Мислите ли си за вашите майки?

• 4 157
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
постоянно се сещам за майка ми.навремето ми казваше ,че като имам деца ще разбера какво й е на нея и да бъдели като мен.
е това време дойде сега разбрах ,че е била винаги права във всяко отношение.
сега й благодаря горещо за всичко,за това че е до мен и ми дава съвети от личния си опит.
благодаря ти мамче   bouquet
майка ми я приемам повече като много добра приятелка,напълно й доверявам децата ,защото знам че тя няма да ги глези и когато й ги оставям ги гледа като хората,аз си признавам ,че си ги глезя,добре че е тя .

# 31
  • на плажа
 Често си мисля за родителите си и начина по който са ме възпитали. Аз имам по-различни възгледи за отглеждането на сина си, но това автоматично не значи, че не разбирам и техните. Аз съм расла в друго време, по-различна култура, но съм била толкова обичано и прегръщано дете, колкото е и синът ми ( е, той малко повече  Wink). Спомням си с любов детството си и се надявам и детето ми да има такива мили спомени от своето. Улавяла съм се, че му пея песнички, които майка ми ми е пяла като малка ( ако си спомняте руските песнички за Чебурашка, за Крокодила Гена и В лесу родилас елочка).

# 32
Хубава тема, комплименти за авторката.

Тогава защо резултатите са толкова различни? ...
Обкръжаващата среда е друга.

# 33
Тогава защо резултатите са толкова различни? Като дете и през ум не ми е минавало да поставя нещо, казано от мама, на диспут. И говоря за сравнително късна възраст, докъм пубертета. Моят е на 5г. и нищо не върши както му е казано, за всяко нещо се водят преговори и трябва да бъде убеден или просто заплашен, за да го свърши. Понякога ми писва от тази непрестанна борба, дори за елементарните неща - прибери си играчките, спри тоя джетикс, стани от компютъра вече, ела да почетем, измий се и лягай - всичко е една безкрайна разправия Tired Такова нещо майка ми с мене не е преживяла и за един ден! Как, как го е постигала, идея си нямам...Лошото е, че и тя не знае Rolling Eyes
Боже, имам абсолютно същият проблем и точно тези въпроси си задавам.
За съжаление не мога да намеря нито отговор, нито подход, който да даде разултати.
Иначе, и аз се чувствам изморена от разправиите и уговарянето за всяко едно нещо...
Така е и при мен  Tired.
И да,мисля непрекъснато за майка ми.Лошото е,че се мъча да бъда като нея по-търпелива,по-лъчезарна,да не се вкарвам непрекъснато във филми когато някоя от двете ми дъщери кихне или когато се стъмни /вече рано се стъмнява/ в 19,30ч да се обадя по телефона на голямата да й кажа да се прибира ,защото ме е страх, НО не успявам.Искам да давам по-вече свобода на децата си,така както моите родители са правили,но не успявам.
Родителите ми са прекрасни хора,които и сега са винаги до мен и ме подкрепят!Обичам ги от цялото си сърце Heart Eyes!

# 34
Много често.
Даже на моменти се мразя когато я чувам да говори мрез мен, защото помня колко ме е дразнил тона й. Тя беше (лека й пръст) много добра майка, вярно че много по-строга от мен, за нея бе по-важна дисциплината и реда, отколкото нежността и гушкането. Стремя се да компенсирам и май възпитавам децата си даже прекалено либерално, но искам да станем добри приятели. Става ми мъчно, но и топличко като се сетя за нея и то в момент, в който повтарям нейна забележка или реплика ...

# 35
  • с/у ОколоМръсТното
Мисля си, да.
И несъврършенствата ми лъсват с още по-голяма сила и яркост.
Никога няма да съм като моята мама... Никога... жалко е  Tired

# 36
да,много често..мъка ми е че едва ли  съм толкова добра майка колкото тя е,100 пъти повече я уважавам като личност откакто аз имам деца и се чудя отде да похвана..има и нейни модели които не харесвам,разбира се,но много трудно боря,честно казано почти невъзможно ми се струва понякога защото са много дълбока част от мен и особено в мигове на стрес все едно нея виждам в мен си..това че сме далеч изостря допълнително цветовете..
Бих,за разлика то майка ми, ако мога
-не клатила пръст като се карам
-избягвала "като пораснеш ще разбереш"
-не спестявала всичко на децата в желанието си да ги предпазя
-гледала себе си също и не пестила всяка сек,стотинка,енергийка за тях и само за тях
-била по-малко критична към себе си и света (това е голям зор,имам да учаааааааааааааааа)

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 18:39 от anette1104

# 37
  • на брега на морето
Много късно се откри моята майка за мен.
Тя беше моят домашен бог. Искам само нейната
благост. Да, мисля си за моята майка, непрекъснато.
Ако наистина можем да избираме родителите си
пак нея ще избера въпреки всичките й недостатъци.
Момичета, не се дразнете на майките си, просто ги
обичайте както си знаете. Извинете, разплаках се.

# 38
Мисля си, да.
......
Никога няма да съм като моята мама... Никога... жалко е  Tired
Peace Да можех да имам нейното търпение и уравновесеност,спокойствието във всяко отношение....уви.
Благодаря на Бога,че имам такава майка-най-добрата на света!

# 39
Да, мисля си.Съветвам се.Аз по се шашкам от нея, нищо , че се праскам за голяма работа!

# 40
Да ,мисля си и то непрекъснато .И немога  да дам смислено обяснение, как от най -добрата ми приятелка се превърна в абсолютно непознат човек за мен .
Всеки ден си обещавам, дано и аз да не се променя като нея, защото си е голяма мъка за децата .

# 41
Няма като моята майка - да й почиват бебета в ръцете и тя пак и пак да опитва, накрая като съм се родила недоносена тя си е запазила кърмата с месеци, ако ме видите какво дебелобузо бебе съм била на годинка, няма да повярвате, че съм родена 1.650 кг!
А каква всеотдайна баба е, аз не съм и наполовина!
Мисля за нея, говоря с нея всеки ден и за съжаление започва да остарява, на 70 ще стане, само да ми е здрава - това мисля, всеки ден за нея! Heart Eyes

# 42
  • на брега на морето
за съжаление започва да остарява, на 70 ще стане, само да ми е здрава

Съвсем не е стара, моля ти се. Peace

# 43
  • най-шареното място
Мисля понякога. Много сме различни. Тя е чудесна майка. За мен казват, че съм добра. Но за някои неща сме много различни - основно дребни неща. Подход обаче също. За други - пълни копия и крайния резултат е почти еднакъв като отношения. Опитвам се да не използвам нейни реплики, но не бягам от нейния стил, а по-скоро му подръжавам нанясяйки известни корекции.

И да, като баба е много по-различна защото вече е с много повече опит, но пак прекрасна:)

Хубава тема!

# 44
Мислите ли си за вашите майки, докато си отглеждате децата? Изникват ли образи, когато сте били дете и как мама е подходила? Положително, отрицателно? Намирате ли грешките на мама или пък страхотните и попадения, а и своите, с  децата?
Много пъти съм разказвала. Няма да се повтарям. Досадно е вече, дори и на мен самата.
Да. Обещах си да не бъда майка като мама. Удържам на обещанието си. Толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт