниците и клиниките ("dépassement des honoraires") се поемат от мютюела. В каква степен се поемат, зависи обаче от мютюела. Например, аз нищо не плащах, мютюелът трябваше само да доплати за самостоятелна стая (не му се наложи, обаче, но това е друга опера), а моя колежка, раждаше в частна клиника и плати 450 евро dépassement за упойка и хонорар на лекаря (това след покриването на раждането от Секю-то и мютюела).  Peace

Хе-хе, писали сме по едно време. За Милениума се чудя от известно време  Grinning... ще изчакам една колежка да го прочете и може да взема първата назаем да го видя как е..

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 23:05 от Роца

# 76
Ивенце, мерси и аз ще я търся да ми каже резултата, за сега успявам да стигна само до секретарката, оказа се че последния път е трябвало да ми направи certificat de grossesse, но е позабравила  Wink  Ти иначе планираш ли вече колко време ще си останеш в къщи и кой ще гледа бебо като тръгнеш на работа?

# 77
Роца - мерси! Има ли някой друг да живее на югоизток от Париж?
Таня - на каква възраст е дъщеря ти?

Първата книга на Ларсон, не ми хареса особено, стори ми се много траш, видях я на български в Хеликон лятото.

Голямо оживление тази вечер  Laughing

# 78
Другата седмица имаме среща в кметството да видим как стои въпросът с яслите.
Иначе общо взето до есента ще съм си вкъщи, а после ще трябва някакси да се организирам Simple Smile

# 79
Здравейте! най-сетне и моят Кредор се завърна(като на Роца мармота).
лаила, аз навремето раждах и двата пъти в държавна болница, всичко беше покрито от секю и мютюел, никакви пари не съм плащала. Изследвания за Т21 правих, принципа беше, че ако не ми се обадят няма проблем, ако риска е висок трабваше да ме извикат на преглед. Слава богу и двата пъти не ми се обадиха, съобщиха ми цифрите на поредните консултации.

Goqko, да имаме си наборчета адаши Hug. Твоят Гошко още в Бг ли е, не разбрах?

За училищата и аз да се изкажа: моята дъщеря за първи път ми каза онзи ден, че и е трудно на градината :Карали ги да делят думи от рода на хипопотам на срички #CrazyГледам да я успокоя да си живее детството и да не се впряга. Като цяло учителите са свестни и много не приемат насериозно нещата, но явно имат някаква програма да изпълняват.

# 80
Роца, да най-вероятно там ще раждам, казаха ми обаче отсега да се запиша защото после можело да няма места  Shocked За частна клиника въобще и не мисля,  спред мен няма смисъл...

# 81
Лайла, аз навремето се опитах ноември да се запиша в едно известно матерните(Диаконес) за раждане началото на юли. амииии, имаха вече 40 души списък с чакащи за тази дата... JoyТака се озовах в кварталното матерните.

ТаниаН, стискаме палци з аизпита на дъщеря ти. Какъв е този изпит за ниво? гледям, че тя е тийнейджър, сигурно и липсват приятелките в Бг?

# 82
Мария, много е успокоително това което ми казваш, може би наитсина щяха да ме потърсят ако се налагаше да ми правят амнио, no news- good news, както се  казва Simple Smile все пак ще се обадя.
Дъщеря ти последна година ли е в градината, не мога да повярвам че ги учат чак да разделят на срички!  Моя син е втора година на градина, първата година беше тук в Малакоф, но изобщо нищо не научи в началото на годината знаеше да брои до 27 и в края на годината пак си можеше до 27  Laughing решихме че по-добре от сега да го преместим. Но в нашия град всички си го знаят че училищата  са много лошо ниво. Та написах всичко това за да кажа че може и по-лошо да е от прекалените занятия.
Ивенце, много хубаво че сте се сетили от рано за яслите, при нас може от втори месец бременна да се записваш за ясла (не занм дали навсякъде е така), после минаваш конкурси, интервюта и т.н, но важното е че пазиш ред. И аз ще ходя да се записвам. Аз съм голям фен на яслите, вярно боледуват в началото малко повече децата но страшно много се развиват.

Мария, видях какво си ми писала за матерните, ужас, ужас! Явно във Франция човек само като му закъснее с една седмица и почва,  матерните, майчинство, ясла....     

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 00:01 от laila

# 83
  • пак на Рив Гош
Лайла, без майтап, в момента в който си взех резултата с положителния кръвен тест (15-ти март), се обадих от улицата да си запазвам дата за раждане в Нотр-Дам (по онова време живеехме в 15ти аррдт) - оставаха 2 места за термин около 1-ви декември  Grinning
А за ясла се записах като бях във втория месец и от кметството ме предупредиха, че е загубена кауза  Grinning

Мария, в нашия матернел още от миналата година (средна група) почнаха да ги учат да разделят думите на срички... иди им разбери програмите  newsm78

Иве, ти 6 месеца майчинство ли ще вземеш?

# 84
Не, няма да взимам 6 месеца майчинство, ами тъй като бях досега на СДД, договорът ми свърши и сега ще съм безработна.
Догодина ще си търся нова работа Simple Smile

# 85
TaniaN ще излезем комшии и нашта квартира е в северен Париж зона3 на 13 метро.Ти къде си по точно,макар,Че ще го видя на картата.
Лайла аз раждах през 2006 в държавна болница на Gare du Nore.Тогава нямаше Karte de sejour и Karte vitale.Имах медицинска помощ за чужденци пребиваващи повече от 3м във Франция.Не съм платила нито стотинка.Ходех в болницата на консултации и там ми казаха резултата за Т21.Не съм се записвала и за раждане,казаха кога да отида и аз отидох и ми предизвикаха раждане защото Георги не искаше да излиза.
Мария аз и малкия сме още в ВГ поне до нова година.Майка ми е болна и не мога на я оставя.Докато е жива сме тук.Иначе сме записани на училище в Париж.Ти каква докторка си?

# 86
Мария и аз съм мама на две човечета,макар,че едного е доста голямо.Дъщеря ми е на 16

# 87
Здравейте, момичета аз вчера доста се стреснах като ми казахте колко е трудно става записването  и днес успях Слава Богу да се запиша в Notre Dame de Bon Secours, имах ужасен късмет че термина ми е между февруари и март защото за февруари вече нямаха места, но за март имаха, все пак съм в листа на чакащите но ми казаха че 99% процента съм вътре, ще потвърдят до една седмица. Gogko и Таня вие сте на единия крaйна 13-та линия ,a аз съм на другия край

Gogko, искрено ти съчувствам за майка ти, мога да си  представя колко ти е трудно....

# 88
Днес имам повод за радост.Ходих на първата си работа.Ще обучавам по български едно дете на 7 години.Една много сладка принцеса.
Gogko, и по този повод пътувах с 13 на метрото.Какъв беше ужасът ми, обаче като казаха две спирки преди Сан Дени, че има проблеми и метрото е до тук.А аз правя връзка на Сан Дени за Грьоле.Та автобуси, та чакане...Казаха, че тези проблеми се случват често с 13-ката.Съжалявам за майка ти.Не знам какво и е, но надеждата умира последна  Hug
Мария К., ние сега пристигаме от Бг и трябва да видят дали наистина е усвоен материала до сега.По български, математика и френски.Тя френски не знае, което значи, че ще трябва да учи първата година и да я пренасочат към емигрантски клас.

Тук повечето са с малки деца, но дали има мами на тинейджъри, особено такива, които ходят в събота на бг училище?

# 89
Здрасти и от мен
Таня аз имам голяма дъщеря която пристигна Август месец и вече успешно ходи на училище  Peace
Тя е на 15 Декември става на 16

Ивенце честито мила и  Hug  Peace

Общи условия

Активация на акаунт